Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף: FSI 1.6 או TSI 1.4 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ה TSI מדהימה , הרכב מאוד מהנה לנהיגה , אפילו בהשוואה ל 2.0 אחריי הנהיגה בשתיהן.

אגב , הTSI במאמץ עושה 1 ל 7 כך שהיא לא הכי חסכונית בעולם אבל , אחחחחח המנוע .

אם כך, שתי שאלות:

א. בנסיעת מבחן שערכו באחד האתרים הגיעו לצריכת דלק טובה יותר, ולמעשה כמעט זהה ל- 1.6, וזה כאשר לפי עדות הכתב הדוושה היתה "דבוקה" לרצפה רוב הנסיעה. לפי מה שהבנתי מטרת השימוש ב- 1.4 היא בכלל חסכון בדלק. אז כיצד ממדת צריכה גבוהה שכזו? :roll:

ב. כיצד נוסע הרכב במהירות "עיר" (פקקים, ראשון-שני וכו')?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אם כך, שתי שאלות:

א. בנסיעת מבחן שערכו באחד האתרים הגיעו לצריכת דלק טובה יותר, ולמעשה כמעט זהה ל- 1.6, וזה כאשר לפי עדות הכתב הדוושה היתה "דבוקה" לרצפה רוב הנסיעה. לפי מה שהבנתי מטרת השימוש ב- 1.4 היא בכלל חסכון בדלק. אז כיצד ממדת צריכה גבוהה שכזו? :roll:

ב. כיצד נוסע הרכב במהירות "עיר" (פקקים, ראשון-שני וכו')?

1:7 במאמץ זה לא כלכך הרבה. הGTI במאמץ תעשה גם 1:5 או פחות אם אתה מתיר את הרסן לחלוטין - צריכה גרועה משמעותית (40% יותר). 1:7 זה בערך מה שמשפחומטית 1.6 תעשה עם גז ברצפה - רק שבTSI גם יש 140 כ"ס וטונות של מומנט זמין, לא 105 כ"ס ו15 קג"מ מומנט ב4000 סל"ד.

לגבי השאלה השניה שלך, צא מתוך נקודת הנחה שהיא נוסעת יותר טוב מכל דבר אחר בקטגוריה. גם ההספק גבוה (אם כי לא הכי גבוה), וגם זמינות הכוח מדהימה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אפרופו תצרוכת דלק, למיטב זכרוני שתי הגולפים זוללות דלק 98 אוקטן, מה שמייקר משמעותית את עלות הדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלירן, בשביל זה יש דלקן/פזומט וכו', ואז אתה משלם מחיר של 95 על אוקטן 98.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אפרופו תצרוכת דלק, למיטב זכרוני שתי הגולפים זוללות דלק 98 אוקטן, מה שמייקר משמעותית את עלות הדלק.

צוין כמה תגובות מעליך שה-TSI שותה 95

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המלצה שלי - לקנות אצל סוכן-משנה (בד"כ - מוסך עם חדר תצוגה נלווה) שיכול לתת הנחה בכסף או בשווה-כסף, כדוגמת טיפולים, אביזרים וכו', שהיבואן עצמו לא יכול לתת (וזה בדוק!), הכל ע"ח העמלה שלו ומתוך תקווה כי תהפך ללקוח קבוע במוסך, שם הוא כבר ירוויח עליך... הדבר נכון על אחת כמה וכמה אם אתה כבר לקוח של המוסך הזה.

ואגב, מנסיון עם 2 רכבי טורבו של הקונצרן (אמנם A6, אבל העקרון דומה), מהר מאוד מתרגלים לסחיבה הנפלאה של מנוע מוגדש, והבונוס הוא בדמות 1:10 בנסיעה משולבת בינעירונית ובחיפה (וזה ברכב גדול עם מנוע קטן, אבל ממזר). עדכון תוכנה עשה פלאים והסחיבה היום טובה יותר מאשר במנוע ה-2.4, עם צריכת דלק שפויה בהרבה.

אם הדבר היה תלוי בי, הייתי בוחר את ה-TSI אבל כיד שניה יתכן שדווקא ה-FSI יימכר טוב יותר (בכל זאת - מר ישראלי אוהב 1600, שונא מנועים קטנים ועוד יותר טורבו "מסובך") בהחלט יתכן גם כי מחירי הטיפולים יהיו גבוהים יותר לאורך זמן, אבל לא הייתי מודאג מהאמינות,לפחות בשנים הראשונות.

מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
עדכון תוכנה עשה פלאים והסחיבה היום טובה יותר מאשר במנוע ה-2.4, עם צריכת דלק שפויה בהרבה.

מיקי.

מדובר בעדכון תוכנה שלך או של היבואן? (כלומר: בוצע אצל גורם חיצוני - כמו בהתקנת צ'יפ, או על ידי היבואן?)

פורסם
המלצה שלי - לקנות אצל סוכן-משנה (בד"כ - מוסך עם חדר תצוגה נלווה) שיכול לתת הנחה בכסף או בשווה-כסף, כדוגמת טיפולים, אביזרים וכו', שהיבואן עצמו לא יכול לתת (וזה בדוק!), הכל ע"ח העמלה שלו ומתוך תקווה כי תהפך ללקוח קבוע במוסך, שם הוא כבר ירוויח עליך... הדבר נכון על אחת כמה וכמה אם אתה כבר לקוח של המוסך הזה.

ואגב, מנסיון עם 2 רכבי טורבו של הקונצרן (אמנם A6, אבל העקרון דומה), מהר מאוד מתרגלים לסחיבה הנפלאה של מנוע מוגדש, והבונוס הוא בדמות 1:10 בנסיעה משולבת בינעירונית ובחיפה (וזה ברכב גדול עם מנוע קטן, אבל ממזר). עדכון תוכנה עשה פלאים והסחיבה היום טובה יותר מאשר במנוע ה-2.4, עם צריכת דלק שפויה בהרבה.

אם הדבר היה תלוי בי, הייתי בוחר את ה-TSI אבל כיד שניה יתכן שדווקא ה-FSI יימכר טוב יותר (בכל זאת - מר ישראלי אוהב 1600, שונא מנועים קטנים ועוד יותר טורבו "מסובך") בהחלט יתכן גם כי מחירי הטיפולים יהיו גבוהים יותר לאורך זמן, אבל לא הייתי מודאג מהאמינות,לפחות בשנים הראשונות.

מיקי.

אני דווקא חושב שלרכב יהיה שוק.

במיוחד בקרב הערסים.

"זה גולף טורבו זה, זה פותח אימפרזות" וכו' וכו'...

פורסם

אפרורו הערתך על מה שמקובל בחו"ל, אני מזמין אותך לבדוק בכל סוכנויות VW בעולם ולמצא אחת (חוץ מצ'מפיון ישראל) שמספקת את ה-TSI ללא רמקולים בדלתות האחוריות, ללא משענת יד במושב מאחור, עם ריפודי מושבים מהסוג הזול ביותר, עם כיסא ימני שזז רק קדימה ואחורה ולא עולה ויורד, ועוד... שורה תחתונה, אם כבר לאמץ סטנדרטים מקובלים בחו"ל בקשר לתמחור, יש לאמץ גם את הסטנדרטים הקשורים בתמורה לתמחור.

פורסם
אפרורו הערתך על מה שמקובל בחו"ל, אני מזמין אותך לבדוק בכל סוכנויות VW בעולם ולמצא אחת (חוץ מצ'מפיון ישראל) שמספקת את ה-TSI ללא רמקולים בדלתות האחוריות, ללא משענת יד במושב מאחור, עם ריפודי מושבים מהסוג הזול ביותר, עם כיסא ימני שזז רק קדימה ואחורה ולא עולה ויורד, ועוד... שורה תחתונה, אם כבר לאמץ סטנדרטים מקובלים בחו"ל בקשר לתמחור, יש לאמץ גם את הסטנדרטים הקשורים בתמורה לתמחור.

ועם 30 כ"ס פחות :wink:

(אני יודע, יש שם גם וגם. אבל בכ"ז)

• תוכן חדש...