Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש פה המון הודעות של אנשים שבחיים לא נסעו על הרכב הנ"ל אבל מדברים כאילו הם בעלים של החטיבה הקוריאנית של שברולט אז תעשו טובה כנסו לפיאסטה שלכם וסעו מפה!

יצא לי בעברי לנסוע (וגם לנהוג) לא מעט בפיאסטה 85' 1.3.

אני מעדיף בכל יום נתון לנהוג בחמש פיאסטות כאלה מאשר בזבל האורגני בעל הסמל האמריקאי כדוגמת זה שיש לך כמוהו בחניה. וכן, יצא לי גם לנסוע קצת גם באשפה הזאת. לזכותה יאמר שלפחות העיצוב הפנימי מעל לממוצע, וזה בערך הדבר החיובי היחיד שאני יכול לומר עליה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

bglbgl, הדיון פה הוא על בטיחות. האם בדקת את הבטיחות של האוואו שלך? אני מניח שלא. לכן, אין לך שום מידע פנימי מיוחד שהופך אותך לאוטוריטה בענין.

לעומת זאת, יש אנשים שכן בדקו את ענין הבטיחות. זה המקצוע שלהם. הם נתנו לאוואו ציון ריסוק של כוכב וחצי, בתקופה שבה ציון של 4 כוכבים נחשב למינימום המתקבל על הדעת. זה קרה ב-2006. כדי לשים דברים בפרופורציה:

1. מתוך למעלה ממאה מכוניות מקטגוריית משפחתיות וסופרמיני שנבחנו על-ידי NCAP עד היום, רק 7 - כולל האוואו - השיגו ציון של כוכב וחצי או נמוך יותר (למעשה היתה רק אחת שהשיגה פחות. זה היה ב-1996).

2. הפעם האחרונה שמכונית השיגה ציון כל כך נמוך היתה בשנת 2000. המכונית ההיא היתה פיאט סייצ'נטו, אוטו זעיר - שנבחן בלי כריות אוויר בכלל!

3. כל שאר ה-5 שהשיגו ציונים כאלו נבחנו בשנות ה-90, כאשר המודעות לבטיחות בכלל לאהתקרבה למה שקורה היום.

4. לאף אחת מהן לא היתה יותר מכרית אוויר אחת, ולחלקן לא היו בכלל.

5. ב-1996 נבחנה פיאט פונטו 55, עם כרית אוויר אחת, והשיגה ציון גבוה משל האוואו שלך.

זו החברה שבה מסתובבת האוואו, בהיבט הבטיחותי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

במקרה נמצא מולי "מגזין שברולט" דצמבר 2006.

בעמוד מספר 4 מופיע השורה:

"היא קטנה אך לא קלת דעת, עם חמישה כוכבי בטיחות בהם זכתה במבחני הריסוק המחמירים בארה"ב. "

הציטוט מדוייק (חוץ מהפונט המודגש עם קו תחתי ;-) )

נראה לי שמישהו פה לקח מבחן של חברת מבחני ריסוק בבעלות שברולט...

פורסם

לא כתוב איזה מבחנים.

אולי במבחנים הספציפיים האלה, הדירוג הוא מתוך 10 כוכבים ולא מתוך 5, ולכן ה"קטנה" הזאת זכתה בחמש כוכבים.

:roll:

פורסם
במקרה נמצא מולי "מגזין שברולט" דצמבר 2006.

בעמוד מספר 4 מופיע השורה:

"היא קטנה אך לא קלת דעת, עם חמישה כוכבי בטיחות בהם זכתה במבחני הריסוק המחמירים בארה"ב. "

הציטוט מדוייק (חוץ מהפונט המודגש עם קו תחתי ;-) )

נראה לי שמישהו פה לקח מבחן של חברת מבחני ריסוק בבעלות שברולט...

הכוונה לאוויאו 5 דלתות, ולמבחן האמריקאי. המכונית שקיבלה כוכב וחצי במבחן האחר היא אוויאו 4 דלתות.

פורסם

לדעתי מה שכתוב הקטלוג על ה-5 כוכבים זה רמאות. (מסיבות מובנות הבחלט, אפילו לא צריך לפרט).

חבל שאין אף גוף צרכני בארץ שירים את הכפפה ויידע את הציבור. (פנייה זו היא גם למגזיני הרכב. לא מהסיבה שחובבי רכב יתקרבו לזוועה הזו, אלא כי יש חובבי רכב רבים שמקבלים את הרכב הזה בליסינג).

אגב, בצבא כיסתחו את זה והוציאו מייל בזמנו לכל הסא"לים שאומר שהרכב הזה כן בטוח. (כך סיפר לי הסא"ל). בדיוק כמו הכתבות ב"במחנה" - הכל ורוד - הכתבים כותבים מה שמפקדיהם רוצים שיכתבו. חשבתי להראות לו תמונות של ברכי הנהג המרוסקות מהאתר של ENCAP - אבל בסוף החלטתי שלא. לא נראה לי שיעזור במשהו.

ולבחור המצחיק (היה בשרשור רק אחד כזה - נחשו על מי אני מדבר) - נהגתי על האוואו כ-2000 ק"מ בלבד. הספיק לי לדעת במה מדובר. אגב, תוך כדי שאתה משבח את הרכב - לא שמת לב שכל הברגים שמחברים את הכסאות חשופים? אפילו בסופר-למסר בת 13 של אמא זה לא המצב.

אביעד

פורסם

ומה עמדת משרד התחבורה בעניין????

למה אין תקנה שאוסרת על יבוא מכוניות חדשות לישראל שאין להם (לדוגמא) מינימום של שלושה כוכבים???

נראה שמדינת ישראל הפכה לאחד מפחי האשפה של תעשיית הרכב. ועדיין לא נאמרה המילה האחרונה בתחום, עוד מעט יגיעו לארץ "יצירות" מוטוריות מתוצרת "ג'ילי" הסינית שבהשוואה אליהן אפילו האוויאו הוא מבצר על גלגלים.

שבת שלום

• תוכן חדש...