Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יצא לי להרהר מספר פעמים בשאלה מה כל-כך אקוסטי בקרטון.

הדבר החום המכוער הזה שלרוב נתקלים בו רק במחלקת הירקות בסופר, הוא בעצם אחת מאבני הייסוד הכי נפוצות בעולם הסאונד.

אני מתכוון בעיקר ל MDF (שזה לא סוג של עץ בניגוד למה שהרוב חושבים) ולממברנה (Cone) של הרבה סוגי רמקולים, גם האיכותיים ביותר (כדוגמת חלק מסדרת הרוולייטור של סקאן ספיק שלא נראה לי שצריך להרחיב את היריעה עליה.).

כמו כן אם מישהו ממכם ניסה פעם לתוך קופסת קרטון (זה בסדר, אתם יכולים לגחך) או לדבר לתוך קופסת פלסטיק - הקרטון נשמע הרבה יותר "אקוסטי" ויש פחות הד. נראה כאילו לקרטון יש איזו תכונת "בליעה" בניגוד לפלסטיק.

יש רעיונות?

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן, נראה לי ש get a life!

:D האמת גם לי יצא להרהר בעניין [פחות מאיתמר אבל עדיין]

מצטרף לשאלה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לא יודע לגבי אקוסטיקה, אבל מבחינת עמידות ה6X9 שלי של PBX עשויים מאיזה קרטון ונשמעים מצויין ובניגוד ל6X9 אחרים שראיתי הם לא נהרסים מהשמש.. (לחבר שלי נסדקו טרנטולה חדשים כעבור חודש!)

Good guy goes to HEAVEN

Bad guy goes to PATTAYA :twisted:

.PATTAYA ADDICT / REBEL

פורסם

לדעתי (הלא מקצועית בכלל)

הקרטון בנוי מכמה שכבות של נייר (יכולת ספיגה) באמצע יש רווח (אקוסטיה, ספיגה וכו') ואז עוד פעם מס שכבות של נייר (עוד ספיגה)

זאת הדיעה שלי

לדעתי משהו ברווח בין השכבות יוצר משהו אקוסטי ביותר

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

אין שום דבר כל כך אקוסטי בקרטון, בממברנה מחפשים בין היתר שילוב של קשיחות ומשקל קל וכנראה שקרטון מספק את הסחורה. זה לא שלחומר עצמו כשהוא לא חלק מרמקול יש איזה סאונד מדהים, אין לו, הוא פשוט קרטון.

גם לMDF אין שום סאונד, להפך, משתמשים בו בגלל שיש לו מעט רזוננסים לעומת עץ למשל והוא חומר יותר "מת". לא תמצא כלי נגינה עשויים מMDF מכיוון שבהם כן מחפשים את הרזוננסים אשר נותנים צבע וגוון לצליל, כשמייצרים רמקול לרוב רוצים שהתיבה לא תוסיף שום דבר לצליל ושרק הדרייברים יפיקו אותו.

כשמדברים על חומרים אקוסטיים בדרך כלל מדברים על חומרים שנועדו לטיפול אקוסטי בחדר. יש חומרים מבודדים אשר תפקידם למנוע מעבר של קול מחדר אחד לשני (בינהם PVC, עופרת ושאר חומרים בעלי צפיפות גבוהה). חומרים בולעים אשר תפקדים לבלוע תדרים (דבר שנקבע בין היתר ע"פ עובי החומר) ומשתמשים בהם למשל כדי לטפל בהדהודים (ספוגים, צמר סלעים). ויש חומרים מחזירים אשר איתם ניתן למשל לשבור מקבילות בתוך חדר ובכך למנוע גלים עומדים (חומרים מצופים בלכה, פורמייקה וכו').

פורסם

תיבה לא צריכה להפיק צליל. לתיבה מעץ מלא יהיו רזוננסים (או במילה פשוטה - רעידות) אשר ישפיעו על הצליל שתקבל מהרמקול. למרות זאת עץ מלא הוא חומר יקר יותר מMDF (ומן הסתם יפה יותר) ויש יצרני רמקולים שמשתמשים בו בשביל לבנות רמקולים בעלי מראה יוקרתי יותר. הן משתמשות בחומרים שונים כדי לטפל ברזוננסים שיש בעץ.

פורסם

יש גם הרבה חברות שמייצרות רמקולים מעץ מלא דווקא בגלל גוון הצליל שלו. לי יש רמקולים כאילו של Castle, ועוד זוג של אומגה אודיו.

פורסם

אייל , צודק, הייתי רושם אותו הדבר כיוון שהייתי מאוד עייף אתמול לא כתבתי.

MDF עשוי מקרון דחוס. ייתרונו זה דחיסות ליחידת ס"מ , משקל,ומחיר. עם MDF גם קל לעבוד, אם יודעים כמובן , לעץ רגיל יש בעיות של שבירה לאורך בחיתוך או בקדיחה .

עץ רגיל צריך לצפות בהרבה מאוד לכה כדי שהוא לא יתפוץ או יתנפח בקלות ו MDF יותר עמיד לפגעים.

לגבי ממברנות מקרטון , אין שום קסם. פשוט החומר יחסית דחוס , יש לו יכולות אקוסטיות אחרות מלחומרים אחרים. יש אנשים שמעדיפים קוולר, יש כאלו שמעדיפים נומקס, יש כאלו (כמוני) שאוהבים סגסוגות של אלומניום או אלומניום מגנזיום וכו...

פשוט קרטון הוא חומר זול לייצור , קל לעבוד איתו וכיוון שהוא קל ודחוס הוא נותן צליל טוב . ישנן כמובן היכולות האקוסטיטות של ספיגה וכד' שהוא יוצר בהן גוון מסויים.

בברכה,

קורווין.

פורסם

כבר שנים הנושא הזה מהווה בסיס לויכוח טוב עבורי (גילוי נאות , אני מגיע מתחום הסאונד למופעים ואולפנים , לא לרכב) .

רבים טוענים שההרכב , בין אם של התיבה ובין אם של הדיאפרגמה , אינו משפיע על אופי הסאונד .

אני טוען , מבלי אפילו לנתח את הפרמטרים הפיסיקליים (כגון התדירות תעודה עצמית , היחס העברה-ספיגה-החזרה , היחס קשיחות-גמישות וכדומה) , שההשפעה קיימת .

כל עוד נזניח טוויטרים בדיון , היא חזקה ככל שהתדירות נמוכה יותר (למעשה זה תלוי , לא פעם שברתי את הראש לאחר שבניתי תיבה והרזוננס בה התרחש ב-160Hz , פחות או יותר היות וה-RTA בו אני משתמש מוגבל ל-1/3 אוקטבה , מה שהוביל לדעיכה ארוכה ופאנץ' לא הדוק מספיק) .

את התוצאות הטובות ביותר בבניית תיבות לסאב-וופרים השגתי בשימוש ב-Birch Ply בעובי של 22 מ"מ , ריכוז שכבות גדול מ-14 וחומר גלם נטול מפגמים .

אבל אני רוצה לספר שהסאונד הטוב ביותר לטעמי האישי (סאונד צבוע מאוד , רחוק מלהיות Flat) ששמעתי התקבל מתיבה הבנויה משכבות עץ דובדבן , כשהוופר הפיק בין 120Hz עד 2kHz~3kHz .

קיימת גם קבוצה זעירה של אנשים המאמינים בחומר הנקרא Corian , מעין תערובת של חומרים אקריליים ואלומיניום , שמעתי זאת מספר פעמים בחיים שלי - אך לעולם לא יצא לי לשמוע תיבה שעשויה מהחומר הזה .

בברכה ,

גלעד מנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני שמעתי , וכרגע לאחותי יש רמקול כזה בבית שעשוי מ CORIAN(סוף סוף משהו טוב) של קנטון.

יש לו אופי שונה אבל נשמע מעולה.

בברכה,

ק.

פורסם
יש גם הרבה חברות שמייצרות רמקולים מעץ מלא דווקא בגלל גוון הצליל שלו. לי יש רמקולים כאילו של Castle, ועוד זוג של אומגה אודיו.

בגלל זה רשמתי "לרוב". תמיד יש יוצאים מהכלל אבל לעומת החברות שלא רוצות שהתיבה תצבע את הצליל הכמות היא קטנה.

שמעתי את המורל אוקטב קוריאן, גם כאן המטרה של מורל היתה שהתיבה תהיה עם כמה שפחות רזוננסים. מתוך האתר של מורל:

Our research revealed that ½" (12.5 mm) thick Corian panels share the same acoustic properties as ¾" (19 mm) thick MDF panels. By employing Corian, internal bracing can be kept to a minimum, thereby enabling smaller cabinet design. Corian's low resonance point, weight and other properties greatly improved Octave's bass response, resulting in controlled and accurate bass

פורסם

תודה על התגובות :-D

עכשיו אפשר ללכת לישון בשקט... :sleeping:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...