Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור ארוך ואשתדל לקצר:

לפני כחודש מנהל העבודה שלי קנה את הרכב המדובר בכותרת ובדק אותו באחד ממכוני הבדיקה היותר מפורסמים באיזור חיפה (אני לא רוצה לציין את שמו של המכון ,כיוון שאין כאן כוונת לשון הרע).

הרכב,יד ראשונה, שעבר 30,000 ק"מ סה"כ וטופל במוסך מורשה (יש ספר טיפולים),נקנה מסוכנות טרייד אין באיזור הצפון.

בבדיקה לפני הקנייה, התגלה, שיש להחליף שתי תושבות מנוע,והרכב נכנס למוסך וההחלפה בוצעה.

אתמול,נסע המנהל שלי ובשלב מסויים באיזור "הטכני",נשמע "בום" עצבני,הרכב התחמם בצורה מטורפת ולמרות זאת המשיך בעל הרכב לנסוע כ- 100 מטר נוספים.

הרכב נכנס למוסך והתברר שבעקבות תושבת מנוע פגומה (התושבת השלישית,שעליה לא נאמר דבר במכון הבדיקה ולכן לא הוחלפה),צינור מים נקרע,הרכב התחמם ועדיין לא ידוע מידת הנזק למנוע /ראש מנוע/.

לא ברור גם מצב המנוע והגיר (אחד משניהם לפחות קיבל מכה חזקה מאוד).

האומדן הראשוני מדבר על תיקון של לפחות 8000 ש"ח (לפחות אחד מהשניים:ראש מנוע עקב התחממות /גיר אוטומטי .

רציתי לבקש עבורו ייעוץ,מה עושים במצב הזה ? הרי מכון בדיקה נותן 6 חודשי אחריות בד"כ על הבדיקה.

אודה לייעוץ המומחים ואשמח בין השאר לקבל את תגובתו של עמית(KOMPY).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תקרא שוב את טופס הבדיקה.

מנסיוני, אין הבוחנים מציינים תושבת אחת/שתיים/שלוש, הציון בטופס הבדיקה הינו תושבות מנוע פגומות ו/או תושבות גיר פגומות ללא ציון איזו וכמה.

אי לכך המכון מכוסה מבחינת הנתונים שהוא מסר ללקוח, ומנהל העבודה שלך ייצטרך לשאת במלוא הנזק.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני לא מבין איך תושבות מנוע קרסו אחרי 30K ק"מ :?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אני לא מבין איך תושבות מנוע קרסו עד למצב שהמנוע "נופל" בדרך כלל זה בנוי בצורה כזאת שברגע שהגומי נקרע לחלוטין התושבת מתיישבת על הברזל דבר שיגרום וויברציות לפרצוף אבל בשום מיקרה לא יגרום נזק

דווקא יותר נשמע לי כמו תושבת שלא הורכב נכון\תקין וממש התנתקה מהמקום !

פורסם

יש לי הרגשה שמישהו במוסך דילג על כמה עמודים מהספר.

לפי הסיפור, אני משוכנע שיש קשר ישיר בין החלפת התושבות לנפילת המנוע. הייתי מהמר שאחת מהתושבות (או שתיהן) לא הרוכבו נכון וזה מה שגרם לנפילת המנוע, בטח שלא התושבת המסכנה שלא הוחלפה מעולם.

שיקח שמאי לפני תחילת העבודות במוסך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה לכל מי שענה,ואני אמליץ לו שמחר על הבוקר יביא שמאי כי יש לו ביטוח מקיף,וגם לי נראה שזו פדיחה של המוסך,שלא הרכיב כראוי את אחת התושבות מה שהביא לנזק הענק.

פורסם

המקרה הזה אינו "מקרה ביטוחי" כך שיתכן שחב' הביטוח לא תטפל בזה ולא תשלח שמאי מטעמה.

אם תזדקקו לשמאי רכב מומחה לבדיקת כשלים טכניים, איכות עבודה, רשלנות מקצועית וכו' ושהוא גם עד מומחה של בתי המשפט אז כתוב ותקבל פרטים מדויקים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
מקרה דומה מראשית ימי הפורום

כדאי מאוד לעיין, יש שם גם תגובת המוסך בעמודים האחרונים :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=12514&highlight=%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2+%D7%A0%D7%A4%D7%9C

הסיפור אכן מעניין רק חבל שאין עידכון איך נגמר ובעל המוסך לא ממש פירט משהו.

Veni Vidi Vici

פורסם

לידיעתך, באתר 206CC.UK, לא זוכר בדיוק את השם כי אני במשרד אבל אני זוכר שזה אתר מבריטניה של 206CC, רשום שחלק מה"מחלות" של הרכב הם תושבות פגומות. לא יודע כמה מידע כזה עשוי לעזור לך בעיקר משום שאת היבואן בארץ ממש לא מעניין כלום אבל ייתכן וזה אומר שכן הרכיבו הכל כמו שצריך אבל התושבת כשלה.

לי יש 206CC שבינתיים מראה לי שהמחלות מהאתר הנ"ל, בחלקן, נכונות גם לגביה (גיר, מנוע חלונות חשמל, מערכות החשמל ברכב ועוד ועוד) אז אני די סומך על האתר הזה.

מאוד מקווה שאצלי לא יפול המנוע ומקווה בשבילך שהכל יסתדר בצורה הטובה ביותר

פורסם

יש לי ידיד בעל עסק משלוחים, ברשותו סיטרואן ברלינגו שנת 2003 נפח 1.9 דיזל. לפני כחודשיים

ביקש שאחליף לו קלאצ', מאחר שסגרתי את המוסך וביטלתי את התיק במע"מ ומס ההכנסה, לא יכולתי לתת לו קבלה שהיתה דרושה לו לצורך רישום הוצאות העסק. הבחור הכניס את הרכב למוסך כללי ברחובות. ביום שישי יום לאחר התיקון החליט לקחת את אישתו לטיול בצפון. ליד חדרה באחד ממהמורות ההאטה בכביש, נפל המנוע מתושבת הגיר קרע את שאר התושבות ונכבה.

במבט ראשון נראה היה שקרטר השמן נסדק, נשפך שמן על הכביש ויש מעיכה רצינית על מערכת הטיימינג, . צילצל אלי ושאל מה לעשות. היצעתי לו לגרור את הרכב הביתה כי היה יום שישי כדי שלא יגנבו לו חלקים. ביום ראשון הבאנו את בעל המוסך שתיקן,הוא סירב לקחת אחריות.הרכב נגרר שוב והפעם בתשלום לחברת פיגו' בת"א, שם מצאו את האום של התושבת מונח מעל החור אליו נכנסת התושבת, הבוחן קבע בכתב, שהנזק נגרם כתוצאה שלא החליפו אום חדש כאשר פירקו והחליפו את הקלאצ'.

בחברה אמרו שחייבים לאחר פירוק התושבת לשים אום חדש, מפני שהגיר תלוי על התושבת ולא מונח עליה.

בעל הרכב מצוייד במכתב מהבוחן, ובעל המוסך שנשאר עם צ'ק מבוטל על תיקון הקלאצ', פנו איש איש לעורכי דין שבנתיים לא הצליחו לגמור את הברוך בפשרה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
למיטב זכרוני , הרכב תוקן לרווחת הלקוח על חשבון המוסך.

ליביו

נכון, ליטל תיקנו לו את הרכב על חשבונם.

כנראה שהעידכון פורסם בשירשור אחר.

פורסם

סוף דבר ,עדכון !

הרכב הגיע למוסך שמכיר גם את המנהל סניף שלי וגם אותי.

למרבה המזל,לא נגרם נזק לא למנוע ולא לגיר.

הנזק הסתכם בהחלפת תושבות מנוע וגיר,החלפת צינור קרוע,החלפת ציריה שנפגעה ועוד כמה כיוונים קטנים.

סה"כ נזק 3000 ש"ח כולל מע"מ.

לא לנלקח שמאי לבסוף כי מנהל המוסך אמר שהנזק לא רציני וסתם חבל לשלם עוד כסף לשמאי.

תודה רבה לכל אלו שעזרו וכיוונו בעזרת הידע שלהם לפתרון הבעיה.

• תוכן חדש...