Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שרדיאטור פורק ונוקה, נזילה במע' קירור נמצאה וטופלה, נוזל קירור בע' נקודת רתיחה גבוהה הוכנס פנימה (היה כתוב 120 מעלות) - בנסיעה "מבצעית" אחרונה בעליה ארוכה מאוד עדיין הגעתי למצב של מד חום ב-3.4 של הסקאלה (לא נוראה אבל לא הכי נעים).

בעצירה אחרי דקה בסוף העליה נשמעו צלילי רתיחה מכיוון מיכל עיבוי וקיטור יצא מצינורית שמקשרת בינו לבין רדיאטור.

בנסיעה רגילה ואפילו "רגילה פלוס פלוס" מד חום לא זז לשום מקום אז אני מניח שזה קשור באמת בעומס חריג.

חשבתי על מכסה רדיאטור בעל לחץ גבוה יותר - מניסיונכם האם הדבר הזה טוב ומומלץ?

ראיתי שיש גם גרסאות ללחץ שונה - אז כאילו אם הרעיון הזה עובד (וזה פיסיקה - אז כנראה שזה אכן חייב לעבוד) אז למה לא ללכת על הלחץ הכי גבוהה?

טוב, אני מניח שאז צריך צנרת ברמה של פורמולה 1 או של חללית :crazyeyes ...........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מה שאתה צריך לבצע זה שיפור של מערכת הקירור.

מיאטות מוגדשות עובדות קשה כדי לשמור על טמפרטורות הגיוניות.

יש דרכים מצויינות לשפר את יכולת הקירור של המיאטה ואם אתה מתכוון לנהוג חזק תצטרך לבצע כמה מהן.

היעילה שבהן מעט מסובכת לביצוע אבל אחרי שסיימת היא עובדת נפלא ולא דורשת שום התערבות נוספת מלבד תחזוקה סטנדרטית שבכל מקרה היית מבצע.

מדובר בשינוי מיקום היציאה של נוזל הקירור מהמנוע, ואני מצטט משרשור עבר -

מה עוד היה לנו?

קירור. הינדסתי את מערכת הקירור מחדש.

בעיה - מנוע ה-BP שיושב במיאטה הוא במקורו מנוע שישב במכוניות הנעה קדמית ולכן התצורה הטבעית שלו היא רוחבית.

באו מהנדסי מאזדה בזמן שהינדסו את המיאטה והחליטו שהטרמוסטט שישב עד אז צמוד לראש המנוע בצד של הגיר לא יוכל להשאר שם כי המנוע הופך לאורכי וזה אומר שהטרמוסטט יהיה צמוד לקיר האש ויהפוך ממשהו שמאוד פשוט להחליף אותו לכאב רציני בישבן, בנו איזו קומבינה שתוציא את המים מחלקו הקדמי של הראש ובית טרמוסטט שישב מקדימה. עד כאן הכל בסדר, הקומבינה פחות יעילה מהתצורה המקורית אבל עובדת בצורה שמניחה את הדעת במיאטות אטמוספריות, רק מה, יש אנשים שמוסיפים טורבו ונוסעים רק על מסלול ובשבילם הקומבינה לא כ"כ עובדת והאוטו מגיע לטמפ' שלא מוכרות באמנת ז'נבה במיוחד בצילינדר הצמוד לקיר האש (מס' 4 בשרטוט) כי גם הכניסה וגם היציאה של המים הן מקדימה... אז זהו, שנמאס לי.

תרשים מערכת הקירור המקורית במיאטה -

MiataCooling.jpg

בחלקו האחורי של הראש ישנו עדיין אותו מקום שמאכלס את הטרמוסטט וכבר היו כמה אנשים שהחזירו את הטרמוסטט לשם והמשיכו את המערכת קירור אל תוך ראדיאטור החימום ומשם לצינור המחזיר מתחת לסעפת הפליטה.

לא בבית סיפרנו.

לאחר מחשבה עמוקה (מאוד) בנושא, הגעתי למסקנה שאין טעם להשתמש בצינור המחזיר המקורי שעובר מתחת לסעפת הפליטה כי הוא מחמם את המים עוד יותר והרי כל המטרה היא לקרר את האוטו!

מסקנה שנייה שלי הייתה שבאמת יהיה זה משום כאב עכוז מלכותי להוריד ראש מנוע בכל פעם שאני אצטרך להחליף טרמוסטט ועדיף למצוא פתרון יצירתי יותר לבעיה והנה התוצאה -

לקחתי ברך של טרמוסטט נורמלית, ניסור קל באלכסון ומשם עבודת ריתוך קלה שתסובב אותו לצד של סעפת היניקה (ולא הפליטה!), תמונה של השלבים השונים -

Tstatelbow.jpg

בית הטרמוסטט החיצוני נוסר לשניים כשחציו האחד רותך עם פלטת אלומיניום עבה מספיק בשביל להבריז לתוכה צינור דק, והחצי השני עבר שיוף ועיצוב מחדש וכשחיברתי אליו ברך טרמוסטט (נוספת) למעשה ייצרתי בית טרמוסטט חיצוני. ושוב, תמונה של השלבים השונים -

TstatHouse.jpg

הלאה, הצינור המחזיר שהגיע מיחידת החימום ומתחת לסעפת הפליטה רותך כשהוא סגור ומפה הדרך הייתה כבר פשוטה יחסית להרכיב את הכל ביחד, התרשים מציג זאת בצורה הברורה ביותר -

WpumpInlet.jpg

סכימה נוספת, הפעם של מערכת הקירור כפי שאני תכננתי אותה -

MiataCoolRR.jpg

והנה איך שזה נראה במציאות, את הצנרת "השאלתי" מאיזו משאית קלה של דודג' וחתכתי לצורה הרצויה :wink: (הצינורות מסומנים איפה שקשה לראות), חדי העיניים (וגם סטיבי וונדר) ישימו לב גם לצביעה האדומה שנתתי למכסה השסתומים :-) -

MiataReRoute.jpg

אגב - להבא, במקום לשאול שאלה ולקוות שאני אולי אזהה שזה אתה ואולי אני אזכור שיש לך מיאטה ואולי אני אענה, ניתן פשוט לשים תג [מיאטה טורבו] או משהו בסגנון בכותרת ולחסוך את ההמתנה והה"פ.

מוטי

פורסם

מעניין,

כדי לחבר את הברך החדשה מחלק אחורי של בלוק - האם יש נגישות או שצריך לפרק מכסה שסתומים ו ראש?

פורסם

מוטי, נקודה אחת שלא כל כך הייתה לי ברורה - הפתרון שלך חייב ביטול של מערכת החימום הפנימית?

זה אמנם מבורך כשמדובר ברכב מסלול טהור, אבל ברכב פתוח המשמש את בעליו יום יומית זה נראה לי ויתור קצת גדול מדי.

ולפותח השרשור - ניסית להחליף למכסה רדיאטור חדש מקורי? הקפיץ בשסתום לפעמים נחלש עם הזמן ולחץ הפתיחה שלו יורד מתחת למפרט היצרן. מכסה כזה עולה גרושים (ברכב עם מיכל עיבוי זה עלה לי 15 ש"ח) וההחלפה היא כמובן לא מסובכת...

לא נראה לי שב3/4 סקאלה בשעון החום המכסה צריך לשחרר לחץ גם במפרט המקורי שלו.

את האמת? לא נראה לי שברכב סטנדרטי או יחסית סטנדרטי צריך לפנות לפתרונות מרהיבים אם כי מסובכים מעט כפי שעולה הצורך ברכבים ששופרו מאוד בכלל ושהוגדשו בפרט. ונראה לי שמוטי יסכים -

הקומבינה פחות יעילה מהתצורה המקורית אבל עובדת בצורה שמניחה את הדעת במיאטות אטמוספריות, רק מה, יש אנשים שמוסיפים טורבו ונוסעים רק על מסלול ובשבילם הקומבינה לא כ"כ עובדת והאוטו מגיע לטמפ' שלא מוכרות באמנת ז'נבה במיוחד בצילינדר הצמוד לקיר האש (מס' 4 בשרטוט).

אז נראה לי שקודם כל בהנחה שמערכת הקירור שלך תקינה (רדיאטור לא סתום, תרמוסטט לא תפוס, משאבת מים לא שחוקה ומכסה מילוי חדש) שווה לך לבדוק שיפורים מינוריים יותר כמו מאווררי AFTERMARKET שייפתחו מוקדם יותר, בהנחה שאתה נהנה מנסיעה במהירות יחסית איטית בסל"ד "מבצעי".

אם רק הבריחה מפריעה לך, זה קרה לך פעם אחת ולא יקרה שוב אחרי החלפת מכסה רדיאטור, עזוב את זה. לא אסון אם פעם ב... הטמפרטורה עולה ל-3/4. אמנם ברכב יפני זה אולי חריג אבל בנהיגה קרבית יש לצפות שהמנוע יתאמץ וכל עוד הוא בתחום העבודה התקין שלו ולא בורחים מים אין מה להבהל מזה יותר מדי.

פורסם
מה שאתה צריך לבצע זה שיפור של מערכת הקירור.

מיאטות מוגדשות עובדות קשה כדי לשמור על טמפרטורות הגיוניות.

ניתן פשוט לשים תג [מיאטה טורבו]

איש-חפוז ,

נראה לי שלא מדובר על מיאטה סטנדרטית.

פורסם

נראה לך נכון :idea:

אני אנסה להחליף את המכסה. אולי אף אמצא בארץ בחנויות מכסה לחץ גבוהה.

פרוייקט של מוטי נראה חכם אבל זה גם נראה וואחאד פרויקט.

מה גם אצלי הגדישה היא ממש לא לרמות כאלו כמו אצל מוטי...........

פורסם
מוטי, נקודה אחת שלא כל כך הייתה לי ברורה - הפתרון שלך חייב ביטול של מערכת החימום הפנימית?

זה אמנם מבורך כשמדובר ברכב מסלול טהור, אבל ברכב פתוח המשמש את בעליו יום יומית זה נראה לי ויתור קצת גדול מדי.

בקונפיגורציה שביצעתי את השינוי אצלי ביטלתי את מערכת החימום על הדרך, אבל אין בעיה להשאיר אותה - כל מה שצריך זה לרתך עוד פיה אחת למרפק שיושב באחורי הראש כשניתן אפילו לחתוך ולרתך את הפיה מהמכסה שנמצא שם כרגע כי בכל מקרה לא משתמשים בו יותר.

את האמת? לא נראה לי שברכב סטנדרטי או יחסית סטנדרטי צריך לפנות לפתרונות מרהיבים אם כי מסובכים מעט כפי שעולה הצורך ברכבים ששופרו מאוד בכלל ושהוגדשו בפרט. ונראה לי שמוטי יסכים -

אז נראה לי שקודם כל בהנחה שמערכת הקירור שלך תקינה (רדיאטור לא סתום, תרמוסטט לא תפוס, משאבת מים לא שחוקה ומכסה מילוי חדש) שווה לך לבדוק שיפורים מינוריים יותר כמו מאווררי AFTERMARKET שייפתחו מוקדם יותר, בהנחה שאתה נהנה מנסיעה במהירות יחסית איטית בסל"ד "מבצעי".

כאמור, מדובר במיאטה מוגדשת.

מאווררי אפטרמרקט טובים יעלו יותר מהשינוי הזה, ירעישו יותר, ייצרכו יותר זרם ובסופו של דבר לא יעילים כמו השינוי הזה.

כמו שאמרתי, מדובר בשיפור שבאופן חד-פעמי קצת כאב תחת לבצע אבל עם תוצאות מעולות.

אם רק הבריחה מפריעה לך, זה קרה לך פעם אחת ולא יקרה שוב אחרי החלפת מכסה רדיאטור, עזוב את זה. לא אסון אם פעם ב... הטמפרטורה עולה ל-3/4. אמנם ברכב יפני זה אולי חריג אבל בנהיגה קרבית יש לצפות שהמנוע יתאמץ וכל עוד הוא בתחום העבודה התקין שלו ולא בורחים מים אין מה להבהל מזה יותר מדי.
מחוג טמפ' המים במיאטה בשנתונים האלו אינו ליניארי, יש לו שטח מת גדול באמצע.

מחט ב-3/4 סקאלה = מנוע חם מאוד.

גנאדי -

כן, זה מצריך פירוק של הראש, לכן הייתי משלב את העבודה בהחלפת רצועת טיימינג וגומיות שסתומים על הדרך ואתה יכול להסתכל גם לכיוון של פורטינג כמו שמופיע בשרשור שציטטתי ממנו את ההודעה למעלה ולהרוויח כמה סוסים קלים על הדרך.

אגב, אל תתפתה לשים שום אטם ראש אחר מלבד אטם ראש מקורי, הוא מצוין.

מוטי

פורסם
נראה לך נכון :idea:

אני אנסה להחליף את המכסה. אולי אף אמצא בארץ בחנויות מכסה לחץ גבוהה.

פרוייקט של מוטי נראה חכם אבל זה גם נראה וואחאד פרויקט.

מה גם אצלי הגדישה היא ממש לא לרמות כאלו כמו אצל מוטי...........

בצורה הזו אתה עלול לגרום נזק למערכת הקירור בגלל לחץ גבוה.

יש לי יום יום חג....

פורסם

עושים לו פווווו ?

אם יש לך ספק (כלומר יש נזילות של נוזל קירור מהר מהרצוי) אז שווה להחליף את הפקק. עלות שולית.

במקרה שהקפיץ תפוס או משהו בסגנון (אין שחרור לחץ), הבעיות יופיעו בחולייה החלשה הבאה בשרשרת , בד"כ צינור גומי כלשהו.

פורסם
איך ניתן לבדוק שאכן הפקק נפתח ומשחרר לחץ במערכת לפי הלחץ/בר שרשום עליו?
קיים מתאם יחודי לבדיקת מיכסה רדיאטור והוא, לרוב, חלק מכלי הבדיקה בלחץ של מערכת הקירור.

AMR653I_INST_1.jpg

AMR653I_INST.jpg

פורסם

מה אמור להיות מחיר סט כזה לבדיקת מערכת הקירור? הכוונה לסט לא סופר מקצועי אלא לכזה שמספק מענה טוב לעבודות מזדמנות? אם יש המלצה מהיכן ניתן לקנות במחיר טוב?

פורסם

אני בספק גדול מאוד אם יש משהו כזה לבדיקה מזדמנת כמו זו שאתה מתכוון אליה, אבל בגלל זה, כמו שציין שמר, במידה ויש חשד שהמכסה לא תקין פשוט מחליפים, העלות מצחיקה לגמרי, ותעלה לך בטוח הרבה פחות מסט לבדיקה.

מוטי

פורסם

וגם בעלי מקצוע עושים את הבדיקה בכמה שניות.

לא נראה לי שהם מבקשים כסף על זה.

אז נראה לי באמת אין צורך לרכוש סט בדיקה שכזה.

• תוכן חדש...