Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום!

כשאני בדרכים אני מקפיד לסוע לאט, גם כדי לחסוך בדלק וגם כדי לגרום לבלאי מופחת עד כמה שניתן.

"לסוע לאט" הכוונה היא על מהירות של כ-40 קמ"ש בכבישים עירוניים ובערך כ-80 בכבישים מהירים.

אני יודע שזה יכול לדכא המון נהגים מאחורי ולכן אני מקפיד לנהוג תמיד בנתיב הימיני.

מי שמכיר את שד' ירושלים מכיוון בת-ים לת"א יוכל להעיד שרוב הנהגים אינם מעדיפים לנהוג בנתיב הימיני

משום שהוא חסום באופן קבוע ע"י מכוניות חונות. אתמול נסעתי ברחוב הזה, בנתיב השמאלי ובמהירות האופיינית

לי, כשכל רכב שהיה מאחורי צפצף לי או האיר אותי באור גבוה. הסיטואציה ממש עצבנה אותי.

נהג אחד עצר לידי ואמר לי שאני עובר על החוק כי אני נוהג בשמאל. אמרתי לו שלאף אחד גישה לנתיב הימיני

ועובדה שלא עקף אותי מימין כי אם הוא רוצה לסוע על 90 בכביש הזה אז לא תהיה לך בטח בעיה לעקוף אותי מימין

- הוא המשיך לסוע.

מה אתם חושבים עליו?

מה אתם חושבים על אופן הנהיגה שלי? האם הוא באמת מבזבז פחות דלק?

:smilecolr
פורסם

אופן הנהיגה שלך אותי באופן אישי מעצבן, וגם אני הייתי צופר לך ומסמן לך לזוז מהשמאלי. בכביש הספציפי הנ"ל מותר לנסוע 50 אאל"ט ואתה נוסע בו 40 שזה מתחת למהירות המותרת. רוצה לנסוע לאט סע בימני, כן גם בשדרות י"ם. הנתיב הימני שם לא כל הזמן חסום לתנועה ובקטעים נרחבים ממנו הנתיב הימני דווקא פנוי. אני לא אומר שצריך לנסוע שם 140, כי הכביש לא ממש מואר טוב, וישנם עצים ומכוניות חונות שמאחוריהם יכולים לקפוץ ילדים חס וחלילה, אבל זה גם לא כביש לנסיעה ב40.

ד"א אתה לא חוסך שום דלק ולא חוסך שום בלאי, רוצה לחסוך סע בתחבורה ציבורית, ואל תסע לאט ועוד בידיעה שזה מעכב ומעצבן את כולם.

ROOONEEYY

פורסם

הבזבוז דלק שלך הוא זניח..

זה יותר מציק ומעצבן אבל בהצלחה לך בדרך חיים שלך ואם כולם היו נוהגים ככה.. פחות תאונות בטוח

פורסם

תמשיך לנהוג לפי החוקים, במידה ויש כאלו המעוניינים לעקוף תאפשר להם ואל תחסום את התנועה.

מכירה את הרחוב הזה, ואני משתדלת לא להאיץ בו בלילה, הרחוב חשוך, חונות בו מכוניות רבות, והגרוע מכל הוא שלעיתים יש בו שיכורים והומלסים רבים המתפרצים לכביש ועלולים לגרום לתאונה או להפגע בעצמם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אנחנו מאוד מאושרים מזה שאתה רוצה לחסוך , אבל על סמך מה אתה מאשר לעצמך לחסוך ע"ח הנהגים האחרים ? ממתי בדיוק הכביש הוא של אבא שלך ? יש לך כוונה לשים אגרה ?!!

בקיצור, בדרך ציבורית עליך לנסוע במהירות של התנועה ולא להפריע במהירות איטית מידי , ואם שוטר טוב שיחליט לבצע את עבודתו נאמנה , ולשרת את הציבור שמשלם את שכרו , ולא לדפוק אותו , היה תופס אותך , היית מקבל קנס ואולי (לא בטוח) זימון לבית משפט .

בברכה יהודה

פורסם

אני לא מכיר את הכביש, אבל אני לא סובל את הנהגים שנוהגים לאט מדי. למה לעשות את זה בכלל? סתם כדי לעצבן? תמיד רציתי לעצור אחד מהאידיוטים שנוהגים לאט מדי ולשאול אותו אם הוא מודע למה שהוא עושה.

לתנועה יש מהירות מסוימת, כי אנשים מנסים להגיע למקומות שונים, ואתה מפריע להם.

לפחות זוז לימני. לא אכפת לי שיש מכוניות שם.

פורסם

אני רק רוצה להזכיר לכולם שבמקום שהמהירות המותרת היא מקסימום 50, אין חובה לנסוע 50, אלא רק עד 50.

המהירות נקבעת בפועל בהתאם לתנאי הדרך, אך לא יותר מ- 50.

השאלה שלך לגבי חיסכון בדלק אינה רלוונטית והיא גם שונה מרכב לרכב ומנפח מנוע לנפח מנוע.

תאורטית ככל שהמהירות עולה, צריכת הדלק עולה, אולם יש יחס אופטימלי לסל"ד מנוע וזה שונה מרכב לרכב ומנפח לנפח.

לגבי נסיעתך בשמאלי:

אם הנתיב הימני חסום בעקביות, הרי ברור שנתיב הנסיעה הוא השמאלי (כי אין ימני).

מאידך, אם הנתיב הימני חסום לסירוגין, אתה חייב כל פעם לחזור לימני ולצאת לעקיפה בכל מכשול ומכשול, אפילו אם המרחק בין מכשול למכשול הוא 100 מטר, אחרת במצב הנסיעה שלך אתה מפריע לתנועה.

זה שאתה נוסע 40 או 50 שזאת המהירות המקסימלית במקום,לא אומר שמותר לך לעכב רכב מאחוריך, ואם הוא רוצה לנסוע 200, תן לו לעקוף אותך ושיסע.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

נכון שהמהירות שנקבעת עפ"י החוק היא מהירות מירבית

ונכון שיש להפעיל שיקולים שלך ולנהוג בהתאם לתנאי הדרך, אבל חיסכון בדלק הוא לא מאותם השיקולים

ולא צריך "לתפוס טרמפ" על זה כתירוץ.

ד"א אם כבר הזכירו מהירות מירבית ונהיגה בהתאם לתנאי הדרך: בהרבה כבישים המהירות שמותרת לא תואמת לתנאי הדרך

לדוגמא מי שגר באיזור ראש פינה בטוח מכיר את המחלף מהכביש הראשי (מכיוון חצור) שדרכו אפשר להגיע לראש פינה. ברגע שיורדים מהכביש המהיר, המהירות המותרת היא "30". הכביש הוא חד סטרי לא רחב במיוחד אבל בטוח שאפשר לנסוע שם 60-80 בבטחה וזאת גם המהירות שאנשים נוסעים שם (עד לכניסה למושבה). לרוע מזלם תחנת המשטרה נמצאת לא רחוק משם והרבה פעמים תופסים שם נהגים על 60-90 קמ"ש שאוכלים אותה בגדול.

סתם חומר למחשבה...

פורסם

חיסכון בדלק ובבלאי נובע מתכנון נכון של הנסיעה,

להאיץ רגוע, לא להאיץ ולבלום, ולנסוע במהירות קבועה.

וכן נהגים איטיים כשאין לך אפשרות לעקוף - זה מעצבן.

היום נסעתי על איילון. בנתיב ה שלישי מתוך 4 ניידת של מתנ"ע שנוסעת, i kidd you not, 70 קמ"ש.

ואחרי טור ענק של מכוניות שמפחדים לעקוף. WTF?!

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם

קודם כל הבלאי הוא אותו הבלאי ותצרוכת הדלק מושפעת יותר מאופי הנהיגה מאשר המהירות.

לגבי מי שמצפצף לך, אם הנתיב הימיני פנוי אפילו לכמה עשרות מטרים אז כנס אליו ושחרר את הלחץ מאחוריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דלק אתה בטוח לא חוסך.

תעלה ל50, תעלה הילוך, אתה תהיה באותו סל"ד, במהיות גבוהה יותר, כלומר תצרוך את אותה כמות של דלק לאורך פחות זמן.

לכל המתחסדים: האם מעולם לא נסעתם מעל המהירות המותרת? קשה לי להאמין.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...