Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית בדוק ברדיאטור המנוע שלא חסר מיים/נוזל קרור כי מע' החימום מקבלת מיים חמים של המנוע ואם חסר הרבה אז לא יהיה גם חימום בתוך הרכב.

אם לא חסר אז יתכן וברז החימום לא תקין או כבל הפעלתו או רדיאטור החימום סתום.

כל זאת מתוך הנחה שלא נותקו צנורות מע' החימום המתחברים אל רדיאטור החמום הפנימי שבתוך הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אוליי זה ישמע דבילי אז אל תעלב כיוון שיש כאלו שלא יודעים זאת- כאשר המנוע קר לא יהיה חימום היות והחום נלקח מחום המים של מערכת הקירור כמו שרפי הסביר.

פורסם

לפני שניגשים לבעל מקצוע לתיקון, באונו קיימת חלוקת תריסים כשחלקם מיועדים למיזוג, ואילו השאר למע' החימום הפנימית.

העבר את בורר התריסים ובדוק האם גם ברכבך היא מחולקת.

החלוקה קיימת בין המצבים השונים(שמשה, חזית ורגליים) וגם בין הפתחים בחזית עצמם(אמצעיים וקיצוניים).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

איזה חלוקת תריסים?

כל הפתחים אצלי (מזגן מקורי פיאט) מוציאים חום (ואיזה חום..), וגם אם אני מפשיר את השמשה הקדמית המצב דומה- כל הפתחים מוציאים חום.

בפעולת המזגן בקירור- כנ"ל.

פורסם

כי אצלך המזגן מקורי

בחלק מהמזגנים הלא מקוריים הקירור יוצא רק בפתחים האמצעיים והחימום רק בצדדיים. מאוד לא נוח, אבל כנראה שלא היה אז פיתרון אחר.

פורסם

ככול הנראה הרדיאטור סתום. הסתימה נוצרה מתערובת של חלודה.

אני מציע לך לםפל בבעיה בדרך הבאה:

1. תזהה את הצינורות של רדיאטור החימום (כניסה ויציאה) ותנתק אותם.

2. פתח את ברז החימום.

3. בעזרת צינור מים תכניס מים בלחץ לאחד מצינורות הרדיאטור. הלחץ יפתח את הסתימה וינקה את הרדיאטור.

בהצלחה.

פורסם
באונו קיימת חלוקת תריסים כשחלקם מיועדים למיזוג, ואילו השאר למע' החימום הפנימית.

החלוקה קיימת בין המצבים השונים(שמשה, חזית ורגליים) וגם בין הפתחים בחזית עצמם(אמצעיים וקיצוניים).

כל הפתחים אצלי (מזגן מקורי פיאט) מוציאים חום (ואיזה חום..), וגם אם אני מפשיר את השמשה הקדמית המצב דומה- כל הפתחים מוציאים חום.

בפעולת המזגן בקירור- כנ"ל.

כי אצלך המזגן מקורי

בחלק מהמזגנים הלא מקוריים הקירור יוצא רק בפתחים האמצעיים והחימום רק בצדדיים. מאוד לא נוח, אבל כנראה שלא היה אז פיתרון אחר.

באונו אצלי, אני חושב שהמזגן מקורי, ובכל אופן האוורור הרגיל + חימום יוצא מכל הפתחים (בהתאמה לבורר כמובן = שמשה/חזית/רגלים).

לעומת זאת מערכת האוורור של המזגן פועלת בנפרד ולא מנוהלת ע"י הבורר, והיא מוציאה אויר רק מפתחי החזית, גם האמצעיים וגם הקיצוניים.

ז.א. כשאני מפעיל את המזגן אני בד"כ מכבה את האוורור הרגיל.

הבעיה הנ"ל שהחימום לא עובד התחילה גם כן אצלי ממש לפני כמה ימים, ובדקתי מים ולא חסר, הצינור העבה המוביל מהרדיאטור מתחמם.

אלא כיון שבין כך אני נאלץ ללכת למוסך עבור דברים אחרים, כבר אבקש לטפל בזה גם כן,

וכשאחזור מהמוסך אדווח מה מצאו אצלי, יתכן שאצלך הבעיה זהה.

פורסם

טוב---תודה לרפי ולשאר

אבל חוץ מזה יש לי עוד תופעה: גם כשהאוורור מכובה יוצא אויר קר מפתחי האוורור

כאילו שיש משהו דלוק אולי זה גם קשור לבעייה שלי

בכל אופן אשמח לקבל עוד ייעוץ לאחר התופעה הזאת

פורסם

זרימת אוויר כשהמאוורר כבוי, אם היא מופיעה בזמן נסיעה בלבד (ולא בעמידה) משמעה שבורר כניסת האוויר נמצא על אוויר מבחוץ ולא על סירקולציה. תעביר את הבורר הרלוונטי למצב סירקולציה (אוויר מתוך האוטו). אם הבעיה עדיין לא נעלמת כנראה שיש בעיה בתריס או במנגנון שמפעיל אותו.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי השירשור מוקפץ עקב בעיה דומה ,לכן אין טעם לפתוח אחד.

אבל ! בשירשור הזה ולא בדומים לו,לא הועלו תמונות של החלקים שיש לטפל בהם.

אולי בעידן של היום שלכל אחד יש מצלמה דיגיטלית או אייפון.גלקסי (שעולים יותר מהאונו 94 שלי) מישהו יכול להעלות תמונה של החלקים בהם יש צורך לגעת ?

כי לא בא לי להתחיל לנתק דברים על סמך ניחוש.

אשמח לדעת איך נראה רדיאטור החימום,ברז חימום,צינוריות שלו והצינור שאליו צריך להכניס מים בלחץ גבוהה

כמו כן קראתי בשירשור אחד על בורר תריסים חיצוני שגם אותו יש לבדוק

תודה לכולם מראש

• תוכן חדש...