Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ומריוס ידידי, אני יכול להוכיך לך שפלג בעל התנגדות שונה יכול לגרום במספר מנועי רנו לתופעות לוואי. אבל תהיה מספיק הוגן לאחר מיכן להודות שלמדתה משהו חדש ולכתוב את זה.

אני עוסק בתחום האבחון ופתרונות מחשוב כבר מס שנים ואגב עובד גם עם צהל ואני יודע שכל בעל מוסך שמוציא הצעת מחיר למחשב (חדש- כי רנו אוסרים תיקון) ברשת רנו וצהל מאלץ אותו להזמין אותי רוצה להרוג אותי. כי מחיר התיקון שווה בערך למחיר המעמ של המחשב החדש. ובה נעשה נסיון במנוע הכי נפוץ K4M עם פלג NGK ונבדוק עם אוסילוסקופ ספייקים של מתח על הקו תקשורת בין מחשב מנוע לגיר ונסע ברכב ונרגיש יפה מאוד מה זה עושה .

כמובן שנזק למחשב לא נגרם מיד אבל מה קורה לחר 30K?

יש בפורם הזה מספיק אנשים שקיבלו ממני עזרה ויודעים במי מדובר .אבל מה איתך??

מהקל לכבד בגלל שאתה חדש בפורום...

1. ראשית ברור לכל שיש משמעות למידת ההתנגדות של מצת, לכן באם תקרא שוב ולאט...

ציינתי שמדובר על אותו מפרט (כולל אותה התנגדות) התואם את המצתים מדגם PFR6E-10 המיוצרים ע"י NGK ומשווקים בקופסאות עם לוגו של RENAULT .

אותם מצתים - PFR6E-10 המיוצרים ע"י NGK ומשווקים בקופסאת קרטון עם לוגו של NGK נמכרים בארץ בחצי המחיר וגם פחות (למקורבים)...(:

2. בהתייחס להארותיו של דניאל:

לקליאו ספורט יחידת בקרה וכויל אחת לעומת מערכת הצתה מסוג DIS הכוללת שני סלילי הצתה

ניפרדים המותקנים במחבר למצת ומשרתים כל אחד שני צילינדר 1-4, 3-2 .

כמו כן לקליאו ספורט אין יחידת COP - כויל נפרד לכל מצת המותקן במחבר חוטי ההצתה למצתים.

3. בקליאו ספורט RS172 MK1 מותקן מנוע F4R 730, כאשר מערכת הצתה וההזרקה מנוהלת באמצעות מחשב מדגם SIRIUS 32.

4.אשמח ללמוד מכל אחד, בתנאי שיש מה ללמוד.

מריוס

כויל קליאו ספורט.jpg

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא בא להתווכח עם העובדות כי הרי לפני שהוציאו את הפלאגים מהאוטו חשבתי שיש פלאגים עם השם רנו עליהם, אך הפלא ופלא מה שהחזקתי ביד כפלאגים חדשים זהים לאלו שהיו על האוטו כבר יותר מ60 אלף קילומטר (בערך) ותקלות? אין.

שאתה נותן לי דוגמאות מרכבי צבא זה אומר לי כלום, דבר ראשון זה מנועים שונים, דבר שני מניסיון כבר בצבא ראיתי כל בעיה אפשרית שיכולה לקרות באוטו, למה? כי הם חאפרים בהכל כולל חלפים או טיפול באוטו.

אני רואה שאתה מנסה לעזור אבל אדוני הידע שלך הוא מטעה בנושא הספציפי הזה, מה שאתה אומר הוא פשוט לא נכון בקליאו ספורט פלאגים של NGK לא גורמים לבעיות מנוע כי הם על פי מפרט היצרן גם אם היבואן בוחר להתעלם מזה!

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

בהתייחס להארותיו של דניאל:

לקליאו ספורט יחידת בקרה וכויל אחת לעומת מערכת הצתה מסוג DIS הכוללת שני סלילי הצתה

כמו כן לקליאו ספורט אין יחידת COP - כויל נפרד לכל מצת המותקן במחבר חוטי ההצתה למצתים.

4.אשמח ללמוד מכל אחד, בתנאי שיש מה ללמוד.

מריוס

זה לא קיול אחד, אלה שני קויילים באריזה אחת. בהחלט מערכת DIS טיבין ותקילין.

אבל kamitech בהחלט טעה, אכן לא מדובר ב COP.

פורסם
זה לא קיול אחד, אלה שני קויילים באריזה אחת. בהחלט מערכת DIS טיבין ותקילין.

אבל kamitech בהחלט טעה, אכן לא מדובר ב COP.

שלום דניאל,

שים לב למה שכתבתי:

"לקליאו ספורט יחידת בקרה וכויל אחת לעומת מערכת הצתה מסוג DIS הכוללת שני סלילי הצתה

אכן ניתן להתייחס למערכת ההצתה בקליאו ספורט כDIS ולא כתבתי אחרת.

מקובל להתייחס למערכת הצתה כפי שיש בקליאו ספורט כמערכת סליל הצתה אחד עם 4 יציאות - הסלילים מותקנים ביחידה אחת. ניתן להתייחס לעצם המבנה הבנוי משני סלילים ראשוניים ומשני סלילים משניים וזאת כדי להבדיל ממערכת הצתה DIS הכוללת שני סלילי הצתה ניפרדים המותקנים במחבר למצת.

מריוס

פורסם

חברה צר לי לאכזב אותכם אבל יש 3 מנועי F4R לקליאו !!!

ואגב מריוס ב ג ל ל שאתה חדש בלהתווכך איתי מנוע F4R 736 הוא בעל 172 כ'ס ולא מה שציינתה והרשימה מצורפת ..

אגב להוסיף לכם גם ספר עבודה אך לבדוק את הכוהל לכל צילנדר??????

ודניאל ידידי להצלחה יש המון שותפים הכשלון יתום אז להבה לפני שאתה בוחר צד תחשוב טוב !!!

לפעמים גם ה ח ד ש י ם מפתיעים!

רשימת מנועי רנו קליאו.zip

בברכה !

KamiTech

פורסם
חברה צר לי לאכזב אותכם אבל יש 3 מנועי F4R לקליאו !!!

ואגב מריוס ב ג ל ל שאתה חדש בלהתווכך איתי מנוע F4R 736 הוא בעל 172 כ'ס ולא מה שציינתה והרשימה מצורפת ..

אגב להוסיף לכם גם ספר עבודה אך לבדוק את הכוהל לכל צילנדר??????

ודניאל ידידי להצלחה יש המון שותפים הכשלון יתום אז להבה לפני שאתה בוחר צד תחשוב טוב !!!

לפעמים גם ה ח ד ש י ם מפתיעים!

ראשית אין ויכוח.

אני מציע שלפני שאתה מסיק מסקנות תבדוק ותשלים את הידע, לפחות בתחום של רנו קליאו ספורט שעובדתית אינך בקי בו.

ברור לי לחלוטין שכלל אינך מכיר אותי ואינך מודע לכך שאת הקליאו ספורט לדורותיו אני מכיר עד לבורג האחרון, גם כי ברשותי הדגם הנ"ל, גם כמומחה שתבע את קרסו בבתי המשפט על תקלות וכשלים

(זכיתי פעמיים) ברכב הנ"ל וגם כמהנדס שבעבר הנחתי הנדסאים בפרויקטים במקצועות הרכב.

מנוע F4R 730 הותקן בסידרה הראשונה של הקליאו ספורט RS 172 MK1 והוא בעל 172 כ"ס.

גם למנוע F4R 736 שהותקן בדור שני הוא בעל 172 כ"ס.

גם המסמך שהצגתה בפורום אינו סותר את העובדות ובהחלט ניתן להגדירו כמסמך "לא שלם וחלקי" היות וניתן להבחין שעורך המסמך לא התחייס כלל להספקים של יתר המנועים?! אילו היה לך נסיון אמיתי לא היית נופל בפח...

הדגם הנ"ל בעל מנוע F4R 730 נימצא ברשותי(יד ראשונה) וכן מנוע נוסף חדש בארגז מאותו דגם.

בזה סיימתי את התייחסותי אל הנושא.

מריוס

פורסם

אני יודע טוב מאוד מי אתה !

ואני זה שהמציא את המילה מחווה מסחרית בקרסו ואם אתה רוצה אני גם בה'פ יעביר לך את הסיפור שלך.

ואתה כנראה לא יודע להודות שיש 3 גרסאות לF4R (בקליאו) ואתה מתעלם ממסמך יצרן .

וזה לא מסמך יבואן (מתורגם) ואני גם מזמין אותך לראות מנוע F4R+ שמחכה לשלדה (קליאו או מגאן) שקצת אבל קצת יראה לך מוזר!

אני מדבר על דגם מנוע לדורותיו ולא רק על מה שיש לך בבית .

נ.ב אחרי שאני ימצא שלדה אני יתן לך עוד כמה ברגים להכיר !

ותיקח הכל ברוח טובה .

חג שמח !

בברכה !

KamiTech

פורסם

על איזו הצלחה אתה מדבר..אני רק מועניין לדעת איזה סוג סליל הצתה יש לקליאוספורט.

הויכוח הפך להיות טפשי וכרגע התמונה שמריוס סיפק מוכיחה חד משמעית שאין שם קויל לכל צילינדר ולא ראיתי שום הוכחה מצדך קמי, שיש קויל לכל צילנדר למנועים אלו.

פורסם

היי דניאל,

יצרתי קובץ של צילומי מסך עבור מערכת הצתה וההזרקה מנוהלת באמצעות מחשב מדגם SIRIUS 32 עבור רכב מסוג MEGANE SCENIC 1997-2003 מנוע F4R-744 בעל נפח של 2.0L.

ייתכן שזה יעזור לדיון והבנה של המערכת.

Binder.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם
על איזו הצלחה אתה מדבר..אני רק מועניין לדעת איזה סוג סליל הצתה יש לקליאוספורט.

הויכוח הפך להיות טפשי וכרגע התמונה שמריוס סיפק מוכיחה חד משמעית שאין שם קויל לכל צילינדר ולא ראיתי שום הוכחה מצדך קמי, שיש קויל לכל צילנדר למנועים אלו.

וולאה צודק התמונה נקטעה לי .

זה יותר טוב ?

יש לי עוד תמונה וזה המנוע שיש למריוס ושם יש כוהל אחד אבל זה מנוע אחד מתוך 3 שיש לרכב הזה

כלומר שיש מספר מע' הצתה והזרקה על אותו סוג מנוע ואם אתה רוצה אני יסביר ויוכיח סהכ' רנו זה יצרן עם פיצול אשיות שיכול לשנות ולהפתיע תמיד ניקח לדוגמא את המנוע הבנזין הנפוץ ביותר K4M זה אותו בלוק בכולם מה שמשנה את אפיון המנוע זה המס' הלK4M מגיע עם שתי שיטות הצתה והזרקה ועם 3 מערכות ניהול מנוע . מסקנה ברנו הכל אפשרי

אבל גם זה F4R.zip

בברכה !

KamiTech

פורסם

אוקי חברה מקווה שהבנו את הקטע ...אין יותר תמונות מעצבן אותי לחפש בכל הספרי עבודה .

ומריוס ידידי הכל ברוח טובה סהכ' המטרה שלנו היא ללמוד בפורום הזה ואני בטוח שאתה יכול ללמד אותי המון . אני לפני חודש למדתי שיש גם מנוע F4R שלא מגיע לארץ עם 328 כ'ס זה עלה לי 800 יורו

ואגב לגבי המחשב שציינתה זה אותה סדרה גם בK4M K4J F4P וישנם מספר בודד של(וטוב שכך) של F4R736 שיוצרו גם עם מחשבי SAGEM אבל כמובן שהם לא שרדו והוחלפו לSIEMENS.

טוב עכשיו נעבור לדיון על מנוע L7X ...

סתם!

F4R.zip

של מריוסF4R.zip

בברכה !

KamiTech

• תוכן חדש...