Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברה, אני כרגע בתהליכי רכישה של הרכב הנ"ל מודל 95 בעל נפח מנוע 1800 סמ"ק.

אני מכיר את הרכב, אני מטפל בו מזה שנתיים ויודע שלאחר הרכישה אצתרך לעשות טיימינג וקלאץ'.

השאלה הראשונה היא על איזה חברה ללכת מבחינת הקלאץ', פשוט אין לי נסיון וזו תהיה הפעם הראשונה שאני עושה את זה?

לפי אוטודאתה במנוע הזה יש שני רצועות טיימינג אחת לגלי הזיזים ומשאבת המים והשנייה לגלי איזון של גל הארכובה , האם זה מסבך מאוד את תהליך ההחלפה או שהשד לא נורא וזו פשוט עוד רצועה.

אשמח לקבל טיפים מאנשים מנוסים עם המנוע הזה.

כמו כן במערכת בקרת האקלים ישנו רכיב השולט על מהירות הסיבוב של המפוח, אני איתרתי אותו בסרטוט החשמלי, אבל איכן הוא נמצא הלכה למעשה ברכב ליד המפוח או בלוח הפיקוד, והאם מישהו יודע על עלות של רכיב זה והאם עצם העובדה שזהו רכיב אלקטרוני מאפשרת את תיקונו?

פורסם

הרכיב הנו וסת מהירות אלקטרוני למאורר הפנימי והוא נמצא ליד המאורר הפנימי הנמצא מתחת לדשבורד בצד ימין. מעטים המקרים שניתן לתקנו אך לפעמים כל הבעיה הנה ממחבר החוטים המתחברים אל הוסת שנשרפו מגעיהם. וסת חדש כזה אינו זול והוא נמצא גם בפיאט טמפרה עם מע' אקלים מקורית..

מה התקלה המורגשת במאורר הפנימי?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בקשר לטיימינג אתה צודק יש שמה 2 רצועות אחת פנימית זה גל ארכובה,משאבת מים ו 2 גלי פיקות

החגורה היותר חיצונית זה גל ארכובה 2 גלי איזון ומותחן.

לפי דעתי אם לא התעסקת עם טיימינג עם 2 גלי פיקות אל תיגע בזה.

אבל אם יש לך נסיון תסמן כל פולי עם טיפיקס או טוש לא מחיק או אפילו תן סימן עם איזמל קטן שלא יעלם לך, תפרק תחליף מותחנים ותרכיב.

בהצלחה ..

פורסם

תודה על התגובות, לגבי הקלאץ' אני גם מכיר את החברה valeo אך לא יודע מה איכות החלפים, אני רוצה לעשות פעם אחת ולשכוח מזה לכמה שנים טובות ולא שאצתרך לפרק שוב בגלל שהקלאץ לא איכותי.

לגבי המפוח הפנימי לפי מה שהבנתי הוא לא עבד בכלל וכרגע התקינו של רכב אחר כאשר ברירת המחדל היא מהיות מינימלית כלומר המפוח עובד לאט מאוד ולא ניתן להגביר את המהירות , למען האמת עדיין לא פירקתי שם כלום כי הרכב טרם עבר לבעלותי, אני פשוט אוסף כמה שיותר מידע, לצערי אין כמעט באינטרנט ובאימיול ספרות טכנית של הרכב הזה.

פורסם

בעקרון מע' האקלים בדדרה הנה כמו של הפיאט טמפרה שיש לי עליה חומר טכני ומידע.

גם מנוע המאורר הפנימי הנו כשל מע' אקלים פיאט טמפרה.

כשהמכונית תהיה ברשותך אז פנה אלי.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...