Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוח הנושא החם האחרון - Old American Pick-Ups

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי היותו של הרכב המדובר רכב נוטרים, אולי אתם מבלבלים עם טנדר אחר.

ולהלן ציטוטים:

קובי ליאני מתוך מגזין "הגה":

"לפני מספר שנים, מספר אורי, ביקרו במוזיאון שלושה בני 70 פלוס...לקראת סוף הסיור במוזיאון פגשו השלושה בטנדר המוריס...הותיק שבחבורה זיהה את המוריס כמעט מיד...כשהיה בשימוש אצל הנוטרים בקיבוץ יפתח מעט לפני קום המדינה. מספר שבועות אחר כך נערך בחצר המוזיאון מפגש מחזור של קבוצת הנוטרים מהגליל העליון, שבאו גם הם לפגוש ידיד ותיק - טנדר המוריס".

תומר פרת מתוך "גלריה", "הארץ" בנושא המוזיאון של אורי:

בין השאר נפרש סיפורה של משאית מוריס שנגנבה מהבריטים על ידי גרעין הנח"ל של קיבוץ יפתח, ואחר כך שימשה במאבק נגדם.

אין שום בלבול

החברה הא"י לאוטומובילים סיפקה לסוכנות היהודית כמות של טנדרי פורד לשימושם של הנוטרים.

יכול להיות שהיו אחרים פה ושם אבל הסטנדרט היה פורד.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש שיפוץ ויש שיפוץ. לדעתי אם שיפוץ למטרות נהיגה אז RAT זאת אופציה שתפורה על הרכבים הללו. מבחינתי, אם כן, הטנדר של ליאור כמעט מוכן לאקשן.

ואם כבר כתבת את מה שכתבת, אולי זה הזמן להזכיר שהמונח הוט-רוד מתייחס באופן קלאסי לרכבי PRE-WWII משמע לפני מלחמת העולם השניה. איך שלא יהיה, המוסטאנג בהחלט מחוץ לקטגוריה.

גרשון

נתחיל בזה שזהו משהו ביני לבין הלהוט הזה (קובי) שהכל מותר כל זמן שזה לא נוגע לבבת עינו :wink:

דבר שני לא לגמרי דייקת כי לא מעט כלי רכב משנות החמישים והשישים "Hot Rodded" כמו למשל המוריס מיינור, פורד אנגליה, ופורד קורטינה, כך שגם על מוסטנג השתוללו כבר

אירית

121_jpg.jpg

פורסם
אין שום בלבול

החברה הא"י לאוטומובילים סיפקה לסוכנות היהודית כמות של טנדרי פורד לשימושם של הנוטרים.

יכול להיות שהיו אחרים פה ושם אבל הסטנדרט היה פורד.

התייחסתי רק לכך שאם יצא שמה של אחת המכוניות במוזיאון בקיבוץ אייל ככזו ששימשה בעברה את הנוטרים יתכן והכוונה לטנדר מוריס שעומד במקום ולא לטנדר שנרכש ע"י ליאור.

אגב, באתר של עין שמר כתוב שהם שיפצו טנדר נוטרים מודל 1934, רק לא ציינו את הסוג.

פורסם
התייחסתי רק לכך שאם יצא שמה של אחת המכוניות במוזיאון בקיבוץ אייל ככזו ששימשה בעברה את הנוטרים יתכן והכוונה לטנדר מוריס שעומד במקום ולא לטנדר שנרכש ע"י ליאור.

אגב, באתר של עין שמר כתוב שהם שיפצו טנדר נוטרים מודל 1934, רק לא ציינו את הסוג.

תוכל לחזור ולהבהיר שוב את דבריך?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
בעקרון כן. כמעט 100 אחוז מהרכבים המסחריים וגם חלק ניכר מהפרטיים היו מגוייסים. אל תשכחו שלא היה זמן (ולפני ה 14 במאי גם האפשרות החוקית) לרכוש רכבים ייעודיים לצבא. עסקת הרכש האמיתית הראשונה לצבא היתה של פורד בשנת 1949.

מישהו אמר מלכוד 22?

משמע דברים אלו ש"חובה" לשפץ מכוניות אלו למצב מקורי? זה לא סותר קצת את זכותם של אלו אשר נפלו לידיהם מכוניות אלו לשפצן כראות עיניהם?

אכן, בעייה.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

תוכל לחזור ולהבהיר שוב את דבריך?

OK

יכול להיות שהתגובה שלי (עם הציטוטים) מתייחסת יותר לשרשור הקודם בנושא ואינה ברורה מספיק בהקשר הנוכחי.

1. בשרשור הקודם ליאור סיפר שרכש טנדר ובכוונתו לשפץ אותו באופן בלתי שגרתי.

2. בשרשור הקודם קבעו שהטנדר הזה יש לו ערך הסטורי מיוחד, שימש את הנוטרים.

3. בשרשור הזה הביעו ספק אם אכן הטנדר שליאור רכש שימש את הנוטרים.

4. אני העליתי השערה, מסתמכת על ציטוטים, שאולי אלה שבשרשור הקודם שהחליטו שהטנדר הספציפי שליאור קנה שימש את הנוטרים, בעצם מבלבלים אותו עם הטנדר מוריס מאותו מוזיאון שהתפרסם ברבים כטנדר ששימש את הנוטרים.

הכיוון שלי הוא שאם יש הוכחה שלרכב ספציפי (מספר שילדה) יש עבר הסטורי לאומי אז יש בעייתיות מסוימת בשיפוץ פרטי שיפגע במקור. (הרי כאלה חסרים בארץ וגם חלקם של אלה שמוצגים במוזיאונים הם לא תמיד המקור)

אבל אם המדובר ברכב שמסוגו יש כלי רכב בעלי עבר הסטורי לאומי, אז איש כטוב בעיניו יעשה ברכושו. (לדוגמא אין לי נקיפות מצפון שצבעתי בשחור וכתום מטאלי לא מקורי את הדה שבו רק בגלל שמסוגה שימשו את הטייסים בשנות ה-60)

פורסם

בני חיית באותה תקופה? מאיפה לך הידעות הללו? כוון אותי למקור מידע אמין.

דרך אגב לגבי התהיות לגבי המוסטאנג שלי חוץ מדיסקים אחורייים גאנט 16" ומנוע 347 אני לא מתכוון לגעת בה.8)

ובשבלך גרשון... קינוח

http://www.fuelslut.co.il/forums/forum_posts.asp?TID=204&PN=1

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אז בעצם, וע"מ לנסות ולסכם, הייתם מעדיפים שטנדר מימי המנדט יראה כמו הטנדרים בלטרון או שישופץ ויהפוך להוט רוד (כי האפשרות השלישית היא להירקב בחצר של אספן תורן, שיש לו עוד 10 מכוניות לפניו. טוב, הגזמה, אבל העיקרון מובן).

Spirit In The Dark

פורסם
מישהו אמר מלכוד 22?

משמע דברים אלו ש"חובה" לשפץ מכוניות אלו למצב מקורי? זה לא סותר קצת את זכותם של אלו אשר נפלו לידיהם מכוניות אלו לשפצן כראות עיניהם?

אכן, בעייה.

ליאור.

משפט המפתח ממילכוד 22 הוא: save the boombadir במובן הקלאסי כמובן!

catch22post500.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
בני חיית באותה תקופה? מאיפה לך הידעות הללו? כוון אותי למקור מידע אמין.

דרך אגב לגבי התהיות לגבי המוסטאנג שלי חוץ מדיסקים אחורייים גאנט 16" ומנוע 347 אני לא מתכוון לגעת בה.8)

ובשבלך גרשון... קינוח

http://www.fuelslut.co.il/forums/forum_posts.asp?TID=204&PN=1

קובי, אתה לא צריך לחיות בתקופה כדי לדעת הסטוריה. לשם כך יש מקורות. וכדאי שתפנים שמה שאני אומר מסתמך על מקורות (או במילים אחרות, כדאי שאת חוסר האימון שלך במה שאני כותב, תשאיר בצד...).

הנה ציטוט מאחד מהם:"היותה של החברה (החברה הא"י לאוטומובילים) סוכנות יהודית ומסודרת, גרמה לכך שטנדרי פורד היו כלי הרכב הסטנדרטים של הגפירים, הנוטרים וחברי "ההגנה". ה"טנדר" המפורסם שעליו שוררו ואת נוסעיו העריצו, היה בלעדית מתוצרת פורד".

פורסם
קובי, אתה לא צריך לחיות בתקופה כדי לדעת הסטוריה. לשם כך יש מקורות. וכדאי שתפנים שמה שאני אומר מסתמך על מקורות (או במילים אחרות, כדאי שאת חוסר האימון שלך במה שאני כותב, תשאיר בצד...).

הנה ציטוט מאחד מהם:"היותה של החברה (החברה הא"י לאוטומובילים) סוכנות יהודית ומסודרת, גרמה לכך שטנדרי פורד היו כלי הרכב הסטנדרטים של הגפירים, הנוטרים וחברי "ההגנה". ה"טנדר" המפורסם שעליו שוררו ואת נוסעיו העריצו, היה בלעדית מתוצרת פורד".

בני חבל על המאמץ....עכשיו איך תוכיח שכדור הארץ לא שטוח?

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
הוא בקרוב נוסע לאיזה תערוכה.... :-) כמו קולמבוס

דווקא מי שהוכיח היה וסקו דה גמה (יש הוכחה...)

פורסם

גם אם תגלה לנו את אמריקה זה יהיה טוב לא?

וזה מוביל אותי לרעיון בהסכמתך כמובן.

מה דעתך להראות לנו האם בתערוכה בקרובה יהיו הוט רודס או לא? כלומר לצלם ולהראות לנו האם זה חלק מהתרבות האספנית האמרקאית או לא?

כמובן שבתור עיתונאי אתה אמור להיות אובייקטיבי, לפה או לפה

מה דעתך?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...