Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד תודה !

אם הייתה ירידת מתח של וולט ולא הבחנת בהבדלים בין הבדיקות אז ככול הנראה מדובר בהפרש זניח.

כלומר או שמפסידים כוח כתוצאה מסיבוב הגל המניע שבגיר או שמפסידים אנרגיה כתוצאה מלחיצת מיסב הלחץ על השמש.

מה שכן זו הייתה שאלה מעניינת :lol:

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי אני רואה ששום דבר ממה שכתבתי בתגובה 26 לא הצליח לחלחל.

כל הבדיקות מתח/זרם שנעשו לא משקפות דבר! מה שמכשיר מדידה מהסוגים שצויינו עושה הוא מדידת "מצב יציב" והוא לא רלוונטי במיוחד להתנעה. אם היה הבדל כלשהו הוא יהיה מורגש הרבה יותר בתחילת סיבוב המנוע וכמעט זניח לאחר שהמנוע כבר התחיל להסתובב (חיכוך סטטי לעומת דינאמי כמדומני) ולכך מכשיר כזה לא יראה אותו בכלל. מעבר לזה יש את נושא פריקת המצבר- הבדיקה לא שווה כלום ללא מקור מתח חיצוני, יציב וקבוע.

פורסם

אין צורך במקור מתח חיצוני, רק להמתין כשני דקות בין בדיקה לבדיקה, כמובן שהמצבר חייב להיות תקין.

רוצים לבצע בדיקה מדוייקת, בצעו בדיקת צריכת זרם עם סקופ, או מד אמפר בעל יכולת לתפוס זרם מינ'/מקס'.

פורסם
אין צורך במקור מתח חיצוני, רק להמתין כשני דקות בין בדיקה לבדיקה, כמובן שהמצבר חייב להיות תקין.

כל צריכת אנרגיה מהמצבר מביאה לפריקתו. נכון, אם תמתין מספר דקות זה ישפר את המצב אך עדיין מדובר באנרגיה שהמצבר סיפק. להגיד אם זה זניח או לא קשה להגיד, במיוחד בבדיקה שלא יודעים לאיזה תוצאות לצפות (מה יהיה הפרש). יכול להיות שהוא יהיה כ"כ קטן עד לאותו סדר גודל בו פריקת המצבר כן משפיעה.

ניסויים בהם לא יודעים לאיזה תוצאה מצפים הם הקשים ביותר. צריך להקפיד לנטרל את כל הפרמטרים מסביב שמהווים סטייה לבדיקה. בכלל זה לדעתי גם המצבר. תגיד (דניאל) שזה זניח- אוליי, אני לא אתווכח על זה, אני לא יודע להגיד כזה דבר.

בכל מקרה ללא צב"ד כמו שדניאל הזכיר אין אפשרות לבצע את הבדיקה.

פורסם

יצא לי לעשות הרבה בדיקות זרם למתנע, הבדיקות כללו מספר בדיקות אחת אחרי השנייה. לאור הנסיון הזה אני קבעתי שזה זניח.

פורסם

כרגע דיברתי בטלפון עם מהנדס האלקטרוניקה,השכן שלי וכך אמר, כדי לבדוק שינוי בזרם לסטרטר יש לנתק את הכבל ולהתחבר בטור, בין הסטרטר לכבל. כל דרך אחרת לבדיקה, לא רלוונטית או יותר נכון לא מוכרת לו.

אביב, אני עקשן ויש לי זמן לבדוק זאת.איזה מכשיר יש לחבר בין הסטרטר לבין הכבל כדי לבדוק זאת, וכמה אמפר כדי שלא ינזק המכשיר ?.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דניאל ודוד, להלן תשובותיי לשניכם:

1. מדידת זרם DC ללא ניתוק הכבל אפשרית בעזרת צבת זרם DC- מבוסס על אפקט Hall- דוד תוכל לעדכן את השכן.
  2. סטייה של 1A במדידה עם מכשיר כזה היא מצב אוטופי. ברוב המכשירים הפשוטים הסטייה גדולה אף יותר ולכן דניאל לא סביר שתוכל לראות הבדלים בין נסיונות שונים.
  3. עבור מכשיר שאין לו אפשרות למדוד שיא (וגם זה תלוי איזה שיא הוא מודד) הזרם האדיר הוא בתחילת ההתנעה ולכן ממילא לא תוכל לראות אותו במכשיר המדידה כך שזה שלא ראית הבדל בזרם בין התנעות עוקבות לא אומר הרבה.
  4. דוד, כדי לבצע מדידה אמיתית דרוש ככל הנראה אלמנט טורי בעל התנגדות קטנה מאד אליו יחובר סקופ למדידת שיא הזרם (המומר למפל מתח על האלמנט הטורי). אגב בהקשר זה לדעתי מספיק למדוד את מפל המתח על כבל הפלוס שהולך מהסטרטר למצבר. הבעיה היא שאני מניח שאין לך סקופ דיגיטאלי שגם יודע לשמור את התמונה בעת טריגר בשיא.
  5. בכל מקרה מאחר והתוצאה עם ובלי קלאץ' צריכה לדעתי לגרום להפרש קטן מאד בזרם ללא מקור מתח חיצוני יציב אין למדידה משמעות, אבל שווה לנסות. אני לא פוסל שכן נראה הבדל. כדי לשלול הבדל בגלל פריקת המצבר פשוט מבצעים מספר נסיונות התנעה עוקבים פעם עם קלאץ' לחוץ ופעם בלי. הרעיון הוא כמובן לראות מגמה קבועה ולשלול ירידת זרם בגלל פריקת המצבר.

• תוכן חדש...