Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוח הנושא החם האחרון - Old American Pick-Ups

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ליאור, הוט רוד מחיפושית, אסקורט וכו' - אני מגיע עם הדיסק שלי.....

הוט רוד מרכב שסוחב היסטוריה ארצישראלית....נו זה כמו לצייר למונה ליזה שפם בעת ביקור בלובר.

ככה בכל פעם שאתה תצחק...גם אנחנו נצטרף.

תביא קפה ועוגה בדרך :lol:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לקחת לי את המילים מהאגזוז..... ירון? ארנון? מישהו?

מי אמר נוטרים - במלחמת העצמאות הוא השתתף ? מעצם זה שהוא הסתובב כאן עוד בטרם היתה מדינה הוא סוחב עימו היסטוריה שאפילו בספרים לא כתובה.

וחוץ מזה מי בעד להפוך את הרכב (שעומד ללא שימוש דרך אגב) של הנשיא הראשון (וויצמן למי שאינו יודע) להוט רוד??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

אז אין בסיס לטענה שלך...

לכל הידוע גם אפשר לעשות השערה שחיפושית הכחולה שנופחה היא של ראומה וייצמן אישתו של עזר...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
מי אמר נוטרים - במלחמת העצמאות הוא השתתף ? מעצם זה שהוא הסתובב כאן עוד בטרם היתה מדינה הוא סוחב עימו היסטוריה שאפילו בספרים לא כתובה.

וחוץ מזה מי בעד להפוך את הרכב (שעומד ללא שימוש דרך אגב) של הנשיא הראשון (וויצמן למי שאינו יודע) להוט רוד??

אבללל.......... איך אתה יודע או איך אני יודע או איך מישהו יודע (טוב הבנו) שהפורד הפציפית הזו אכן השתתפה במלחמה כלשהי? שירתה נוטר כלשהו? אולי כפי שאמר ההוא מלמעלה היא הייתה בסה"כ מכונית לחלוקת חלב או חציר בשדה של גוטליב החלבן? אני בוודאי לא אעשה מחקר כי אותי זה לא מעניין. אם יוצגו בפניי עובדות מעניינות, שמע, איפשהו גם לי יש מצפון ורגש ואולי (דגש על אולי...) תגלה את הצד הרך והמתחשב שבי, אבל עד אז....

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

איפה הצד הרך שלך אני יודע... ואם אני אבעט שם, הצעקות שלך יחרישו את רעש הדיסק...ותגיע לסולמות ועוצמות בקול שאפילו אתה לא ידעת שקיימים בך...תפסיק להתעלל בחסרי ישע-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
אבללל.......... איך אתה יודע או איך אני יודע או איך מישהו יודע (טוב הבנו) שהפורד הפציפית הזו אכן השתתפה במלחמה כלשהי? שירתה נוטר כלשהו? אולי כפי שאמר ההוא מלמעלה היא הייתה בסה"כ מכונית לחלוקת חלב או חציר בשדה של גוטליב החלבן? אני בוודאי לא אעשה מחקר כי אותי זה לא מעניין. אם יוצגו בפניי עובדות מעניינות, שמע, איפשהו גם לי יש מצפון ורגש ואולי (דגש על אולי...) תגלה את הצד הרך והמתחשב שבי, אבל עד אז....

ליאור.

במלחמת השחרור גויסו כל הטנדרים וכלי הרכב המסחריים והמשאיות לצה"ל, אם באופן קבוע ואם למשימות אד הוק כמו פריצת מצור או העברת הספקה.

הטנדרים של הנוטרים היו רק פורדים אז סביר שהטנדר הזה שימש בזמן כלשהו את כוחות הבטחון.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
במלחמת השחרור גויסו כל הטנדרים וכלי הרכב המסחריים והמשאיות לצה"ל, אם באופן קבוע ואם למשימות אד הוק כמו פריצת מצור או העברת הספקה.

הטנדרים של הנוטרים היו רק פורדים אז סביר שהטנדר הזה שימש בזמן כלשהו את כוחות הבטחון.

אז לפי מה שאתם אומרים, יש "וטו" על כל הטנדרים ודומיהם שהיו בישראל לפני שנת 1948 (ולמעשה גם מעט אחרי) ולכן כולם מוגדרות (על-ידכם?) כ"נכס היסטורי"? משמע כל מכונית מתחת לשנתון הנ"ל "חייבת" להיות משופצת למצב מקורי?

אני שואל ברצינות לדעתכם, לא מתוך התנצחות.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
אז לפי מה שאתם אומרים, יש "וטו" על כל הטנדרים ודומיהם שהיו בישראל לפני שנת 1948 (ולמעשה גם מעט אחרי) ולכן כולם מוגדרות (על-ידכם?) כ"נכס היסטורי"? משמע כל מכונית מתחת לשנתון הנ"ל "חייבת" להיות משופצת למצב מקורי?

אני שואל ברצינות לדעתכם, לא מתוך התנצחות.

ליאור.

בעקרון כן. כמעט 100 אחוז מהרכבים המסחריים וגם חלק ניכר מהפרטיים היו מגוייסים. אל תשכחו שלא היה זמן (ולפני ה 14 במאי גם האפשרות החוקית) לרכוש רכבים ייעודיים לצבא. עסקת הרכש האמיתית הראשונה לצבא היתה של פורד בשנת 1949.

ואגב, קובי, בימים ההם את התבן לקחו בעגלות רתומות לסוסים...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

סתם שאלה מה זה משנה אם הרכב היה סתם רכב או שהוא שימש את הנוטרים\צבא\מישהו לפני שהייתה מדינה או בימיה הראשונים ?

אני לא רואה בזה שום חשיבות שאני הולך לקנות רכב, לא מעניין אותי של מי הוא היה קודם, חשוב לי שעכשיו הוא שלי .

ושוב לכל דבר יש מחיר , ואני בטוח שבתמורה לסכום נכבד ליאור ימכור את הרכב ויביא משהו אחר .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

קובי, לי אין כאן תמונות ואני בטוח שהבעלים יסרב לצלם לפני שהשיפוץ הנוכחי יסתיים.

קצת סבלנות ויהיה טוב.

.מה אומר לך גרשון, לפחות אנחנו מסכימים שעדיף לשפץ, וסורי קובי גם את המוסטנג שלך אני מעדיפה כמו שהיא ולא הוט רוד, ואני מקווה שאין לך תוכניות להפוך אותה לכזאת.

שבוע טוב

אירית

יש שיפוץ ויש שיפוץ. לדעתי אם שיפוץ למטרות נהיגה אז RAT זאת אופציה שתפורה על הרכבים הללו. מבחינתי, אם כן, הטנדר של ליאור כמעט מוכן לאקשן.

ואם כבר כתבת את מה שכתבת, אולי זה הזמן להזכיר שהמונח הוט-רוד מתייחס באופן קלאסי לרכבי PRE-WWII משמע לפני מלחמת העולם השניה. איך שלא יהיה, המוסטאנג בהחלט מחוץ לקטגוריה.

מי בעד להפוך את הרכב (שעומד ללא שימוש דרך אגב) של הנשיא הראשון (וויצמן למי שאינו יודע) להוט רוד??

מה זה נקרא אצלך ללא שימוש ?

זרוק במגרש גרוטאות ומוצג במוזיאון זה אותו דבר ? כי באמת שניהם ללא שימוש.

הלינקולן של חיים וייצמן מוצגת בתא זכוכית מפוקח ע"י בקרת אקלים ממוחשבת לאחר ששבה משיפוץ בחברת פורד בארה"ב.

הרכב במצב נסיעה ואכן כל פרק זמן מגיע מישהו להוציא אותו לסיבוב קטן.

ובניגוד לטנדר פורד של ליאור, לרכב הזה יש היסטוריה מוכחת ומתועדת, מה גם שהוא היחיד מסוגו בעולם בקונפיגורציה הזאת.

בתוך מכון וייצמן, בחצר בית הנשיא. מומלץ למי שעוד לא ראה או למי שלא ראה את הרכב מאז שחזר מארה"ב (היה עומד לפני כן בחוץ מאז שאני זוכר את עצמי).

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לגבי היותו של הרכב המדובר רכב נוטרים, אולי אתם מבלבלים עם טנדר אחר.

ולהלן ציטוטים:

קובי ליאני מתוך מגזין "הגה":

"לפני מספר שנים, מספר אורי, ביקרו במוזיאון שלושה בני 70 פלוס...לקראת סוף הסיור במוזיאון פגשו השלושה בטנדר המוריס...הותיק שבחבורה זיהה את המוריס כמעט מיד...כשהיה בשימוש אצל הנוטרים בקיבוץ יפתח מעט לפני קום המדינה. מספר שבועות אחר כך נערך בחצר המוזיאון מפגש מחזור של קבוצת הנוטרים מהגליל העליון, שבאו גם הם לפגוש ידיד ותיק - טנדר המוריס".

תומר פרת מתוך "גלריה", "הארץ" בנושא המוזיאון של אורי:

בין השאר נפרש סיפורה של משאית מוריס שנגנבה מהבריטים על ידי גרעין הנח"ל של קיבוץ יפתח, ואחר כך שימשה במאבק נגדם.

• תוכן חדש...