Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אביעד.

איך האוברדרייב המכובה עוזר בחיסכון הדלק?

אני מבין שהוא כן שומר על התיבה ומונע משחק הילוכים, אבל חיסכון בדלק?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בדיוק כמו ברכב ידני. להאיץ מ-50 בהילוך רביעי לוקח יותר דלק מלהאיץ בהילוך שלישי, כי צריך ללחוץ על הדוושה יותר חזק, כלומר להזרים יותר דלק.

פורסם

זה ברור, אבל התיבה בד"כ תוריד הילוך בעצמה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בדיוק כמו ברכב ידני. להאיץ מ-50 בהילוך רביעי לוקח יותר דלק מלהאיץ בהילוך שלישי, כי צריך ללחוץ על הדוושה יותר חזק, כלומר להזרים יותר דלק.
לא בהכרח.

כמות הדלק נשלטת ע"י חיישן זרימת האויר. זרימת האוויר מושפעת גם מעוצמת הלחיצה על המצערת וגם מהסל"ד שבמקרה הזה הוא נמוך יותר.

במכונית שלי יש מד צריכת דלק, ובנסיעה בעליה ברביעי, פול גז, במהירות 80 קמ"ש - כ1900 סל"ד, הצריכה נמוכה יותר מאשר נסיעה באותה מהירות בשלישי - כ2500 סל"ד ולחיצה חלשה הרבה יותר על הדוושה.

אמנם מדובר במנוע דיזל ו1900 סל"ד קרובים מאד לשיא המומנט אבל גם במנוע בנזין יותר לחיצה זה לא בהכרח יותר דלק.

פורסם

לידע כללי, איזה רכב יש לך?

ברכב הראשון שלי (קורולה 93 ידני) גם היה מד כזה. אבל לא שעון, אלא נוריות LED.

ועדיין לא הבנתי מה עושה כפתור הפוואר, ואיך הוא משפר את הביצועים של הנבלה - גם לאחר חיפוש בפורום.

אביעד

פורסם

יש לי פיאט אוליסה עם מנוע פיז'ו 2 ליטר HDi (דומה מאד לזה שקיים בג'אמפי)

כפתור OD off לחוץ זה בדיוק כמו מצב "3" בגיר 1-2-3-4.

כפתור power מעביר את הגיר לתכנית ספורט שמושכת את ההילוכים לטורים יותר גבוהים לפני החלפה. זה לא אמור לחסוך דלק שכן המצב השני נקרא econo...

פורסם

ברכב הראשון שלי (קורולה 93 ידני) גם היה מד כזה. אבל לא שעון, אלא נוריות LED.

יש לי חבר עם כזה רכב ויש לו 2 לדים שאחד מהם תמיד דולק בצבע כתום וכתוב "חסכוני".

מה זה אומר בכלל? ומה הלד השני אומר?(הוא אף פעם לא דולק) ואיך מעבירים מצבים שם? מה המטרה של זה בכלל?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לגבי הקורולה: כאשר הכתומה דולקת, סימן שאתה נותן יותר מדי גז. לדוגמא: אם אתה מאיץ מהר או אפילו בשיוט רגוע על 90 - אם אתה לוחץ על הדוושה יותר מדי, ללא צורך (ליטוף ממש) אז הכתומה דולקת.

אגב, ניתן בסבלנות ובנחישות להאיץ עם הרכב ל-100 בלי להדליק את הנורה הכתומה בכלל!

לגבי המיצו: האם במצב פאוור בנסיעה רגועה ללא משיכות הילוכים - האם יש הבדל בין אקו לפוואר?

פורסם

לאביעד:

תפקיד כפתור ה POWER הוא אחד:

בעת מחירת הרכב כשהוא חדש אומר איש המכירות: ..."ובנוסף לכך יש לרכב גם כפתור POWER"

• תוכן חדש...