Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שנאמר, "אפקט הנעילה" לא קיים. אין לכלב מנגנון "ראצ'ט" בפה, הלסת שלו דומה לשלנו רק בנויה הרבה יותר חזק, השרירים יותר חזקים ומחוברים בנקודות שנותנות יותר מומנט.

כל כלב יכול לינשוך, השאלה היא באיזו עוצמה.

יש כלי שניקרא "שובר נעילה", מי שמגדל פיטבולים/אמסטפים וקרוביהם מכיר את זה, מדובר בתריז פלסטיק קשיח מאוד שכאשר הכלב נירגע, או שהבן אדם יושב עליו, מחדירים את הטריז הזה אל כיוון השיניים הטוחנות של הכלב ומסובבים אותו (כמו ידית של גז באופנוע), זה אמור לשחרר את ה"נעילה" של הכלב.

כל היתנהגות של כלב ניתן לשנות ע"י טיפוח של תכונות אחרות, לרוב בעידוד של אוכל ולעולם לא ע"י מכות.

אני אתן דוגמא, הכלב שלי היה רודף אחרי חתולים, כל ה"שכונה" מלאה בחתולים ואי אפשר היה ללכת איתו בלי שהוא ינסה לירדוף אחרי אחד.

מה עשיתי? "אימצנו" חתולת רחוב, והתחלנו לתת לה אוכל בכל פעם שהלכנו עם הכלב לטיול. פעם היינו מניחים את האוכל שלה רחוק והולכים, אחרי כמה פעמים היתקרבנו טיפה יותר, ואחרי זה יותר, עד שהגענו למצב שהחתולה אוכלת ליד הכלב. בכל פעם שהיינו נותנים לה אוכל הייתי נותן לכלב גם צ'ופרים קטנים, מלטף אותו ומרגיע אותו.

כיום לכלב אין שום "צורך" לירדוף אחרי חתולים, הצורך שהיה לו לירדוף אחרי חתולים נבע המ"גמול" שהיה לו, "המירדף"...

כאשר החלפנו את הגמול הזה בגמול של אוכל (שהוא יותר חזק, מיידי ומיתמשך), במשך הזמן זה הישתנה, התכונה הוטבעה, והכלב לא מרגיש צורך לירדוף אחרי חתולים, חשוב לציין שבכל פעם שעובר לידו חתול הוא מריח אותו או מלקק אותו, אני מלטף אותו ואומר לו "כלב טוב.." זה ניקרא גמול מילולי. הגמול המילולי מחליף את גמול האוכל בהדרגה.

בקיצור, כלב זה לא מסובך אחרי שלומדים "איך הוא עובד" ;)

הלוואי ובני אדם היו כל כך פשוטים!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 105
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• תוכן חדש...