Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטרטר ב 306 S16

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותה בעיה בדיוק, בקליאו 92, יש קליק, האורות נחלשים, אך אין כלום.

כיוון שהמצבר מלפני שנה ואני דואג למלא לו מים אז אני פוסל אותו,

מה שמשאיר לי רק סטארטר.

אם רק מישהו רק מישהו יסביר ביתר פרוט על האלמנטים החשמליים

בסטרטר...

אני מתכוון לנסות לשפץ לבד, נראה איך ילך.

פורסם

כדאי מאד לקחחת בחשבון דבר אחד שאף אחד כאן לא הזכיר.

לפעמים האשם הוא או:

1. סוויץ' תקול-החוט שמגיע לסטרטר בעל נתקים.

2. אחד מהריליים ששיכים לרצף ההנעה תקול.

אצלי היתה בדיוק את אותה התופעה - כולל הטיקים שכאילו מראים שהסטרטר תקוע

רק שבסופו של דבר-הבעיה היתה החוט שיוצא מהסוויץ.

זה מאד פשוט לאבחן.

תחבר לסטרטר חוט + מפסק מגע יחיד(לא יודע אם זה השם-הכוונה למפסק בעל לחיצה אחת - כמו במערכות שמע) במקום החוט שמגיע מהסטרטר

תן בהנעה

אם מניע-האשם שם

אם לא - תמשיך הלאה.

כך לפחות תוכל לחסוך מאות שקלים.

וגם

זה יותר מדליק להניע כך את הרכב (ועוד אבטחה נגד גנבים:-) )

פורסם

בסטרטרים מודרניים (יחסית, כבר במודל 1965 היו רבים כאלה) ישנו משלב הנראה כגליל קטן הרוכב על גוף הסטרטר. זהו מעין ממסר גדול וחזק הממלא שתי פונקציות: הוא מזיז קדימה בעזרת מנוף את גלגל השיניים הקטן של הסטרטר ומשלב אותו בשיניים שעל גלגל התנופה במנוע, ובסוף מהלך השילוב הוא סוגר מגע (גדול ובריא) הנמצא בחלקו האחורי כדי לספק זרם למנוע של הסטרטר, כלומר לפחמים, לשדה וכ"ו. בדרך כלל נקישה כפי שתוארה קשורה בפחמים גמורים אבל גם בעיות בשדה עלולות להיות הגורם לכך. לפעמים מכה על הסטרטר או על המשלב מנערת את הפחמים ומאפשרת עוד התנעה, עד שגם זה לא מועיל. כדי לדעת אם האשמה היא במצבר ניתן לבדוק דעיכה באורות או להשתמש בכבלי התנעה וברכב אחר, או כמובן לבדוק את המצבר בעזרת מד מתח תחת עומס (המכשיר המקצועי של חשמלאי רכב). לגבי האזכור של אספקת מתח לקויה למשלב עצמו, הדבר נפוץ בכלי רכב בהם נוספו מתקני הגנה לא מקוריים (אזעקה, אימובילייזר לא מקורי וכדומה) כי אז הזרם למשלב עובר עוד ממסרים הנמצאים בתוך מתקני ההגנה ובגלל הרמה הנמוכה (אופיינית) של המערכות הללו נגרמים מפלי מתח המפריעים לפעולה.

ללא קשר לתופעה של קליק מהסטרטר, אם במכונית יש יותר מהגנה לא מקורית אחת, מומלץ להוסיף ממסר איכותי שיפקד ישירות על משלב הסטרטר והוא מצידו יקבל פקודה ממעגלי ההתנעה המקוריים והמשודרגים.

יוסי

פורסם

שמישהוא יסביר לי בבקשה את ההגיון באיבחון של המצבר החלש. מה, הוא לא שומע את הניסיון הראשון להתנעה כי הוא בדיוק במקלחת אבל אז הוא יוצא מהר, מתנגב ומוכן לנסיון השני?

אולי הוא מנסה בהתנעה ראשונה ורואה שאין לו מספיק כח ואז המצבר פותח באופן אוטומתי מאגר חרום של כח ומצליח להתניע בפעם השניה?

אה, אולי זאן לוק פיקארד נמצא בפנים וצועק על גורדי "I NEED MORE POWER" ואז המצבר מוכן ומזומן לנסיון ההתנעה השני?

בקיצור, הלכו הפחמים או הסולונואיד ושיפוץ סטרטר יתקו את הבעיה!

בברכה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כבר חנניה רייכמן ז"ל כתב בזמנו 'בור פטור מהריון, קימט מצחו, והא רעיון'.

כל מתח הנמוך מהדרוש עלול לשבש את רצף ההתנעה, ולמרות הדימויים העשירים והציוריים שקודמי צרף לדיאגנוזה, עדיין קורה לעיתים קרובות שמצבר חלש (ומצבר עלול להיות חלש בגלל יותר מסיבה אחת) וגבולי גורם לתגובה של יש/אין התנעה. כשהמנוע וכל סביבתו חמים, הזרמים הדרושים נמוכים יותר ולעיתים די בכך כדי לאפשר התנעה.

כדי למנוע פינג פונג ותשובה נעלבת, נא לדגור קצת על ההערה הזו שלי.

יוסי

פורסם
אותה בעיה בדיוק, בקליאו 92, יש קליק, האורות נחלשים, אך אין כלום.

כיוון שהמצבר מלפני שנה ואני דואג למלא לו מים אז אני פוסל אותו,

מה שמשאיר לי רק סטארטר.

רק כדי להדגיש את דברי יוסי... המצבר שלך חלש. בין אם זה הוא (פחות סביר) ובין אם זו בעיית טעינה (גם מצבר חדש לא יעזור במקרה כזה).

בדוק מתח על המצבר לפני שאתה מרים ראש מנוע וכיו"ב.

פורסם
כבר חנניה רייכמן ז"ל כתב בזמנו 'בור פטור מהריון, קימט מצחו, והא רעיון'.

כל מתח הנמוך מהדרוש עלול לשבש את רצף ההתנעה, ולמרות הדימויים העשירים והציוריים שקודמי צרף לדיאגנוזה, עדיין קורה לעיתים קרובות שמצבר חלש (ומצבר עלול להיות חלש בגלל יותר מסיבה אחת) וגבולי גורם לתגובה של יש/אין התנעה. כשהמנוע וכל סביבתו חמים, הזרמים הדרושים נמוכים יותר ולעיתים די בכך כדי לאפשר התנעה.

כדי למנוע פינג פונג ותשובה נעלבת, נא לדגור קצת על ההערה הזו שלי.

יוסי

קודם כל יוסי ידידי, התגובה שלך היא מנומסת, עניינית ומקצועית ועל כן אין כל סיכוי שאני אעלב ממנה. ההפך הוא הנכון.

לגופו של עניין, נכון שלפעמים יש הבדלי התנעה בין מנוע קר למנוע חם, אולם, פה מדובר על נסיון התנעה ראשון כושל, שני כושל ושלישי מוצלח.

לעניות דעתי הצנועה, בעיה מובהקת בסטרטר. חבל סתם להוציא כסף מיותר על מצבר, במיוחד ללא בדיקת טעינה ומתח.

בברכה

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שמישהוא יסביר לי בבקשה את ההגיון באיבחון של המצבר החלש. מה, הוא לא שומע את הניסיון הראשון להתנעה כי הוא בדיוק במקלחת אבל אז הוא יוצא מהר, מתנגב ומוכן לנסיון השני?

אולי הוא מנסה בהתנעה ראשונה ורואה שאין לו מספיק כח ואז המצבר פותח באופן אוטומתי מאגר חרום של כח ומצליח להתניע בפעם השניה?

אה, אולי זאן לוק פיקארד נמצא בפנים וצועק על גורדי "I NEED MORE POWER" ואז המצבר מוכן ומזומן לנסיון ההתנעה השני?

בקיצור, הלכו הפחמים או הסולונואיד ושיפוץ סטרטר יתקו את הבעיה!

בברכה

יניב

שים-לב לתאריכים של ההודעות, הנך מגיב להודעה מ-03.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...