Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מזהים 206 GTI ? +דיון מול קליאו ספורט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל חשוב לי לציין שדעתי היא אישית ולא מבוססת על מגזין זה או אחר.

טוב מאד :wink:

GTI אמורה קודם כל לרגש. אולי אתה לא תוקף את הכביש ב-90% מהזמן אבל זה ה-10% הנותרים שקובעים ב-GTI. גם עם בחורה אתה לא עושה סקס 90% מהזמן אבל ירים את ידו מי שמוכן להתפשר גם כאן על 'הביצועים' :lol:

אהבתי :) (תהיה בטוח שאני עוד אשתמש בזה)

וזה לא שלקליאו יש בעיית נוחות (מצויינת לקטנה חמה), ומניסיוני אין גם בעיית אמינות רווחת ובוודאי שלא חסר לה מומנט בטורים נמוכים, בטח שלא מ-3.5K טורים. יש לה יתרון מוחץ בכל הקשור לבלמים (חשוב, חשוב, חשוב), יתרון בביצועים, ההתנהגות שלה יותר לטעמי (נכון, עניין של סגנון נהיגה וטעם אישי) ויש לה חיסרון התחום ההגה (ענק) וההיגוי (מת במרכז), אבל לא המידה כזו שתהרוס את סה"כ החוויה.

וחוויה כאן זו מילת המפתח.

מקבל

הקליאו היא חוויה לנהיגה, היא מרגשת, מאתגרת בועטת - מהנה. ה-206GTI בהשוואה היא אנמית משהו. מכונית טובה, אבל לא GTI שהייתי מצפה מפיז'ו להוציא תחת ידיהם. חסרה בעיטה מהמנוע. חסר הזנב המשתלח. חסרה הדרמה, ה-X פקטור שירים אותה מלהיות מכונית טובה ללהיות מכונית מרגשת.

נכון שלמנוע אין בעיטה אבל אנמית?

הזנב של ה-GTI משתלח הרבה יותר מקליאו. יש יותר Liftoff Oversteer מובנה ב-GTI ופחות תת-היגוי. למעשה הקליאו מרגישה לא מאוזנת עם מרכז כובד קדמי מדי בפניות הדוקות מאד.

אם תוסיף את העובדה שהקליאו היתה, לפחות בזמנו, זולה ב-10K ש"ח (לא כסף קטן) מה-206GTI אני חושב שכחבילה לחובב ההגה היא עדיפה.

מתי זה היה?

אני זוכר פער קטן בהרבה (בימים של קליאו MK1)

אז אם מאן דהו מעדיף שלדה ומנוע רגועים יותר, או במילים אחרות, רוצה פחות ספורטיביות ויותר ידידותיות למשתמש, עלא כיפק. אבל למה דווקא פיז'ו צריכים לספק לו את הצרכים?! מה איתנו, אנשי האסכולה הישנה. מי ידאג לנו?! אנחנו, שקודם כל דואגים לאדרנלין ורק אחרי כן מנסים לראות איפה תיכנס העגלה של התינוק?!

טוב, זה נושא אחר...

הגזמתה!

שלדה ומנוע רגועים? עגלת תינוק?

ברמת העקרון אני מסכים שפיז'ו נהיו חלביים מאז ימי ה-205 המיתולוגית. אבל אפילו ב-307 המסורסת יש יותר שילדה מכל מתחרה שיצא לי לנהוג בה (ויצא לי לנהוג בלא מעט משפחתומטיות) אז בא נשים דברים בפרופורציה.

לקליאו יש לא מעט מה להציע והיא תמורה טובה לכסף עבור אנשים כמונו. היא ראויה להקרא ספורטיבית והיא בהחלט יודעת לענג. בהחלט קל לי להבין אנשים שמעדיפים אותה ע"פ ה-GTI. אבל 206 GTI אינה קוטלת קנים וכמו שאמרתי הייתי מעדיף לקחת אותה לכבישי נהיגה בגלל ייתרונות היגוי שילדה וגמישות. אז אם באותה חבילה יש גם פינוק בתא הנוסעים אפשר רק לברך.

אתה לא יכל להאשים בעל VTR ואבא לילדה בת שנה פלוס בהעדפת שיקולם פרקטיים ופרגמטיים. תאמין לי שדרוש תואר בהנדסה :wink: כדי להכניס עגלת תינוק לתא המטען. ולנסות לנהוג עם ילדה שמנסה לישון על שברי האספלט של מדינתנו עם רכב קשיח RAM AIR צורח ודוד פתוח.

פורסם
תאמין לי, גם פיאט קופה יכולה ללמוד משהו בעניין ספורטיביות מה 306 שלי (בכל הפרמטרים, גם אלה שציינת).

אני מסכים איתך זה הכול עניין של השקפה רק מה שאני מנסה להגיד שההשקפה שלנו לא צריכה להיות דומה לכאלה בבריטניה למשל, שם ה 10 אחוז שלהם הוא במסלול תקין וחף מהרים ,גדרות הפרדה בצד ומשפחות עם צידנית וצ'ולנט , אפילו שאר 90 האחוז שלהם הוא בכבישים ידידותיים יותר למשתמש.

את הפיאט קופה נתתי כדוגמא לספורטיבית נטולת פשרות שימושיות, לא כדוגמא לספורטיבית אולטימטיבית. כאמור, מבחינת התנהגות כביש אין כמו 306GTI ואם היתה אחת זמינה יכול מאוד להיות שהייתי מוסיף את הסכום הנדרש ורוכש אחת כזו ולא קליאו ספורט.

תראה, אני קורא כתבות רלוונטיות במגזינים, אבל לא בכדי למצוא 'מנצחת' אלא בכדי לנסות ללמוד את מכלול התכונות שהם חוו. המסקנות שלהם לא מעניינות אותי, רק הפרמטרים האובייקטיבים יותר. גם זמני מסלול לא ממש מעניינים, מספיק שלמכונית אחת כיול מתאים יותר למסלול זה או אחר כדי שהיא תצא ראשונה. מה גם שהפרשי הזמנים במסלול הם זניחים לחלוטין בחיים האמיתיים.

ואם אתה חושב שבריטניה היא איזשהו גן עדן לנהגים.... אתה צודק.... :?

עשית לי חשק

אני חושב שאני אתן הוראה לאישה להתחיל לארוז ובמקביל אחפש איזו סופר 7 משומשת במצב טוב.

מישהו יודע איך השוק שלה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שוק בסדר, אבל יש לה בעיות חשמל מישניות ... (יש שם בכלל חשמל או שמדליקים עם עימנואלה ? ) .

בכל מקרה, עניין של השקפה.

דר"א, ירדתי עכשיו למטה לקנות משהו מהמכולת, אני חושב שראיתי שתי מכוניות דיי ספורטיביות.... :roll:

ביציאה מהבניין עמדה לה 996 טורבו חדשה ושחורה (נמצאת פה דיי הרבה , כבר לא מרגש אותי) , אחרי כמה מטרים חנתה במקום אסור SL 55 AMG שחורה גם כן.

אני לא מבין את זה, שחור זה צבע מתחמם בשמש לא ?

פורסם

נכון שלמנוע אין בעיטה אבל אנמית?

הזנב של ה-GTI משתלח הרבה יותר מקליאו. יש יותר Liftoff Oversteer מובנה ב-GTI ופחות תת-היגוי. למעשה הקליאו מרגישה לא מאוזנת עם מרכז כובד קדמי מדי בפניות הדוקות מאד.

הגזמתה!

שלדה ומנוע רגועים? עגלת תינוק?

ברמת העקרון אני מסכים שפיז'ו נהיו חלביים מאז ימי ה-205 המיתולוגית. אבל אפילו ב-307 המסורסת יש יותר שילדה מכל מתחרה שיצא לי לנהוג בה (ויצא לי לנהוג בלא מעט משפחתומטיות) אז בא נשים דברים בפרופורציה.

לקליאו יש לא מעט מה להציע והיא תמורה טובה לכסף עבור אנשים כמונו. היא ראויה להקרא ספורטיבית והיא בהחלט יודעת לענג. בהחלט קל לי להבין אנשים שמעדיפים אותה ע"פ ה-GTI. אבל 206 GTI אינה קוטלת קנים וכמו שאמרתי הייתי מעדיף לקחת אותה לכבישי נהיגה בגלל ייתרונות היגוי שילדה וגמישות. אז אם באותה חבילה יש גם פינוק בתא הנוסעים אפשר רק לברך.

LiftOff Oversteer זו אחד ממאפייני ההתנהגות הבולטים של הקליאו ספורט MK1. יש לה זנב חי ובועט. את ה-206GTI נהגתי בקורס נהיגה, כך שאתה יכול להאמין לי שביליתי איתה לא מעט 'על הצד' ומה לעשות, התאכזבתי מהסרבנות המסויימת של הזנב לסייע. ב-306 זה לא היה קורה.

אין לקליאו אף כבד כלל. יש לה תתיגוי מובנה שעוזר בפניות מהירות (עקומות) עם אפשרות להוציא חזק את הזנב בפניות איטיות. מה שחסר שם זו מידה מסויימת של לינאריות של השלדה גם בבלימה וגם בהאצה (המעבר מתתיגוי לגויתר הוא חד. זה לטעמי בכל הקשור לנהיגת כביש, אבל לא לטעמו של כל אחד) ודיוק מההגה.

וכמובן הבלמים. בלמים טובים יותר משל הקליאו אני מכיר רק ב-BMW. בכביש נהיגה זה פרמטר שמכתיב את מהירות הנהיגה לא פחות מכוח מנוע.

פורסם
האם אתה חושב ש-4motion תהיה יותר מהירה במסלול

מ-306 GTI :?:

אני בספק

אין לי ספק קל שבקלים.

יש לה יותר אחיזה

שי לה יותר כוח

יש לה יותר זמינות של הכוח.

יש לה יותר יכולת להוריד את הכוח לכביש (4Motion...).

יש לה יותר תתיגוי מובנה (יתרון במסלול).

פורסם

באיזה שנת מודל של GTI נהגתה?

אני נהגתי על 2001 ושמעתי שמועות שיש הבדל לעומת 2000.

לגבי הקליאו שעליה נהגתי ייתכן שלצמיגים השחוקים היה חלק גדול ממה שאני חושב ברושם שקיבלתי. כמוכן כשאני כותב פניות הדוקות מאד אני מתכוון לג'ימקאנה.

פורסם
באיזה שנת מודל של GTI נהגתה?

אני נהגתי על 2001 ושמעתי שמועות שיש הבדל לעומת 2000.

לגבי הקליאו שעליה נהגתי ייתכן שלצמיגים השחוקים היה חלק גדול ממה שאני חושב ברושם שקיבלתי. כמוכן כשאני כותב פניות הדוקות מאד אני מתכוון לג'ימקאנה.

אנא עארף איזו שנה... לא זוכר באיזו שנה היה הקורס.... 8)

בהקשר לקליאו, לפני שבועיים החלפתי צמיגים (Dunlop SP Sport 8000, היחיד שמצאתי בגודל המתאים ובמחיר סביר) ואכן קדמיים שחוקים משבשים על השלדה את דעתה ומונעים את שיחרור הזנב.

לגבי ג'מייקנה, אני מנחש שהקליאו איננה מכונית טובה לתרגיל מעיין זה, בגלל העדר הלינאריות של השלדה. אבל גם ג 'מייקאנה זה לא העולם האמיתי, you know...

תראה, יש לי עוד בבית 306XSI קשישה (95), כך שיש לי נקודת התייחסות טובה. אני לא חושב שהקליאו ספורט היא 'האייקון' המוטורי שמנסים לעשות ממנה מתלהבי יתר. אני כן חושב שלפחות ה-MK1 היא קטנה החמה האחרונה שסדר העדיפיות שלה נכון ל...קטנה חמה. אולי היאריס TS נושאת כעת את הלפיד, אבל טרם הספיקותי לנהוג באחת.

פורסם

למה שלא נבדוק זאת ?

מגלגול 1 ועד סוף רביעי תאמין לי מתוך ניסיון עם הרבה מכוניות הרבה הרבה יותר חזקות

ועם כל הכבוד ל206 היא תקבל כזאת בריחה שלא יהיה טעם להתווכח

הקליאו כבר עשתה מספר בדיקות יכולת ותאמין אולי אני קצת משוחד

אבל הגזמתם ממש

ואני מוכן גם בהאצות ביניים

ואגב איך הMI16 בהאצות ביניים מול ה206

cliosport172 mk1 lower50 mm

פורסם

וכמובן הבלמים. בלמים טובים יותר משל הקליאו אני מכיר רק ב-BMW. בכביש נהיגה זה פרמטר שמכתיב את מהירות הנהיגה לא פחות מכוח מנוע.

לקליאו ספורט בעיה רצינית מאד בתחום הבלימה, בקו ישר היא בולמת מצוין אפילו מדהים.

לעומת זאת בבלימות במצב שחיישני ה-abs מזהים החלקה של הגלגלים הקליאו פשוט לא בולמת !

יצא לי לראות זאת בקורס ג'ימיקאנות כאשר פעמיים זה גרם לנהג להכנס בקיר פלסטיק

ובפעם נוספת (אולי אפילו פעמיים) למדריך נהיגה שמכיר היטב את הרכב מבעלות עליו.

לידיעה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

לקליאו ספורט בעיה רצינית מאד בתחום הבלימה, בקו ישר היא בולמת מצוין אפילו מדהים.

לעומת זאת בבלימות במצב שחיישני ה-abs מזהים החלקה של הגלגלים הקליאו פשוט לא בולמת !

יצא לי לראות זאת בקורס ג'ימיקאנות כאשר פעמיים זה גרם לנהג להכנס בקיר פלסטיק

ובפעם נוספת (אולי אפילו פעמיים) למדריך נהיגה שמכיר היטב את הרכב מבעלות עליו.

לידיעה.

אני לא בדיוק מבין על מה אתה מדבר. האם אתה טוען שה-ABS פועלת בקליאו באופן לא יעיל, או שמא שהמכונית לא בולמת טוב בסיבוב?

אני גם לא מכיר את המינוח 'קורס ג'מיקאנות..."

פורסם

הבעיה לא טמונה ב-abs אלא ב-ebd ששולח יותר מדי כח בלימה אחורה.

לכן כאשר מנסים לבלום בסיבוב (מי בכלל מנסה לבלום בתוך סיבוב??) כאשר ה-abs מחובר הבלימה תהיה חרא. לעומת זאת כאשר ה-abs מנותק, הזנב יעוף לקיביני והלאה.

אגב ביצועי מנוע- באותו יום ניסויים במנחת שלומי גנב את הזינוק. ראיתי את זה בוידיאו של בנדר.

ירון.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

אני טוען שהמערכת ABS בקליאו ספורט פועלת באופן לא יעיל, בוודאות.

זה מפתיע והפתיע גם נהגים מנוסים, חוץ מכמובן מר זורע שהוא אף פעם לא בלם/בולם/יבלום ביציאה מפניה למשל או עמוק לתוך הפניה.

קורס ג'ימיקאנות התקיים לפני שנה וחצי באלטרנטיבי.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

לכן כאשר מנסים לבלום בסיבוב (מי בכלל מנסה לבלום בתוך סיבוב??) כאשר ה-abs מחובר הבלימה תהיה חרא. לעומת זאת כאשר ה-abs מנותק, הזנב יעוף לקיביני והלאה.

אגב ביצועי מנוע- באותו יום ניסויים במנחת שלומי גנב את הזינוק. ראיתי את זה בוידיאו של בנדר.

ירון.

גם לסוף דעתך אני לא יורד.

האם כשאתה אומר ABS מחובר אתה מתכוון לפועל?

האם ההנחה שהזנב יעוף בבלימה עם ABS מנותקת זה בגלל שה-EBD לא יעבוד כלל(כלומר, יש מצב שהאחוריים ינעלו) או מסיבה אחרת?

דרך אגב, ייתכן מצב של בלימה חריפה בסיבוב כתגובה למצב חירום.

פורסם

ירון.

אני מעוניין לראות את הוידאו הזה, כבר היינו בויכוח הזה .

אתה יודע מה, גם אם כן גנבתי במאית, אם התחלנו בראשון וסיימנו את המאוץ ב רביעי, הקליאו היתה צריכה להיות איזה 200 מטר לפני לפי מה שאתם אומרים, מעניין שזה לא קרה ומי שסיים ראשון זה בכל זאת אני.

ושוב, אם יש לך את הוידאו, אני אשמח לראות אותו ואתה יודע מה, אולי להוכיח לכולם כמה הם טועים.

• תוכן חדש...