Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה שמטען 'חכם' מתחמם ייתר על המידה אוטומטית הזרם שהוא מסוגל לספק יורד עד להתקררות המטען. כלומר אין בעיה לחבר אותו לכול גודל של מצבר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התגובות!

הרגע בדקתי -המצבר על 14.37 וולט ,המנורה הירוקה מתחילה להידלק (כמו שכתוב בהוראות כרגע צהובה ושמסיים ירוקה)

הפקקים כל הזמן "מונחים על המצבר" כדי שלא יכנס ליכלוך.(אבל זה כאילו הם פתוחים)

כתוב שהמנורה הירוקה תידלק בלי הצהובה אז הסתיימה הטעינה (אני משער שעוד שעה -שעתיים זה יסיים כי הירוקה נדלקה חלש)

מרק -המצבר לא מתחמם ,המטען ממש טיפה חם אבל הוא מלא פתחי אוורור אז זה בסדר.

יש בועות בכל התאים ככה שהטעינה לפי דעתי בסדר גמור.

המטען הוא של חברת ABSAAR מיוצר בגרמניה.(היבואן זה ביתן ספארק)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
טעינה אופטימלית מבחינה כימית (או כמו שאתה מכנה - עמוקה) הינה טעינה של ערך זרם ממוצע של 10% מקיבולת המצבר.

מאד לא מדוייק. זאת היתה הגישה לפני זמן רב ובעיקר בגלל שהיה מסובך לכלול אלקטרוניקה שתעשה יותר מזה.

כאשר טוענים בזרם קבוע בלבד אכן זרם בערך של 10% (לכל היותר) מהקיבולת הוא המומלץ לטעינה איטית (ככל שאיטית יותר איכותית יותר). היום יודעים שטעינה בזרם קבוע היא ממש לא אופטימאלית, אלא הרע במיעוטו.

טעינה איכותית ואופטימלית כוללת 2-4 שלבי טעינה שונים, בין השאר- מתח קבוע, זרם קבוע ופולסים, בהתאם לאלגוריתם הטעינה ויש כמה (עבור מצברי עופרת). המטענים הטובים מבצעים זאת. מטען אחד כזה שראיתי עולה 500$ :shock:

פורסם

המבוכה רבה בגלל שכול ייצרן מצברים ממליץ על 'סגנון' טעינה שונה כלומר, זרם קבוע או מתח קבוע או טעינה חכמה כמו בתמונה.

כמובן צורת הטעינה תלוייה בסוג המצבר אטום,ג'ל,ללא טיפול (גם בזה קיים קצת באלגן).

diagramm_en.gif

איזה כייף לי :)

פורסם

הוא עדיין לא סיים למרות שהמנורה הירוקה כבר התחילה מהצהרים להדלק.

בדקתי עם רב מודד והמטען מוציא 7 אמפר ולא 5 כמו שכתוב, בנוסף בדקתי גם כמה וולט הוא מוציא -10 וולט .

בקיצור עכשיו הוא על 14.20 לא יודע איך.

המטען הזה ללא מפסק ,ככה כתוב בהוראות באנגלית ,אני ינתק אותו עוד שעה ככה ומחר אני יחבר אם הוא לא יניע את המנוע.(אני בספק )

חיפושיות 73-74

פורסם

תודה לכולם !

היום ב5 לפנות בוקר ניתקתי את המצבר והוא היה אז על 14.70 .

עכשיו בדקתי על כמה הוא והוא על 12.72 שזה מצויין ,לא?

מבחינתי המטען הזה עשה את העבודה מצויין.

חיפושיות 73-74

פורסם

באותו עניין של מצברים ראיתי ב ebay איזה מוצר שלא כל כך הבנתי מהו (או מה עיקרון הפעולה שלו) משהו לתיקון מצברים וזה עולה 6$ כולל משלוח

מישהו יכול לשער/להסביר מזה

פורסם

בתמונה רואים מצבר, כך שלא ברור מה המוצר עצמו.

כעיקרון יש מכשיר שנקרא Battery desulfator. בגדול מה שהוא עושה זה לתת פולסים קצרים של מתח גבוה לסוללה וע"י כך מנפץ את הגבישים שנוצרים בין האלקטרודות. היעילות של הדברים האלו לא משהו ולעיתים במצברים גדולים נדרשים שבועות בכדי להחיות אותם.

מטעמים אלו אני לא נתקלתי במכשיר כזה של חברה מכובדת. לרוב תמצא אותם כפרויקטים לבנייה עצמית. אם מעניין אותך הנושא חפש בגוגל Battery desulfator.

פורסם

טוב ניסיתי להניע ולא מניע.(אין מספיק חוזק כדי להניע)

מחר נקפוץ לשנפ נתניה נראה מה קרה..:cry:

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...