Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אז ככה, אני מעוניין לצבוע את הרכב שלי לצבע לבן.

יש לי את הרכב, צבע ומכשיר צביעה. מכאן אני צריך כבר את העזרה שלכם.

מקום לא ממש יש לי, חשבתי אולי לבנות מן סוכה או משהו ולצבוע שם כדי שלא תהיה רוח, מה אתם חושבים? ואם לצבוע ככה סתם בחוץ ללא סוכה?

איך הולך התהליך? לאטום את הפנסים, השמשות וכו' ולהתחיל לצבוע?

אם למישהו יש ניסיון בצביעה עצמית אז אשמח ליעוץ :)

תודה רבה!

'Lada Samara 1300 94

פורסם

חייב מקום אטום לרוח.לא יעזור בית דין רבני לחתולים, יש רוח-אין צביעה.

חייב גם לאטום את כל האזורים שאתה לא רוצה שייצבעו.לא לחפף פה! אחרת יהיו לך גבות מעניינות ולא סימטריות לפנסים ולשמשות.מסקינג-טייפ ועיתונים יעשו את העבודה.

הצביעה עצמה בתנועות חלקות ושוות מבחינת הגובה והמרחק מהרכב,וכמובן במהירות.

והכי חשוב- לפחות 2 שכבות של ציפוי שקוף להגנה.בהצלחה,ואנא עדכן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפחות לפני שאתה מתחיל גש לפחח רכב ובקש ממנו להסתכל עליו במהלך העבודה ואולי לקבל גם טיפ או שניים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כמו בכל פרוייקט מסוג זה, 80% מאיכות התוצאה היא בעבודת ההכנה.

דברים שאתה רוצה לשים עליהם את הדגש -

• פירוק של כל מה שניתן לפרק מהאוטו בפשטות ולא אמור להצבע. דברים כמו אנטנה לדוגמא או פנסים, לפעמים שני ברגים והם בחוץ, מומלץ ביותר.
  • שיוף טוב והכנה של פני השטח לצביעה, הגימור יושפע מהשלב הזה באופן ניכר, שיוף לא מספק ייתן לאוטו מראה של גלים או מחוספס.
  • מיסוך של כל מה שצריך למסך וכדאי לשים לב לזה שצבע בהתזה מגיע לכל מקום, משמע אם אתה צובע את הגריל הקדמי שים איזה חתיכת עיתון על הרדיאטור מאחריו כדי שלא ייצבע בלבן גם כן.
  • מילוי של כל מיני שקעים בפח בחומר פחחות יעודי ותשים לב שיש כמה חומרים לשלבים השונים של העבודה, החומר שעושים איתו את השכבה האחרונה הרבה יותר עדין מזה של המילוי הראשוני כדי לתת גימור חלק.

כמו שכבר נאמר לך, צביעה בלי מיגון מפני רוח היא פעולה מיותרת, אפשר במידת הצורך אפילו לבנות סוכה בסיסית מעץ ולפרוס עליה יריעות ניילון, רק תשים לב שאתה לא נושם אדי צבע ושיש לך מסכה טובה על האף והפה.

בהצלחה.

מוטי

פורסם

אם אני לא טועה גם צריך לנקות בחומר הממיס שומנים כגון טינר ייעודי

לגבי ההכנה של הפחחות אולי מישהו יכול להעלות מדריך בנושא

גם אותי זה נורא מעניין גם מהסיבה שברצוני לצבוע ברכבי ויש מס' מכות שדורשות טיפול שלפני צביעה

פורסם

ניקוי האוטו עם טינר הוא השלב האחרון אחרי שהכל משוייף ומוכן לצביעה.

בכמה פעמים שיצא לצבוע מכוניות התחלתי בשטיפה של האוטו כדי להוריד ממנו את כל הלכלוך, אח"כ תיקון של כל הדפיקות למיניהן, אח"כ שיוף טוב, עוד מילוי והפעם בחומר העדין כדי ליצור פיניש טוב, שיוף נוסף בנייר מים, שטיפה טובה נוספת של האוטו כדי להוריד ממנו את כל האבק מהשיוף, ניקוי של הרכב עם טינר אחרי שהוא מתייבש וישר לצביעה בשכבת יסוד ולפי ההוראות ממשיך לשכבות של הצבע הסופי.

מוטי

פורסם

איזה חומר מיועד לדפיקות ? יש שכיבה ראשונה לפי מה שהבנתי עם החומר שמורחים עם המקשה נכון ?...

ויש אחרי זה חומר שמרססים בפיסטולט ואותו משייפים בנייר מים (עבדתי בזה קצת ) - פשוט לא מכיר את החומרים

ויש צורך לרסס לכה אחרי הצביעה ? או שפשוט מרססים צבע ברק ישיר (עם לכה)

מה לגבי הפיניש ? - צריך פוליש ?

פורסם

מצטער על ההקפצה אבל עדו כמה שאלות...

הבנתי שקודם כל לעשות שיוף.

אחר כך יש חומרים שלא ממש הבנתי מה לערב עם מה ומתי להשתמש בהם, זה פרימר ירוק, טוניר, מחזק וכו'... אשמח להסבר תודה :)

'Lada Samara 1300 94

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם אתה מדבר על נושא הפחחות אני גם אשמח

כי את הניקוי שיוף וצביעה כל זה ברור לי ועוד מנסיון

רק את הפחחות לא למדתי עד כה

• תוכן חדש...