Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדעתי במידה ויהיה ניתן להוכיח כי העבודה בוצעה בצורה רשלנית מסיבה כלשהי (למשל גומיה לא מתאימה) בעל המוסך יהיה צריך לשאת בנזק ללא קשר לאחריות. אני דיי משוכנע שזה יוכיח את עצמו משפטית, הבעיה כמובן היא שקשה להוכיח ברוב המקרים. למזלך בתביעות אזרחיות בניגוד לפליליות אין צורך להוכיח "מעבר לכל ספק סביר".

במידה ואין משהו קונטקרטי שניתן להצביע עליו שלא בוצע כשורה ע"י המוסך אני מניח שיהיה קשה לתבוע ממנו משהו וכן יש כאן את הנושא של אחריות הנהג לבדוק.

בשורה התחתונה אתה בטוח לא תחזור למוסך הזה אחרי שנגרם לך נזק לגיר אחרי החלפת ציריה.

זה בדיוק העניין, הכנס למוסך אחר ובקש חוות דעת מדוע נקרעה הגומיה, אם אכן מדובר ברשלנות של עבודה, וזה אכן יכול להיות, יש לך עילה לקבל אחריות ופיצוי.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אף מוסך אחר לא יגיד לו ממה נקרעה הגומיה, ובטח לא בכתב. וזאת לאחר שישמע את סיפורו. יש חוק לא כתוב בין המוסכים

לא להתערב בבעיות בין לקוח למוסך אחר.

אגב, גם אצל רופאים יש את אותו החוק, לכן קשה להוכיח רשלנות. הייתי עד למשפט שארך 6 שנים ונגמר בפשרה,לאחר שרופאים בבית החולים כרתו בטעות לאישה של חבר בלוטות ברזל בגרון,כאשר ביצעו ניתוח פשוט של הורדת "שקדים" בגרון.

היתה בעיה גדולה לחברי להשיג חוות דעת רפואית.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ממה שאני מכיר, החוק לא תופס, כל מוסך רוצה להיות "אבו-עלי מקצוען, וכל השאר לא יודעים לעבוד.." ולכן יתכן והם ישר יקפצו ויגידו שיש נזק של מוסך אחר.

שווה נסיון.

פורסם

שוב אתה מגיב מהר, אני לא מספיק ללגום מהקפה. :-P

אתה צודק, אבל נסה לבקש חוות דעת בכתב, וראה כיצד הפרצוף והדיבור משתנים.

דוד.

פורסם
ניצן, לא יודע ספציפית בקנגו אבל ברוב הרנו אחת הציריות נכנסת לתוך הגיר והגומיה משמשת כאטם.

לשואל המקורי, נזילה שמרוקנת בכזה פרק זמן את כל שמן הגיר היא נזילה חזקה. היית אמור לראות את זה.

שלום.

ברנו קנגו הצריה הקצרה [צד נהג] חודרת לתוך הגיר והגומית של הצריה משמשת גם כמחזיר שמן. אבל!!!

אם הגומיה היתה מורכבת לא נכון או קרועה השמן היה נוזל מיד ובכמויות גדולות יענה היתה מיד שלולית רצינית מתחת לרכב.

מיכיון שהרכב נסע כה 10000 לא יתכן נזילה גדולה אלה ניגרם נזק אחר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אתה מדבר על שמן מנוע. כאן מדובר על שמן גיר.

טעות שלי, שעה מאוחרת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שלום,

האחריות לנזילה כזאת היא על המוסך לפי דעתי.

מה זאת אומרת "מחובתו של הנהג לבדוק נזילות"?

הנהג צריך לבדוק נזילות מפני שבמוסכים בארץ אוהבים לעבוד מהר

ולא משקיעים יותר מידי זמן ומחשבה בדברים כמו מחזירי שמן וגומיות, אבל החליפו ציריה ואחרי 10K יש נזילה?

אז נכון מבחינת הכללים אין אחריות, אבל כנראה לא עשו עבודה טובה כל כך.

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם
שלום.

כן בהחלט!!! חובתך כבעל רכב לבדוק נזילות מתחת לרכב אמנם לא כול יום לא צריך להסחף.

אבל אחרי תיקון אתה חייב לבדוק כי אם משהוא לא בסדר אז תוכל לחזור למוסך בטענה.

בברכה בני ל

בני - אני קורא הרבה זמן את התגובות שלך ואני חייב לציין שאני לומד ממך רבות.

אבל - בעניין הזה אני חולק על דעתך. יתכן שמקור המחלוקת בזוויות ההסתכלות השונות שלנו. אתה רואה את העניין מכיוונו של בעל המוסך ואילו אני רואה את הדברים מזווית הראיה של הצרכן.

לטעמי הנזילה יכולה להתרחש במהלך נסיעה (שאז נקרעה הגומיה) ומאותו הרגע השמן נזל במהלך נסיעה על הכביש. במקרה כזה במקום החניה של הרכב יהיו רק כתמים מינוריים. כאן לא תוכל להטיל את האחריות על בעל הרכב.

דבר נוסף לגבי החוק שציינת - הוא איננו מוכר לי אבל זה איננו משנה דבר. החוק תמיד קובע את הסף התחתון שממנו לא ניתן לרדת והוא תופס אם לא נקבע אחרת בין הצדדים. למשל אם סוכם על שנה אחריות בעבור העבודה אז השנה היא זו שתקבע ולא החוק.

למה הדבר דומה - לחוק שכר המינימום החוק קובע את מינימום השכר שניתן לשלם לעובד אבל החוק לא קובע שאסור לשלם שכר גבוה יותר.

פורסם
בני - אני קורא הרבה זמן את התגובות שלך ואני חייב לציין שאני לומד ממך רבות.

אבל - בעניין הזה אני חולק על דעתך. יתכן שמקור המחלוקת בזוויות ההסתכלות השונות שלנו. אתה רואה את העניין מכיוונו של בעל המוסך ואילו אני רואה את הדברים מזווית הראיה של הצרכן.

לטעמי הנזילה יכולה להתרחש במהלך נסיעה (שאז נקרעה הגומיה) ומאותו הרגע השמן נזל במהלך נסיעה על הכביש. במקרה כזה במקום החניה של הרכב יהיו רק כתמים מינוריים. כאן לא תוכל להטיל את האחריות על בעל הרכב. אז הנזילה היתה מידית באותו יום או יום אחרי ולא אחרי חודשים ונסיעה של 10000 ק"מ .

דבר נוסף לגבי החוק שציינת - הוא איננו מוכר לי ידיד אי ידיעת החוק אינה פותרת. אבל זה איננו משנה דבר. החוק תמיד קובע את הסף התחתון שממנו לא ניתן לרדת והוא תופס אם לא נקבע אחרת בין הצדדים. למשל אם סוכם על שנה אחריות בעבור העבודה אז השנה היא זו שתקבע ולא החוק. אתה מכיר את האדיוט שיתן אחריות יותר ממה שקבע בחוק על גומיה? צריל להיות אהבל!

למה הדבר דומה - לחוק שכר המינימום החוק קובע את מינימום השכר שניתן לשלם לעובד אבל החוק לא קובע שאסור לשלם שכר גבוה יותר.

אז לפי דבריך כול המעסיקים משלמים הרבה יותר משכר המינימום תגיד אתה חיי בישראל או רק מידי פעם מבקר :shock:

בברכה בני ל.

פורסם

כן בני - אני מכיר אהבלים שנותנים אחריות ארוכה יותר ממה שהחוק קובע. רוצה דוגמא? בבקשה - החוק קובע שהאחריות על רכב חדש תהיה של שנתיים. ישנם יבואנים שנותנים שלוש שנות אחריות. אז מה הם אהבלים?

לגבי הנזילה - אף אחד לא יצליח להוכיח כמה זמן לקח לשמן לנזול ומתי זה קרה. יתכן שזה היה אתמול ואולי גם לפני חודש. יתכן שהנזילה הייתה איטית ויתכן שארעה במכה אחת.

אני בטוח שאם הנושא יגיע לבית המשפט, גם מומחה גדול כמוך (בלי ציניות) לא יצליח לשכנע את השופט איך ומתי קרתה הנזילה.

אני חוזר על דעתי - יש על המוסך אחריות לא מבוטלת ואני סבור שיקשה עליו מאוד להשתמט ממנה.

פורסם
כן בני - אני מכיר אהבלים שנותנים אחריות ארוכה יותר ממה שהחוק קובע. רוצה דוגמא? בבקשה - החוק קובע שהאחריות על רכב חדש תהיה של שנתיים. ישנם יבואנים שנותנים שלוש שנות אחריות. אז מה הם אהבלים?

לגבי הנזילה - אף אחד לא יצליח להוכיח כמה זמן לקח לשמן לנזול ומתי זה קרה. יתכן שזה היה אתמול ואולי גם לפני חודש. יתכן שהנזילה הייתה איטית ויתכן שארעה במכה אחת.

אני בטוח שאם הנושא יגיע לבית המשפט, גם מומחה גדול כמוך (בלי ציניות) לא יצליח לשכנע את השופט איך ומתי קרתה הנזילה.

בלי ציניות שים לב לאיזה בית מישפט שתלך תפסיד ואני יעשה לך ולשופט בית ספר ושים לב למה!

כול מה שאומר הוא מישפט אחד! השופט לא מיתמצע במכונאות רכב [אחרת היה מכונאי ולא שופט :shock: ] ואני מבקש להעביר את הדיון לבוררות מוסמכת במשרד התחבורה המצב כזה השופט חייב להעביר את התיק, ושם ניסתם הגולל ואם תמשיך להציק אני אפנה אותך באינטרנט לאתר איגוד המוסכים ושם יש פתוח לקהל הרחב כול החוקים והתקנות בנושא שרות ואחריות.

אגב בבית מישפט אין צדק תכניס לראש שלך מי שמשקר יותר טוב מנצח.

אני חוזר על דעתי - יש על המוסך אחריות לא מבוטלת ואני סבור שיקשה עליו מאוד להשתמט ממנה.

בברכה בני ל

פורסם

"אגב בבית מישפט אין צדק תכניס לראש שלך מי שמשקר יותר טוב מנצח."

אהבתי.

בברכה דוד.

פורסם

סתם ויכוח. אנחנו עדיין לא יודעים שתיבת ההילוכים נפגעה, ויתכן שהחלפת הגומייה והחלפת השמן תפתור את בעיית הרעש.

בכל אופן, ללא הוכחה חותכת של סמכות מיקצועית שבית המשפט מכיר , לדוגמא שמאי רכב, אין סיכוי ללקוח לזכות בתביעה בבית משפט.

גש למוסך מורשה של רנו, שיבדקו את איכות העבודה, ההרכבה והחלק. תבקש יפה והם גם יוציאו לך מסמך בכתב, אבל ללא קביעת שמאי זה לא יחזיק מים.

פורסם

בדבר אחד אני מסכים איתך במאה אחוז - שמי שמשקר יותר טוב מנצח.

עכשיו אני אתן לך דוגמא ושיעור איך משקרים יותר טוב (כמובן שהכל תיאורטי). את הספידומטר מגלגלים קצת אחורה - לא הרבה נאמר 5000 ק"מ. עכשיו אנחנו מבחינת החוק בתוך האחריות גם מבחינת זמן וגם מבחינת מרחק נסיעה.

הלאה - התובע יספר איך היום בבוקר במהלך הנסיעה הוא הרגיש פתאום שההילוכים נכנסים קשה. מיד עצר את הרכב הסתכל מתחתיו ונדהם משלולית השמן. יש גם צילום שנעשה במקרה בטלפון הסלולרי. הצילום מבוים ואת השמן שמתחת לרכב מביאים מהבית ושופכים.

עכשיו תגיד לי אתה מי שקרן יותר טוב ומי הולך לשלם בגדול :evil: ובני רק לא לכעוס :shock: .

פורסם

ובאותו עניין מצ"ב ציטוט מכתבה מעיתון הארץ מהיום. הכתבה עוסקת בעניין איכות שימני מנוע לרכב.

בנוסף, החוק מחייב את המוסך במתן שלושה חודשי אחריות על כל חלק והעבודה הנלווית אליו, ומוסך שתוגש נגדו תלונה לאיגוד המוסכים, עלול להיקנס קשות במהלך הבוררות. אם מעשי המוסך חמורים, עלול האיגוד לפעול כנגדו ולהביא לשלילת רישיונו".

• תוכן חדש...