Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף: FSI 1.6 או TSI 1.4 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל התחיל בבוקר, כשלקחתי "נסיעת מבחן" על 1.6 FSI של חברה לעבודה ו"גיליתי" את היתרון שבגיר אוטומטי עם שישה הילוכים...

היום ביצענו נסיעת מבחן נוספת בפוקוס 2.0, משום שבקודמת אשתי ההרה (טפו טפו טפו) לא היתה עימי.

ראינו, שבעצם אני בכלל לא מסוגל לשבת מאחור, משום שהראש שלי נתקע בתקרה, ואני בסה"כ 184 ס"מ. בנוסף, גם מקדימה עלי להוריד את הכסא משמעותית כדי שלא אתקע בתקרה. כך שעל אף החלון בגג וה- MP3, הרכב ירד מהפרק. אגב, גם המוכר קצת עיצבן כשאמר שלא שמע תלונות על כך, וכאמור אני לא ענק, ואף הציע לנו את צבע התכלת הבהיר כדגם שלא נפוץ בליסינג... הוא גם אמר שאין לו דרך לדעת מתי יגיע משלוח עם צבעים נוספים (לא היה לא אדום, ולא שחור). נו באמת...

נכנסו לפליקס, ואשתי החליטה מייד גולף (אבל היא היתה כבר משוחדת מראש כי תמיד אהבה את הרכב). ה- TSI יקר יותר בכ- 15K, אך מגיע עם חלון בגג + ג'נטים + מנוע :twisted: (כנראה). אני אומר ש"כנראה" משום שמאוד קשה לקבל נסיעת מבחן על הרכב. הם אמרו ש"הוא בנסיעות מבחן של עיתונאים" - אז (א) תביאו עוד אחד ו- (ב) עיתונאים: מה הוא באמת שווה כאשר הוא ננהג כאוטומט?

השאלות שלי:

1. האם ה- 1.6 FSI יעלה בנוחות עליות לחיפה/י-ם גם עם מזגן + נהג + שני נוסעים? (מישהו פה התלונן בעבר על התחממות ה- GTI החדשה שלו, לא?)

2. האם יש מי שנהג על שתיהן (כאוטומט) ויכול לומר האם ההבדל מצדיק 15K נוספים?

(3. איך אין להם חוצפה לדרוש עוד 2K ש"ח על צבע מטאלי?)

תודה מראש!

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ההתחממות הייתה תוצאה של מאוורר תקול ונפתרה מהר מאוד ולשביעות רצונו (כלומר, רצוני). מאז האוטו עבד קשה מספיק והמחוג לא זז במעלה בודדה.

קח את הTSI ללא ספק, אלא אם ה15K האלו משמשים לך לאוכל.

אם הTSI דומה רק בקצת לTFSI שאצלי (ועל הנייר, הוא דומה, רק בזעיר-אנפין) אתה תהיה מאוד, מאוד שמח. אל תשכח שגם יש לה DSG ולרגילה גיר אוטומטי רגיל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הכל התחיל בבוקר, כשלקחתי "נסיעת מבחן" על 1.6 FSI של חברה לעבודה ו"גיליתי" את היתרון שבגיר אוטומטי עם שישה הילוכים...

תודה מראש!

1. החוצפה לבקש עוד 2K על צבע מטאלי זו דרישה סבירה לאיש מכירות, תפקידך להתמקח ומהר מאוד הדרישה הזו תרד מהפרק.

2. במידה ואתה חבר באירגון עובדים צבא/תעשיה אווירית או משהו דומה ניתן לקבל הנחה כולשהי.

3. במידה ואתה לקוח חוזר בקש גם הנחה.

איזה כייף לי :)

פורסם
1. החוצפה לבקש עוד 2K על צבע מטאלי זו דרישה סבירה לאיש מכירות, תפקידך להתמקח ומהר מאוד הדרישה הזו תרד מהפרק.

2. במידה ואתה חבר באירגון עובדים צבא/תעשיה אווירית או משהו דומה ניתן לקבל הנחה כולשהי.

3. במידה ואתה לקוח חוזר בקש גם הנחה.

1. אני מצטער אבל אילו שטויות!!

2+3.הנחה יש לבעלי פטור או משהב"ט או תק"מ או שגרירות או לקוח נאמן אשר יש לו בקרבה ראשונה VW פרטית יד 1 ! בקיצור הבנת את הכיוון!

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

במידה ואתה איש מכירות בצ'מפיון אז תשמור את המשפט שטויות לעצמך !! הבנת זאת מר ברוך !

1. אני קיבלתי הנחה על היותי לקוח חוזר, כלומר היתה ברשותיי גולף קודמת שרכשתי בצ'מפיון.

2. על צבע מטאלי קיבלתי הנחה.

3. נציגת המכירות מורן שאלה אותי אם אני חבר באירגון שאני לא זוכר את שמו ולא מה שאתה הזכרת, יכולתי לקבל הנחה נוספת.

ואל תתווכח איתי כי יש לי את טופס ההזמנה עם פירוט הנחות.

פורסם

על 2008 אין הנחות!

מורן יושבת בדיוק מטר ממני !

אולי קנית 2007 ושם יש מחירים אטרקטיביים!

אין דבר כזה "שטות של איש מכירות ועם מיקוח תקבל בלה בלה בלה.."

אין הנחה ובטח לא בחינם על צבע מטאלי !

נכון אני איש מכירות ולא ברוך ולכן אני אומר את דבריי בביטחון כי אני יודע!! וסלח לי אבל רשמת שטות!!

לגבי ארגון שאני לא יודע למה התכוונת - יכול ליהיות אני לא ממש זוכר את כל הרשימה בע"פ אבל זה לא משהו שכל אחד יבוא ויקבל אלא אם מגיע לו לפי חוקי המכס למיניהם...

תודה ויום טוב.

פורסם

צר לי לבשר לך אבל עשית סלט מכול מה שנכתב...בכול מקרה אני רכשתי את הרכב גולף דור 5 מנוע 1.6L FSI שנתון 2006.

בכול מקרה אתה בעצמך מציין שקיימת רשימה של מוסדות/אירגונים שלהם ניתנת הנחה ולזה התכוונתי, בכול מקרה אתם לא מציינים ללקוח מייד שקיימת אפשרות להנחה כזו ולזה התכוונתי.

פורסם
צר לי לבשר לך אבל עשית סלט מכול מה שנכתב...בכול מקרה אני רכשתי את הרכב גולף דור 5 מנוע 1.6L FSI שנתון 2006.

בכול מקרה אתה בעצמך מציין שקיימת רשימה של מוסדות/אירגונים שלהם ניתנת הנחה ולזה התכוונתי, בכול מקרה אתם לא מציינים ללקוח מייד שקיימת אפשרות להנחה כזו ולזה התכוונתי.

זה בסדר ידידי אין לך מה להצטער.

סלט - אני באמת לא מבין על מה אתה מדבר...

נתתי לבחור פרטים בכל מה שהוא צריך לדעת בה"פ.

מה שהיה ב2006 זה לא מה שיש עכשיו ואולי בגלל זה היה פה MISSUNDERSTAND

את הרשימה המדוברת יש בכל סוכנות רכב ואנחנו לא מציינים מכיון שהלקוח שלו מגיעה הנחה במיסוי יודע זאת מסיבותיו שלו (פטור נכות או משהב"ט או תק"מ או "אתה יודע למה אני מתכוון"-משהו שאולי לא הבנת שרשמתי לך קודם..).

אני כנציג רוצה שהלקוח ייצא מרוצה ויחזור אלי בעתיד או יביא אחריו קונים!

אין לי או לנציג מכירות אחר כל כוונה "לדחוף" למישהו תוספת על מטאלי שכן זה חלק ממחיר הרכב ואין כאן מיקוח על המחיר!

הנציג יקבל את העמלה על אותו רכב ולא משנה אם הלקוח קיבל הנחה כי הגיע לו או לא יודע מה...

פורסם

אותי לא צריך לשכנע, בתקופה שהייתי תינוק ההורים שלי רכשו עגלת תינוק ולול עם סמל של VW מקדימה ומאחורה :roll: מאז אני נוסע רק על גולפים החל מדור 1.

פורסם

לגבי נושא הצבע המטאלי - דלק מוטורס לא לוקחים תוספת עבור צבע מטאלי (אולי גם יבואנים נוספים, לא בדקתי), מדוע צ'מפיון כן לוקחים תוספת? גם כך מחיר הגולף יקר בטירוף.

לגבי השאלה המקורית, אני נסעתי גם ב-1.6FSI וגם ב-1.4TSI, במידה והחלטת על גולף ואתה רוצה להנות מהנהיגה לך על ה-1.4. זכור גם שהוא אמור להיות יותר חסכוני בדלק, ומסתפק באוקטן 95, בעוד שב-1.6FSI המלצת היצרן היא על אוקטן 98.

התמחור כיום הוא ש1.6FSI עם תוספת "ג'נריישן" עולה בדיוק כמו ה-1.4TSI. שלם אותו דבר וקבל מנוע יותר טוב.

פורסם

1. האם ה- 1.6 FSI יעלה בנוחות עליות לחיפה/י-ם גם עם מזגן + נהג + שני נוסעים? (מישהו פה התלונן בעבר על התחממות ה- GTI החדשה שלו, לא?)

2. האם יש מי שנהג על שתיהן (כאוטומט) ויכול לומר האם ההבדל מצדיק 15K נוספים?

תודה מראש!

קודם כל, לנו יש כרגע 13k קילומטר על גולף 1.6 FSI שנת 07:

1. לא לכלך בבקשה. מדובר באוטו מספיק חזק לצרכים של רוב בני האנוש. את רוב הכוח מתחילים להרגיש בסל"ד לא נורא גבוה כך שאין שום בעיה לטפס בנינוחות ובלי הרבה תרעומת את העלייה לירושלים (שבה אני גר, בקשר לחיפה אני לא יכול להבטיח) גם עם אוטו מלא, מיכל מלא, בגאז' מלא ומזגן מלא, מניסיון. התחממות? אני ממש לא הבנאדם לשאול בנושא הזה בגלל חוסר אונים מכני מוחלט למדי, אבל עדיין לא ראיתי את מחט הטמפרטורה זזה מילימטר אחד ימינה מהטמפרטורה האופטימלית.

2. לא נהגתי ב TSI, אבל שמעתי שמדובר במנוע נפלא. אם בנסיעת מבחן הייתי מגלה שהוא טוב כמו שאומרים שהוא, ולא הייתי נתקל בהפתעות לא נעימות, הייתי הולך עליו.

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
לגבי נושא הצבע המטאלי - דלק מוטורס לא לוקחים תוספת עבור צבע מטאלי (אולי גם יבואנים נוספים, לא בדקתי), מדוע צ'מפיון כן לוקחים תוספת? גם כך מחיר הגולף יקר בטירוף.

לגבי השאלה המקורית, אני נסעתי גם ב-1.6FSI וגם ב-1.4TSI, במידה והחלטת על גולף ואתה רוצה להנות מהנהיגה לך על ה-1.4. זכור גם שהוא אמור להיות יותר חסכוני בדלק, ומסתפק באוקטן 95, בעוד שב-1.6FSI המלצת היצרן היא על אוקטן 98.

התמחור כיום הוא ש1.6FSI עם תוספת "ג'נריישן" עולה בדיוק כמו ה-1.4TSI. שלם אותו דבר וקבל מנוע יותר טוב.

בדוק כמה לוקח מי שכן לוקח תוספת מחיר בגין צבע מטאלי ואולי תגיע למסקנה שהחיוב של צ'מפיון לא ממש בשמיים. בכל מקרה דווקא החיוב על הצבע מקובל מאוד בחו"ל ואינו ממש זול יותר, לא רק יחסית אלא גם אבסולוטית.
פורסם

הם לוקחים כי הם יכולים!!!!!!!

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ה TSI מדהימה , פשוט לא יאומן מה עושים 2 מגדשי טורבו :)

כך בחשבון שהטורבו הוא בעצם אחד מחולק ל 2 כך שאם יש בעיה

זה עלול להיות עסק יקר ( כך בחשבון שזה צ'מפיון ) .

אבל בהשוואה ל 1.6 אין פה בכלל ספק , אולי בהשוואה ל 2.0 FSI ... יש איזה ספק.

נ.ב - אני הייתי לוקח את ה 1.4 למרות שהיא מאוד סולידית מבפנים .

הרכב מאוד מהנה לנהיגה , אפילו בהשוואה ל 2.0 אחריי הנהיגה בשתיהן.

אגב , הTSI במאמץ עושה 1 ל 7 כך שהיא לא הכי חסכונית בעולם אבל , אחחחחח המנוע .

פורסם

ידידי, קבל תיקון - לא שני מגדשי טורבו, אלא מגדש על + מגדש טורבו.

אני הייתי הולך על ה-TSI, ללא ספק מנוע יחודי ומעולה :-P

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...