Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לאן נדרדר ??!!!! דו"ח על פנסי ערפל ?!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הכוונה שרק אורות מקורים לא מסנוורים? , ואם אני מתקין אורות ערפל רגילים שנמכרים אך מתקין אותם במקום המיועד להם זה יסנוור? לא ממש הגיוני.

כמו שנאמר, אורות ערפל מקוריים מכווונים עוד במפעל להאיר למטה.

ברגע שאתה מתקין פנסי ערפל מקוריים במקום שמיועד לכך ע"י מוסך מורשה אחרי כיוון אז באמת אין עם זה בעיה,

אך באם אתה קונה פנסי ערפל אוניברסליים (שעלותם בדר"כ מסתכמת ב 80 -140 ש"ח לעומת מקוריים שיכולים להגיע עד סכום דמיוני של כ 1000 ש"ח ) אזי הם לא מאושרים וזה אפילו מסנוור מכיוון שזה לא עבר כיוון ולא יכול לעבור כיוון, מכיוון שכשמם הם - אוניברסליים.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פנסי ערפל מקוריים מאירים מטה ולצדדים, מה שמבטל כל צורך להשתמש בהם שלא למטרות פוזה ערסית וערפל כבד מהסוג שגורם תאונות שרשרת בארצות מאותגרות מזג-אוויר בהרבה מארץ-הקודש. חד-משמעית - גם הם מסנוורים נהגים שנוסעים מולך. אם מישהו משוכנע שבתנאים שלא כוללים ערפל כפי שציינתי לעיל הם באמת עוזרים לו - יועיל ויסור למרפאתו ויקבע תור לבדיקת עיניים. בסיומה יקבל משקפיים עם עדשות בעובי של תחתיות של בקבוקי וודקה, אך לפחות יראה משהו כשינהג ולא יסנוור משתמשים אחרים בכביש.

פנסי ערפל אחוריים גם זו מכה, אם-כי בד"כ לא משיקולים של ערסים, אלא מפני שאנשים בכלל לא מודעים לקיומם, או לקיומו של המפסק הרלוונטי.

לסיכום - שניהם מסנוורים, אל תדליקו. זה בין חוקי התעבורה היחידים בארץ שעומד מאחוריהם היגיון בריא באמת, וכן ירבו קנסות בנושא.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
פנסי ערפל מקוריים מאירים מטה ולצדדים, מה שמבטל כל צורך להשתמש בהם שלא למטרות פוזה ערסית וערפל כבד מהסוג שגורם תאונות שרשרת בארצות מאותגרות מזג-אוויר בהרבה מארץ-הקודש. חד-משמעית - גם הם מסנוורים נהגים שנוסעים מולך. אם מישהו משוכנע שבתנאים שלא כוללים ערפל כפי שציינתי לעיל הם באמת עוזרים לו - יועיל ויסור למרפאתו ויקבע תור לבדיקת עיניים. בסיומה יקבל משקפיים עם עדשות בעובי של תחתיות של בקבוקי וודקה, אך לפחות יראה משהו כשינהג ולא יסנוור משתמשים אחרים בכביש.

פנסי ערפל אחוריים גם זו מכה, אם-כי בד"כ לא משיקולים של ערסים, אלא מפני שאנשים בכלל לא מודעים לקיומם, או לקיומו של המפסק הרלוונטי.

לסיכום - שניהם מסנוורים, אל תדליקו. זה בין חוקי התעבורה היחידים בארץ שעומד מאחוריהם היגיון בריא באמת, וכן ירבו קנסות בנושא.

עם אתה קורא לזה שהם מאירים למטה ולצדדים לא תורם אז כנראה שאצלך כן מורכבים קסנונים.

ברשותך אבאר את העניין.

תאר לך שאתה נוסע בכביש ללא תאורה, לבד עם אור מעבר בלבד. ופתאום קופץ לך שועל לדרך מה תעשה?

לי זה קרה והפנסים הצילו אותי שהם האירו לצדדים וראיתי את השועל מבעוד מועד, וגם הוא ראה שמתקרבת אלומת אור חזקה ונרתע ולכן גם היה לי זמן להגיב ולהוריד מהירות.

מקרה דומה קרה בהיותי בצבא שכן נהגתי על טיוטה היילקס צבאית ב 3 בבוקר חזרתי ממשימה וצץ לי כלב משוטט על הכביש לפני האוטו לא הספקתי להגיב ודרסתי את הכלב - כתוצאה נזק של 10K (פגוש קדמי 2.7K, פנסים קדמיים, גשר תחתון ועבודת פחחות כללית) , חקירת מצ"ח והשבתה של הרכב לשבוע. (הכלב היה בגודל של סרברנרד)

כך שכל מקרה לגופו.

אתה רוצה על תיסע עם פנסיי ערפל.

אני אמשיך לנסוע איתם, וכמובן ליד משטרה אני מכבה אותם - למרות שקרו מקרים בהם עקפה אותי ניידת וזה לא הזיז לה הרבה.

הרמן.

פורסם

ב-146 1.6 לא מורכבים קסנונים.

אם אתה רוצה לראות דברים שקופצים לך לכביש - תכוון כראוי את האורות שלך, דבר שאני בטוח שלא עשו בהיילקס הצבאית שלך (גם-כן דוגמא...).

א"ב של נהיגה היא נימוס כלפי אלה שחולקים איתך את הכביש. אתה, בסנוורך אותם, מתנהג אליהם בגסות-רוח, ומסכן אותם, שכן אתה פוגע בכושר הראייה שלהם. אבל, העיקר שאתה מרגיש, כפי שכתבת, "מעין קסנון".

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כדאי מאוד שרנו יישנו את המפסק הזה כי הרבה אנשים מפעילים בטעות וחוטפים על זה-לא עזר לו כלום שהוא חייל ושהוא מצטער-הרביץ לו דו"ח-זבלים...

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
been there

done that.

או שתעשה מה שלי הצליח כמה פעמים: "ערפל? מה זה? איך מכבים את זה?"

עד שנפלתי על מניאק:)

יכול לעבוד... רק בתנאי שאת בלונדינית חמודונת והשוטר יותר חרמן מאשר מניאק. :p

ברציניות, על הנהג לדעת לתפעל את כל המערכות של הרכב. אי-מילוי תנאי זה מוביל לקנס. be_roo יכולה להביא את מספר הסעיף הרלוונטי בחוקי תעבורה.

עקרונית עליך לנהוג במכונית עם תאורה חצונית תקנה, ז"א לא רק שלא להפעיל פנסי ערפל ללא צורך אלא גם להחזיק באוטו מלאי של נוריות (אפשר אפילו שרופות, תחשבו למה ואיזה נימוק אפשר להמציא :wink: ) כדי להיות מוכן להחליף במידה והשוטר העקשן לא מוכן לרדת ממך.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

אם אתה רוצה לראות דברים שקופצים לך לכביש - תכוון כראוי את האורות שלך, דבר שאני בטוח שלא עשו בהיילקס הצבאית שלך (גם-כן דוגמא...).

א"ב של נהיגה היא נימוס כלפי אלה שחולקים איתך את הכביש. אתה, בסנוורך אותם, מתנהג אליהם בגסות-רוח, ומסכן אותם, שכן אתה פוגע בכושר הראייה שלהם. אבל, העיקר שאתה מרגיש, כפי שכתבת, "מעין קסנון".

אני לא יודע על חוסר נימוס אתה מדבר... :roll:

לראיה הבאתי דוגמא בזה שלא מהבהבים לי בחזרה שאני מסנוור.

האם יש לך פנסי ערפל מקוריים ברכב?

פורסם

כן, יש לי פנסי ערפל מקוריים ברכב, כמו בכל 145/6.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא מתמצא באלפות (עדיין :p )

תשמע תמיד יהיה כאלו ואחרים שיטענו בעד ונגד.

בעיר אני לא נוסע איתם, לרוב רק בבינעירוני שגם ככה אתה לא יכול לסנוור כי יש גדר הפרדה מבטון.

פורסם

בעיר אני לא נוסע איתם, לרוב רק בבינעירוני שגם ככה אתה לא יכול לסנוור כי יש גדר הפרדה מבטון.

אני עדיין לא מבין בשביל מה. גם אצלי היו פנסי ערפל, וחוץ מזה שנחמד לראות קצת יותר טוב מה שקורה חצי מטר לפני הפגוש - אין בזה שום תועלת במצבי ראות נורמליים.

אחרי הכל, פנסי ערפל מכוונים לטווח קרוב מאוד והם לא תורמים לשדה הראייה של הנהג.

אם אתה מסתמך עליהם - סימן שאתה לא מסתכל רחוק מספיק על הכביש לפנים.

פורסם

גם עם גדר הפרדה אפשר לסנוור. תכוון כראוי את האורות שלך, וכמו שאמר רועי - תסתכל כמו שצריך על הכביש. ותכבה את פנסי הערפל, כי לא תצטרך אותם יותר. בעצם, אתה לא צריך אותם גם עכשיו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני עדיין לא מבין בשביל מה. גם אצלי היו פנסי ערפל, וחוץ מזה שנחמד לראות קצת יותר טוב מה שקורה חצי מטר לפני הפגוש - אין בזה שום תועלת במצבי ראות נורמליים.

אחרי הכל, פנסי ערפל מכוונים לטווח קרוב מאוד והם לא תורמים לשדה הראייה של הנהג.

אם אתה מסתמך עליהם - סימן שאתה לא מסתכל רחוק מספיק על הכביש לפנים.

תשמע רועי, לי הם תורמים כמו שהסברתי לעיל.

בנוסף אני לא איזה ילד קטן שעושה פוזות עם האוטו (עם עדיין לא שמת לב :p , גם כן אוטו לעשות פוזות ה106 הזאת, הצחקתם אותי :wink: ).

הפנסים ב106 נראים לי יחסית חלשים, נגיד לעומת הקורולה 2003 של ההורים שלי, ולכן לי זה מוסיף. כמו שאמרתי גם, ואני אחזור שוב, עכשיו מחשיך מהר ואני מוכן לעשות הדגמה למה כוונתי, הם מאירים קרוב לרכב, אך לי הם משלימים שדה ראיה ואור נוסף עד לנקודה בה מסתיים להאיר אור מעבר.

מקווה שהבנת את כוונתי.

הרמן.

נ.ב

בהחלט יכול להיות שהפנסים של ה 306 יותר חזקים אם כי אצלי מותקנים אורות H4.

פורסם

אם הם עוזרים לך, בצע אחת מהאפשרויות הבאות, כפי שכבר ציינתי:

1) כיוון אורות הרכב.

2) בדיקת ראיה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני אסביר שוב:

אם פנסי הערפל תורמים לך, סימן שאתה מסתכל בטווח קרוב מדי. הראייה שלך צריכה להתמקד בטווח אורות הדרך (עשרות מטרים לפנים) ולא אזור פנסי הערפל (מטרים בודדים לפנים).

מכאן:

1. אורות הדרך שלך לא מכוונים, יחידות התאורה פגומות או מלוכלכות.

2. אתה זקוק לשנות את שיטת המבט שלך, ולהרחיק אותה לכיוון האופק.

3. ייתכן ואתה זקוק למשקפיים :?

פורסם
אם הם עוזרים לך, בצע אחת מהאפשרויות הבאות, כפי שכבר ציינתי:

1) כיוון אורות הרכב.

2) בדיקת ראיה.

כיוון אורות הרכב בוצע לפני כחודשיים, בדיקת ראיה לפני כשלושה :p (יש משקפיים חדשים)

האור פשוט חלש.

• תוכן חדש...