Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב הרכב המדובר כאמור 106 ראלי, עם אלטרנטור של BOSCH 60 אמפר.

בפברואר השנה שופץ האלטרנטור לאחר ששבק חיים טוטאלית - כאמור שופץ

לפני כחודש - רכב לא מניע סטרטר לא מסובב את המנוע, לאחר נסיעה עדיין לא מניע מצבר מת - הוחלף למצבר חדש

שבוע שעבר (כשבוע-שבועיים אחרי החלפת המצבר), שוב בא להניע סטרטר לא מסובב מספיק חזק, מניע בדחיפה ולא מניע מחדש אחרי נסיעה. האוטו נלקח למוסך ואבחנו ששוב נשרף האלטרנטור מעומס יתר, שופץ על חשבון המוסך על אף שהם יכלו להתחמק מהאחריות לשיפוץ.

בגלל שאני עדיין לא שקט, אולי גם חשדן האוטו היה היום ברדיו השרון לבדיקה מקיפה של כל המערכות חשמל לזליגות וכד' הממצאים הם שגם אחרי השיפוץ (השני) של האלטרנטור הוא מספיק כדי לתת טעינה כשהרכב מונע עם אורות אבל ברגע שמפעילים מזגן הוא כבר לא נותן מספיק טעינה ומתחיל למשוך מהמצבר.

אני כבר אובד עיצות אין לי רעיונות לאן להמשיך - להביא אלטרנטור של 100 אמפר מה יפתור לי את כל הבעייה הזאתי אחת ולתמיד?!

אבי.

פורסם

שום דבר מוגזם, יש מערכת סטריאו אבל יש לציין שאחרי השיפוץ (שנגמר אתמול), היום בבוקר כשהרכב נבדק ללא מערכת סטריאו פועלת כלומר רק אורות ומזגן עדיין היה חוסר בטעינה!

תודה מראש,

אבי.

פורסם

ומאיפה המוסך המורשה מביא את האלטרנטורים המשופצים? המוסך בוודאי אינו משפץ בעצמו את האלטרנטורים.

מהיכן אתה בארץ?

פורסם

ידידי היקר,

רמת שיפוץ האלטרנטורים בימינו חובבנית ומשתמשים בחלקים זולים לכן האלטרנטור שלך 'נשרף'.

פרק את האלטרנטור מהרכב וקח אותו למשפץ אמיתי שמשתמש בחלקים אייכותיים בלבד של בוש ולא חלקים סינים.

בקש להחליף את הדיודות+מייצב מתח ושיבדקו את הסליל בעזרת ציוד בדיקה ולא רק לראיה.

התופעה שאתה מציין תייתכן גם מסליל מקצר שהבידוד שלו (הלכה) גמורה.

איזה כייף לי :)

פורסם

במקרה כזה של שיפוץ ברמה נמוכה האלטרנטור יכול להחזיק חצי שנה לפני שיישרף?

אולי רק במידה ומשתמשים בחלקים תחליפיים שלא יכולים לעמוד בעומסים לאורך תקופה כמו חלקים מקוריים אני עדיין מאמין שקיימת תקלה כלשהיא או יותר מדי צרכנים שהאלטרנטור לא מסוגל לתת להם מספיק כוח, העובדה היא שבהיסטוריה של הרכב ב10 שנים לפני שרכשתי אותו לא הייתה תקלה באלטרנטור והוא מעולם לא עבר שיפוץ ומאז שהוא אצלי הוא עבר שיפוץ פעמיים ועדיין כושל בהספקת חשמל לרכיביים (המקורים!!) של הרכב, לכן נשאלת השאלה אם אלטרנטור חזק יותר יכול לפתור את כל הבעיות הללו בכך שהוא יוכל לעמוד בעומסים כאלו וגבוההים אף יותר?

תודה מראש,

אבי.

פורסם

ידידי היקר,

כפי שכתבתי קודם גש לחשמלאי אמיתי שיבדוק את צריכת הזרם המקסימאלית בזמן שכול מערכות הרכב עובדות, וגם צריכה זרם כאשר המערכות המזדמנות כבויות (מפשיר אדים,מגבים,אורות בלימה..)

על-פי נוסחאות אמפיריות ונסיון ניתן לקבוע את 'גודל' האלטרנטור:

1. יש לקבוע את צריכת הזרם עבור צרכנים מזדמנים או לא קבועים.את התוצאה יש להכפיל ב-14V בכדי לקבל את ההספק ב-W נסמן את ההספק ב- P1

2. יש לקבוע את צריכת הזרם עבור צרכנים הקבועים את התוצאה יש להכפיל ב-14V בכדי לקבל את ההספק ב-W נסמן את ההספק ב-P2

לאחר מכן יש לחבר את שתי התוצאות: P1+P2=P כולל

לאחר מכן חזור לפורום לדווח ובעזרת טבלה שיש בידי נקבע את גודל האלטרנטור הדרוש לך.

כמובן ידידי המומחים יגידו לך תרכיב אלטרנטור 'גדול' וחזק של 100A, אך מהר מאוד תגלה שהמצבר שלך לא יישמר טעון ב-100 אחוז בגלל שבסל"ד סרק זרם המוצא של אלטרנטור 'גדול' הוא נמוך.

כמובן יש אלטרנטורים של חברת בוש העונים על שתי הדרישות גם יחד.

או שתמשיך בדרך של ניסוי וטעייה ובסוף תרכיב אלטרנטור 'גדול' שעולה הרבה יותר כסף.

איזה כייף לי :)

פורסם

חבר יקר

מחזק את דעתו של מרק ,ישנם וסתים סיניים לדגם הנ"ל, המסתובבים בשוק, אשר אורך חייהם אינו עולה על שלושה חודשים,הפחמים המשולבים בבית הוסת פשוט נגמרים ,כנראה עקב תרכובת לא נכונה או נחותה של פחמים

גש למשפץ ,גולל את סיפורך בפניו ודרוש ווסת מתח איכותי ,אם לא ישנה אופציה למשומש שגם יהיה יותר טוב מה"שיפוץ"

יגאל

פורסם

מניסיון כואב עם אלטרנטורים של פיג'ו - הם לא מחזיקים הרבה זמן כמשופצים, גם כשמקבלים אותם ממשפץ שאינו חובבן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא מסכים. אותם אלטרנטורים מותקנים גם ברכבים אחרים, לאו דווקא צרפתים ומחזיקים יפה, גם לאחר שיפוץ. כנראה שהמקור שלך לאלטרנטורים משופצים הוא לא כל כך טוב, או שישנה בעיית חשמל בפז'ו שלך.

פורסם

חשמלאי הרכב צריך גם לבדוק על הרכב את תפוקת הזרם המירבית של האלטרנטור כדי לוודא שהוא אכן ב"גודל" החשמלי המתאים,

כי יתכן ובכלל מותקן אלטרנטור של 55A ולא של 60A (הם דומים) ואז כמובן שהוא פועל זמן רב במלוא הספקו ולכן נשרף/מתקלקל מהר.

הבדיקה נעשית ע"י מד זרם דיגיטלי והעמסת המצבר עם מכשיר בודק מצברים, דבר המאלץ את האלטרנטור לייצר את מלוא תפוקת הזרם. לצערי הרב מעט מאוד חשמלאים מבצעים בדיקה כזאת.

זה נכון שבגלל רצון הלקוחות למחיר זול, המשפצים משתמשים (בדרך כלל) בחלפים ורכיבים זולים וירודים באיכותם.

אלטרנטורים מקוריים של "בוש" הנם, ברוב המקרים, מאריכי חיים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
מניסיון כואב עם אלטרנטורים של פיג'ו - הם לא מחזיקים הרבה זמן כמשופצים, גם כשמקבלים אותם ממשפץ שאינו חובבן.

צביקה - דעתי שונה.

יתכנו שתי אפשרויות:

- תקלת חשמל ברכב, שתוצאת לוואי שלה היא תקלת אלטרנטור. במקרה כזה שום שיפוץ אלטרנטור לא יועיל בלי איתור התקלה, שכן זה יהיה טיפול בסמפטום ולא במחלה.

זה גם מסביר למה בפיג'ו - שלפי הבנתי בעייתית מבחינת מע' החשמל - אלטרנטורים משופצים ולא משנה מאיזה תוצרת לא מחזיקים מעמד.

- תקלת אלטרנטור 'טהורה' ואז תיקון מקצועי יפתור את הבעיה.

נקודה נוספת- מחזק את מרק10 וממליץ לפעול לפי עצתו.

פורסם
אני לא מסכים. אותם אלטרנטורים מותקנים גם ברכבים אחרים, לאו דווקא צרפתים ומחזיקים יפה, גם לאחר שיפוץ. כנראה שהמקור שלך לאלטרנטורים משופצים הוא לא כל כך טוב, או שישנה בעיית חשמל בפז'ו שלך.

בעיות חשמל אין ולא היו בפיג'ו המדוברת, ובדקתי אלטרנטורים מלפחות שלוש מקורות שונים (אחד מהם היה בשיפוץ עצמי).

לדעתי הלא מלומדת האלטרנטורים בפיג'ו מחזיקים פחות בגלל מיקום בעייתי שאינו מאוורר מספיק, וגורם לחום רב להצטבר באזור האלטרנטור ומקצר את החיים של הדיודות והמייצב.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...