Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי האילן יוחסין של פג'ו באותה התקופה - האם ה-104 הייתה סופר-מיני שגישרה בין ה-204 ל-205, או שהיא בכלל הייתה בקטגוריה נמוכה יותר ("מכוניות עירוניות" מה שנקרא)?

אני מניח שלא סתם ה-104 מתחילה בספרה 1, אלא שקראתי עליה קצת חומר באינטרנט ובכל מקור מגדירים אותה בצורה שונה. אפשר גם לומר ככה - מי היו המתחרות שלה בזמנו?

בכל אופן, זה שאני פוזל לכיוונים אחרים לא אומר שוויתרנו על רנו 4, והיום נלך כנראה לבדוק אחת.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפיג'ו 104 לא חולקת חלקים עם ה205. ה205 חולקת עימה....

ה205, שנולדה ב84' (הפסידה לפיאט אונו את התואר מכונית השנה, אך ניצחה אותה במבחן הזמן..) יועדה להחליף את ה104 אשר נולדה ב72' והיתה במשך שנות ה-70' אחת ממכוניות המיני הנפוצות ביותר באירופה (ובין הטובות שבהן). בארץ נמכרה בעיקר עם מנוע 954 סמ"ק (GL) ו- 1124 (GR), אשר עם משקל עצמי של זבוב ממוצע הציעה ביצועים זריזים, וצריכת דלק טובה. עיקר המכירות בארץ היו בתחילת שנות ה-80', כאשר היא שימשה את אנשי הקבע בצה"ל (החליפה את הרום כרמל). השיווק בארץ נמשך עד (כולל) 84', כאשר היא נמכרה לצד ה205 (ייצורה עד 88').

נסה למצוא את גרסת 3 דלתות. גירסאות מקבילות מהמישפחה היו סיטרואן LN, וטאלבוט סמבה.

תריץ חיפוש בוויקיפדיה, ותקבל נתונים נוספים על הרכב.

פורסם
הפיג'ו 104 לא חולקת חלקים עם ה205. ה205 חולקת עימה....

ה205, שנולדה ב84' (הפסידה לפיאט אונו את התואר מכונית השנה, אך ניצחה אותה במבחן הזמן..) יועדה להחליף את ה104 אשר נולדה ב72' והיתה במשך שנות ה-70' אחת ממכוניות ה"עירוניות" הנפוצות ביותר באירופה (ובין הטובות שבהן). בארץ נמכרה ה-104 בעיקר עם מנוע 954 סמ"ק (GL) ו- 1124 (GR), אשר עם משקל עצמי של זבוב ממוצע הציעה ביצועים זריזים, וצריכת דלק טובה. עיקר המכירות בארץ היו בתחילת שנות ה-80', אז גם שימשה את אנשי הקבע בצה"ל (החליפה את הרום כרמל). השיווק בארץ נמשך עד (כולל) 84' (יוצרה עד 88' בחו"ל), כאשר היא נמכרה לצד ה205.

נסה למצוא את גרסת 3 דלתות. גירסאות מקבילות מהמישפחה היו סיטרואן LN, וטאלבוט סמבה. עוד יותר עדיף? נסה למצוא (קשה מאוד, אך אפשרי, כי היו בארץ כמה יחידות) טאלבוט סמבה קבריולט (מנוע 1360 סמ"ק)

פורסם

תודה אסף, קראתי כבר בויקיפדיה והם סותרים את עצמם בכל מה שקשור להגדרות ונתונים. באותו העמוד עצמו הם מכנים את ה-104 כסופר מיני, ולמטה בטבלה גם כמיני (מכונית עירונית), משום שזה נכתב ונערך ע"י כמה כותבים שונים ולא מתואמים ביניהם. בכל מקרה, באותו עמוד הם גם מגדירים את ה-504 כמכונית יוקרה, אז לך תסמוך עליהם..

מצד אחד, ה-104 החליפה סופר מיני (204) והוחלפה ע"י סופר מיני (205), מה שבאופן טבעי ממקם אותה כ...סופר מיני...

מצד שני, היא הייתה קטנה יותר גם מאמא שלה וגם מהבת, ובנוסף יש לה את הקידומת 1 בשם.

אני מניח שמה שקובע זה - איך פג'ו מיצבו אותה, ומול איזה מתחרות. מישהו יודע?

פורסם
תודה אסף, קראתי כבר בויקיפדיה והם סותרים את עצמם בכל מה שקשור להגדרות ונתונים. באותו העמוד עצמו הם מכנים את ה-104 כסופר מיני, ולמטה בטבלה גם כמיני (מכונית עירונית), משום שזה נכתב ונערך ע"י כמה כותבים שונים ולא מתואמים ביניהם. בכל מקרה, באותו עמוד הם גם מגדירים את ה-504 כמכונית יוקרה, אז לך תסמוך עליהם..

מצד אחד, ה-104 החליפה סופר מיני (204) והוחלפה ע"י סופר מיני (205), מה שבאופן טבעי ממקם אותה כ...סופר מיני...

מצד שני, היא הייתה קטנה יותר גם מאמא שלה וגם מהבת, ובנוסף יש לה את הקידומת 1 בשם.

אני מניח שמה שקובע זה - איך פג'ו מיצבו אותה, ומול איזה מתחרות. מישהו יודע?

אתה עושה סלט, ולא מירקות...

ה104 לא באה להחליף את ה204, כיוון שהיתה קטנה ממנה בממדים הפיזיים ובנפח מנוע. המחליפה האמיתי של ה204 היתה ה304, אשר הוחלפה ע"י ה305. את ה305 החליפה ה405, ולא ה309 כפי שהשם עלול להטעות. הבדל בין "סופר מיני" לבין "מכונית עירונית" הוא נזיל מאוד, ולא מדע מדוייק (המיני המקורית היא סופר מיני או מ. עירונית?)

טעות אחרת שלך (בחייאת, תן קצת קרדיט לוויקיפדיה..) היא בנוגע ל504: ה504, אשר הושקה ב68' (מכונית השנה דאז) היתה בפירוש מכונית יוקרה אירופאית, ומכונית הדגל של פיג'ו עד להשקת ה-604 במחצית השניה של שנות ה70'. היא השתייכה לקבוצה הכוללת, בין היתר, את האודי 100, וולבו 144 (מ75' - 244), פיאט 132, רנו 20, ב.מ.וו 518/520, סאאב 99 ועוד. אז מה, גם אילו אינן מכוניות יוקרה? מכולן, ה504 יוצרה במשך התקופה הארוכה ביותר, ונמכרה בכמות הרבה ביותר.

לעניין הקידומת - לא בהכרח, לא תמיד: מחליפת ה-104 הייתה ה205. המקבילה מבחינת מימדים היא ה-106 אשר מאוחרת משתיהן... (דרך אגב, לעניין סימון במספרים: הוולבו 244 אשר החליפה את ה144 לא היתה גדולה ממנה. למעשה, היא היתה "קטנה" מה-164 (לא במנוע..) למרות התוספת המספרית.

כולנו לומדים, כל הזמן: אם חן פרחי (חנציקלופדיה) היה מצטרף לשיחה, אז היית מבין מה זה אנציקלופדיה מוטורית מהלכת...:-)

פורסם

אם הייתי יודע, אז היא היתה בי-ם ע"י הנסיכה האיטלקיה והגרמניה השמנמנה ואני הייתי בבעייה עם אישתי, מנהלי הבנק, ההוצאה לפועל, והשוק האפור.... נחשו ממי אני הכי מפחד......רן

תצלום אילוסטריציה:

blab15.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

בינתיים עניינים התפתחו, ויש הזדמנות לרכוש רנו 12.

מה אתם אומרים? מתאימה כרכב קלאסי ראשון (מורכבות מכאנית, זמינות חלפים, מחירים וכו')?

אם נשפץ רנו 12, האם אפשרי להקריב למענה דאצ'יה דלתא עבור חלפים?

אורן

פורסם

הפוך,בכדי לזכות בשקט תעשייתי נהגו בעלי הדלתות לשים חלקים מהרנו הישנה, בדלתה שלהם, אוטו נחמד מאוד מרווח יחסית ובעל תא מטען נחמד מאחור, ושווה כפרויקט ראשון, רק לדעתי, יהיה קצת יותר קשה משיפוץ הרנו-4 וגם בממדים היא יותר גדולה, הרבה יותר אוטו, פחות קסם. אבל אם הבודי טוב והחלקים נמצאים עליה אפשר-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

אורן, נראה לי שאתה ממש נהנה מהחיפוש.

איזה כיף לחפש את ההרפתקאה הראשונה שלך?

לדעתי אל תינעל על מכוניות צרפתיות ישנות ובטח ובטח שלא הזולות שבינהן.

אני לא רוצה לומר שום דבר רע עליהן (חסר לי שתהיה כאן היתקוממות נגדי) אבל לדעתי אחרי כל מה שקראתי בשירשור,

האופציה הכי טובה בשבילך היא: אסקורט דור ראשון! - רכב מהנה לנסיעה, פשוט מאוד מכנית, לא גדול, יש שיגידו שיש בו משהו מן הספורטיביות, והוא בעל "הנאה" אחורית ככה שתהיה תוספת להנאה בסוף.

עוד רכב שהוא לא "צעצוע" שכדאי לשקול לדעתי הוא bmw 318 ישנה ודומותיה

תבדוק את זאת: http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=7&SubModelID=&FromYear=&UntilYear=1980&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

טוב, מסיבות שונות ומשונות הרנו 12 ירדה לעכשיו מהפרק (כמובן שגם התגובות של רן ו D-MASTER נלקחו בחשבון, ותודה על כך).

אני אמנם נהנה מהחיפושים, אבל אהנה הרבה יותר (וככל הנראה גם אסבול הרבה יותר..) כשהם יסתיימו, והכלה המיועדת תחנה בגאווה ליד הבית.

לגבי אסקורט - אם אמצא MK1 במצב מתאים אני אשמח, אבל בינתיים צצו כמה MK2. במקביל לחיפושים שלא נפסקו מעולם אחר רנו 4, שמתי עין גם על הברנדות. יכול להיות נחמד. כל היתרונות שפורטו כאן לגבי אסקורט דור ראשון צריכים להיות תקפים פחות-או-יותר גם על הברנדה, שהיא בערך באותו הגודל, פשטות מכאנית ואותה ההנעה האחורית. אמנם העיצוב שלה קצת פחות מושך, אבל נסתדר עם זה, וגם אולי יהיה קל יותר למצוא לה חלקים קוסמטיים.

אז מה הדעה הרווחת?

פורסם

אמרת אסקורט-אמרת בנצי !:wink:

נסה ליצור איתו קשר,הוא מכיר אסקורטים שמוצעים למכירה.

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

עד לא מזמן הייתה בבת-ים ברנדה למכירה, במצב לא רע בכלל, אבל אתמול משום-מה לא ראיתי אותה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אתה מתכוון לברנדה שעמדה סמוך לבית כנסת?

אתמול הלכתי לראות אסקורט אחת, נראית לא רע בכלל, מתחת לכל האבק ולכל ה"אבי היה פה" ו"ניסים המלך". הבעלים הוא זקן שכבר כמעט לא משתמש באוטו. איימו לפנות לו את המכונית מרוב הזנחה, אז הוא מזיז אותה מצד לצד כל כמה שבועות. לא איתרתי את הבעלים אז השארתי לו פתק, נראה מה יהיה.

היום אני כנראה אלך לבדוק עוד אסקורט, אם כי במצב פחות טוב.

ושאלה - איזה גרסאות מנועים של אסקורט MK1+2 ייובאו לארץ בזמנו?

• תוכן חדש...