Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מזהים 206 GTI ? +דיון מול קליאו ספורט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא התכוון מול קליאו RSI

לא הוא לא .

ואני אומר לך את זה מנסיון, .

אני מקווה שמי שאומר אחרת לא סתם מקשקש או משער או שמע מחברים.

הקליאו יותר מהירה נקודה !

אבל ההבדל רחוק מלהיות גדול ובחלק גדול מתווך הסל"ד הוא אפילו קטן, מאוד, בעצם לא קיים.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אגב, כל ה-206 החדשות (2004) קיבלו שינויים מינוריים בפנסים

כמו של ה-RC.

מישהו מכיר עוד שינויים?

ביקשת, קיבלת :D

תודה רבה, איש.

חייב לפרסם את אתר-הבית שלך כל הזמן, אה? :lol:

:wink:

MCS 2008

פורסם

כמו של ה-RC.

מישהו מכיר עוד שינויים?

תודה רבה, איש.

הממ....

כן :roll:

פורסם

ההבדלים בין הקליאו ל206 בקו ישר מ"גילגול"

בהתחלה בסל"ד היחסית נמוך יהיה די שווה ואף יכול להיות יתרון קל ל206 אבל שהקליאו

תיכנס לסל"ד שלה היא תפתח פער על ה206

אם זה פער גדול או קטן זה כבר קשה לתאר אבל בהחלט הקליאו יותר מהירה

וחשוב לזכור שגם הקליאו וגם ה206 נותנות הרבה מעבר לקו הישר

מעבר לזה אני מסכים עם זאב על היתרונות של ה206 אוטו מצוין בכל קנה מידה יש לו את היתרונות שלו

ובמכוניות כאלה זה הרבה עניין של טעם אישי ואיזה מכונית הקסימה את הנהג (הספציפי) יותר

חשוב לציין שכל התגובה שלי קליאו =קליאו ספורט ו206= GTI

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
הוא התכוון מול קליאו RSI

לא הוא לא .

אבל ההבדל רחוק מלהיות גדול ובחלק גדול מתווך הסל"ד הוא אפילו קטן, מאוד, בעצם לא קיים.

הבדל רחוק, אפילו מאוד (בלי נסיון לעצבן אותך שלומי :wink:), אבל נאמר דבר אחד שהקליאו שלי אז עלתה על דיינו היא נתנה 180כ"ס (אחרי צ'יפ ו- 3Kק"מ).

Finger's gonna kill me.

פורסם
הוא התכוון מול קליאו RSI

לא הוא לא .

הבדל רחוק, אפילו מאוד (בלי נסיון לעצבן אותך שלומי :wink:), אבל נאמר דבר אחד שהקליאו שלי אז עלתה על דיינו היא נתנה 180כ"ס (אחרי צ'יפ ו- 3Kק"מ).

ואתה אומר את זה כי בדקת שתי מכוניות סטנדרטיות אחת מול השנייה יותר מפעם אחת נכון ?

פורסם

כמו של ה-RC.

מישהו מכיר עוד שינויים?

תודה רבה, איש.

הממ....

כן :roll:

הייתי אומר על זה משהו...... :shock:

ליאור (מאיזה אתר...כלשהו...)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
הוא התכוון מול קליאו RSI

לא הוא לא .

היי שלומי,

השוואות תאוצה 'מגילגול' במהירות והילוך נתונים לא ממש רלוונטיות לעולם האמיתי. בעולם האמיתי פשוט מורידים הילוך. דרך אגב, בהאצה מגילגול וולקן 16V לא לקחה את הוולקן הסטנדרטית שלי. So...

העובדה שבין היתרונות של ה-206GTI בלטו נוחות ואמינות אומרת הכל. זו לא מכונית רעה אבל זו גם לא ה-GTI שחובבי רכב מייחלים לה, לא מבחינת ההתנהגות (צעד אחורה לפיז'ו) ולא מבחינת הביצועים (גמישות זה למשפחתיות, ספורטיביות זה מנוע היסטרי וגיר קצר).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הוא התכוון מול קליאו RSI

לא הוא לא .

היי שלומי,

השוואות תאוצה 'מגילגול' במהירות והילוך נתונים לא ממש רלוונטיות לעולם האמיתי. בעולם האמיתי פשוט מורידים הילוך. דרך אגב, בהאצה מגילגול וולקן 16V לא לקחה את הוולקן הסטנדרטית שלי. So...

העובדה שבין היתרונות של ה-206GTI בלטו נוחות ואמינות אומרת הכל. זו לא מכונית רעה אבל זו גם לא ה-GTI שחובבי רכב מייחלים לה, לא מבחינת ההתנהגות (צעד אחורה לפיז'ו) ולא מבחינת הביצועים (גמישות זה למשפחתיות, ספורטיביות זה מנוע היסטרי וגיר קצר).

אני אגיד לך למה בשבילי זה מאוד רלוונטי , כי לא כל נסיעה שלי היתה בשביל

לתקוף פניות, להיכנס עם עקב אגודל לפני סיבוב ולשמור על סל"ד של 6000.

80 אחוז (אם לא יותר) היו סתם נסיעות לעבודה או שיוט ב120 על איילון כי הב* זו*& שלפני נוסע בשמאלי ואם אני אסע קצת יותר מהר מזה, אני עבריין ששקול לרוצח.

אז שאתה משייט לך ברחבי ההילוך השלישי או הרביעי ב 3500 סל"ד , תאוצות ביניים מהתחום הזה של המנוע היו משמעותיות הרבה יותר מתאוצות ב 5540 סל"ד.

אז נכון, זה לא משנתו של חובב רכב ונהיגה מצוי, אבל לצערי זה המציאות.

המציאות הארץ הישראלית היא לא ירחון CAR או TOP GEAR , המציאות שלנו מלאה מהמורות בכביש, בורות וממל"זים, מלאה משפחות שנוסעות לים המלח דווקא בכביש הנהיגה הטוב ביותר כאן, מלאה באנשים שאין להם מושג איך לטפל לך במנוע אם חס וחלילה יקרה לו משהו ב 8000 סל"ד אבל לרוקן לך את הארנק הם יודעים מצויין.

במציאות כזו, נוחות, אמינות וגמישות מנוע הן לא רק מצרך , הן הכרך, במקביל כמובן לתכונות טובות אחרות של האוטו .

שלא תבין אותי לא נכון, שילדה ,הגה מתקשר וביצועים זה הכיף הגדול באוטו , אבל מה לעשות, במציאות שלנו זה חייב לבוא בד בבד עם דברים אלמנטרים אחרים , אלה אם כן כמובן יש לך שבע מכוניות, אחת לכל מטרה.

אז תגיד לי אתה, כמה רלוונטי לגבינו מבחן בו טופ גיר בדק במסלול סגור את הקליאו מול ה 206 ?

מה זה אומר לגביינו ?

לדעתי, לא הרבה, אולי קצת. (לדעתי לפחות)

ממרומי ה 306 שברשותי עם מנוע ספורטיבי למהדרין והתנהגות כביש בטוח לא פחות טובה מהקליאו , אני יכול להגיד לך שאני מתגעגע ל 206 וזה בגלל שהיא יותר מתאימה לי ולצרכים שלי.

נכון, חידוש היא לא, רכב ספורט לשישי שבת אולי היא גם לא.

אבל מי שמחפש את שילוב כל הדברים האלה במקום אחד, יכול למצוא את זה שם.

פורסם

ממש מרגיז אותי שלכולם יש דעה מאד מגובשת על ה-GTI ועל התנהגות הכביש והביצועים.

הייתי מציע לכל המומחים כאן (שמעולם לא עלו על 206 GTI) לעזוב את העיתונים שחושבים שפונטו HGT זה אחת ממכוניות ההוט האצ' הטובות שיש בארץ וש-206 RC לא ריגשה אותם. (אותם עיתונאים שלא מהססים להציג דעות סותרות בכתבות שונות על אותו הרכב לא ממש מהווים בשבילי אבן בוחן.) את הדעות הנחרצות שלכם כדאי שתגבשו בנהיגה והתנסות.

אני למדתי שלצתת עיתונאי רכב (ישראלים בפרט) לא מוציא אותך חכם גדול ומבין ברכב.

אני נסעתי על ה-GTI של זאב (מודל 2001) ועל הקליאו 172 MK1 וכשאנשים כמו זאב או שלומי אומרים שהבדלי הביצועים על הכביש לא מטורפים כמו שהמספרים מראים אני מסכים במאה אחוז ולא תוכלו להגיד שאני משוחד.

נכון שלקליאו יש בעיטה שמורחת לך חיוך אדיר וטיפשי על הפרצוף אבל הייתי מעדיף לקחת את ה-206 גם לכבישי נהיגה מפותלים ובטח ובטח בנסיעה שיגרתית. כי לא רק שה-GTI יודעת לפנק היא גם יותר מאוזנת יותר מתקשרת ויותר כיפית לנהיגה לדעתי

אם הייתי היום צריך לבחור בין השתיים לא הייתי חושב פעמיים.

ולסיכום פתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך שום דבר חכם להגיד, צטט פתגם סיני עתיק" :D

יום טוב לכולם.

פורסם

אני אגיד לך למה בשבילי זה מאוד רלוונטי , כי לא כל נסיעה שלי היתה בשביל

לתקוף פניות, להיכנס עם עקב אגודל לפני סיבוב ולשמור על סל"ד של 6000.

80 אחוז (אם לא יותר) היו סתם נסיעות לעבודה או שיוט ב120 על איילון כי הב* זו*& שלפני נוסע בשמאלי ואם אני אסע קצת יותר מהר מזה, אני עבריין ששקול לרוצח.

אז שאתה משייט לך ברחבי ההילוך השלישי או הרביעי ב 3500 סל"ד , תאוצות ביניים מהתחום הזה של המנוע היו משמעותיות הרבה יותר מתאוצות ב 5540 סל"ד.

אז נכון, זה לא משנתו של חובב רכב ונהיגה מצוי, אבל לצערי זה המציאות.

המציאות הארץ הישראלית היא לא ירחון CAR או TOP GEAR , המציאות שלנו מלאה מהמורות בכביש, בורות וממל"זים, מלאה משפחות שנוסעות לים המלח דווקא בכביש הנהיגה הטוב ביותר כאן, מלאה באנשים שאין להם מושג איך לטפל לך במנוע אם חס וחלילה יקרה לו משהו ב 8000 סל"ד אבל לרוקן לך את הארנק הם יודעים מצויין.

במציאות כזו, נוחות, אמינות וגמישות מנוע הן לא רק מצרך , הן הכרך, במקביל כמובן לתכונות טובות אחרות של האוטו .

שלא תבין אותי לא נכון, שילדה ,הגה מתקשר וביצועים זה הכיף הגדול באוטו , אבל מה לעשות, במציאות שלנו זה חייב לבוא בד בבד עם דברים אלמנטרים אחרים , אלה אם כן כמובן יש לך שבע מכוניות, אחת לכל מטרה.

אז תגיד לי אתה, כמה רלוונטי לגבינו מבחן בו טופ גיר בדק במסלול סגור את הקליאו מול ה 206 ?

מה זה אומר לגביינו ?

לדעתי, לא הרבה, אולי קצת. (לדעתי לפחות)

ממרומי ה 306 שברשותי עם מנוע ספורטיבי למהדרין והתנהגות כביש בטוח לא פחות טובה מהקליאו , אני יכול להגיד לך שאני מתגעגע ל 206 וזה בגלל שהיא יותר מתאימה לי ולצרכים שלי.

נכון, חידוש היא לא, רכב ספורט לשישי שבת אולי היא גם לא.

אבל מי שמחפש את שילוב כל הדברים האלה במקום אחד, יכול למצוא את זה שם.

קודם כל חשוב לי לציין שדעתי היא אישית ולא מבוססת על מגזין זה או אחר.

דבר שני, ל-306 התנהגות כביש עדיפה על הקליאו ולדעתי על כל מכונית הנעה קדמית שהיה לי העונג לנהוג (כולל 156, פיאט קופה, 106, תמא טורבו ועוד).

דבר שלישי, בחינה במסלול סגור באמת לא אומרת הרבה.

GTI אמורה קודם כל לרגש. אולי אתה לא תוקף את הכביש ב-90% מהזמן אבל זה ה-10% הנותרים שקובעים ב-GTI. גם עם בחורה אתה לא עושה סקס 90% מהזמן אבל ירים את ידו מי שמוכן להתפשר גם כאן על 'הביצועים' :lol:

וזה לא שלקליאו יש בעיית נוחות (מצויינת לקטנה חמה), ומניסיוני אין גם בעיית אמינות רווחת ובוודאי שלא חסר לה מומנט בטורים נמוכים, בטח שלא מ-3.5K טורים. יש לה יתרון מוחץ בכל הקשור לבלמים (חשוב, חשוב, חשוב), יתרון בביצועים, ההתנהגות שלה יותר לטעמי (נכון, עניין של סגנון נהיגה וטעם אישי) ויש לה חיסרון התחום ההגה (ענק) וההיגוי (מת במרכז), אבל לא המידה כזו שתהרוס את סה"כ החוויה.

וחוויה כאן זו מילת המפתח.

הקליאו היא חוויה לנהיגה, היא מרגשת, מאתגרת בועטת - מהנה. ה-206GTI בהשוואה היא אנמית משהו. מכונית טובה, אבל לא GTI שהייתי מצפה מפיז'ו להוציא תחת ידיהם. חסרה בעיטה מהמנוע. חסר הזנב המשתלח. חסרה הדרמה, ה-X פקטור שירים אותה מלהיות מכונית טובה ללהיות מכונית מרגשת.

אם תוסיף את העובדה שהקליאו היתה, לפחות בזמנו, זולה ב-10K ש"ח (לא כסף קטן) מה-206GTI אני חושב שכחבילה לחובב ההגה היא עדיפה.

אז אם מאן דהו מעדיף שלדה ומנוע רגועים יותר, או במילים אחרות, רוצה פחות ספורטיביות ויותר ידידותיות למשתמש, עלא כיפק. אבל למה דווקא פיז'ו צריכים לספק לו את הצרכים?! מה איתנו, אנשי האסכולה הישנה. מי ידאג לנו?! אנחנו, שקודם כל דואגים לאדרנלין ורק אחרי כן מנסים לראות איפה תיכנס העגלה של התינוק?!

טוב, זה נושא אחר...

נ.ב. רוצה להרגיש מזו ספורטיבית אמיתית נסה לחיות עם פיאט קופה. אחרי כן נדבר על נוחות, גמישות מנוע, צריכת דלק...

פורסם

האם ספורטיביות זה מכונית שיושבת כל הזמן על הקצה,

ושאתה אף פעם לא יודע מתי היא "תעקוץ" אותך.

או שמא, ספורטיביות זה הרכב שיביא אותך הכי מהר ממקום למקום

(הכוונה יקיף הכי מהר מסלול/יעשה הכי מהר את נס הרים וכו').

אני נוכחתי לדעת עם הזמן, שכוח הוא הרבה פעמים חיסרון.

נהיגה צריכה להיות חלקה כדי להיות מהיר.

ובמקרה כזה, רכב חזק מידי/קיצוני מידי, פשוט מאט אותך.

אני יכול לומר שמנסיעה שלי על 206GTI התאכזבתי, כי היא יותר

"בוגרת" מה-106 שהייתה לי.

אבל במחשבה שנייה, יש מצב שהייתי עושה איתה זמנים יותר מהירים.

בקיצור,

שורה תחתונה, תגדיר קודם מה היא ספורטיביות.

אה ודרך אגב,

אם פיז'ו מוציאים מכונית אמינה, צריך לתפוס אותה בשתי ידים :!::o:lol:

ועוד דבר, לקליאו יש בעיות בגיר :? [/b]

פורסם

תאמין לי, גם פיאט קופה יכולה ללמוד משהו בעניין ספורטיביות מה 306 שלי (בכל הפרמטרים, גם אלה שציינת).

אני מסכים איתך זה הכול עניין של השקפה רק מה שאני מנסה להגיד שההשקפה שלנו לא צריכה להיות דומה לכאלה בבריטניה למשל, שם ה 10 אחוז שלהם הוא במסלול תקין וחף מהרים ,גדרות הפרדה בצד ומשפחות עם צידנית וצ'ולנט , אפילו שאר 90 האחוז שלהם הוא בכבישים ידידותיים יותר למשתמש.

פורסם
האם ספורטיביות זה מכונית שיושבת כל הזמן על הקצה,

ושאתה אף פעם לא יודע מתי היא "תעקוץ" אותך.

או שמא, ספורטיביות זה הרכב שיביא אותך הכי מהר ממקום למקום

(הכוונה יקיף הכי מהר מסלול/יעשה הכי מהר את נס הרים וכו').

אני נוכחתי לדעת עם הזמן, שכוח הוא הרבה פעמים חיסרון.

נהיגה צריכה להיות חלקה כדי להיות מהיר.

ובמקרה כזה, רכב חזק מידי/קיצוני מידי, פשוט מאט אותך.

אני יכול לומר שמנסיעה שלי על 206GTI התאכזבתי, כי היא יותר

"בוגרת" מה-106 שהייתה לי.

אבל במחשבה שנייה, יש מצב שהייתי עושה איתה זמנים יותר מהירים.

בקיצור,

שורה תחתונה, תגדיר קודם מה היא ספורטיביות.

אה ודרך אגב,

אם פיז'ו מוציאים מכונית אמינה, צריך לתפוס אותה בשתי ידים :!::o:lol:

ועוד דבר, לקליאו יש בעיות בגיר :? [/b]

ספורטיביות היא לא מכלול התכונות שהופך מכונית למהירה יותר מנקודה לנקודה. יש מספיק דוגמאות למכוניות מהירות שהן לא ספורטיביות (4Motion זו דוגמא קיצונית).

מכונית ספורטיבית נמדדת במידת ההעינות שלה ל-input של הנהג, מידת ההשפעה שיכולה להיות לנהג על המהירות בה היא נוסעת והדרך בה היא מתנהגת. כמובן שספורטיבית צריכה להיות מתקשרת ולספק לנהג היזון חוזר ברמה שתסייע לו לשלוט בה טוב יותר.

בקיצור, ספורטיביות נמדדת במידת ההיענות שלה לנהג ובמידת ההיזון החוזר שלה.

• תוכן חדש...