Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אימוביליזר השתגע : BCDE-2___

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברכב אימובילייזר מדגם BCDE-2___

(3 הקווים התחתוניים הם מכיוון שאני לא זוכר את שלושת האותיות הראשונות :-))

היום בבוקר לא הצלחתי להתניע, מכיוון שהאימובילייזר לא קיבל את הקשת הקוד שלי :

מקישים על המנעול, ואז 4 ספרות.

1. זו לא היתה בעיה של חשמל, מכיוון שהאמובילייזר מהבהב ומשמיע קול כשלוחצים על הכפתורים

2. לא טעיתי בהקשת הקוד

מה ניתן לעשות ?

אי אפשר להכניס גרר לחניון של הביניין,

ולהוציא את הרכב החוצה בדחיפה יהיה מאוד קשה

כיצד אני יכול להתגבר עליו ?

למיטב זכרוני יש לו קוד "מוסך", למקרים שצריך להשאירו במוסך, ולא רוצים לגלות את הקוד למוסכניק, אבל גם את הקוד הזה אינני זוכר :-)

אני מניח שלנתק את המצבר, ולחברו שוב, לא יאפס את האימובילייזר (אחרת הוא היה מאוד קל לעקיפה), מה גם שגם אם יתאפס, אני לא אדע איך לכוון אותו..

מה עושים ? :-)

פורסם

קודם כל ניתוק וחיבור מצבר לא יחזיר אותו כמובן למצב שהוא הגיע מהמפעל (קד ברירת מחדל) אבל יכול להיות שזה יעשה לו ריסט והוא יחזור לתפקד. מעבר לזה יכול להיות שיש דרך לרסט אותו אינני יודע, סביר להניח שדני זומרשטיין יוכל לפרט יותר בקטע הזה.

בכל מקרה אתה יכול לקבל המלצה לבעלי מקצוע מומחים שיגיעו אלייך ויפתרו את הבעיה במקום.

פורסם
קודם כל ניתוק וחיבור מצבר לא יחזיר אותו כמובן למצב שהוא הגיע מהמפעל (קד ברירת מחדל) אבל יכול להיות שזה יעשה לו ריסט והוא יחזור לתפקד.

איך לנתק ולחבר מצבר ? פשוט להוציא את אחד הכבלים שלו שמחוברים אליו, ולהחזיר ?

[

פורסם

אני מתקן את דבריי:

מאחר ולא ציינת באיזה רכב מדובר אני ממליץ לך לא לנתק את המצבר. ניתוק המצבר במכוניות מסויימות לעיתים גורם למחשב להשתגע. מה שכן אפשר לעשות זה לנתק את הפיוז של האימובילייזר.

בכל מקרה אם אתה לא רוצה להתעסק בעצמך (ואכן עדיף אם אין לך שמץ של ידע בנושא) תחכה להמלצה לגבי בעל מקצוע שמגיע עם ניידת שירות לביתך.

פורסם

במקרה שלך ושל הפיאט הכי פשוט לנתק את המצבר לכמה שניות. בכל מקרה אני לא בטוח שזה הדבר הנכון לעשות. כדאי שתמתין לתשובה של אחד החשמלאים שמכירים את האימובילייזרים האלה.

פורסם

אני לא יכול להניע (אין בכלל רעש הנעה),

מכיוון שהאימובילייזר לא הופך לירוק לאחר שאני מקיש את הקוד.

אני מסיק מכך שההנעה לא מצליחה מכיוון שהאימובילייזר לא זיהה את הקוד כתקין..

פורסם

הכוונה שלי היא,שהאימבוליזר לא יהפוך לירוק כי במתח שהוא מקבל הוא לא מנטרל את עצמו,תנסה להניע עם כבלים,לא יצליח ,יתנו לך עוד עצות.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אתה צודק !

בערב כשחזרתי לאוטו כדי לנסות להניע, כבר לא היה אור בכלל באימובילייזר, והכל נראה מת :-)

לכן זה כבר היה ברור שהמצבר בעייתי, ואכן הצלחתי להניע עם כבלים !

אבל מה קרה בבוקר ?

האם היה במצבר מעט מתח, ולכן היה אור באימובילייזר,

אבל היה מספיק מתח רק בשביל האור, ולא יותר מכך ?

זה בדיוק מה שבלבל אותי, בכלל לא ניסיתי כבלים, כי אמרתי שאם יש אור באימובילייזר,

אבל המצבר חי... ורק בערב כשלא היה אור, הבנתי שהבעיה במצבר...

מה בדיוק קרה פה ? :-)

מקווה שמחר בבוקר יניע :-)

פורסם

"בן כמה" המצבר ?

יש לבדוק את מצב המצבר + טעינת האלטרנטור + חשש לצרכן פרזיטי (במידה והשניים האחרים תקינים).

מעבר לכך, האימבולייזר מנתק את משאבת הדלק או את הסטרטר ? (ניתוק משאבת הדלק = רכב לא מניע כלל/מניע ומגמגם ואז כבה לאחר כמה שניות, ניתוק הסטרטר = שומעים את משאבת הדלק עובדת כשמסובבים את המפתח בסוויץ, אבל הסטרטר לא מסתובב ולכן המנוע לא מניע).

אם הניתוק הוא של הסטרטר בלבד (התקנה של איש עצלן/חאפר) - אזי, ניתן להתניע בדחיפה, כבר נתקלתי במספר מכוניות שזה היה המצב.

בכל מקרה, אם יש כבלים ותורם, מומלץ להפרד מכל דבריי הנוספים, להתניע עם כבלים ולנסוע לחשמלאי רכב שיבדוק הבעיה.

אם תציין איזור מגוריך, אולי יוכלו להמליץ על חשמלאי רכב טוב ואמין.

ולגבי מה קרה -כנראה שהמצבר נפרק עד לכדי שלא יכל לאפשר הנעה / ביטול האימבולייזר - אבל כן היה לו מספיק "כוח" להשאיר את נורת האימבולייזר פועלת - שהיא צרכן מאוד קטן.

פורסם

תודה לך.

(אין לי מושג את מה האימובילייזר מנטרל :-))

היום בבוקר הרכב לא הניע.

אמנם המצב היה טוב יותר מאתמול בבוקר, האימובילייזר הגיב,

ואפילו הפך לירוק כשהכנסתי את הקוד, אך הרכב לא הניע (וגם לא השמיע קולות של ניסיון :-))

כמובן שעם כבלים הוא הניע תוך חצי דקה.

1. המצבר הוא בן כשנתיים, האם יש אפשרות שלבד אדע האם צריך להחליף מצבר או לא ?

2. איך יכול להיות שזה משהו אחר מאשר המצבר ? אם זה היה האלטרנטור למשל,

אז למה דווקא עכשיו הוא התחיל לעשות בעיות ? (מה גם שכמעט כל שנה, שמתחיל להיות ממש קר, המצבר עושה בעיות...)

אשמח להמלצה על מישהו אמין באיזור הרצליה, וגם באיזור יפו.

תודה !

פורסם

את זה שהייתה לך בעיה של חשמל לא סיפרת. ברכב כמו באבחון של בנאדם, חשוב לספר את כל הרקע! אחרת אפשר להתברבר ולהתברבר במקום להגיע לפתרון מיידית.

פורסם
את זה שהייתה לך בעיה של חשמל לא סיפרת. ברכב כמו באבחון של בנאדם, חשוב לספר את כל הרקע! אחרת אפשר להתברבר ולהתברבר במקום להגיע לפתרון מיידית.

אתמול עדיין לא ידעתי שמדובר בבעיה של חשמל,

הייתי בטוח שהאימובילייזר חוסם, מכיוון שהוא דווקא כן קיבל חשמל...

• תוכן חדש...