Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מדבר על מכוניות סטדנרטיות משפחתיות ממודל 98 -00 (מזדה לנטיס , בלנו , יונדאי אקסנט , דיטסו שרייד , טיוטה קורולה וכל הדומות להן ) .

אני מדבר על ממוצע שבערך מחזיק המנוע למה יש כאלה שאומרים לי שהמנועים האלה יכולים להחזיק 400K ק"מ ויש כאלה שמפחדים לגעת באוטו שעבר כבר את ה-180K ק"מ .

בוא נצא מנקודת הנחה שחצי מאורך חיי המנוע הוא טופל במוסך מורשה עם שמניים טובים וחלקים מקורים והחצי השני מהזמן אצל מוסכים לא מורשים אבל לא אצל חאפרים והטיפולים והכל נעשו בזמן .

אודה מראש לכל העונים לשאלותיי בברכת שבת שלום .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מומחה בנושא,אך זה משתנה מרכב לרכב אפילו באותו דגם,שהייתי בצבא נהגתי על אפלאוז 3 וחצי שנים ו 500 אלף קילומטר,ללא החלפת מנוע,[אך הוחלף גיר,פעם אחת,וקלאץ 5 פעמים],לעומת זאת אני מכיר הרבה אפלאוזים צבאיים מהתקופה שלי ששפכו מנוע,אחרי 300 אלף ואף פחות,לכן אני חושב שזה אינדוידואלי לכל רכב ורכב,ד"א הרכב טופל רק במוסך מורשה.

שב"ש רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

הכל תלוי ברכב, איך טופל וכמה הושקע בו בין היתר.

אם לא כל הזמן טופל במורשה, סימן שלא היה ממש אכפת לבעלים מהרכב, משמע הרכב "סובל יותר" .

לדוגמה, רכב מוזנח, טיפולים לא בזמן, יכולים לגרום למנוע למות גם אחרי 150K ..

פורסם

משנה כיצד טיפלו ברכב.

חשוב שטיפלו בזמן , ואם טופל בשמן מינרלי, היה יותר מרצוי שיוחלפו שמנים לאחר 7000-8000קמ' ולא יותר, מה שאף אחד לא עושה.

אם טופל בשמן 1/2 סינטטי, אחלה, רק שהוחלף בזמן.

לא פחות חשוב, בכל סוגי המנועים והרכבים, ובמיוחד במנועים של למשל דייהטסו, פיג'ו ואחרים, שתמיד, אבל תמיד, השתמשו בנוזל קירור ייעודי, ולא במיים , אפילו לא למס' ימים.

מאוד משנה אופן השימוש ברכב מבחינת משיכת הילוכים ועוד.

מאוד משנה האם הנסיעות היו רק בעיר, או משולבות, או רצוי הרוב מחוץ לעיר.

ועוד אי אילו דברים

לי היתה טויוטה קורולה 1993 עם מנוע מקורי, שגמעה 400000 קמ!!! ומכרתי אותה לא מזמן, ובבדיקה רשמו מנוע תקין!!!! והוא היה תקין! (וגם הגיר)

מצד שני, לקוח שלי עם דייהו לנוס 2001 , שטופל במוסך מורשה בלבד, הגיע אלי עם מנוע מזייף , התברר שמעברי שמן לליפטרים (שסתומם הדראולים) היו סתומים!!!

אז אין ממש חוק, יש למצוא רכב שמור , קלומטרז' נמוך.

בכל אופן, לא ניתן להתעלם מהקלומטרז' שהרכב עבר ,וכמה שפחות , יותר טוב, עד לגבול קיצוני. (מנוע שלא נסע בכלל זה גם נזק)

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני רשם את הכל כמו שצריך

תוספת קטנה לדבריו, אין דבר כזה מנוע בנוי ל400 אלף או ל180 אלף!

תבוא תראה את הסקודה שלי שעברה עכשיו טסט. אני לא מטפל בה במוסך מורשה, רוב העבודות אני עושה לבד ואני בטוח כי רכב כזה משנת 92 במצב בו הוא נמצא ואיך הוא שנוסע יהיה קשה למצוא (וזאת אמרו המוסך האחרון שבדק את הרכב לפני הטסט).

הכל תלוי בבעלים של הרכב. לכן אני מאד ממליץ לקחת את הרכב לנסיעת מבחן כאשר הבעלים של הרכב הוא/היא הנהג, וזאת הדרך הכי מהירה לראות איך הם מתייחסים לרכב.

פורסם

רכב שמטופל באהבה מחזיר אהבה.

איך שאנשים יתיחסו לרכב שלהם ככה הרכב שלהם ישמר לאורך השנים.

חבר שלי קיבל מסבא שלו סובארו DL 93' שמורה כמו שרק סבא יודע והוא הפך אותה לפחנוע על 4 גלגלים ואפילו נתקע (!) איתה מס' פעמים. יחס גורר יחס, עין תחת עין - שן תחת שן או מה שתרצו...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
.

חבר שלי קיבל מסבא שלו סובארו DL 93' שמורה כמו שרק סבא יודע והוא הפך אותה לפחנוע על 4 גלגלים ואפילו נתקע (!) איתה מס' פעמים. יחס גורר יחס, עין תחת עין - שן תחת שן או מה שתרצו...

.

מעניין שדווקא המכונית שהכי הרבה ראיתי נתקעת בכבישים זה הDL המהולהלת :roll: ..טוב לא נהפוך את זה לשירשור אמינות.

אולי אני אומר את זה בגלל שאני לא מאמין בפרות קדושות..

פותח השירשור,אורך חיים של מנוע נקבע על פי איך שאתה נוסע ושומר עליו בלבד!

יוגב

פורסם

לא הכל תלוי בטיפולי הרכב

הרבה תלוי גם- איך וכיצד בעל הרכב נוהג.

כלומר :

הדבר הראשון התנעה ראשונה בבוקר -יש כאלה שמניעים את הרכב עם "פול" טורים (כי המנוע קר)

ויש כאלה שמניעים ללא לחיצה על דוושת הגז כלל.

בעליות יש נהגים שמאמצים את המנוע ויש כאלו שלא .

אז הרבה תלוי -גם בצורת ואופן הנהיגה של בעל הרכב.

ירון מאיר

פורסם

,אם לא כל הזמן טופל במורשה, סימן שלא היה ממש אכפת לבעלים מהרכב, משמע הרכב "סובל יותר" .

מאיפה המשפט הזה הגיע?

לגבי הDL שאתה רואה בצידי הכבישים, אני משום מה לא רואה אותם אך נניח שכן, מי שיש לו DL, בדרך כלל לא משקיע ברכב שקל,לא עושה טיפולים ,ופשוט מושך...למה, כי הרכב הזה הוא סוס עבודה וייסע בכל מצב,אבל, גם לזה יש גבול, ועם כל הזילזול הזה, בסוף הוא נתקע ,תוסיף את כמות ה DL שנוסעות על הכבישים ותיווכח לדעת שיש המון יחסית לרכבים אחרים, הרבה יותר מכל רכב אחר משנות ה 80-90.

פורסם

כשאתה מניע וישר נוסע בפול גז כשהרכב קר , אתה דופק את המנוע כי השמן לא מגיע לכל חלקי המנוע כמו שצריך וגם כשהמנוע קר בהתנעת בוקר, עד שהוא לא מגיע לטמפרטורת העבודה שלו או לפחות מתחיל להתחמם, הכל עדיין עובד לא באופן אופטימלי, המתכת מתרחבת בחום ומתכווצת בקור.

לכן , בעצם, הבלאי הכי גדול של המנוע נגרם בהנעות, ובמיוחד בהנעות קרות.

פורסם
לא הבנתי מה קשור אם אני מתניע עם פול גז או שאני נותן למנוע להתחמם לבד בהדרגה ובעדינות ?
נסה לדמיין .

אתה קם בבוקר ומיד ללא כל דבר נוסף אתה מתחיל בריצת בוקר ללא כל חימום שרירים.

ירון מאיר

פורסם

ירון ו MSDS זה ממש לא נכון כי הרכבים המודרניים של היום מגיעים לטמ' עבודה מהר מאוד משהו כמו 3-4 דקות .

וגם קשה לי להאמין שבן אדם מבוגר (הכוונה לא ילד מתלהב שיושן על הגז ) יקום בבוקר ויתחיל לפמפם גז .

פורסם

ברכבים ישנים תוך 3-4 דקות המנוע אמור להראות טמפרטורה אופטימלית פלוס מינוס, כמובן אם הרכב תקין לחלוטין, בחדשים זה הרבה פחות, ברכבים החדשים יש מחשב ששולט על העסק, לכן מרגע ההנעה, אתה לא מרגיש כלום , אתה לא תרגיש שהרכב קר כי המחשב מחפה על זה, בכל זאת הנעה וישר נסיעה בטורים גבוהים מאוד לא מומלצת ולא משנה איזה רכב זה.

אם אתה עדיין טוען שזה לא נכון , אז בבקשה, תמשיך להניע וישר להרביץ בגז, סה"כ זה רכב שלך(או של אבא).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...