Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7332 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שקניתי את התוסף המוכר אמר לי אחרי ששמים אותו לנסוע נסיעה ארוכה האם זה נכון או שאפשר למלאות אותו ולנסוע נסיעות קצרות

פורסם

בשימוש בתוסף 44K, חפש את הדרך [ הנסיעה]הקצרה ביותר למוסך הקרוב, משום שקרוב לוודאי תזדקק לכך!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

למה צביקה?

שמתי את זה למנוע הטורבו דיזל ברכב שלי, והרכב נוסע שקט יותר, וחלק יותר.

אבל לא 44K אלא משהו של LIQUY MOLY במיכל זהוב בצורת פחית גדולה

120 שח זה עלה לי

פורסם

מה שצביקה התכוון זה שהדעות לגבי יעילותו של התוסף חלוקות.

אישית לאחר שימוש בו לא שמתי לב להבדל, ישנם כאלה שאומרים שהוא עושה פלאים, וישנם כאלה שאומרים שהוא רק מזיק וגורם לנזילות.

תכלס שני הדעות נכונות אבל הרבה תלוי בסוג הרכב, קילומטרז, איכות חלקים , רמת פיח, אופן השימוש בתוסף וכדומה.

וK44 בדרך כלל שמים לפני טיפול באוטו, ניתן למלא לתוך מיכל דלק מלא או ישירות למנוע כשישירות למנוע גורם לניקוי אגרסיבי יותר ויותר סיכוי לתקלות מאשר לפלאים, לכן מי שבוחר לעשות אינפוזיה ער מאוד למצב המנוע.

המוכר טעה, נסיעה ארוכה עם K44 לא בריא למנוע ובעצם אם לא תחליף שמן במנוע זמן קצר לאחר השימוש בK44התוצאה תהייה כאילו לא השתמשת בתוסף.

ככה שאם הרכב לקראת טיפול או שאתה יודע איך בעצמך להחליף שמן מנוע ופילטר דלק, ואתה חושב שהמנוע במצב טוב, אך סובל ממשקעי פיח השתמש ב K44 לפי שיקולך, אם לא אז התענוג שלבזבז כ 90 שקל לפחית אינו משתלם.

פורסם
צביקה , פרט נמק והסבר
איציק שלום רב!

שימוש בתוספים השונים, מיועד לרכבים הסובלים מרמת פיח גדולה בתא השריפה, ובשסתומים, בגלל נסיעות עצור וסע( נסיעות קצרות) עירוניות בעיקר, שבהם המנוע עובד בטמפרטורת עבודה קרה, ותערובת דלק עשירה, שגורמת לפיח להדבק לראש השסתום, ואו לתושבת השסתום ,(במקרים חמורים), ומונכעת אטימה מושלמת של ראש השסתום לתושבתו, מצד אחד, ולהגדלת יחס הדחיסה , הגורם לדטונציה, התלקחות הדלק בתא השרפה, לפני זמנו, בגלל נקודות להט בבוכנות או בשסתומים, המגבירים את הטמפרטורה בתא השריפה וגורמים ל"לצלצולים", כאן נכנס ונדרש התוסף שימיס את הפיח הנדבק לדפנות ולראש השסתום, ולתא השרפה בראש המנוע, ובבוכנות, על מנת למנוע את הנזק לבוכהות בגלל התחממות יתר, וצלצולים, וזאת על ידי אינפוזיה ישירה לסעפת היניקה . וממנה לשסתומים לראש המנוע, ולבוכנות. השימוש הוא בסלד גבוה יחסית ומבוקר, ובא בטיפטוף איטי, עד לגמר התוסף, המסת הפיח גורמת לניקוי תא השריפה מאידך, אך לסחיפת הפיח לשמן המנוע, ומכאן הסיבה שמומלץ לבצע אינפוזיה , סמוך מאד להחלפת השמן הקרובה.

שימוש שלא בדרך אינפוזיה כפי שהוסבר לעיל, אלא ישירות לטנק הדלק, גורם להמסת הבוצה, החלודה.. והמים השוקעים בטנק הדלק, בגלל איכות הדלק בארץ, וגורמת לסחיפת הלכלוך למסנן הדלק,

ומשם לסתימת המזרקים הדרך קצרה!

טיפול בנקוי מזרקים, שלא היה נחוץ לפני החדרת התוסף, שעלותו גבוהה, נגרם שלא לצורך, וזאת לא כולל החלפת מסנן דלק שנסתם ועלותו גבוהה.

עכשו השאלה נשאלת למה קיימים התוספים?

עובדות: כל הדלקים בארץ מתוספים.

דלק מהול בנפטא, מים , או אוקטן נמוך יותר, התוסף לא ינקה או יזקק את הדלק ויפריד אותו ממים או מנפטא, ובוודאי, לא יעלה את רמת האוקטן, הפיתרון במקרה זה ריקון טנק הדלק והחלפת מסנן דלק.

רכבים חדשים עם נסיעות ארוכות, ומנוע תקין ומכוון, רמת הפיח המצטברת בתא השריפה אצלם אפסית יחסית, ולכן לא זקוקים לתוסף ממילא.

רכבים ישנים עם נסיעות קצרות ועירוניות בפקקים, זקוקים לאינפוזיה, השיפור מיידי ולזמן ארוך מאוד.

רכבים שהדלק שלהם מהול, תוסף דלק לא יעזור מהסיבות שפרטתי לעיל....

אבל אם הרכבים הישנים, משתמשים תוספים בדרך הנכונה,[ כלומר באיפוזייה], רמת היעילות עולה עשרות מונים, וללא כל נזק, ועם הטבה מידית.

לרכבים ישנים בעלי קרבורטור, מניסיון אישי, שימוש בתוספי דלק, גורם להמסת חלקי גומי בקרבורטור, ולהתנפחות ולהתפוררות האטמים בקרבורטור, ומכאן הדרך לסתימות דלק בקרבורטור לחנק ולקרטועים הדרך קצרה, למכון הקרבורטור הקרוב... ועל כך אני מברך!!!

***** מחובתי לציין הכותב הוא בעל מכון לקרבורטורים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני מסכים עם צביקה,לפחות לגבי החלק האחרון,חבר ששם את התוסף במיכל דלק ב סוזוקי 86 קרב',הרכב שעד לפני הכנסת התוסף נסע טוב,אחרי התוסף התחיל השתעלויות וסתימות דלק,והגיע עד שיפוץ קרב' לרכב.לחלקים האחרים אני לא יכול להגיב ,מכיוון שאני לא מכיר.

ערב טוב רן. 000200A1.gif

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
, התוסף לא ינקה או יזקק את הדלק ויפריד אותו ממים או מנפטא,

לידעתכם,

תוספי דלק אכותיים, כדוגמת 44K, גורמים למהילת המים לתוך הדלק! ההפך מהפרדת המים, ובכך מסייעים לבעיות הצטברות מים במיכל הדלק.

פורסם

לפי מה שרשמתם אפשר להבין שבשום מצב אין יעילות כל שהיא להוספת התוסף למיכל הדלק. לא משנה גיל הרכב, הק"מ, כן טיפול אח"כ לא טיפול.... האם זה באמת המצב?

מה שנאמר כאן שונה לעומת אי אלו שירשורים אחרים שהיו כאן בנושא, והמלצות של כל מיני בעלי מוסכים. אני לא חקרתי את הנושא באופן אישי, ולכן לא מביע כאן דעה אישית. פשוט כקורא מהצד אני רואה פה שירשורים הפוכים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=44&highlight=44K

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=111782&highlight=44K

פורסם

שלום לכם.

אתמול חזרתי הביתה אחרי נסיעה לבאר שבע (מאשקלון).

בדרך חזרה שמתי לב שהאוטו לא נוסע חלק.

יותר ברמזורים שאני עומד ואז מתחיל לנסוע אז יש מין בלימות כאלה כאילו נגמר הדלק.(ויש דלק).

משמע שיש סתימה במזרקים.

האם אני צודק?

עכשיו ממש מרגישים את זה והרכב כבר לא נוסע חלק בכלל.

מדובר על רובר 620SI

מנוע 2000 סמ"ק.

שנת 95 עם 195K קילומטר.

כמובן שישר המליצו לי על K44 ואחרי שקראתי את השירשור והתגובה של צביקה אני ממש מתלבט.

מה אני יכול לעשות חוץ מלהוסיף תוסף?

וכמובן שבגבול הטעם הטוב.

יום טוב.

אודי

ROVER=~~

פורסם
לפי מה שרשמתם אפשר להבין שבשום מצב אין יעילות כל שהיא להוספת התוסף למיכל הדלק. לא משנה גיל הרכב, הק"מ, כן טיפול אח"כ לא טיפול.... האם זה באמת המצב?

מנסיוני עם התוסף 44K ברכבי דיזל, הוא פתר בעיות עישון וסחיבה, גם רכבים שנכשלו על זיהום אויר.

פורסם

אף אחד מאיתנו פה הוא לא כימאי ולא מהנדס חומרים (או שכן?) ולכן טעות לשפוט את החומר בלי להכיר היטב את הדלק שבו נעשה שימוש שכן ייתכן שהוא זה שגורם לתקלות, או לחילופין תוספים אחרים שנעשה בהם שימוש לפני שהופיעה התקלה, התחממות יתר? חוסר טיפול ברכב?

עד היום היו פה לא מעט דעות לגבי התוסף וכעובדה, חלק מהאנשים מדווחים (גם בשימוש דרך מיכל הדלק) על שיפור דרמתי בהתנהגות, ומצד שני כאלה שמדווחים תקלות בעקבות השימוש בו.

לכל המתלבטים, לא תקבלו פה תשובה חד משמעית.

פורסם
מנסיוני עם התוסף 44K ברכבי דיזל, הוא פתר בעיות עישון וסחיבה, גם רכבים שנכשלו על זיהום אויר.

ומה לגבי רכבי בנזין?

• תוכן חדש...