Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

121 יפה, ונהג...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצערי אני חייב לפסול את כל התגובות האחרונות "להכניס אותו לכלא ל-60 יום" וכו', והאמת רן, אני לא מבין איך אנחנו יכולים בכלל לעזור לך בהתלבטות הזו, אני אסביר-

היחס של השוטר אל הנהג צריך להיות אובייקטיבי לחלוטין. לא משנה באיזה רכב הוא נוהג. בדרכי היום יום השוטר מפעיל הרבה שיקול דעת, בכל מצב של עבירה. ומחליט את החלטותיו עם הרבה הרבה שיקולים מסביב, ולא רק לפי "החוק היבש". אני מאמין ששיקוליך הסופיים נבנו לאחר הרבה שנות נסיון, האם "להכניס את האלמנט" או להזהיר ולשחרר. ולכן לא אני ולא אף אחד אחר יכול להביע את דעתו בצורה אובייקטיבית כיון שאנו לא יודעים מספיק על המקרה, חמור כפי שנשמע.

הנושא השני בו יש בעיה הוא הזילזול שלו במועדון החמש, בעל רכב אספנות שעושה עבירה כזו באמצעות רכב האספנות, צריך להיות בוש בעצמו, ולקבל אות קלון מטעם המועדון. כפי שכבר נאמר כאן בעבר, המועדון לא חייב לקבל כל חבר. כל רכב אספנות מקבל על עצמו כמוביל הפרסומת של מועדון החמש ברגע שהוא שם מדבקה או סמל.

בברכה

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
  • תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנושא השני בו יש בעיה הוא הזילזול שלו במועדון החמש, בעל רכב אספנות שעושה עבירה כזו באמצעות רכב האספנות, צריך להיות בוש בעצמו, ולקבל אות קלון מטעם המועדון. כפי שכבר נאמר כאן בעבר, המועדון לא חייב לקבל כל חבר. כל רכב אספנות מקבל על עצמו כמוביל הפרסומת של מועדון החמש ברגע שהוא שם מדבקה או סמל.

בברכה

אבי .פ.

לפי מה שאתה אומר, אם אני עושה Burn Out עם האמריקאית שלי, דבר שנחשב ל"לא חוקי", אני אמור לקבל אות קלון מהמועדון?

אם מתחשק לי לעבור על החוק ולקחת על כך את האחריות המלאה, זאת זכותי הדמוקרטית ועליה אני אשלם ואשא אחריות חוקית ופלילית, ללא קשר ותלות למועדון זה או אחר אליו אני משוייך... אותו מועדון לא יכול ולא אמור להיות אחראי בכל אופן על פעילות החברים בו, כל עוד שאותו אדם אשר ביצע את העברה, לא אמר שהוא ביצע אותה מטעם המועדון אליו הוא שייך.

ליאור (שעכשיו קיבל חשק לרדת לחניון ולעשות Burn Out :))

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ליאור, מבחינה חוקית ברור שאתה צודק, אבל יש כאן בכל זאת בעיה מסויימת.

דוגמא - כאשר רכב, נניח של חברת קומברס, משתולל על הכביש, זה משליך באופן שלילי על השם של קומברס, ורוב החברות שנותנות רכב צמוד לעובדים מטפלות בחומרה בתופעות כאלו (אם מגיעות תלונות).

נכון שכאן מדובר על רכבים פרטיים לגמרי, וזכותו של כל אדם להחליט איך הוא מתנהג עם המכונית שלו, אבל כאשר יש על הרכב מדבקה של מועדון החמש, זה מקרין על כולנו ועלול ליצור סטיגמות. משהו כמו "החבר'ה המשתוללים האלה עם המכוניות המיוחדות שלהם".

מועדון החמש מטיף גם לתרבות נהיגה ולמלחמה בתאונות דרכים, ואני אישית לא הייתי רוצה שמישהו "יקלקל" את השם שלנו אולי ייצור לנו יחסי ציבור גרועים. אין לנו סמכות חוקית כמובן, אבל אני לא פוסל מצב שבו חבר מועדון שמתפרע עם המכונית שלו, יקבל מסר ברור מהמועדון נגד העניין. לפחות שיוריד את המדבקה...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ליאור, נושא גבולות החוק, לצערנו או לשמחתנו, אפור הוא כיום סגריר, ולכן אני לא חושב שניתן להשוות את קו ההפרדה לשריפת הגלגלים (שאני רק מחכה להריח בכל מקרה... :wink: ).

כמובן שזכותך המלאה לעבור על החוק, ואתה תעמוד בתוצאות בגבורה. העניין הוא שכאשר אתה עושה את העבירה בכלי רכב, שבו אתה נוהג והוא מקוטלג כחבר במועדון האספנות הגדול - מועדון החמש. הרושם שנוצר בין השורות, הוא הרושם על חבר במועדון ה5, ומשליך, אם תרצה או לא, על פועלו של המועדון.

אני מקצין ומגזים בשביל להראות את טענתי בדוגמא הדמיונית הבאה:

חבר מפלגה מסוים הלך וגנב מאות אלפי שקלים. הפרשה התפוצצה.

-באופן ישיר אין שום קשר בין היותו חבר מפלגה מוביל לגניבה, אך בין השורות...

בברכה

אבי .פ.

פורסם

אנו לא באמת צריכים לייעץ לרן ואני בטוח ששאלתו היתה ע"מ לעורר דיון וענין.

יחד עם זאת,התגובות כאן מפתיעות במשהו ומנוגדות לכל הגיון משפטי ראוי. רן כשוטר ומשטרת ישראל אינם מייצגים את מועדון החמש,את מועדון וולוו,את אשכנזים הספרדים או כל סקטור אחר וכל הערות לענין החמרה או סליחה בגלל סוג הרכב או השתייכות למועדון/סקטור כזה או אחר אינן רלבנטיות ומנקודת מבט משפטית אסור לקחת אותן בחשבון.

פעולת שוטר צריכה להיעשות בהתאם לדין אך תוך הפעלת שיקול דעת מירבי ונכון,שיקול הדעת צריך לקחת בחשבון את נסיבות האירוע אך לא ענינים אישיים בהם השוטר מעורב או בעל ענין.

מאידך,מועדון החמש עצמו רשאי לפעול עפ"י התקנון או סדר אחר כנגד חבר ש"סרח" וכך גם גופים אחרים אך לא זרועות השלטון,הסדר והמשפט.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

חבר מפלגה מסוים הלך וגנב מאות אלפי שקלים. הפרשה התפוצצה.

-באופן ישיר אין שום קשר בין היותו חבר מפלגה מוביל לגניבה, אך בין השורות...

בברכה

אבי .פ.

חבר מפלגה הינו נבחר הציבור וכל דבר שהוא עושה במהלך הקדנציה שלו, הינה "עניין הציבור". חבר מועדון אינו נבחר הציבור. אם נגלה מחר שאחד מחברי המועדון הינו הבעלים של בית הבושת הגדול בישראל? נו אז?...

רן לא ציין כי הייתה מדבקה על הרכב המדובר, אלא אותו אדם ציין כי הוא חבר מועדון (בדקת אם הוא חידש בזמן? ;-)).

קובי, ברכב חברה/שכור/ליסינג וכו', הנהג חותם על-כך שהוא מחוייב לשמור על חוקי התנועה ובחברות גדולות (כגון קומברס אותה ציינת, בה עבדתי שנתיים וחצי), חותמים על מסמך נוסף המחייב לנהוג על-פי כליי בטיחות החברה. במקרה של רכב פרטי, שוב, זכותו הדמוקרטית של כל אזרח לבצע עבירה, תוך ידיעה שהוא יקח על אחריותו כל נזק/אובדן/קנס וכו' (על-פי ה"חוק היבש", כמובן שאידיוט מי שיעשה זאת ביודעין). אם רוצים לקבוע כי חבר שעבר עבירה, בזמן שיש לו מדבקת מועדון ינזף/יוזהר וכו', על הדבר להיות מעוגן בתקנון. אני בעד.

לפי מה שידוע לי, מועדון החמש לא יכול לפעול עפ"י התקנון נגד חבר ש"סרח", על-פי spidrman, אם מחר תופסים אותי נוסע על 200, אני אעמוד לדין בבית-דין חברים? אני אסולק מהמועדון? ינזפו בי משמעתית?

הנ"ל, נאמר מההיבט ה"חוקי" היבש... אישית, כמובן שאני, כמו כולנו אני מניח, משתדל לשמור על חוקי התנועה, אם ברכבי האספנות (אשר משמשים אותי לנסיעה יום-יומית) או לא.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
חבר מפלגה הינו נבחר הציבור וכל דבר שהוא עושה במהלך הקדנציה שלו, הינה "עניין הציבור". חבר מועדון אינו נבחר הציבור. אם נגלה מחר שאחד מחברי המועדון הינו הבעלים של בית הבושת הגדול בישראל? נו אז?...

לפי הידוע לי (ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה) חבר מפלגה אינו נבחר ציבור אלא אדם ששילם כסף ולכן נחשב כחלק מהמפלגה (פעם בחרת חבר מפלגה?) ולכן לא מייצג את המפלגה או את הציבור, אך בוא לא ניכנס ל"קטנות". :wink:

רן לא ציין כי הייתה מדבקה על הרכב המדובר, אלא אותו אדם ציין כי הוא חבר מועדון (בדקת אם הוא חידש בזמן? ;-)).

קובי, ברכב חברה/שכור/ליסינג וכו', הנהג חותם על-כך שהוא מחוייב לשמור על חוקי התנועה ובחברות גדולות (כגון קומברס אותה ציינת, בה עבדתי שנתיים וחצי), חותמים על מסמך נוסף המחייב לנהוג על-פי כליי בטיחות החברה. במקרה של רכב פרטי, שוב, זכותו הדמוקרטית של כל אזרח לבצע עבירה, תוך ידיעה שהוא יקח על אחריותו כל נזק/אובדן/קנס וכו' (על-פי ה"חוק היבש", כמובן שאידיוט מי שיעשה זאת ביודעין). אם רוצים לקבוע כי חבר שעבר עבירה, בזמן שיש לו מדבקת מועדון ינזף/יוזהר וכו', על הדבר להיות מעוגן בתקנון. אני בעד.

התקנון, כמובן נכתב על ידינו, וניתן לשינוי על ידינו, כולנו מאחוריך :wink:

לפי מה שידוע לי, מועדון החמש לא יכול לפעול עפ"י התקנון נגד חבר ש"סרח", על-פי spidrman, אם מחר תופסים אותי נוסע על 200, אני אעמוד לדין בבית-דין חברים? אני אסולק מהמועדון? ינזפו בי משמעתית?

אם הדבר יתפרסם (כמו שקורה עכשיו) סביר להניח שלא יגידו לכך כלום מטעם המועדון, וסביר גם להניח שאף אחד מחברי המועדון לא יגיד לך יותר כלום לעולם, פשוט כי הדבר מעכיר את היחסים...

הנ"ל, נאמר מההיבט ה"חוקי" היבש... אישית, כמובן שאני, כמו כולנו אני מניח, משתדל לשמור על חוקי התנועה, אם ברכבי האספנות (אשר משמשים אותי לנסיעה יום-יומית) או לא.

ליאור.

בברכה ובהצלחה

אבי .פ.

פורסם

ע"פ סעיף 13.5 לתקנון המועדון, העוסק בענייני בית-דין חברים:

"בית הדין רשאי לדון בכל עברות משמעת שעבר חבר העמותה ו/או ממלא תפקיד בעמותה ובכל תביעה שתוגש בפניו ע"י חבר העמותה או כנגד חבר העמותה".

ע"פ סעיף 13.8:

"עבירת משמעת היא כל עבירה שבית-הדין יחליט לגביה כי היא עבירת משמעת".

מכאן, שבית הדין רשאי להגדיר "נהיגה פרועה ברכב שיש עליו מדבקת מועדון" כעבירת משמעת, ויוכל לדון בעניין.

העונשים שבית הדין יכול להטיל, ע"פ סעיף 13.11 הם:

• נזיפה (עם או בלי פירסום).
  • אזהרה.
  • השעייה מפעילויות העמותה.
  • קנס כספי לטובת קופת העמותה.
  • פיצוי כספי לחבר הנפגע (הערה שלי - לא רלוואנטי למקרה שלנו).
  • הוצאה מן העמותה (לצמיתות או לתקופה קצובה).
  • כל עונש אחר העולה בקנה אחד עם אופי העמותה ומהותה.

קיים עוד כלי נוסף שמאפשר טיפול במקרה כזה: ע"פ סעיף 7.4, האסיפה הכללית, בהמלצת ועד העמותה, רשאית להפסיק חברותו של חבר בעמותה לצמיתות או לתקופה מסויימת מטעמים שונים, שביניהם:

• החבר לא קיים את תקנות העמותה ו/או החלטות מוסדותיה ו/או הנחיות בעלי התפקידים בה.
  • החבר פעל ו/או פועל בניגוד למטרות העמותה.
  • החבר נהג ו/או נוהג בניגוד לאמות מידה מוסריות מקובלות.
  • החבר הורשע בעבירה שיש עימה קלון.

לסיום, אחת ממטרות העמותה, ע"פ סעיף 3.6 לתקנון: "טיפוח המודעות לזהירות בדרכים".

מי שלא נירדם עד עכשיו מכל המלל המשפטי הזה, יכול לראות שלמועדון החמש יש כבר כיום את כל הכלים התקנוניים הדרושים כדי לטפל בחבר מועדון שמתפרע על הכביש עם רכב אספנות, מסכן את עצמו והסביבה, ומבייש את המועדון ואת מטרותיו.

הכי חשוב - בואו ננהג בכביש בזהירות ובכבוד לזולת, ולא נצטרך את כל הסעיפים האלו...

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אני דווקא חושב ששיחה עם אותו שוטר והסבר כמו שצריך יהיה יעיל יותר מלתת לו דו"ח .

לתת לו דו"ח יגרום לזה שלפני עקיפה הוא יסתכל אם יש משטרה...

להסביר לו מה יכול היה לקרות יגרום לו לא לעקוף .

( כמובן שמדובר מתי שהבחור הוא "בן אדם" ולא חלאת המין האנושי , משמע הישראלי המצוי והחוצפן )

חותם על כל מילה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

Firstly i'm the culprit, some of you may want to see me locked up but to all respect to the officer who was very nice to me, and let me go i can help give a few details which were left out.

This passing on a white line happened on a road which is closed to public traffic.

The semi trailer was on one of the steepest hills in beit shemesh going slowly.

He was on the right side of a very wide lane.

There was plenty of room to pass with out leaving the lane.

There was no oncomming traffic going down the hill at all.

there is an exit on the right near teh top of the hill.

Did i do something wrong, absolutly, would i do it again, never.

But i think the officer knew that although on paper it would seem like a serious offence when considering the circumstances of

1) a closed road

2) there is plenty of room for three cars

3) I did go over the line but not completely

4) The trailer was in the right side going up a steep hill

I could understand why The officer allowed me to go.

I am not saying i was right technicaly but under the circumstances i hope you guys understand.

Best wishes

Aron

• תוכן חדש...