Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יכול לבחור להתרשם או שלא להתרשם ממושגים שנלמדים ע"י אחרים. המטרה הייתה שתבין שהפתרון שלך או כאלו שהוצעו לך - לא תמיד יעזרו, לא יועילו, ובטוח יגרמו התעללות ונזק לבעל חיים אחר.

אתה בוחר לגרום לנזק לבעל חיים אחר?

בחירה שלך.

מקווה שתיענש בהתאם, אם גורם מוסמך יקבע כי מעדשייך לא היו מוצדקים.

אני מניח שאיציק הבין את מה שכתבתי לו בהקשר המתאים, ואם לא - זכותו להיעלב למרות שלא זו הייתה הכוונה.

אני קורא להרבה אנשים בהרבה שמות, לרוב זה דווקא לא מאחורי המקלדת. ואני עדיין חי. כנראה שאני עדיין עושה כמה דברים נכונים, למרות הכל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מצד אחד אתה אומר שכלב הוא חיה מטומטמת שלא מבינה כלום,מצד שני אתה אומר שזה יסב לו טראומה גדולה.

מה אתה חושב שהרשויות יעשו לכלב בדיוק? יפתו אותו בחתיכת סטייק? הם יתפסו אותו בכוח עם לולאה ויגררו אותו,גם זה סוג של טראומה,אין פתרונות קלים,תרסיס גז מדמיע הינו ההרתעה הכי טובה.

מה אתה מצפה מהבעלים של הכלב לעשות במקרה שיקבל אזהרה מהרשויות? לנעול אותו בבית? לתאם עם אביחי את מועדי הטיולים שלו?

כולנו שמחים שלמדת פסיכולוגיה,תרשה לי למחוא כפיים,אבל בכל מה שקשור לדו-שיח בין בני אדם יש לך הרבה מה ללמוד.

לא אמרתי שכלב הוא חיה מטומטמת אלא שתפיסת ההתנהגות שלו פועלת שונה מתפיסת ההתנהגות שלך.

אתה יוצר התנהגות לפי דרך האמונה שלך ואילו הכלב מגיב בהתנהגותו לסביבה. אלא אם הוא חונך אחרת, ואם הוא תוקף אנשים כנראה שהוא לא חונך, אחרת או בכלל.

מה אני מצפה מבעליו של הכלב?

לא להתיר לו להסתובב חופשי. בשום נקודת זמן. נקודה. כל עוד הכלב תוקפני - זה הפיתרון. זה או זה או שישלח אותו לאילוף.

אין לי בעייה עם דו שיח, אבל כשהמשפט הראשון של אדם מהווה פגיעה מאוד חמורה במשהו שאני מאמין בו מאוד בחוזקה - אז מותר לי להתרעם. אני שומר לעצמי את הזכות הזאת, ברשותך כמובן.

אם הייתי פוגע במשהו שמהווה חלק נכבד מתפיסת עולמך, אני מניח שהיית מגיב בצורה דומה, אלא אם אתה מאופק יותר ממני, ואז "סחתיין עלייך".

מיכל גז מדמיע,שפריץ לעיניים של הכלב,סוף סיפור,הכלב ילמד.

כל העיצות של "לך לרשויות" אולי יפות על דפי הפורום,בפועל זה יעצים את הבעיה ויגרום לבעלים גם לתקוף.

הפתרון שלך היה להכאיב לכלב בכוונה תחילה כדי "ללמד" אותו לקח. זה לא היה מלמד אותו לקח. נקודה. זה סתם היה מכאיב לו.

אתה לא יודע מה יקרה בפועל, לכן "ניתוח בפועל" לא רלוונטי למקרה הזה. באותה מידה אני יכול לכתוב שהליכה לרשויות תגרום לבעלים לקשור את הכלב ולאלף אותו כיאות ואז כולנו נוכל לחבק עצים בשלווה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני קורא להרבה אנשים בהרבה שמות, לרוב זה דווקא לא מאחורי המקלדת. ואני עדיין חי. כנראה שאני עדיין עושה כמה דברים נכונים, למרות הכל.

חוק ראשון בתורת המוסר, זה לכבד כדי לקבל כבוד.

כנראה שאתה בר מזל או שאתה מסתובב בחברה הנכונה, כי אני מכיר כמה חבר'ה שיעשו ממך סטייק עסיסי מיד אחרי שתסיים לקרוא להם אדיוטים.

ואני לא אחד מהם.

תזכור, החיים והמוות ביד הלשון,

וזה טיפ ממני, שתגדיל את סיכוייך למות בצורה טבעית.

זה שאתה מנסה להיות יפה נפש, או שאתה כבר כזה (לא יודע, אין לי זכות לשפוט אותך) לא מרשים אותי בשיט.

גם אם תגיד לי שפעם כלב תקף את הבת שלך, ואתה התחשבת מאוד בכלב שלא יקבל חוויות פוסט-טראומטיות, אני אגיד לך חד וחלק-

אתה מזיין בשכל.

פורסם

תורת המוסר על פי איזו אמת מידה?

אתה מבלשט.

אני לא צריך את "כבוד", אנחנו לא בשכונת התקווה.

הסברתי למה תגובתי הייתה קיצונית, מי שיש לו בעיה עם הבנת הנקרא יסתבך, ומי שלא - לא.

את דוגמת הסטייקים העסיסיים שלך תשמור לעצמך.

אל תהיה סניגור של איציק, הוא אדם בוגר לעצמו.

פורסם

אם התחמקתי זה בגלל שלא ראיתי משפט שמצריך תגובה. האר את עיניי.

פורסם

זה שאתה מנסה להיות יפה נפש, או שאתה כבר כזה (לא יודע, אין לי זכות לשפוט אותך) לא מרשים אותי בשיט.

גם אם תגיד לי שפעם כלב תקף את הבת שלך, ואתה התחשבת מאוד בכלב שלא יקבל חוויות פוסט-טראומטיות, אני אגיד לך חד וחלק-

אתה מזיין בשכל.

ואני אוסיף,

איך אתה חושב שהעירייה תטפל בכלב?

הוא יתקוף אותם, הם יעשו לו קוצי מוצי?

יקחו אותו להרדמה.

פורסם

לטעמי, אתה מפספס את הפואנטה העיקרית של הדיון באיזשהו מקום.

יש הבדל, הבדל עצום אפילו, בין זה שאתה הולך ברחוב, ובהפתעה גמורה מישוה (כלב או אדם) מתנפל עלייך, ולחייך נשקפת סכנה. בתור מוצא אחרון אתה נאלץ להתגונן ובמקרה (או שלא) אתה פוגע בו, מכאיב לו, או אף מנטרל אותו וחס וחלילה הורג אותו.

זה תרחיש מס' 1.

תרחיש מס' 2 מתייחס למצב שלך.

אתה יודע שיש כלב שעלול להתקיף אותך ואת הכלב שלך. אתה בוחר ללכת דרך שם כי "הנוף יפה". אחרי שמסבירים לך שלא כדאי ללכת דרך שם אתה אומר "פסדר" ועושה עיקוף, אבל בכל זאת מכין את עצמך עם אלה / סכין / תרסיס וזאת בכוונה תחילה שלא למטרת התגוננות פאסיבית אלא אקטיבית כדי לגרום לכלב יותר נזק ממה שהוא היה גורם לך, כדי "ללמדו לקח", ועוד שואל איך תוכל (אם בכלל) להתנער מכך חוקית.

אם אתה לא מוצא הבדל בין תרחיש מס' 1 לבין תרחיש מס' 2 - אתה מפספס הרבה, ולא נותר לי אלא לאחל לך (שוב) שהעניין יגיע לבית משפט ושם תיאלץ להסביר את מעשייך, כמו גם את כתבייך בשרשור זה.

מה שקשור לעירייה - קשור לעירייה, ולא קשור אלייך. זה כמו שתגיד "אם לא תכניס מסוממים הביתה, הם ישנו ברחוב" זה כבר לא קשור (מוסרית) אלייך.

פורסם

הפתרון שלך היה להכאיב לכלב בכוונה תחילה כדי "ללמד" אותו לקח. זה לא היה מלמד אותו לקח. נקודה. זה סתם היה מכאיב לו.

אתה לא יודע מה יקרה בפועל, לכן "ניתוח בפועל" לא רלוונטי למקרה הזה. באותה מידה אני יכול לכתוב שהליכה לרשויות תגרום לבעלים לקשור את הכלב ולאלף אותו כיאות ואז כולנו נוכל לחבק עצים בשלווה.

אתה חושב שגז מדמיע עומד באותה רמה עם רצח/התעללות? לא חושב,גז מדמיע הוא אקט הגנה עצמית מקובל בכל העולם בכל תחום.

יתכן שזה לא יאלף את הכלב,אבל זה יספק הגנה עצמית מיידית לכלב של אביחי ולא יסב נזק בלתי הפיך לכלב התוקף.

כל מה שאני מציע הוא במקרה של תקיפה לשם הגנה עצמית,לא לנקמה.

אני לא חושב שהבעלים יטרח לאלף את הכלב אם יקבל אזהרה,מה שיקרה בפועל זה שכן זועם שפנו לרשויות בתלונה עליו ותחילתה של "מלחמה".

פורסם

אז עימך הסליחה, שכן מדבריו של אביחי ניכר כי הוא תכנן "לחכות לכלב" שרק יבוא להתקיף אותו ואז להגיב "כאילו בהתגוננות" (למרות שהוא יכול היה מראש לדווח לרשויות ולעשות עיקוף, אבל "הנוף יפה" וזה מה שחשוב), בעוד שאתה מדבר על התגוננות נטו, שאת זה ניתן לעשות גם ללא גז מדמיע, שכן אביחי הצליח בחוסנו הרב לעשות זאת כבר פעם אחת.

להלן - תגובתו:

לזוג-

למה לי לשנות מסלול? זה המסלול הכי אהוב עליי, הנוף כ"כ מדהים שבא לי לבכות במיוחד בתקופת האביב, מה גם שזה מקום ציבורי לגמרי, עם בתי מגורים ליד ואפילו כביש ש-50% מהתושבים נוסעים בו.

הפיתרון שלי זה לשנות מסלול עד שהמשטרה תטפל בו.

אחרי זה אני אשוב לשם, ואם זה יקרה, אני אעשה מה שאני אאלץ.

אביחי

יש הבדל בין להכניס את עצמך ביודעין למצב של "מקסימום אני אפגע בכלב ההוא" לבין ללכת בתמימות ברחוב ובעת התקפה להתגונן. מקרה אחד אינו לגיטימי והשני כן.

פורסם

יודע מה אביחי? אני אתן לך כמה דוגמאות.

במהלך החיים שלי תקפו אותי כמה וכמה כלבים.

בגיל 8 תקף אותי שנאוצר שהבעלים שלו לא חינכו אותו ויש לי אזור ברגל שעדיין חסר תחושה כי העצבים שם פשוט מתו מעצמת הנשיכה. דיברתי עם בעליו של הכלב והם התחילו ללכת עם מחסום.

בגיל 12 התנפל עליי איירדל טרייר ולמזלי הבעלים שלו העיף אותו ממני שניה לפני שהוא נשך אותי בבטן. זה היה כלב של חברים של ההורים שלי ומאז כל פעם שהיינו באים אליהם לא הייתי מתקרבת אל הכלב. הייתי נמצאת ממנו במרחק שהוא לא יכול להגיע אליי תמיד (הוא היה קשור).

בחיים שלך לא תראה אותי בועטת בכל בעל חיים, והיו מספיק מקרים שכלבים שגדולים מהכלב שלי תקפו אותו והצלחתי למשוך אותו אליי ופשוט לרוץ משם. שתהיה לך איזושהי מידה לגבי הכלב שלי - הוא שוקל 40 קילו, האסקי סיבירי מעורב, שמגיע לי עד השוק ואני לא בחורה נמוכה.

אם אתה לא יכול לשלוט בתגובות שלך בזמן שמישהו מתקיף אותך, ופועל לפי אינסטינקט של "פעם הבאה אני אהיה מוכן עם סכין" אז עם כל הכבוד, אתה תקבל הרבה יותר מומים בחיים שלך ממה שאתה רוצה.

תתחיל לחשוב איך למנוע את המפגש הבא במקום איך להתמודד איתו.

ותאמץ את המשפט "פיקח יודע לצאת ממצבים שחכם לא נכנס אליהם מלכתחילה".

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

ממש לא קונדסון, אני טיפוס לא נקמן.

זה סה"כ כלב בלי תובנות.

הבעלים הבטיח שזה פעם אחרונה שהכלב משוחרר.

עכשיו נותן בו אמון, ומטייל כמו שעשיתי 15 שנה.

הכלב יצוץ, הוא ינוטרל. זה ממש פשוט.

ולמה אתה מתכוון שאני הצלחתי לעשות את זה יותר מפעם אחת??

אביחי

פורסם

רציתי לתפוס את הכלב ולחנוק אותו למוות, אבל הייתי מוגבל בגלל שהחזקתי את הרצועה של הכלב שלי מאחוריי,

אביחי

באמת ניראה לך שזה היה ניגמר טוב? אולי עם פינצ'ר, אל תעשה שטויות.

פורסם

כתבתי "פעם אחת".

הכוונה לזה שהצלחת למנוע פגיעה בכלב שלך, ועדיין לא לפגוע בכלב השני.

אתה מפנה את כל זעמך על הכלב, בלי להבין בכלל שהכלב אינו הבעייה.

בעליו הוא הבעייה. תפנה את מאמצייך ורגשותייך כלפיו.

עריכה:

בציטוט ש"בוקסר" נתן ניתן לראות עד כמה אתה לא נקמן. רצית לחנוק את הכלב השני למוות.

פורסם
אנשים לפעמים נראים חכמים, עד לסיטואציות כמו אלו.

מציע לכם לחזור לעמוד הראשון ולעקוב אחרי כל התגובות שלי.

אוויליות בשיאה.

כולנו ראינו מה כתבתה בהודעה הראשונה, הבנו את המקרה תאמין לי.... אנחנו לא משחקים אותה חכמים אנחנו פשוט מתנהגים בצורה שפויה בהתאם למקרה, ובחורים בניגוד אליך לפתור את הבעיה בצורה החוקית והמסודרת.

אתה לא היחידי שעבר סיטואציות כאלו... אבל כנראה שאתה כן היחידי שמחליט לשלולל מההתחלה את האפשרויות החוקיות והמוסריות לפתור את הבעיה.

למה שהכלב שלי, הוא הכלב הכי ידידותי בעולם יסבול ואילו הכלב השני שרק לתקוף יצורים אחרים יצא מזה בשלום על חשבונו?

שיקבל את הטראומה שלו, מצויין. שלא יתקרב אלינו יותר.

אף אחד לא אמר שהוא יצא בשלום, אם הייתה מספיק חכם הייתה פונה מייד אחרי המקרה למוקד העירוני ומגיש תלונה.

הם היו מגיעים ולוקחים את הכלב להסגר, הבעלים מקבל קנס ואם נגרם לכלב שלך נזק והוא נזקק לטיפול הבעלים של הכלב הפוגע גם משלם על הטיפולים. אחרי כמה שבועות בהסגר הכלב חוזר לבעלים והבעלים חייב ללכת איתו וגם עם מחסום, במידה וזה לא קורה ושוב הכלב עושה צרות וממשיך לתקוף, אין ברירה הכלב מורדם אבל בצורה אנושים ולא כמו רוצח חולני שהולך לדקור משהוא עם סכין...

אולי צריך לצטט לך גם תחוקים בנוגע להמתה של בעלי חיים, יש תהליכים מסוימים שנחשבים לחוקיים. והדרך שלך היא לא אחת מהם...

כי אני מכיר כמה חבר'ה שיעשו ממך סטייק עסיסי מיד אחרי שתסיים לקרוא להם אדיוטים.

ואני לא אחד מהם.

דוקוא לפי מה שאתה כותב פה על הפיתרון היחידי שאתה רואה לבעיה, אז גם אצלך החיים נתפסים כדבר בעל ערך נמוך.

ואני אוסיף,

איך אתה חושב שהעירייה תטפל בכלב?

הוא יתקוף אותם, הם יעשו לו קוצי מוצי?

יקחו אותו להרדמה.

נכון, וזה הפיתרון... לא לגרום לכלב סבל ולדקור אותו עם סכין. מה לעשות עדיין יש חוקים במדינה, וכן יש חוקים גם לגבי המתה של בעלי חיים...

בסופו של דבר מקווה שאולי אולי אולי, תפסיק להתנהג בצורה אגואיסטית ותצא מהבועה של הפיתרון היחידי שי שלי כדי "להגן" על הכלב שלי זה להרוג תכלב השני. ותתחיל לחשוב קצת מעבר ל"אידיאולוגיות שלך" ותתחיל לחשוב ולפעול לפי החוקים.

אגב מעניין אותי לשמוע איך אתה חושב שתיראה אחרי שכל השכונה תדע שהלכתה ודקרתה תכלב של השכן ? תיהיה בטוח שלדימוי העצמי שלך זה לא יוסיף...

Drive carefully! most people are caused by accident.

• תוכן חדש...