Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האינטרנט ויחסים חברתיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבת שעברה הצטרפתי עם חברי דניאל לטיול של מועדון הרואדסטרים.

בנסיעה בדרך דיברנו ביננו, על כך שטיול כזה לא היה יכול להתקיים ללא האינטרנט.

השתתפו בטיול בעלי רואדסטרים (וחברים שלהם שנדחפו :lol: ), שהמכנה המשותף בינהם היה העובדה, שהם גילו שותפים לשגעון שלהם בזכות הפורומים באינטרנט.:type:

היום נפגשתי עם חבר טוב שלי, כספר(ב).:king:

לא הכרתי אותו מעולם, עד שקראתי הודעה שלו בפורום IOL לפני מספר שנים, בה הוא מתאר את ה-205GTI שיקנה ואת השיפוץ שתעבור. אז הבנתי שיש לי במשותף איתו הרבה דברים, שאין לי אפילו עם חברי הטובים ביותר.

בקרב חבריי (מבית הספר / צבא / לימודים / עבודה) נתקלתי רק לעיתים נדירות באנשים שהבינו את אהבתי, ופתאום בפורום, נתקלתי בריכוז גבוה של אנשים עם אותה אהבה.

היום קיבלתי תזכורת נוספת לעניין.

הייתי במועדון ה-5, כדי לחגוג יום הולדת ליוליה:beerchug: , שגם אותה הכרתי דרך הפורום, ושם פגשתי את בני ל ואת צביקה.

גם את בני אני מכיר דרך הפורום, ואף נפגשתי איתו ועם מכווץ בולמי הזעזועים שלו מספר פעמים.

את צביקה לא פגשתי מעולם, ולמרות זאת, היום, כשפגשתי אותו לראשונה במועדון ה-5, הרגשתי כאילו הוא חבר ותיק שלי.

הרגשתי צורך להעלות זאת על הכתב, לא מדובר במחקר אנטרופולוגי, אלא בסה"כ בשמחה שלי על חברים, שאלמלא האינטרנט הייתי מפספס.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כל מילה חקוקה בסלע

בתור אישה קשה לי למצוא אנשים שחולקים אתי את התחביב, וכאלו שמוכנים לקבל את העוף המוזר הזה שאני מייצגת (אישה שאוהבת מכוניות? ועוד ברוטאליות?!! קיימת חיה כזאת?!!!). אבל מהפורום הזה בעיקר מצאתי לי חברים טובים, שותפים תחביב, אחים, אחות ואפילו חבר.

אנשים שהכרתי רק על פי כינוי בפורום, שלא פגשתי בחיי, שולחים לי איחולים לבביים ליום הולדתי - לי הקרבה הזאת מחממת את הלב.

זה מדהים איך בקלות כזו אפשר להכיר אנשים שחולקים אתך כל כך הרבה דברים ומבינים בדיוק כמוך את עומק השריטה.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
לאבקרב חבריי (מבית הספר / צבא / לימודים / עבודה) נתקלתי רק לעיתים נדירות באנשים שהבינו את אהבתי, ופתאום בפורום, נתקלתי בריכוז גבוה של אנשים עם אותה אהבה.

היום קיבלתי תזכורת נוספת לעניין.

הייתי במועדון ה-5, כדי לחגוג יום הולדת ליוליה:beerchug: , שגם אותה הכרתי דרך הפורום, ושם פגשתי את בני ל ואת צביקה.

גם את בני אני מכיר דרך הפורום, ואף נפגשתי איתו ועם מכווץ בולמי הזעזועים שלו מספר פעמים.

את צביקה לא פגשתי מעולם, ולמרות זאת, היום, כשפגשתי אותו לראשונה במועדון ה-5, הרגשתי כאילו הוא חבר ותיק שלי.

הרגשתי צורך להעלות זאת על הכתב, לא מדובר במחקר אנטרופולוגי, אלא בסה"כ בשמחה שלי על חברים, שאלמלא האינטרנט הייתי מפספס.

רז האם יתכן שקיים גם חוש טלפתי בין חברי הפורום המכובד הזה?

האם יתכן וקיימת הרגשה משותפת לשני אנשים זרים כביכול, ולמעשה מתברר שהם חברים וותיקים?!

לחן פרחי היסטוריון הפורום פתרונים!

חג שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מסכים אתך ב-100%.. , גם אני חושב שבלי האינטרנט כל התחום המוטורי בארץ , גם מה שחוקי וגם מה ש( בינתים? ) לא חוקי היה הרבה פחות מפותח אלה סגור ופרטי.. , ללא ספק האינטרנט והפורומים בפרט הם כלי חשוב מאוד של כולנו..

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

לדעתי זה מה שיפה והמטרה של כל הפורומים שיש באינטרנט.

אנשים בעלי תחביב משותף ו "שפת שיחה" משותפת מוצאים ומתחברים אחד לשני. פנטסטי.

אני חושב שרק דברים טובים מתרחשים תודות לפורומים הללו שצצו בשנים האחרונות כפטריות אחר הגשם בכל נושא בעולם.

שלא יגמר לעולם! :mm_yeah: :mm_yeah: :mm_yeah:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אךךך.. כל כך מוכר, פשוט לא יאמן.

את mayrun מהפורום אני מכיר כבר המון זמן, אבל מפורום אחר. אני חושב שאני מכיר אותו כבר קרוב ל-5 שנים אם לא יותר, ונפגשתי איתו רק ביום רביעי בערב.. אחרי שהוא סוף סוף קנה את ה-106XS הדנדשה שלו, ואני הייתי בנתניה (המתועבת) לליל הסדר, והוא בכ"ס.. נפגשנו באמצע (איקאה) פעם ראשונה מכל הזמן שאנחנו מתכתבים באינטרנט ומדברים בטלפון, וזה היה מפגש... איך נאמר... רגיל. כיאילו אנחנו עושים את זה ביום יום.

האינטרנט תמיד היה ה-מקום בשבילי לפגוש אנשים מעניינים, בסביבה שלי אף פעם לא יצא לי לפגוש מישהו שבאמת מתעניין בדברים שונים כאלה ואחרים (מחשבים, גאדג'טים וסלולר, וכמובן מוטוריקה) כמו שאני מתעניין בהם, רק האינטרנט מאפשר לעשות זאת.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

רז,מסכים איתך לחלוטין.

למפגשי מועדון החמש,אני מגיע מלמעלה משנתיים.

בעבר שהגעתי,ראיתי את כולם מדברים ביניהם על דברים שגם אותי עניינו ,אבל לא היה איך להיכנס למשפחה הגדולה הזו.

רק שהתחלתי להיכנס ל''עניינים'' בפורום ובמיוחד בפורום האספנות,גיליתי חברים רבים .

היום שאני מגיע למועדון החמש,כולם כבר מכירים אותי,מדברים ונהנים.כמו משפחה גדולה!

מוזר שדווקא אותך לא יצא לי לפגוש...:roll:

חג שמח,

לירון

פורסם

גם לי יש סיפור דומה.. אני מכיר 2 חברים טובים שלי בזכות הפורום {בייקר בוי מפה} שקניתי את האופנוע הייתי מדבר איתם בפורום 50 סמ"ק וניפגשנו ועד היום אנכנו חברים טובים {ניפגשים כימעט כל יום} כבר שנה ומשהו כבר עברנו מאופנועים למכוניות ועכשיו גם יש לי עם מי ללכת לארועים מוטוריים ולמיפגשים ויש עם מי לחלוק את התחביב:-P

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

אני שותף מלא לדעה של רז לאיך שרשת האינטרנט שיתנה לגמרי את צורת ודרך היווצרותן של קהילות חברתיות כתהליך מעולם הסייבר ספייס לעולם האמיתי כאשר נשארת אינטגרציה בין שני העולמות.

אני כרגע בשנה האחרונה ללימודי תקשורת וניהול ועבודת הסמינר שלי תעסוק בקהילות חברתיות באינטרנט (אולי זאת הבמה לבקש ממי שיש לו חומר בתחום לפנות אלי...).

כמו בכל סוגיה מחקרית תמיד יש את האסכולה הנוספת/שלילית. הגישה שניה טוענת שבגלל האינטרנט אנשים מחפשים להיות חלק מקהילות בהם יש אנשים דומים להם ככל שניתן. ברור שטבע האדם מאז ומעולם היה להיות מוקף באנשים שדומים לו אבל האינטרנט מהווה כלי להיווצרות קהילות חברתיות מאוד ספציפיות בכל תחום בחיים.

מצב כזה יכול ליצור אנשים "מומחים" בתחום מסויים (נגיד רכב) אבל בגלל שהם יסתבבו כל הזמן עם אנשים דומים להם הם לא יחשפו לתחומי עניין וידע נוספים (כמו סריגה).

ברור שהמצב שאני מתאר תלוי גם באופי הבנאדם ועוד.

אבל, מעבר לכך, האינטנרט עשה אותנו צרכנים חכמים יותר, מוציא את הכוח של אחזקת ושיחרור מידע מתאגידי הענק בכל תחום (תקשורת, הייטק, תעשיה).

אני מסכים עם רז, לראייה רוב חברי הם מהתחום והכרתי אותם בשלב הראשון דרך האינטרנט. מעטים האנשים שנשארו חברים שלי מתקופת התיכון.

פשוט רציתי להוסיף עניין לדיון...

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אכן כל שנאמר נכון,

אבל לפורומים באינטרנט יש יתרון נוסף - הקוראים / מעריצים השקטים.

בנוסף לכל הדמויות / חברים שעוברים מהעולם הוירטואלי למציאות יום אחד, ישנם עוד רבים שבוחרים להישאר בצד הווירטואלי וחלק מהם על אף התמכרותם לנושא, מעולם לא כתבו מילה בפורום כלשהו. גם הם שם ואני חושב שזה נהדר שהאינטרנט מאפשר להם את היכולת הזו.

חג שמח !

דני G.

פורסם

הכל נכון, נכון, ושוב נכון.

אין הרבה שרוטים בסביבתנו, עד כדי כך שבכל יום נושא השיחה איתם יהיה על הרכבים.

לכן, בפורום אנו נחשפים וחושפים את האהבה הנוספת שלנו לעיני כל.

מדרך הטבע שיש "שותפות גורל" (איזה ביטוי...:-D ) בינינו, דבר שכשלעצמו מחזק קשר.

ניתן לאמר שיש לנו מעין עולם ומשפחה נוספת לעולמנו הרגיל.

ראיה לכך: הנושאים האישיים שאנו גולשים אליהם מידי פעם, אפילו ויכוחים ומריבות קטנות,

ואפילו הברכות שקיבלתי ליום הולדתי. חימם את הלב ממש.

אז, שרק נהיה בריאים ונמשיך כך.

חג שמח - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
אכן כל שנאמר נכון,

אבל לפורומים באינטרנט יש יתרון נוסף - הקוראים / מעריצים השקטים.

בנוסף לכל הדמויות / חברים שעוברים מהעולם הוירטואלי למציאות יום אחד, ישנם עוד רבים שבוחרים להישאר בצד הווירטואלי וחלק מהם על אף התמכרותם לנושא, מעולם לא כתבו מילה בפורום כלשהו. גם הם שם ואני חושב שזה נהדר שהאינטרנט מאפשר להם את היכולת הזו.

חג שמח !

דני G.

האינטרנט הוא "סוכן חיברות" (מצטער על הביטויים האקדמאיים) בשביל אותם אנשים. הוא לומדים ומתחנכים מוטורית בזכות ההשתתפות הפאסיבית שלהם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

רז, כל מילה שכתבת נכונה.:mm_yeah:

בתור אחד שכל חבריו מהבית ומהילדות לא ממש חובבי מטוריקה והתחום לא מעניין אותם, בפורום הזה (בעיקר) מצאתי הרבה אנשים חמים שאהבתם למוטוריקה דומה לשלי. בזמנו לא חשבתי שיש יותר מדי אנשים כמוני שחיים,נושמים ורואים כל מה שקשור לרכב ומוטוריקה עד שגיליתי את הפורום.

מחמם את הלב לדעת שיש ריכוז אנשים גדול שהמכנה המשותף שלהם הוא האהבה למוטוריקה.:-)

Veni Vidi Vici

פורסם

רז, אין לך מושג אפילו באיזה קמצוץ אתה מדבר.. האינטרנט הוא אחד הדברים הנהדרים, אין לך מושג אפילו כמה קשרים נוצרים בכל יום , כמה הזדמנויות עסקיות נפתחות בכל יום וכל זה מתחיל מאיזה משפט באינטרנט בסגנון "יא אללה אני חייב להחליף עבודה" והתענינות של אחר..

אני מכיר כלכך הרבה אנשים שדרך אגב שאלו אם בנאדם אחר מחפש עבודה , והפלא ופלא הוא כן .. והוא מצא עבודה

שלא לדבר על לפחות 3 זוגות שכבר התחתנו לאחר שהכירו באינטרנט .. :)

• תוכן חדש...