Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה! אני מבולבל בקטע של רמקולים קדמיים. מותקן אצלי סט של מורל דוטק, הרבה חברה מציעים להחליפו בסט אחר, ההצעה הכי טובה שהתקבלה היא פוקל V2. השאלה אם באמת שווה להשקיע עכשיו בוופרים של פוקל? האם הסאונד שלהם עד כדי כך טוב יותר מהדוטק. בהנחה שאני מאוד אוהב את הדוטק, בעיקר את HID MID BAND שלו. נכון שחסר לו באס (פאנץ'), השאלה מה אני מקבל ומה אני מפסיד במידה ואני מחליף את הוופרים?

סגנון המוסיקה האהוב עליי: Dire Straits, Stive Vai, Depesh Mode

לא הרד רוק.

תודה

* כדי לחסוך בתגובות ושאלות מיותרות אני כבר אומר, ההתקנה בוצעה בידיי! זה אומר הכל. הכל מותקן כנדרש. בי אמפ.

פורסם

סטיב וואי וכמותו (משמע סטריאני , סטיבי ריי-וואהן וכל דומיהם) יידרשו דיי הרבה מהמידים שלך , אני ממליץ על ההייבריד אוביישן אם אתה בקטע של מורל אבל עדיף (לטעמי) ללכת על פוקאל או הרץ שהם מצויינים לזה .

אם זה פוקאל אז עדיף שיהייה מקביל ברמתו להייבריד , לא צריך איזה סט 3WAY אבל משהוא ברמה של לפחות 165V2 ואפ יש מצב (ומזומנים :wink:) אז K2P 165KF .

לגבי הרץ - לצערי (ואני ממש רוצה להכיר אותם יותר.. באמת) אני לא מכיר את הדגמים על בוריים ולמעשה אני לוח חלק בנוגע אליהם , כך שתוכל להיעזר בחברי הפורום האחרים בנושא זה.

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
משמע סטריאני.

אותו שכחתי, נכון. קניתי את הדיסק שלו לפני 3 ימים... ממש נהנה

הנה גם אתה אומר פוקל. שוב דלמה קשה. אין הרבה מזומנים זוהי בעייה גם כן. בגלל זה אני החלטתי לרשום כאן, לפצוח נושא בעיניין זה אחרי המון זמן של דלמות ומחשבות.

שוב, השאלה, אם אני אקבל באמת באס פאנצ'י מפוקל V2? לפי דעתי פוקל ודוטק נמצאים באותו טווח מחירים וכתוצאה מכך ההחלפה זה בזה לא נראית לי משתלמת כל כך. אולי כדאי מהתחלה לקנות פוקל ולא דוטק. אבל אם יש לי כבר דוטק, לא נראה כדאי להחליף לV2.

לפי דעתי שווה להחליף לרמקולים בסדרות גבוהות יותר ואז להרגיש את ההבדל, זה כמו שאמרת K2P למשל ולא חסר עוד רמקולים כמובן. בינתיים 2000 ש"ח +/- אין לי... :cry:

אם אני צודק בעיניין זה אני כרגע לא אחשוב אפילו על החלפתם עד שיהיה מספיק כסף.

תודה! :beerchug:

פורסם
אותו שכחתי, נכון. קניתי את הדיסק שלו לפני 3 ימים... ממש נהנה

הנה גם אתה אומר פוקל. שוב דלמה קשה. אין הרבה מזומנים זוהי בעייה גם כן. בגלל זה אני החלטתי לרשום כאן, לפצוח נושא בעיניין זה אחרי המון זמן של דלמות ומחשבות.

שוב, השאלה, אם אני אקבל באמת באס פאנצ'י מפוקל V2? לפי דעתי פוקל ודוטק נמצאים באותו טווח מחירים וכתוצאה מכך ההחלפה זה בזה לא נראית לי משתלמת כל כך. אולי כדאי מהתחלה לקנות פוקל ולא דוטק. אבל אם יש לי כבר דוטק, לא נראה כדאי להחליף לV2.

לפי דעתי שווה להחליף לרמקולים בסדרות גבוהות יותר ואז להרגיש את ההבדל, זה כמו שאמרת K2P למשל ולא חסר עוד רמקולים כמובן. בינתיים 2000 ש"ח +/- אין לי... :cry:

אם אני צודק בעיניין זה אני כרגע לא אחשוב אפילו על החלפתם עד שיהיה מספיק כסף.

תודה! :beerchug:

תראה , אני לא כזה חזק בענייני פוקאל כי אני מכיר טוב רק את הK2P .

אבל המיד שלהם אמור להיות טוב ודומיננטי יותר מהמורל בכלל ובמקרה של ה165 V2 טוב יותר מהפולס בפרט .

אבל תזכור את הכלל הכי חשוב : זה מאוד תלוי באוזן שלך , אני מאוד אוהב את המורל שלי , ברוב סוגי המוסיקה (חוץ מפיוז'ן ורוק מתקדם ) הם עדיפים בעיניי .

תומר

פורסם
אבל תזכור את הכלל הכי חשוב : זה מאוד תלוי באוזן שלך , אני מאוד אוהב את המורל שלי , ברוב סוגי המוסיקה (חוץ מפיוז'ן ורוק מתקדם ) הם עדיפים בעיניי .

בדיוק ככה, בגלל זה אני מתלבט :?

כמו שאמרתי מקודם, אני מואוד אוהב את המיד רנג' של מורל. שמעתי גם פוקל V1 וV2, יש יותר באס אבל הVOCAL והצליל שלהם בתחום ההיי מיד באנד הוא לא מצא חן בעיניי (אוזניי יותר נכון).

אני צריך פשוט כנראה לעשות מה שנקרה מיד כפול, להוסיף עוד מיד באס עד 400 הרץ.... אבל במקרה כזה אני כבר מתחיל להתעסק עם 3WAY... אין לזה סוף :|

פורסם
בדיוק ככה, בגלל זה אני מתלבט :?

כמו שאמרתי מקודם, אני מואוד אוהב את המיד רנג' של מורל. שמעתי גם פוקל V1 וV2, יש יותר באס אבל הVOCAL והצליל שלהם בתחום ההיי מיד באנד הוא לא מצא חן בעיניי (אוזניי יותר נכון).

אני צריך פשוט כנראה לעשות מה שנקרה מיד כפול, להוסיף עוד מיד באס עד 400 הרץ.... אבל במקרה כזה אני כבר מתחיל להתעסק עם 3WAY... אין לזה סוף :|

חכה לתגובות של שאר חברי הפורום - אני בטוח שיוכלו לשפוך אור חדש על הנושא .

:idea:

תומר .

פורסם

אנני אוהב את המוסיקה שלך(פשוט לא מכיר) אבל אני אוהב מוסיקה של נשים וגאז' ופינק פלוייד ,מנסיון של שנים (ביית) בד"כ כשמיד סוחב יותר לכיוון הבאס יש מין (פחות כזה) במידים הגבוהים יותר דהיינו בכיוון של 1000-2000HZ , וזה התחום שבו מתחילה ההרמוניה הראשונה של הקולות ושל חלק מהכלים .

אם הפוקאל הוא כזה אזי תנסה את ההמלצה של OOOGEE ולך לשמוע את האטון , יכול להיות מאוד שזה יתקן לך את הבעיה .

כי גם הטוויטר שלו נמצא בטווח ביניים בין הפוקאל למורל וגם המיד. כך שאני מבין שהוא צריך להיות מאוזן בטירוף

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
שלום חבר'ה! אני מבולבל בקטע של רמקולים קדמיים. מותקן אצלי סט של מורל דוטק, הרבה חברה מציעים להחליפו בסט אחר, ההצעה הכי טובה שהתקבלה היא פוקל V2. השאלה אם באמת שווה להשקיע עכשיו בוופרים של פוקל? האם הסאונד שלהם עד כדי כך טוב יותר מהדוטק. בהנחה שאני מאוד אוהב את הדוטק, בעיקר את HID MID BAND שלו. נכון שחסר לו באס (פאנץ'), השאלה מה אני מקבל ומה אני מפסיד במידה ואני מחליף את הוופרים?

סגנון המוסיקה האהוב עליי: Dire Straits, Stive Vai, Depesh Mode

לא הרד רוק.

תודה

* כדי לחסוך בתגובות ושאלות מיותרות אני כבר אומר, ההתקנה בוצעה בידיי! זה אומר הכל. הכל מותקן כנדרש. בי אמפ.

אני גם הייתי בדילמה בין פוקל K2P (אשר אותו בחרתי לבסוף), מורל היבריד או אליט , או הרץ היי אנרג'י

לאחר ששמעתי את כל הסטים הנ"ל הסטים היחדים שלדעתי מתאימים לרוק ובמיוחד לרוק כבד כמו שאני שומע אלו פוקל K2P וההרץ!

מורל במיוחד אליט (!) לדעתי נשמעים לא פחות ממדהים אבל ברוק הם מעבדים את השליטה על המוזיקה.

לכן אני אישית מאוד ממליץ לך לנסות לשמוע הרץ היי אנרג'י סט 2 חלקים (!) עולה באיזור ה- 1800 ש"ח + שווה כל שקל והוא מאוד דומה בגוון ובכוח שלו ל - K2P אשר עולה לא פחות מ- 3000 ש"ח!

הפוקל V2 אמור לתת תוצאה טובה מאוד במיוחד עבור מחיר של 1300-1400 ש"ח כדאי לך לנסות לשמוע גם אותם ורק אז להחליט!

בהצלחה..

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

לדעתי קודם תשקיע קצת יותר בהתקנה.. תבנה פודים אולי אפילו עם תיבות אטומות.

תקבל שיפור משמעותי בצליל לדעתי. ואז תחשוב אם אתה עדיין רוצה להחליף.. אישית אני חושב שחבל על הכסף להחליף דוטק בV2 למרות שאני אישית מאוד אוהב את המידים של פוקל והרץ.

פורסם

מסכים עם מנואל (DRAGSTER) ולא מסכים כל כך עם סרגיי.

ממליץ על הייבריד מנסיון ועל HI-ENERGY משמיעה.

אחלה מוסיקה 8)

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

תודה על התגובות חברים. אני מקווה שבמפגש תהיה אפשרות לשמוע אצל מישהו פוקל או HIGH ENREGY?

לBUB, אתה צודק בקטע שלא כל כך משתלם להחליף דוטק בV2, אם היה לי פולס או משהו במחיר כזה אז כן.... אבל אם כבר שמתי 1400 שקל לדוטק בזמנו, לא שווה להחליף בסט של אותה רמה לפי דעתי. גם לגבי הפודים, יש לי ידיים, פשוט אין לי כוח בינתיים לעשות את זה :roll: .

פורסם
אולי אפילו עם תיבות אטומות.

תקבל שיפור משמעותי בצליל לדעתי.

ממש לא ,חבר, Fs=57 Hz, Qts=1,09; Vas=15,3. על איזה תיבות אתה מדבר... הם FREEAIR. בנפח של הדלת הם מרגישים בית חם.

אגב, אתה בא למפגש מרכז?

• תוכן חדש...