Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי פורום הנכבדים.

רוצה לשמוע את דעתכם לגבי הסוגיה הבאה :

לפני חודשיים הוחלפה ברכב (רנו קנגו) ציריה וגומיות לציריה - פנימית וחיצונית ( הכל חליפי )

הציריה הוחלפה עקב בלאי - הייתה דופקת בסיבובים.

כרגע, חודשיים וכ 10 אלף ק"מ לאחר ההחלפה שתי הגומיות נקרעו ויש נזילה משמעותית מאוד של שמן גיר מהגומיה הפנימית.

הנזילה לא התגלתה בזמן ובינתיים החלו להופיע רעשים בגיר, ככל הנראה עקב נסיעה עם מפלס שמן גיר נמוך.

אחריות המוסך על העבודה הינה ל 3 חודשים, כלומר עדיין לא הסתיימה.

שאלתי היא האם המוסך אמור לשאת באחריות לנזקים שנגרמו לגיר, במידה ונגרמו, או שהוא אחראי רק על העבודה שהוא ביצע, כלומר על ציריה וגומיות בלבד.

שאלה נוספת, לא בהכרח קשורה לראשונה - יש לי רעידות בהגה בזמן האצה חזקה בהילוך 3 - בתווח מהירויות בין 40 ל 60. בכל מצב אחר אין רעידות . ממה הדבר יכול להגרם ?

המון תודה למגיבים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי המוסך אחראי לכל הנזק.

למה הדבר דומה - נאמר שהחלפת טיימינג וקיבלת אחריות. במועד האחריות הטיימינג נקרעה ונגרם נזק לראש המנוע.

האם במקרה כזה המוסך יהיה אחראי רק להחלפת רצועת הטיימינג לחדשה ואילו שיפוץ הראש יהיה עליך? ברור שלא וזו גם התשובה לשאלתך.

פורסם

הכל תלוי למה הגומיה נקרעה ואם היו סימנים שהתעלמת מהם.

אם היא נקרעה כתוצאה ממכה או חפץ כלשהו ולא כשל בייצור או בהרכבה ואם היתה שלולית שמן שהתעלמת ממנה מתחת לאוטו אתה ל יכול לבוא אליהם בטענות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היתה שלולית שמן מתחת לאוטו, אבל עד לאחרונה היו הרבה גשמים ובנוסף הרכב חונה ליד הבית שלי בחניה חולית, והכל נספג. רק היום שמתי לב לשלולית. בנוסף שתי הגומיות, גם פנימית וגם חיצונית נוזלות. איך אפשר לקבל מכה בשתי הגומיות בייחד ?

ועוד שאלה - האם תמיד כמחליפים ציריה, מחליפים גם גומיות ?

פורסם

כן, מחליפים גם גומיה לדעתי, לפחות בקנגו.

בכל מקרה, לדעתי האחריות חלה עליך - שכן נסעת ללא שמן גיר.

הדבר כמעט זהה לבעל רכב שרכבו התחמם, תוקן, ושבוע לאחר מכן שוב התחמם הרכב רק שהבעלים המשיך לנסוע עד שגמר מנוע.

אז אחריות המוסך הינה על התיקון אותו ביצע, אבל אין אחריות על טיפשות של אנשים :roll:

פורסם

בן אדם מין השורה לא אמור כל בוקר לזחול מתחת לאוטו ולבדוק נזילות.

כידוע לך, אין בשום רכב ידני שום אפשרות לבדוק שמן גיר באמצעים פשוטים ולא במוסך,

בניגוד לשמן מנוע, נוזל בלמים וקירור שאותם הנהג אמור לבדוק בעצמו.

זה לא חלק מ"טיפולי נהג"

פורסם

שלום.

בו נעשה סדר בדברים.

יש אנשים שמשום מה לא כול כך מכירים את החוקים אבל ישר קופצים אז חברה לאט לאט.

קודם הגדרת האחריות. החוק קובע או שלושה חודשים או 6000 ק"מ בכול מקרא מה שבא קודם.

אז לגבי נושא האחריות היא נגמרה ואין אחריות כי הרכב נסע 10.000 ק"מ.

החוק תופס לגבי חלקים חדשים משופצים ומיכלולים.

בנוסף לזה לא יתכן שלא ראיתה נזילת שמן וגם אם לא הסתקלתה אז לתשומת לבך חובתך כנהג לבדוק ואי בדיקה היא רשלנות נהג ואל רשלנות לא מקבלים פרס.

היתה שלולית שמן מתחת לאוטו, אבל עד לאחרונה היו הרבה גשמים ובנוסף הרכב חונה ליד הבית שלי בחניה חולית, והכל נספג

אז היתה שלולית למה לא הלכתה מיד למוסך? וגם אם ניספג ביגלל הגשם כתם שמן נישאר.

לסיכום לא מגיע לך כלום אבל מה שכן יכול לעזור זה טוב לבו של בעל המוסך כי הוא לא חייב לך כלום.

כאשר לא בודקים יש לזה מחיר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני, לגבי 6000 ק"מ באמת לא ידעתי, תודה.

את השלולית ראיתי לראשונה היום, מחר הרכב נכנס למוסך.

אני לא הייתי לגמרי ברור, אני מניח שהייתה שלולית גם מקודם.

ממתי חובת הנהג לבדוק כל בוקר נזילות מתחת לרכב ?

איפו בידיוק הרשלנות כאן ?

מה שיותר מעניין אותי זה למה שתי הגומיות נקרעות אחרי חודשיים בלבד .

פורסם
בני, לגבי 6000 ק"מ באמת לא ידעתי, תודה.

את השלולית ראיתי לראשונה היום, מחר הרכב נכנס למוסך.

אני לא הייתי לגמרי ברור, אני מניח שהייתה שלולית גם מקודם.

ממתי חובת הנהג לבדוק כל בוקר נזילות מתחת לרכב ?

איפו בידיוק הרשלנות כאן ?

מה שיותר מעניין אותי זה למה שתי הגומיות נקרעות אחרי חודשיים בלבד .

שלום.

כן בהחלט!!! חובתך כבעל רכב לבדוק נזילות מתחת לרכב אמנם לא כול יום לא צריך להסחף.

אבל אחרי תיקון אתה חייב לבדוק כי אם משהוא לא בסדר אז תוכל לחזור למוסך בטענה.

אתה לא מצפה שבעל המוסך יבוא לבית שלך פעמיים בשבוע לראות אם יש נזילה?

לגבי הגומיות יתכן והם ניפגעו ממשהוא כגון חוט ברזל או שקיעה או אבן.

אבל אם היתה בודק בזמן יתכן והיו רואים בעיה בגומיות והיו פותריםאת הבעיה במקום.

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני לא יודע כמה החוק ברור בקטע והזה ומה אומרים התקדימים.

לדעתי במידה ויהיה ניתן להוכיח כי העבודה בוצעה בצורה רשלנית מסיבה כלשהי (למשל גומיה לא מתאימה) בעל המוסך יהיה צריך לשאת בנזק ללא קשר לאחריות. אני דיי משוכנע שזה יוכיח את עצמו משפטית, הבעיה כמובן היא שקשה להוכיח ברוב המקרים. למזלך בתביעות אזרחיות בניגוד לפליליות אין צורך להוכיח "מעבר לכל ספק סביר".

במידה ואין משהו קונטקרטי שניתן להצביע עליו שלא בוצע כשורה ע"י המוסך אני מניח שיהיה קשה לתבוע ממנו משהו וכן יש כאן את הנושא של אחריות הנהג לבדוק.

בשורה התחתונה אתה בטוח לא תחזור למוסך הזה אחרי שנגרם לך נזק לגיר אחרי החלפת ציריה.

פורסם

הכי מומלץ זה לקנות רק גומיות צירייה מקורית(גרמושקה) הרבה יותר עמידות!

בנוסף חשוב מאוד שבהחלפת הגומייה יינקזו אויר לפניי סגירת האזיקון ולא למתוח את הגומי ייתר על המידה בהלבשתו על הצירייה.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
בן אדם מין השורה לא אמור כל בוקר לזחול מתחת לאוטו ולבדוק נזילות.

בן אדם מן השורה שמתניע קנגו דיזל (אני מניח שהיא דיזל, כי לספורות שהיה להן מנוע בנזין, הייתה תיבה אוטומטית), נותן לה כמה שניות לפני סטרטר לצורך התחממות מצתי הלהט. בזמן הזה מופיע בקנגו מד כמות שמן במקום ספרות הקילומטראז', כשליד כתוב OIL. אדם מן השורה מסתכל על זה ומסיק את המסקנות הנדרשות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא מכיר את הקנגו אבל מגרמושקות קרועות של הציריה לא יוצא שמן גיר , הגרמושקה מגינה על המפרק מאבק ומיים ובמפרק יש גריז גרפיט.

מה שאוטם את הגיר זה מחזירי השמן ואם אלו הוחלפו לך בזמן החלפת הציריה אז הנזילה באשמת המוסך.

ברוב המכוניות גם מחזיר שמן של הציריות לא מזיע כשהרכב עומד כי מפלס השמן בד"כ מתחתיו.

אבל אחרי פרק זמן כזה זה באמת לפי מצב הרוח וטוב ליבו של בעל המוסך.

פורסם

ניצן, לא יודע ספציפית בקנגו אבל ברוב הרנו אחת הציריות נכנסת לתוך הגיר והגומיה משמשת כאטם.

לשואל המקורי, נזילה שמרוקנת בכזה פרק זמן את כל שמן הגיר היא נזילה חזקה. היית אמור לראות את זה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...