Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מזהים 206 GTI ? +דיון מול קליאו ספורט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון ההבדלים בין קליאו ספורט mk1 ל mk2 הם

כיול קצת שונה הMK 2 קצת יותר רכה

המנוע בMK 2 טיפה יותר גמיש כבר מהטורים הנמוכים (חובבי הMK1 יגידו שזה חיסרון ושאבדה

הבעיטה בטורים הגבוהים אני מוצא את זה כיתרון בייחוד לאור העובדה שהמנוע לא איבד שום דבר

גם בטורים הגבוהים)

מערכת ESP נוספה בMK2

והמצערת בMK2 אלקטרונית

מעבר לזה יש שינויים קטנים כמו פנסי קסנון בMK2 יש כאלה שטוענים שאיכות חומרים גבוהה

יותר אני לא מוצא שזה נכון כל כך

בגדול אלה השינויים הם לא כאלה משמעותיים (לטוב ולרע) כמו שאומרים אני נסעתי בשתי הדורות

בMK1 נסיעה לא קצרה במיוחד בMK2 ביום יום ובקלות מרגישים שזה אותו אוטו עם טיפה שינויים

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בעיקרון ההבדלים בין קליאו ספורט mk1 ל mk2 הם

כיול קצת שונה הMK 2 קצת יותר רכה

המנוע בMK 2 טיפה יותר גמיש כבר מהטורים הנמוכים (חובבי הMK1 יגידו שזה חיסרון ושאבדה

הבעיטה בטורים הגבוהים אני מוצא את זה כיתרון בייחוד לאור העובדה שהמנוע לא איבד שום דבר

גם בטורים הגבוהים)

מערכת ESP נוספה בMK2

והמצערת בMK2 אלקטרונית

מעבר לזה יש שינויים קטנים כמו פנסי קסנון בMK2 יש כאלה שטוענים שאיכות חומרים גבוהה

יותר אני לא מוצא שזה נכון כל כך

בגדול אלה השינויים הם לא כאלה משמעותיים (לטוב ולרע) כמו שאומרים אני נסעתי בשתי הדורות

בMK1 נסיעה לא קצרה במיוחד בMK2 ביום יום ובקלות מרגישים שזה אותו אוטו עם טיפה שינויים

שכחת את ההבדל הכי גדול, חישוקי 16" ב-MK2.

הבדלי איכות ההרכבבה גדולים למדי, לטעמי. ה-MK2 הרבה יור איכותית והרבה פחות מקרקשת.

מבחינת התנהגות הכביש, ל-MK2 אחיזה ומשיכה עדיפות, במחיר של אובדן מסויים של עצבנות השלדה ומהירות המעבר להיגוי ליתר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou באמת שאין לי מה להוסיף מעבר לחוות הדעת שקיבלתי מכמה בעלים ומנסיונם, וממה שיצא לראות באותו יום בקורס באלטרנטיבי.

ידועים לי החסרונות של מערכת ABS , ישומה של מערכת ABS שונה מרכב לרכב וקיימות המכוניות שבהן באמת עדיף לנטרלה (יונדאי אקסנט לדוגמה).

אני הבנתי שהמערכת בקליאו ספורט MK1 רגישה במיוחד בסיטואציות שתיארתי, אולי באמת דני G יוכל לשפוך יותר אור בנושא מהניסיון שלו.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

ל 206 CC יש אותו מנוע כמו ל 206GTI ?

הבנתי שיש 206GTI עם הילוך אחד יותר ויותר כח לא זוכר כמה

למה אין בארץ

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם

נכון היה לי ברור שאני ישכח חלק מההבדלים

יש כמובן את הבדל הגאנט

בקשר לאיכות הרכבה גם בדור השני היא לא מושלמת אבל קשה לי לומר את דעתי כי אני שומעים

קירקושים ורעשים יומיום ועם הדור הראשון לא יוצא לי לנסוע מספיק בשביל לדעת את ההבדלים

דיויד גם בMK2 קיימת הבעיה בABS שכמו שכתבתי בשלבים מוקדמים יותר של השירשור

ובקשר לשאלה האחרונה בנושא ה206 יכול להיות שאתה מדבר על דגם הRC עם 180 כ"ס

הדגם אמור להיע ממש בקרוב לפי מה שאני יודע (ואולי הוא כבר הגיע)

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
נכון היה לי ברור שאני ישכח חלק מההבדלים

דיויד גם בMK2 קיימת הבעיה בABS שכמו שכתבתי בשלבים מוקדמים יותר של השירשור

אולי אתה יכול לשפוך אור ולהגדיר מה הבעיה עם ה-ABS של הקליאו?

פורסם

אם כן, למי ששאל על ההבדלים בדגם 2004 (מתיחת הפנים):

פנסים שקופים קדמיים (כמו ב-xs וב-gti)

ידיות דלתות בצבע הרכב

סמל אחורי כמו של ה-cc

גריל קידמי תחתון שונה (מעיין "כוורת")

פנסים אחוריים שונים (מיקום הנורות וצורתן שונה, חיצונית אין שינוי)

אלו הם ההבדלים שאני הצלחתי לראות. אני חושב שזה הכל.

לגבי השאלה הראשונה, עוד הבדלים שלא צויינו בין ה-xs ל - gti הם:

ידית הדלת ב-gti בצעה הרכב

ידית פתיחת תא המטען גם כן צבועה בצבע הרכב.

בנוסף יש כמובן הבדלים בפנים:

מושבים עם שילוב של עור

ידית הילוכים שונה

לוח שעונים לבן

הידית שמזיזה את פתחי האורור של המזגן צבועה בצבע ניקל.

בקיצור, הבדלים מאד זעומים. רק משוגעים ישימו לב... :roll:

לגבי מי שאמר שאפשר להזמין את ה-xs עם ג'נטים של gti... פשוט לא.

אין ללובינסקי בקטלוג ובמחסנים ג'נטים כאלו. הם מגיעים יחד עם הרכב מצרפת.

ניסיתי להזמין לרכב שלי כאלו. אין עם מי לדבר שם... חבל.

אם הוא הצליח באמת (אני בספק...) כל הכבוד לו. זה בטח עלה לו הרבה מאד כסף.

עדיף כבר היה לשים ג'אנטים בגודל 16" עם צמיגים באותו המחיר בערך... :idea:

פורסם

הבעיה היא כמו שכתבתי התערבות מיותר של הABS

דבר שמגדיל את מרחק הבלימה נפוץ בעיקר על כביש משובש

זה שמפריע לי במערכת הבלימה בMK2 אם יש מישהו שיש לו עוד בעיות אולי בMK1 יש בעיות

שונות אני ישמח לשמוע

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
הבעיה היא כמו שכתבתי התערבות מיותר של הABS

דבר שמגדיל את מרחק הבלימה נפוץ בעיקר על כביש משובש

זה שמפריע לי במערכת הבלימה בMK2 אם יש מישהו שיש לו עוד בעיות אולי בMK1 יש בעיות

שונות אני ישמח לשמוע

יש לי את ה-MK1 כשנתיים וחצי ומעולם לא נכנסה ה-ABS לפעולה באופן מוקדם.

בכביש משובש כל מערכת ABS תאתר החלקה תחת בלימה ברגע שאחד הגלגלים מאבד אחיזה עם הכביש. למיטב ניסיוני עם הקליאו במקרה כזה משחררת המערכת רק גלגל אחד (זה שאיבד אחיזה) לאותו שבריר שנייה, וזה בסדר.

אם יותר משני גלגלים איבדו אחיזה כתוצאה מכביש משובש סביר שה-ABS תיכנס לפעולה, וזה יקרה בכל מכונית עם ABS. הרבה פעמים במצב כזה גם תחושתי היא שעדיף היה שהמערכת לא תתערב, אבל אני לא משוכנע שנעילה בכביש משובש תביא תוצאות עדיפות.

בכל מקרה, תודה על התגובה.

אני אמצע קצת זמן השבוע כדי לבדוק את עניין הפעלת ה-ABS בסיבוב...

פורסם

לפני שאני מתייחס לדברים שהועלו,

אכתוב רק (לאלו שלא מכירים אותי), שהדברים אותם אני כותב מבוססים על נסיון של למעלה מ- 50,000ק"מ בקליאו ספורט (במהלך כשנה וחצי).

הבעיה במערכת ה- ABS בקליאו היא,

בעת החלקה עם הרכב, ולא סתם נהיגה על סף המגבלות, אלא כשממש נוסעים הצידה :) כל ליטוף ולו הקל ביותר של דוושת הבלם, תביא מיידית לפעולה היסטרית של ה ABS. ה-ABS יעבוד כ"כ בהיסטריה, עד כי תרגיש בדוושה כאילו היא כלל לא נלחצת, אלא ממש מונעת ממך בכח להפעיל כח בלימה.

באותו קורס (מדובר בקורס נהיגה מתקדמת - שלב מתקדם, שבסופו עושים ג'ימקנה מדודה בזמן), מסלול הג'ימקנה כלל פניה מהירה שבסופה עצירה מדוייקת מול קונוס פלסטי.

הבעיה היתה שכתוצאה מהסיבוב וצבירת המהירות, היה צורך להתחיל את הבלימה עוד במהלך הסיבוב, אך מע' ה-ABS העדיפה לספק יותר יכולת הפניה של הרכב מאשר יכולת האטה. התוצאה היתה, שרכב ללא ABS כגון 106 ראלי, בלם טוב יותר לתוך העצירה הזו.

לעומת זאת, בכל בלימה בקו ישר (על רטוב או יבש), אין לקליאו מתחרות (אלא אם משווים אותה ל- 911).

סיכום מע' ה-ABS של הקליאו :

1. מרחק בלימה בקו ישר - סופר מעולה !

2. דוושת בלם - תחושה של מכונית מרוץ, המון רגש - מעולה !

3. יכולת בלימת סף-נעילה בקו ישר - למרות מע' ה-ABS, ניתן לבלום איתה ממש על סף כניסת פעולת ה-ABS, ובכך להשיג בלימה טובה יותר - סופר מעולה !

4. בלימה בסיבוב (לא בהחלקה) - טובה מאד.

5. בלימה במצב של החלקה - גרוע ! (שומרת על קו פניה סביר, על חשבון מרחק עצירה לא סביר בעליל).

בנוגע להשוואה - 206GTI vs Clio Sport :

ה- 206 עולה על הקליאו ב- 2 נקודות - נוחות נסיעה והיגוי מתקשר. (אם תרצו גם עיצוב ותנוחת נהיגה, אבל זה עניין של טעם).

לעומת זאת הקליאו עולה על ה- 206 ב:

* מנוע ספורטיבי (אופי פראי, תגובה היסטרית בסל"ד גבוה, רעש מנוע, נשימה מעולה).

*התנהגות כביש ספורטיבית - לא נכון לומר שה-206 זורקת זנב יותר מהקליאו. מפני שה206 אולי יודעת לזרוק זנב תחת עזיבת הגז, אבל הקליאו יודעת לזרוק אותו גם תחת גז לחוץ !!! עד כמה שזה נשמע לא הגיוני (ונוגד את התאוריות), בקליאו כאשר מתחיל להתפתח תת-היגוי, לא חייבים לעזוב את הגז, אלא ניתן לסובב את ההגה עוד יותר פנימה לסיבוב, והתת-היגוי יתבטל כשבמקומו הזנב יכנס לחגיגה.

* בלימה בקו ישר ובסיבוב טובים יותר בקליאו. בהחלקה ממש לא.

הקליאו מרגישה יותר כמו כפפה על היד אך האופי שלה אינו מגובש, ה206 מרגישה כמו מכונית מגובשת מאד, אבל היא לא חדה מספיק.

הקליאו היא מכונית מספיק טובה ונוחה ליומיום בכדי שהיא תהיה עדיפה על ה-206.

בהשוואה שנעשתה במנחת בין הקליאו שלי ל206 של שלומי, השתתפו עוד מספר כלי רכב. באופן מפתיע, שלומי ניצח את כולם חוץ מאשר את הקליאו (גם את ה106GTI) בפער ניכר, והיחיד שהצליח לעקוף את שלומי היה אני עם הקליאו. אם תגידו לי שה-206 כ"כ חזקה שהיא עושה ביה"ס לכל המכוניות האחרות (כולל ה106GTI של זרזיר) סבבה.

אבל מאחר וכולם ראו + וידאו, שה-206 היתה רכב שלם לפני כולם בזינוק, אז הקליאו דווקא נתנה לה חזק מאד בראש כאשר עקפה אותה למרות היתרון העצום בזינוק.

נ.ב. - עופר, אם אתה הולך "לבדוק" את העניין, שלח לי הודעה, אני מוכן "לעזור" לך :wink:

דני G.

פורסם
בהשוואה שנעשתה במנחת בין הקליאו שלי ל206 של שלומי, השתתפו עוד מספר כלי רכב. באופן מפתיע, שלומי ניצח את כולם חוץ מאשר את הקליאו (גם את ה106GTI) בפער ניכר, והיחיד שהצליח לעקוף את שלומי היה אני עם הקליאו. אם תגידו לי שה-206 כ"כ חזקה שהיא עושה ביה"ס לכל המכוניות האחרות (כולל ה106GTI של זרזיר) סבבה.

אבל מאחר וכולם ראו + וידאו, שה-206 היתה רכב שלם לפני כולם בזינוק, אז הקליאו דווקא נתנה לה חזק מאד בראש כאשר עקפה אותה למרות היתרון העצום בזינוק.

קודם כל, לא עקפת אותי בשום מצב, הגעתי ראשון חבל שאתה לא מדייק.

דבר שני, הוידאו של בנדר הוא בכלל של הפתיחה מעמידה שעשינו אחרי זה, זה שזורע מדמיין שהוא ראה את הוידאו (כמו דברים אחרים שהוא מדמיין) זה משהו אחר.

גם אתה לא ראית את ה"וידאו" , תקן אותי אם אני טועה.

בכל מקרה, אם מגלגול ב 20 קמ"ש לא הצלחת לעקוף אותי עד כ 140-150 , זה רק מוכיח את טענתי, הקליאו מהירה יותר, ההבדל לא כזה גדול וחבל שאתם מתעסרים עם קטנות .

הרי זה מה שאמרתי מלכתחילה.

פורסם
לפני שאני מתייחס לדברים שהועלו,

אכתוב רק (לאלו שלא מכירים אותי), שהדברים אותם אני כותב מבוססים על נסיון של למעלה מ- 50,000ק"מ בקליאו ספורט (במהלך כשנה וחצי).

הבעיה במערכת ה- ABS בקליאו היא,

בעת החלקה עם הרכב, ולא סתם נהיגה על סף המגבלות, אלא כשממש נוסעים הצידה :) כל ליטוף ולו הקל ביותר של דוושת הבלם, תביא מיידית לפעולה היסטרית של ה ABS. ה-ABS יעבוד כ"כ בהיסטריה, עד כי תרגיש בדוושה כאילו היא כלל לא נלחצת, אלא ממש מונעת ממך בכח להפעיל כח בלימה.

באותו קורס (מדובר בקורס נהיגה מתקדמת - שלב מתקדם, שבסופו עושים ג'ימקנה מדודה בזמן), מסלול הג'ימקנה כלל פניה מהירה שבסופה עצירה מדוייקת מול קונוס פלסטי.

הבעיה היתה שכתוצאה מהסיבוב וצבירת המהירות, היה צורך להתחיל את הבלימה עוד במהלך הסיבוב, אך מע' ה-ABS העדיפה לספק יותר יכולת הפניה של הרכב מאשר יכולת האטה. התוצאה היתה, שרכב ללא ABS כגון 106 ראלי, בלם טוב יותר לתוך העצירה הזו.

לעומת זאת, בכל בלימה בקו ישר (על רטוב או יבש), אין לקליאו מתחרות (אלא אם משווים אותה ל- 911).

סיכום מע' ה-ABS של הקליאו :

1. מרחק בלימה בקו ישר - סופר מעולה !

2. דוושת בלם - תחושה של מכונית מרוץ, המון רגש - מעולה !

3. יכולת בלימת סף-נעילה בקו ישר - למרות מע' ה-ABS, ניתן לבלום איתה ממש על סף כניסת פעולת ה-ABS, ובכך להשיג בלימה טובה יותר - סופר מעולה !

4. בלימה בסיבוב (לא בהחלקה) - טובה מאד.

5. בלימה במצב של החלקה - גרוע ! (שומרת על קו פניה סביר, על חשבון מרחק עצירה לא סביר בעליל).

נ.ב. - עופר, אם אתה הולך "לבדוק" את העניין, שלח לי הודעה, אני מוכן "לעזור" לך :wink:

דני G.

אח! מקצוענות סופסוף.

אם יש לך מקום בו נוכל לבצע את הניסוי אני אשמח, כמו גם לעזרה. החלקות מלאות הן מאורע נדיר מאוד אצלי (כל אחד צריך לדעת את המגבלות שלו...).

דרך אגב, האם ידוע לך אם יש דרך לנתק את ה-ABS ללא ניתוק ה-EBD?

פורסם
הקליאו יודעת לזרוק אותו גם תחת גז לחוץ !!! עד כמה שזה נשמע לא הגיוני (ונוגד את התאוריות), בקליאו כאשר מתחיל להתפתח תת-היגוי, לא חייבים לעזוב את הגז, אלא ניתן לסובב את ההגה עוד יותר פנימה לסיבוב, והתת-היגוי יתבטל כשבמקומו הזנב יכנס לחגיגה.

דני, אפשר הסבר לזה בכל זאת?

אצלכם למדתי שכאשר מתפתח תת-היגוי אסור בתכלית האיסור לתת עוד הגה בכיוון הסיבוב מאחר וזה ייצור תת-היגוי חריף עוד יותר.

אני מבולבל :?

פורסם
הקליאו יודעת לזרוק אותו גם תחת גז לחוץ !!! עד כמה שזה נשמע לא הגיוני (ונוגד את התאוריות), בקליאו כאשר מתחיל להתפתח תת-היגוי, לא חייבים לעזוב את הגז, אלא ניתן לסובב את ההגה עוד יותר פנימה לסיבוב, והתת-היגוי יתבטל כשבמקומו הזנב יכנס לחגיגה.

דני, אפשר הסבר לזה בכל זאת?

אצלכם למדתי שכאשר מתפתח תת-היגוי אסור בתכלית האיסור לתת עוד הגה בכיוון הסיבוב מאחר וזה ייצור תת-היגוי חריף עוד יותר.

אני מבולבל :?

טל,

כפי שכתבתי הדבר נוגד את התאוריות !!

זה לא שעל הקליאו פועלים כוחות פיזיקלים שונים, אלא שתכנון גאומטריות ההיגוי (ככל הנראה) של הקליאו היא כזו, שבהפנית הגה רגילה, מתפתח תת-היגוי בטיחותי רגיל. הנהג המקצועי יותר, זה שירשה לעצמו לעשות דברים גם אם הם נוגדים את ההיגיון, יסובב את ההגה עוד יותר פנימה ואז פעולת ההיגוי תגרום לשינוי כלשהו שיכניס גם את הזנב לעניין (ובעיקר יוציא אותו החוצה), וכחלק מזה יתבטל התת-היגוי.

מה שבטוח,

מי שמיומנויות הנהיגה שלו לא גבוהות, ולא מכיר את האוטו ממש ממש טוב, שלא ינסה "לבדוק" את זה, מאחר ומדובר במצבים קריטיים.

דני G.

פורסם
טל,

כפי שכתבתי הדבר נוגד את התאוריות !!

זה לא שעל הקליאו פועלים כוחות פיזיקלים שונים, אלא שתכנון גאומטריות ההיגוי (ככל הנראה) של הקליאו היא כזו, שבהפנית הגה רגילה, מתפתח תת-היגוי בטיחותי רגיל. הנהג המקצועי יותר, זה שירשה לעצמו לעשות דברים גם אם הם נוגדים את ההיגיון, יסובב את ההגה עוד יותר פנימה ואז פעולת ההיגוי תגרום לשינוי כלשהו שיכניס גם את הזנב לעניין (ובעיקר יוציא אותו החוצה), וכחלק מזה יתבטל התת-היגוי.

מה שבטוח,

מי שמיומנויות הנהיגה שלו לא גבוהות, ולא מכיר את האוטו ממש ממש טוב, שלא ינסה "לבדוק" את זה, מאחר ומדובר במצבים קריטיים.

דני G.

זה מזכיר לי את האימפרזה STI. רק שם לא חייבים להיות נהגים מנוסים במיוחד (עבדכם הנאמן). שם בכניסה לסיבוב מורגש תת היגוי, אבל לא צריך לסובב יותר את ההגה, אלא רק ללחוץ על הגז. ההנעה הכפולה נכנסת לפעולה ועושה בשבילך הכל. פשוט מדהים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...