Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמנים לטסט

סיפור אמיתי מהימים האחרונים.

מאת אלכס לוין

בימים האחרונים הלכתי לבצע את בדיקת הרישוי ( טסט ) השנתי. ערב לפני כן נכנסתי לתדלק כהרגלי בתחנת הדלק. בזמן התדלוק שאל אותי המוכר האם אני צריך לעשות טסט בימים הקרובים. הוא ראה על שמשת המכונית כי זמן הרישוי השנתי הגיע. עניתי לו כן . מחר בבוקר אני ניגש לעשות את בדיקת הרישוי השנתי. מייד הבחור הציע לי שמן תוסף מיוחד למנוע. וכן חומר שהוא תוסף לדלק. אמר שזה מוריד את רמת הגזים בזמן הבדיקה, לך תדע בגלל זה להיכשל בטסט. לי יש מכונית דיי חדישה ואין לה צורך לתוספים הללו. אך אמרתי לעצמי אם זה מוריד את רמת הזיהום אז למה לא.

קניתי את שני התוספים. הגעתי לביתי ומייד הכנסתי את שני התוספים כל אחד למקום המיועד לו.

עשיתי לאחר מכן סיבוב קטן בשכונה וחזרתי לביתי. למחרת בבוקר כאשר התנעתי את המכונית יצא עשן סמיך מצינור המפלט ואחר כך הכול חזר לאשורו. חשבתי לתומי הנה החומר עשה את העבודה. שמח וטוב לבב נסעתי למבחן השנתי. כל הבדיקות היו מצוינות. בדיקת זיהום האוויר הראתה חריגה של כמה אלפי אחוזים. מייד אמרו לי לך תסדר את נושא זיהום האוויר. נסעתי למוסך שלי. הם חיפשו מה הבעיה ולא מצאו. אך בכל זאת ניקו את הפילטר וכמה חלקים אחרים ואחרי כמה דקות חזרתי לבדיקת זיהום האוויר. התוצאה הייתה לא טובה. חזרתי למוסך וסיפרתי לבעל המוסך שהוא גם המוסך המרכזי של הרכב שלי על התוספים שהחדרתי למכונית. השארתי שם את המכונית יום שלם לבדיקה, הם לא מצאו שום דבר הכול היה תקין. אז הם החליטו לרוקן את כל השמן עם התוסף המיוחד למניעת זיהום אוויר. תוסף של אחת החברות המובילות. מלאו שמן חדש בלי התוספים הללו שכאילו מונעים זיהום אוויר והנה איזה פלא לא היה יותר זיהום מהמכונית.

מסקנה שכל השמנים הללו שנדחפים לכם וכאילו מונעים זיהום אוויר הכול אחיזת עיניים. לפחות במקרה שלי. חבל על הכספים שמשולמים והרבה על התוספים הנ"ל. חבל על העצבים. חבל לשלם למוסך לאחר מכן על ריקון השמן מהמנוע ומילוי שמן חדש. אני את הניסיון כבר רכשתי. עכשיו אני מציע לכם להתגלח על הזקן שלי.

פורסם

עשו את השטות הזאת לאמא שלי שלשום.

נכנסה לטסט: האוטו מזהם! כנסי פה למוסך רגע ותשימי תוסף בדלק.

שמה.

מצוין! האוטו לא מזהם!

:evil::evil::evil:

פורסם

הסיבה פשוטה:

שכחת להוסיף "שמן נחשים" לתוסף השמן וזה כידוע לכל פוגע קשות בביצועי החומר... :evil:

עכשיו ברצינות:

אינני מוכן להשתמש בתוסף לשמן מנוע גם אם אקבל אותו בחינם. הסיבה לכך פשוטה, כל מה שיצרן השמן מצא כיעיל בתהליך המו"פ שלו, כבר נמצא בשמן.

השמן איננו מוצר זול ולכן היצרן יכול להשקיע כדי להשביח את תכונותיו.

תוספי דלק זה כבר סיפור אחר. אני מאלה שמאמינים ששימוש בתוסף כזה באופן שוטף מהיום שהרכב עלה על הכביש רק יכול להועיל.

לא הועיל - לא הזיק (אלא אם מדובר ברכב וותיק שזו הפעם הראשונה שמשתמשים בו בתוסף ואז עלולות להיווצר סתימות דלק בפילטר בממזרקים).

פורסם

תסבירו לי לאט כי אני לפעמים קשה הבנה, איך החלפת השמן (שהיה בו את התוסף) לשמן נקי בזמן שבמיכל הדלק יש עדיין תוסף הפסיקה את זיהום האויר? נשמע לי הזוי לחלוטין.

הרבה יותר נשמע שלא חיכית מספיק זמן והתוסף עשה את פעולתו רק לאחר פרק זמן.

אתה אמור לשים את התוסף במיכל דלק מלא, לנסוע,למלא מחדש כשהגעת לשליש מיכל ורק בסוף המיכל הזה (השני), יש לצפות לירידה בזיהום האויר.

קראת ה\בכלל את ההוראות על המוצר?

תוסף לשמן (שוב, אנחנו לא יודעים איזה תוסף זה) בד"כ לא בא בכלל למנוע בעיות זיהום אויר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אינני מוכן להשתמש בתוסף לשמן מנוע .הסיבה לכך פשוטה, כל מה שיצרן השמן מצא כיעיל בתהליך המו"פ שלו, כבר נמצא בשמן.השמן איננו מוצר זול ולכן היצרן יכול להשקיע כדי להשביח את תכונותיו.

חוסר הבנה משוועה בעולם העסקים שנקרא תעשיית הרכב. יצרן הרכב משתמש תמיד במוצר הכי זול והכי פשוט שעונה על הדרישות שלו!

אם עובי הפח יכול להיות 2 מ"מ הוא לא יהיה 3 מ"מ.

אם השמן יכול להיות מינרלי, הוא לא יהיה חצי סינטטי.

אם הוא יכול להיות חצי סינטטי, הוא לא יהיה סינטטי מלא.

אם הרפידות הפשוטות נותנות מרחק בלימה שעומד בתקנים, הן לעולם לא יהיו רפידות איכות.

למה באימפרצה STI הרכב מגיע עם קאליפרים של ברמבו ועם שמן סינטטי? כי צריך!

למה באימפרצה 1.6 אוטומטית אין? כי אפשר לחסוך.

ברור שיותר בריא לאימפרצה 1.6 לנסוע על סינטטי מלא, אבל חוסכים עליך ועליי.

ברור שמרחק הבלימה יתקצר עם קליפרים ברמבו כפולים אבל זה ייקר את האוטו ולכן...חוסכים :|

פורסם

מה שאתה כותב בגירה לא מדויק בכל מה שקשור לשמנים...

בפיתוח השמן מושקעים משאבים רבים מאוד, זה בערך כמו הסיפור עם המראה הפנורמית...

או שגם העדר מראה פנורמית בגודל של מישור החוף בכל רכב זה גם מטעמי חסכון? (הומור חברה הומור) :)

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אתה מסכים איתי שתמיד תוכל למצוא מוצר מדף שיהיה יותר איכותי?

פורסם

בגירה - כל מה שכתבת נכון ומדויק.

דעתי שונה רק במסקנה: שמן מנוע הוא מוצר משלים לרכב. אם לדוגמא יצרן שמן ישביח את המוצר שלו כך שהשמן יקטין לאפס את שחיקת המנוע בעת ההתנעה והוא יפרסם את המוצר החדשני שלו ברבים, יקנו או לא?

אני בטוח שיקנו ובגדול, כל עוד הפרמיה שתדרש בעבור התכונה הזו תהיה סבירה.

"לא איטונג - לא קונה" זו הוורסיה של הטענה שלי מענף הבניין.

פורסם

זה נכון שתמיד ניתן למצוא יותר טוב!

אפשר לקנות שמן ב50 שקל גלון

ואפשר ב500 שקל גלון!

מה שאי אפשר זה לקחת שמן של 50 שקל גלון

לקנות תוסף ב50 שקל בתחנת דלק ולהפוך את השמן הזה לשמן של 500 שקל לגלון.

אתם יודעים מה, השמן גם לא יהפוך לשמן של 150 שקל גלון...

במקרה הטוב המצב ישאר סטאטי ולא יהיו נזקים...

ישנם תוספים שיכולים לעזור אולי אבל ברוב המקרים זה בלבול מוחלט ותמיד אבל תמיד מומלץ להשקיע בשמן טוב.

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

פה אנחנו תמימי דעים לחלוטין!

אם כבר השתתפת בדיון ומאחר ואני מעריך את דעתך, מה דעתך על עניין החלפת השמן והפסקת זיהום האויר?

• תוכן חדש...