Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

NASCAR

דובי מילר
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדבר האמיתי בספורט המוטורי בארה"ב זה NASCAR .

אתם יכולים להסכים איתי ואתם יכולים לחלוק עליי , אבל זה ממש לא מעניין אותי , אני מכור לזה ותודות לאחיה , אני גם רואה את המירוצים השנה ואתם לא...:evil:

הנה מה שכתבתי על ה-NASCAR כאשר חזרתי מארה"ב בקיץ -

http://www.formula-1.co.il/katava.php?doc_id=3289

עונת 2006 החלה עם נצחונות של ג'ימי ג'ונסון , בן קבוצתו של ג'ף גורדון , שאותו בטח ראיתם ב-ROC בפאריז ולאחר מכם ראינו גם ניצחון של בוש (לא ההוא...) ושל טוני סטיוארט .

אתם יכולים להגיד שזה אליפות העולם בפניות שמאלה , שזה ספורט מוטורי פרימיטיבי , אני אוהב את זה .

car.jpg

car.jpg

car.jpg

תהנו כמוני

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בספורט האמריקאי בכלל וב-NASCAR בפרט הרוב בנוי שם כמו סדרות טלויזיה אמריקאיות או סרטי אקשן .

יש טובים ורעים , לפעמים נהרגים שם , מגיעים הבנים של... להציל או האחים ויש גם בנות יפות (תשאלו את ג'ף גורדון ) .

ב-NASCAR השם דייל ארנהרדט הוא כמו אלוהים , ולמרות שעברו כבר מספר שנים מאז שנהרג , המספר-3 שהיה המספר שלו על הרכב , עדיין נמצא בכל מקום בארה"ב וכך גם המכונית שלו .

P_626882_1396938.JPG

לדייל ארנהרדט כמובן כמו בכל סרט אמריקאי יש בן שמשתתף במירוצי ה-NASCAR והשם שלו , כמה מפתיע ...דייל ארנהרדט ג'וניור .

Dale.Earnhardt.Jr.193.jpg

כאשר הייתי בארה"ב הוא סבל מעונה מחורבנת , אבל לעומת זאת הוא בחור צעיר ומאד נחמד שסך הכל רוצה להנות , קראתי את הספר שהוציא וממש אפשר להבין שהוא נהנה מהחיים האלו .

ארנהרדט הבא היה אלוף ב-NASCAR בצורה מעוררת כבוד , מיתוס ממש וכאשר הוא נהרג (וזה בסיפור אחר ) אמריקה היתה באבל , ממש כמו ברזיל כאשר איירטון סנה נהרג .

יום שבת הקרוב , מחר , היה אמור להערך יום ההולדת ה-55 של דייל ארנהרדט ותנחשו מה...?

יש מירוץ (כמו כמעט כל שבוע ) בטלדגה , שם ארנהרדט האבא ניצח 10 פעמים מתוך 76 נצחונותיו .

אתמול הרכב שלו הוכנס שם למוזיאון ומחר וביום ראשון בשני המירוצים שיערכו שם במסגרת ה-NASCAR - סדרת ה-BUSCH (הפחות יוקרתית ) וסדרת ה-NEXTEL תהיה הפתעה לקהל .

דייל ארנהרדט ג'וניור ינהג במכונית שלו שהיא צבועה בצבעי המלחמה של אביו המנוח .

הצבעים , כמו גם המספרים הם משהו מאד קבוע ומסורתי ב-NASCAR ולכן זה נחשב כארוע ענק שם .

1146041810.jpg

שברולט מונטה-קרלו , מנוע V-8 רועש , רכב צבעוני (עד כמה ששחור יכול להיות צבעוני ) .

המספר והפרסומות נשארו של הבן (מחוייבות חוזית ) .

dale_earnhardt.jpg

תהנו

דובי

פורסם

ארנהרדט היה אלוהים חיים בדרום ארה"ב בקרב חובבי הנאסקאר.

אותם אוהדים שלו רוכשים שנאה עזה לג'ף גורדון שהיווה תחרות קשה עבורו ומצד שנים אוהדים בצורה עיוורת את ג'וניור.

בכל סוף שבוע של מירוצים ניתן לראות על רכבים רבים את צמד המדבקות עם המספרים 3 ו-8 (האבא והבן) זאת למרות שעברו כבר כמה שנים מאז נהרג.

המירוץ בטאלדגה הוא יחודי בסבב הנאסקאר. זהו המסלול האובלי הארוך ביותר בסבב 2.66 מייל וכנראה בעולם) ושמו עד כמה שידוע לי נובע מהעובדה שהוא באיזור של בית קברות אינדיאני עתיק מה שמוסיף הרבה אמונות טפלות ומיסטיקה מסביב למירוץ.

אופיו של המסלול גורם לכך שהמכוניות נוסעות לאורך המירוץ בפול גז (גם בפניות) מסודרות ב 3-4 טורים ממש כמו מטס יפיפה.

אף נהג בודד לא מסוגל לברוח קדימה כי אז הוא מאבד את האפקט של הדחיפה מאחורה והמערבולות מאיטות אותו. מצד שני נהג שמאבד את החבורה מאחור מהר מאוד יאבד הקפה שלמה לכל החבורה.

בגלל הצפיפות של כל הרכבים על המסלול במהירות של למעלה מ 300 קמ"ש כמעט בכל מירוץ שם יש את מה שנקרא THE BIG ONE. אם אחד הנהגים בתחילת או מרכז החבורה מאבד את המכונית הוא אוסף איתו לא מעט מכוניות ולעיתים יש שם תאונות שמערבות כ-20 מכוניות מתוך ה-43.

למרות שניתן לחשוב שמירוץ כזה יהיה משעמם חילופי המקומות בתוך הקבוצה יכולים להיות מאוד מענינים אבל עיקר הטקטיקה במירוץ היא להישאר בתוך הקבוצה עד להקפות האחרונות. נהג שמאבד מעט ממונטום יכול לאבד 20-30 מקומות במכה.

אני בהחלט ממליץ למי שיכול להשיג אפשרות לצפות במירוץ שיעשה זאת.

פורסם

לגבי ארנהרדט .

אחד המאפיינים הגדולים של ה-NASCAR זה המשפחתיות .

אפשר למצוא שם ממש שושלות של נהגים - אבא , בנים , אחים , דודים .

משפחת ארנהרדט זה דבר מסובך .

המפורסם מכולם היה (ועדיין...) דייל ארנהרדט שנהרג , ג'וניור , הבן שלו , הוא למעשה מאשתו הקודמת שממנה התגרש ולאחר מכן התחתן עם אישה חדשה שהיא זו שמנהלת את כל פרוייקט המירוצים הזה .

מה שמצחיק הוא שג'וניור מועסק בחוזה רגיל על ידי האמא החורגת שלו .

כבר מתחילת דרכו במירוצי מכוניות , על פי מה השוא מספר בספר שלו , תמיד הסתכלו עליו כבן של...אבל אבא שלו עשה לו חיים קשים יותר מכולם .

גם כאשר התחרו יחד במסלולי המירוצים , הוא מספר שכאשר אבא שלו היה מגיע מאחוריו עם מס'-3 השחור הוא היה נותן לו מכה חזקה ומסמן לו שהוא כאן , חזקה יותר מאשר לכל נהג אחר .

ג'וניור מתאר את הקשיים שלו להיות נורמלי כבן של..מכיוון שתמיד לאבא שלו היו דרישות קשות בכל הקשור למירוצים ואימונים ואילו הוא רצה להיות "מתבגר" רגיל .

לגבי מערכת היחסים בין ארנהרדט וג'ף גורדון .

הבעייה שכאר שמתסכלים על זה מהצד חושבים על יריבות ומלחמות , ברוגז אולי אלא שג'ף גורדון תמיד מספר שארנהרדט האבא העריך אותו מאד והם היו מדברים הרבה בינהם .

היה בינהם גם קשר עסקי בגלל ששניהם נוהגים בשברולט ונפגשו רבות .

לפחות על פי המתואר אצל ג'ף גורדון זו היתה יריבות מלאת הערכה הדדית .

גם ג'וניור טוען שכלפי חוץ זה נראה ממש שונה ממה שיש באמת .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

אתם יכולים להסכים איתי ואתם יכולים לחלוק עליי , אבל זה ממש לא מעניין אותי , אני מכור לזה ותודות לאחיה , אני גם רואה את המירוצים השנה ואתם לא...:evil:

אתם יכולים להגיד שזה אליפות העולם בפניות שמאלה , שזה ספורט מוטורי פרימיטיבי , אני אוהב את זה .

זה כל כך מצחיק/עצוב איך שבכל פעם מישהו רוצה לומר משהו חיובי על נסקאר הוא ישר מרגיש שהוא צריך להיכנס למצב של התגוננות..

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם
זה כל כך מצחיק/עצוב איך שבכל פעם מישהו רוצה לומר משהו חיובי על נסקאר הוא ישר מרגיש שהוא צריך להיכנס למצב של התגוננות..

עמוס

עמוס בארצנו הנפלאה אני נחשב לעוף מוזר באהבתי העיוורת לפורמולה-1. למזלי אני עובד בחברה בינלאומית וקולגות גרמנים ואפילו בולגרים יכולים להחליף איתי חויות גם אם אין ולו צדיק אחד מתוך כ-1000 קולגות שלי בסניף הישראלי. אז מה אז אני צריך להתנצל שאני תולה פוסטרים על הקירות?

אני חושב שמירוצי הנאסקאר הם דבר מדהים ולא מרגיש שום צורך להתנצל על כך שאני אוהב אותם.

וכמו דובי גם לי יש את המזל שאני יכול לצפות בהם.

פורסם

עמוס

נהפוך הוא , אני ממש לא מרגיש צורך להתנצל שאני אוהב NASCAR .

רציתי פשוט להבהיר את הנקודה שזה נחשב ספורט מוטורי לא פופולארי בארצנו מלאת פעילויות הספורט...

אני לא חושב שיש סוג אחד של ספורט מוטורי שאני לא אוהב ומסוגל להסתכל עליו ...טוב במחשבה יש איזה אחד או שניים אבל ב-NASCAR ...זה כבר ממש סיפור אחר .

אותי זה פשוט מרתק .

דובי

• תוכן חדש...