Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ סובארו 79 יצא לדרך (-:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וזה לא סתם,

הריתוך האוטגני נעלם מהעולם מהסיבה שתהליך ההלחמה הזה לא הכי בריא למתכת,

עם החימום של המתכת מסביב להלחמה המתכת נחלשת ומתעוות,

לכן גם כשאתה רואה שמרתכים בTIG וMIG נהוג לעשות זאת בפיקים כאשר קופצים מקצה לקצה בשביל למנוע חימום ככל שאפשר מן המתכת.

הריתוך האוטוגני בעבר היה האופציה היחידה שאיפשרה חיבורי מתכת דקים שעם רתכת רגילה נוצרו חורים,

היום עם התפתחות התחום לריתוך האוטוגני ישנם רק חיסרונות לעומת האמצעים החדישים.

אז לא סתם השיטות של פעם הן שיטות של פעם,אחרת הן לא היו של פעם.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

אליבבא, אתה מדבר על מיג( בגז מגן CO2 ).

דווקא ב TIG אפשר לרתך שטחים מאוד גדולים יחסית בלי לחכות לקירור , יש רתכות שמאפשרות ריתוך נמוך עד כ-5 אמפר לריתוך פחים דקים.

הבעיה היא דווקא עם ידיות הריתוך המקוררות אויר שאוהבות להתחמם מאוד מהר.

האיכות תהיה טובה בשניהם.

הריתוך האוטוגני ( מכונה באנגלית OXY בקיצור ) נשאר בשימוש רק אצל פחחים שמרניים.

אין היום הצדקה להחזיק מכשיר כזה לעבודות ארוכות.

מעבר לחוסר ההצדקה הפיננסי יש גם את נושא הבטיחות הבעייתית של הציוד.

אני רציתי לרכוש פעם לעבודות קטנות אבל ירדתי מהעניין.

אגב יש גם מכשירים כאלו העובדים על מימן במקום אצטילן.

מכשיר המיג מספק פתרון נוח , מידי, איכותי וניתן לסגור איתו בקלות פערים בחומר , מחירי הקנייה והאחזקה הנמוכים משמעותית מהTIG וגם היעילות הכי גבוהה פר מטר ריתוך( ודרושה רק יד אחת להפעיל ואפשר גם להלחים נחושת וכו...) הופכים אותו למכשיר הנפוץ ביותר.

הלחמות הנחושת הם במקומות שהיה צריך למלא פער גדול בחומר , עם הנחושת אפשר "לשחק" בקלות רבה יותר מברזל רגיל בגלל טמפ' ההתכה הנמוכה יותר.

עושה רושם שהריתוכים בסדר גמור , אם תתן תמונות קרובות יותר אפילו יותר טוב.

בהצלחה!

פורסם

עוד דבר , באזור הריתוכים אני לא רואה אפילו מ"מ של מתכת נקייה חשופה לעין ברוב המקומות.

אני מקווה שאזור הריתוך ( 1 ס"מ מהתפר לכל כיוון ) נקי עד למתכת נקייה , כי אם לא החלודה תחזור מהר מכפי שאתה חושב!

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם (-:

אחרי המון זמן היעדרות, ועוד קצת זמן, סוף סוף הרכב תופס צורה של רכב. מבחינה פחחית הכל כבר צבוע ומורכב, הכסאות והדיפונים אחרי ריפוד, נשאר לעשות קצת סדר בצינורות של המזגן, להכין שטיח מקיר לקיר ועוד מליון דברים קטנים. במאמץ מרוכז אין הרבה עבודה (-: (הבעיה היא שיום שישי בא רק פעם בשבוע).

הצבע הנבחר הוא כחול, וזה לא עוזר נגד עין רעה, לראיה, במהלך שלוש שעות שהיא חנתה מחוץ לבית ועד ששמתי אותה בחניה איכשהו נוצר שקע קטן ועגול על הכנף הימנית הקדמית. 3 שעות!!!

לא נורא, לאט לאט עם הזמן יהיו עוד, אני לא מתכנן להפוך אותה למוזיאון, היא הולכת להיות בשימוש יומיומי.

תמונות בקרוב, נסיעת מבחן בקרוב, טסט בקרוב

(אבל במונחים של משישי לשישי (-: )

עוזי

פורסם

אם אתה כבר מדבר על יום שישי, אז ביום שישי הקרוב יש מפגש סובארו קלאסי, חבל שהרכב שלך עדיין לא מוכן.

שיהיה בהצלחה עם סיום השיפוץ.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אני מפנטז על המפגשים כבר חודשים (-:

ראיתי שרשורים שמדברים על שטיח מקיר לקיר (או מדלת לדלת )

אף אחד מהם לא דיבר על מחיר,

מישהו מכיר רפד עם מחירים אנושיים?

האחרון שבדקתי רצה 2000 ש"ח. מחר אני אכנס לשטיחי כרמל לבדוק כמה עולה שטיח ואולי לעשות את זה בעצמי... הבעיה היא שבסובארו הקודמת עשיתי את זה לבד וזה יצא קצת עקום.

אם אתם מכירים רפד אנושי אני אשמח לשמוע.

עוז

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש עוד המון עבודה

כל הצינורות של המזגן לא מחוברים כמו שצריך

והאוטו צריך שטיח מדלת לדלת (-:

ועוד ועוד ועוד (-:

חג חירות שמח לכל חברי הפורום (-:

DSC02918.jpg

DSC02919.jpg

DSC02920.jpg