Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי נעלו לי נושא קודם בהקשר בטענה שניתן למצוא תשובות במנועי חיפוש, אבל לשאלות הספציפיות שנותרו לי לשאול די קשה למצוא תשובות ברשת וגם לא מצאתי להם תשובות במנוע חיפוש של הפורום.

כשאני לוחץ על דוושת המצערת עד הסוף (בזמן נסיעה) הרכב לא מגיב מיד במנוע הזרקה (ישנו איחור), בגולף 1600 מודל 2001.

חיפוש בגוגל לא הביא לי תשובות לשאלות הבאות:

1) האם אני ארגיש את האיחור הזה גם ברכבי ספורט כמו גולף GTI מודל 2006? אם לא, למה?

2) למה בכלל יש את האיחור הזה?

פורסם

תשובות לשרשור הקודם שלך, אפשר למצוא בקלות במנוע החיפוש של הפורום, ולכן הוא ננעל. (כשננעל שרשור המטרה היא לא שתפתח אחד חדש, זהה).

בקשר לשאלה הנוכחית - המצב אינו תקין.

לא אמור להיות "איחור" בשום מקרה, לא בגולף GTI 2006, ולא בגולף 1600 2001.

גש למוסך לבדיקת התקלה.

בכותרת רשמת "מנוע קרבורטור", ואתה שואל על גולף 2001 עם הזרקת דלק, ועל גולף GTI. זה לבלבל את האויב ?

כמו כן, ברשותך, העברתי את השרשור לפורום הטכני.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מתכוון שכפי שאמרו בנושא הקודם, במנוע קרבורטור התגובה של המנוע ללחיצה על המצערת היא הרבה יותר מדויקת ומהירה. למרות שמעולם לא נהגתי ברכב עם מנוע כזה, אני שמתי לב שבגולף בה אני נוהג התגובה של המנוע למצערת היא בהדרגתיות והיא איטית יותר (אולי השימוש במילה איחור הוא לא נכון).

אשמח אם אדריכל הפורום ישלח לי לינק של נושא אחר בפורום שעונה על שאלותי, אני לא מצאתי.

פורסם

1) האם אני ארגיש את האיחור הזה גם ברכבי ספורט כמו גולף GTI מודל 2006? אם לא, למה?

2) למה בכלל יש את האיחור הזה?

רועי

שלום

מודל = MODEL = דגם

גולף זה דגם, 2006 זו שנת ייצור, לא מודל

זה הרכב היחיד שנתקלתי בו שהדגם שלו נקרא 2006.

1.נתחיל מ 2, אם יש לך איחור כזה שאתה מתאר אז יש לך בעיה ברכב,

או שיתכן ויש לך רכב אוטומטית וישנו זמן תגובה של הממיר מומנט עד שהוא ממש מקשר את המנוע אל הגיר ויתכן שמכאן נובעת ההשהיה שאתה מדבר עליה.

2. (זה בעצם 1.) לא אמור להיות הדבר בגולף GTI , בין היתר כי היא ידנית וגם בה המנוע זמין יותר מיבחינת הספקים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

סליחה על לשון שגויה.

הגולף היא ידנית, ואני חייב לתקן את עצמי, אין השהייה בלחיצת מצערת, אלא המצערת מגיבה לאט ובהדרגתיות- כלומר כשאני לוחץ היא מגיבה מיד אבל לא בעוצמה לה הייתי מצפה, כלומר אפילו שאני לוחץ פול מצערת ב- 2,500 סל"ד למשל במהירות עירונית המצערת לא מגיבה בעוצמה.

כמובן שגורם מרכזי זה הספק ומומנט של הרכב, אבל אני מניח שגורם נוסף זה העובדה שהמנוע הוא מנוע הזרקה, וכפי שגיליתי הערב מנוע הזרקה מגיב לאט יותר ללחיצות מצערת מאשר מנוע קרבורטור. לעיונכם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=159885

ולכן אני שואל למה האיטיות בתגובה לעומת מנוע קרבורטור, ואיך מתגברים על הבעיה במכוניות ספורטיביות כגון גולף GTI שנת ייצור 2006. (כלומר למרות הספק גבוה וכאלה הרי גם שם יש מנוע הזרקה וצפויה להיות גם שם תגובה איטית של המצערת בגלל החיסרון הזה של מנוע הזרקה ובטח מרגישים את זה)

פורסם

נראה שאתה נאחז במשהו שאין לו קשר אליך.

מנוע מוזרק מגיב לפעמים קצת יותר לאט ממנוע קרבורטור. זה תלוי בסוג מערכת ההזרקה שמותקנת בו, בתוכנה שמנהלת אותה ובעיקר תלוי בתקני זיהום אוויר שהמנוע מתוכנן לעמוד בהם (או לא).

בניגוד למשתמע מחלק מהתשובות שקיבלת כאן, מדובר בהבדל שעבור רובם המכריע של הנהגים הוא בלתי מורגש לחלוטין. לאחרים מדובר בשברירי שניה שניתן להבחין בהם, אבל כל עוד הם אינם נוהגים על מגבלות הרכב במסלול סגור, גם להם זה דיון אקדמי רוב הזמן.

אתה מתלונן על כח לא מספק (לדעתך) ולא על (מהירות) תגובת דוושה. יתכן שמדובר במאפייני המנוע שלך, ויתכן שהמנוע שלך זקוק לטיפול תקופתי\ניקוי מזרקים\החלפת חיישנים תקולים וכו'.

בנוסף, בהחלט יתכן שמדובר בעקומת המומנט של המנוע הזה. מנועים מרובי שסתומים מפיקים את שיא המומנט בסל"ד גבוה יחסית. 2500 סל"ד זה ממש לא גבוה למנוע בנזין, ואין סיבה לצפות ממנו "לנפנף" את המכונית מהמקום, אפילו שהדבקת את הדוושה לרצפה.

בכל מקרה, הסימפטום עליו אתה מתלונן אינו מאפיין של מערכות הזרקת דלק באשר הן. בפורשה 911 קאררה יש מנוע מוזרק, והמנוע מייצר כוח די סביר, למשל.

פורסם

מצטער אם הטעיתי אותך, ההשהיה שעליה דיברתי קטנה מאוד, פחות מחצי שניה, ולא דובר על כך שהמנוע מגיב באיטיות.

אני הרגשתי את ההשהיה היטב כשעברתי מקרבורטור להזרקה (במספר מכוניות מוזרקות שנהגתי בהן קיימת השהיה קצרה כזו), בכל מקרה ההשהיה קטנה מאוד, ברגע שמתרגלים אליה צריך לחפש במיוחד כדי למצוא אותה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

באמת יכול להיות שאני נאחז במשהו שאין לי קשר אליו.

כשאני ינהג ברכב שוב אני ינסה מאוד לשים לב ולמצוא את הגבול בין תגובת דוושה איטית למומנט נמוך

• תוכן חדש...