Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי גם 8A לוקח...

תתקשר ללדיקו מחר בבוקר ותברר היכן תוכל להשיג את המטען, אני בפעם האחרונה ראיתי מטען של בוש ב-ACE שפיים, אבל לפי דעתי המחירים שם הרבה יותר גבוהים מאשר באיזור המוסכים ביצחק שדה או המסגר.

נסה אצל גל-אור בתל-אביב.

איזה כייף לי :)

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב תודה על ההעזרה אני יברר מחר!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם אתה מאיזור ר"ג\גבעתיים, אצל "שמסי" תוכל לקנות שנאי בעל מיתוג בין "מטען" ל"ספק כח" של 12V ו-8 אמפר.

כמדומני המחיר נע סביב ה 200 ומשהו שח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום,

אני מנתניה להזכירכם, מחר אני יתקשר ללדיקו נראה מה הסיפור.

חיפושיות 73-74

פורסם

זה לא קשור לאלטרנטור ,זה קשור לזה שלפעמים נגמר לי המצבר גם בשאר הרכבים שלי!!

חיפושיות 73-74

פורסם

לחברים

מטענים מתוצרת בוש ,אוטומטיים וטעינה רציפה,ניתן לקנות אצל "הפרסי" המפורסם פנה ליצחק הוא ידע במה מדובר,יתכן כי יש לו במלאי במחירים טובים

יגאל

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

טוב אז אחרי שנה ,היום נסעתי לפרסי המדובר וקניתי מטען ב200 בלי מיקוח של ביתן ספארק עם אחריות לחצי שנה.

הוא אמר לי (או יותר נכון שיכנע)שבוש מייצרים בסין אבל החברה הזאת היא גרמנית אז קניתי כי לא היה לי זמן לחקור יותר מדי.

הרגע הכנסתי את המצבר של המרצדס לטעינה עד מחר ויש לי עוד כמה בבית שאני ינסה להציל.(רוקנתי אותו ממש קצת אבל זה קריטי למרצדס)

אגב -הוא הציע לי מצבר לחיפושית ב500שקל עם אחריות , אני אולי יקנה -כדאי?

מחר אני ידווח אם זה הטעין טוב או לא.

חיפושיות 73-74

פורסם

חברים, עברו כבר 24 שעות והוא עדיין לא סיים.

הרגע קראתי הוראות באנגלית וכתוב שהמינ' לטעינה הינו 13 אמפר והמקס לטעינה הינו 55אמפר(העיקר בעברית רשום שכל מצבר מתאים:evil::x:?) ,עכשיו אני מטעין 95 אמפר של המרצדס ,הוא יסיים מתישהוא ?כל התאים מוציאים בועה או שתיים כל כמה שניות ,זה אומר שהטעינה תקינה ,לא?

כרגע יש 13.75 וולט במצבר ואני לא יודע כמה אמפר.

ועוד שאלה- השארתי את הפקקים "מונחים" על ההברגה זה בסדר או שהם חייבים להיות פתוחים לגמרי?

תודה ולילה טוב!

חיפושיות 73-74

פורסם

מה שרשמת לא ברור. יכול להיות שהמשורר התכוון שזרם הטעינה המינימאלי הוא 13A והמקסימאלי הוא 55A. בכל מקרה זה מכתיב גודל מצבר מינימאלי שניתן לחבר וכן את זמן הטעינה.

אם התכוונת שהמינימום הוא מצבר בעל קיבולת של 13Ah והמקסימום הוא 55Ah זה בכלל לא הגיוני. זה אומר שהמטען מיועד לקטנועים וללא קשר זה לא הגיוני כיוון שאין הגבלה מלמעלה. כלומר בעזרת כל מטען אתה יכול לטעון מצברים בעלי קיבולת גבוהה ככל שתרצה. נכון זה יקח הרבה זמן, זו לא טעינה יעילה וכו' וכו' אך בטח לא מהווה מגבלה.

בקיצור נשמע שהכוונה לראשון ובכל מקרה ללא שידוע אלגוריתם הטעינה לא ניתן להעריך אם זמן הטעינה סביר או לא. כעיקרון 24 שעות זה עדיין סביר. מה שקובע הוא מה שכתוב בספר של המטען.

פורסם

מאיפה אתה יודע אם הוא סיים או לא?

אני מניח שב200 ש"ח לא קנית מטען אוטומטי שמפסיק את עצמו ומדליק נורה שאומרת שהוא סיים, אלא אחד פשוט שטוען מהרגע שחיברת אותו ועד שאתה מנתק אותו.

או שתניח שהוא כבר סיים (זה כנראה המצב לאחר 24 שעות), או שתבדוק טעינה עם מכשיר שמודד קיבול ע"י משקל סגולי, או שתפרוק אותו כדקה עם צרכן בגודל בינוני ואז תבדוק רמת מתח.

פורסם

חנן סביר להניח שכל מטען פקקטה ייעודי לטעינת מצברי רכב מספק את האינדיקציה הזו. לא שהטעינה איכותית ולא שהאינדיקציה מהימנה אבל זה כבר תלוי במטען.

פורסם

בחור צעיר !

רשמתי לך לפני שנה לקנות מטען של חברת בוש שהינו מטען 'חכם' ומה בסוף קנית ! חארטה.

הכי חשוב ! שים לב שהמצבר לא מתחמם יתר על המידה ! או ליתר ביטחון נתק אותו לפרק זמן מסויים מהטעינה ולאחר מכן תמשיך בטעינה.

במידה ומתח ההדקים הנמדד על פני הדקי המצבר הינו 12.7 וולט לפחות כאשר הוא מנותק מהמטען ולאחר המתנה של שעתיים אזי הטעינה הסתיימה.

או לחילופין חבר למצבר מנורה של 55W למשך 2 דקות לאחר ניתוק המנורה המתן כ-20 דקות ולאחר מכן מדוד את מתח ההדקים. שים לב לסגור את הפקקים ולנקות את הנוזל שנשפך מהמצבר בזמן הבדיקות.

איזה כייף לי :)

פורסם

טעינה אופטימלית מבחינה כימית (או כמו שאתה מכנה - עמוקה) הינה טעינה של ערך זרם ממוצע של 10% מקיבולת המצבר.

בחישוב קל תוכל לראות שטעינה של 10-12 שעות צריכה להספיק כדי להביא את המצבר למצב מלא או לפחות קרוב מאד לזה.

אם אתה משתמש במצבר גדול במיוחד בשביל המטען שלך (95 אמפר/שעה עם מטען שמיועד לעד 55 אמפר/שעה) הטעינה תארך זמן רב יותר מן הסתם. אין בעיה עם איכות הטעינה, אבל, הבעיה שיכולה להיווצר היא עומס יתר על המטען, שכן הוא לא מיועד לטעינה ממושכת כלכך בעומס גבוה.

• תוכן חדש...