Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבודו של סרדין במקומו מונח. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

קיימת RS טורבו מקורית אבל צורת המנוע שלה שונה לחלוטין מאחותה הלא טורבו ולכן אין אפשרות שימוש בספעפת של אחותה הטורבו.

בארץ אי אפשר להשיג קיט יעודי ומבדיקה שלי בחול גם לא סביר שתמצא כי אני כבר חפשתי.

כל מי שכבר שם טורבו עשה בנייה אצל בעל מקצוע באופן עצמאי.

הבעיה בטורבו בRS סטנדרתית היא במיקום.

תשים לב שאין מקום לשים את המגדש על הסעפת צריך למשוך אותה לצד איפה שהפילטר אוויר ככה שאתה חייב לוותר על הקופסה המקורית ולסדר קומבינה של פילטר בצד שיהיה מקום לטורבו.

המשיכה של הצנרת לצד מורידה מביצועי הטורבו.

אני ואני חוזר ומדגיש אני מוצא את העניין כלא יעיל יקר ותוצאה שלא תיהיה שווה את ההשקעה.

האוטו זועק לעוד כוח מבחינת השלדה שלו ואם רק תכנס לפורום אתה תמצא המון דרכים להוסיף כוח לאוטו הזה מבלי לשים טורבו

כמו שאמרתי דבר ראשון תוריד ממיר. אתה תרגיש המון הבדל. זה ההמלצה הראשונה שקבלתי שם.

אם אתה לא רוצה לעשות סט מצערות ועדיין לקבל קצת כוח זמין אפשר להזמין מהם פרפר מצערת משופר שהוא נפתח בזווית גדולה יותר.

מה שגורם לאוויר לזרום ביותר חופשיות. וזה גם מאוד זול רק 500 שקל.

אתה לא תקבל כוח של טורבו אבל כוח זמין יהיה והרבה גם ככה האוטו שופע בכוח.

רצוי שתסדר את עניין המחשב שלך כי מחשב זה דבר שהוא מהותי גם לצריכת הדלק וגם לביצועי המנוע.

בכל אופן אני כבר המון זמן מברר איך להוסיף כוח לרכב בצורה הכי יעילה וכמות המידע שיש לי היא עצומה בין עם זה מבעלי מקצוע בארץ או חברה מנוסים עם הדגם מחו''ל יש המון דרכים והמון רמות ובסופו של דבר הכל תלוי בכסף.

אל תשכח גם שהרכב הוא הנעה קדמית ועם יותר מידי כוח בגלגלים קדמיים אתה לא תהנה מגמישות הנסיעה של הרכב.

ככה שלעלות אותו למעלה מ220 כ''ס לטעמי ואני מציין שוב לטעמי יהיה מיותר.

אם היה לך קוזוורט או RS 4X4 הסיפור הוא כבר אחר.

אבל אנחנו שאנחנו הבעלים הגאים\ממורמרים של הרכב הנפלא הזה מוגבלים לבצע בוא שיפורים. כי המון שיפורים רק יהרסו את ההנאה של לנהוג ברכב הזה.

ולכן קח המלצות של חברה בריטים מנוסים שמחזיקים את הפורום הזה שנים ומכירים את הדגם הזה יותר מכל סדנא או כל אחד בארץ או כל חבר פורום שיגיד לך אחרת.

אם הם לא ממליצים על טורבו בדגם הסטנדרטי הRS2000 2X4 כנראה הם יודעים על מה הם מדברים.

והסיבה שהם ממליצים על מצערות זה דווקה בגל שזה כוח זמין ישר מתחילת הסקאלה של הסל''ד מהרגע בו אתה נוגע בדוושה

וזה לא כזה משנה אם זה פחות כ''ס מטורבו.

קח נקודה למחשבה, אין חכם כבעל נסיון, ומכיוון שאין בעלי נסיון עם הרכב בארץ כי הוא בקושי הגיעה לארץ אין פה מישהו שבאמת יכול לתת לך מידע מהימן על הרכב. ולכן ממולץ שתרשם לפורום הנחמד שלהם. אין לך מה להפסיד.

ד''א אני טס בקרוב לאנגליה ואני מתכנן להפגש שם עם כמה חברי פורום אולי גם לבצע נסיעות מבחן על הרכבים המשופרים שאני אוכל להחליט מה לעשות אצלי ברכב .

ועל הדרך להבריח כמה חלקים יקרי ערך כמו בולמים קפיצים קאמשאפטים ושאר ירקות שפה בארץ היתי מוכר את הבית כדי לממן אותם.

אם יש לך סבלנות תחכה לתשובות ממני שאני אחזור.

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם
קיימת RS טורבו מקורית אבל צורת המנוע שלה שונה לחלוטין מאחותה הלא טורבו ולכן אין אפשרות שימוש בספעפת של אחותה הטורבו.

RS TURBO זה דור אחר של אסקורט .

אני מניח שאתה מתכוון ל RS COSWORTH...

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

אם באמת תרצה להשקיע ,תוכל להתקין קיט של סופרצ'רגר,המופעל על ידי רצועה ניתן להתקין כמעט בכל זוית ,כח זמין מהרגע הראשון,ניתן לשדרג את המדחס בהתאם לרמת ההשקעה במנוע כאשר 5 PSI גדישה היא נקודת ההתחלה למנוע מקורי ,יש באיביי מדחסים אונברסליים

ערוך חיפוש VORTECH ,PAXTON,WHIPPLE,EATON,POWERDYNE

חסרונות :

מרעיש עקב פעולת הגיר

זקוק להחלפת שמן בחלק מהדגמים

משקל

יקר

יתרונות :

הרבה יותר פשוט להתקנה ,ניתן באמצעים פשוטים יחסית

כוח זמין מהרגע הראשון אין השהייה עד לגדישה מלאה

ניתן להעביר מרכב לרכב בקלות

אין צורך במערכת פילטה מתוחכמת

ניתן לשידרוג בהחלפה מהירה של פולי המדחס,או החלפה למדחס חזק יותר

ניתן למכירה ומבוקש עד מאוד

ולא לשכוח ,מיפוי מחדש של הזרקת הדלק וההצתה ,כולל וסת דלק הניתן לכיוון

יגאל

פורסם
RS TURBO זה דור אחר של אסקורט .

אני מניח שאתה מתכוון ל RS COSWORTH...

כן התכוונתי לקוזוורט

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

ואם התכוונת לקוזוורת', אתה בטח יודע שזאת לא אסקורט.

זאת סיירה מקוצרת, כל קשר בינה לאסקורט RS מקרי בהחלט.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

אריאל, עם כל הכבוד לתגובה שלך ולעובדה שאתה מנסה לעזור לחבר פורום נוסף, אני מבקש ממך לשמור טיפה על פרופורציות בתגובה.

אני רוצה להזכיר לך שרק לפני שבועיים וקצת פתחת שרשור שבו שאלת שאלות של טירון על מצערות ואני לא אומר את זה בתור משהו שלילי - להיפך - לא הביישן למד (!), אבל כמי שממש לפני כמה דקות רק למד את צעדיו הראשונים בעולם הזה ולא סיים (או אפילו התחיל) פרוייקט כזה, לדעתי יש בתגובה שלך מעין עודף בטחון שאני מוצא כמטעה לקורא מן הצד שאולי לא קרא כאן לפני שבועיים.

אין חכם כבעל ניסיון, ולך ידידי, עם כל הכבוד, אין עדיין ניסיון.

יש מרחק גדול מאוד בין לקרוא באיזה פורום באינטרנט, טוב ככל שיהיה, כמה שרשורים ולשאול כמה שאלות לבין לשים את הכסף על החלקים ולפתוח מנוע.

שים לב שגם בשרשור שפתחת התגובות שקיבלת מאנשים שיש להם ניסיון וידע בנושא לא היו נלהבות במיוחד בלשון המעטה, לא מהמחיר שאכן טיפס מעלה במהלך השרשור - וזה עוד לפני שהזיזו לך בורג אחד במנוע, ולא מהתוצאה המובטחת, שלהזכירך נאמר לך מספר פעמים שקשה מאוד להגיע אליה, גם אם אותו המשפר שדיברת איתו הבטיח לך הרים וגבעות.

שורה תחתונה, בוא נראה את המנוע שלך עובד כמו שצריך אחרי השיפור ובאמת מוריד את הכוח לכביש ואז נדבר על מה יותר טוב ומה שווה.

מוטי

פורסם
סופרצ'רגר
אהה!

רעיון לא רע במידה וניתן למצוא מקום נוח להתקנה על המנוע.

אפשר למצוא הרבה SC משומשים של מיני קופר או מרצדס משלל דגמי ה-230 Kompressor בסדרות השונות, שניהם אגב אותו המגדש - M45 של Eaton.

אבל לדעתי, בגלל שאנחנו כבר מדברים כאן על מנוע בנפח גדול יותר מהמיני והמרצדס, הסופרצ'ארג'ר יעבוד מהרבה מחוץ לתחום היעיל שלו בחלק העליון של הסקאלה.

על 2.0L הייתי מרכיב איזה M62 ונהנה מכוח ליניארי עד הקו האדום.

מוטי

פורסם

כוונתו של אריאל טובה.

סבורני כי טורבו בהתקנה נכונה יעשה עבודתו נאמנה ויהיה אף פשוט יותר להרכבה מאשר מצערות.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

האם זוהי אותה אחת שנימכרה לפני כמה חודשים מרחובות? אם כן אתה פשוט יכול לשאול אותו מה יש במחשב.

במידה וזאת אותה אחת היא נסעה יחסית חזק בגדישה לא גבוהה מידי.

• תוכן חדש...