Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

עשיתי היום טיפול 15K והמכונאי אמר שכדאי להחליף עוד 5Kקמ את

דיסקי הבלימה.

הדיסקים בלי מדרגות,הוא אמר שהרפידות לא תופסות את כל הדיסק

ובאמת יש חלודה בקצה הדיסק בערך 0.5mm סביב כל הדיסק.

האם זה אמור להיות כך??

מדובר על מיצובישי כריזמה 1998 הרכב עבר 75Kקמ

תודה מראש.

פורסם

באף מקרה הדיסק לא מכסה את קצה הצלחת.

המידה 0.5 מ"מ שאתה כותב,היא למעשה שטח המדרגה שנוצרת, לאחר שחיקת הצלחת.

צלחות חלקות ללא מדרגה,כשאין רעידות,לא צריך להחליף.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

נראה לי לא הבנתה קודם כל אין רעידות, כל הצלחת חלקה

אבל יש חלודה בקצה של הצלחת אבל זה היה תמיד לפי מה שאני זוכר

אולי מחר אני יצלם כדי להסביר את דברי יותר טוב.

דרך אגב יש פה עוד למישהוא מיצובישי כריזמה גיר רגיל??

אם כן האם כבר החלפת צלחות ברקס?

תודה.

פורסם

אם הדיסקים תקינים והרפידות לא תופסות אז למה צריך להחליף את הדיסקים צריך להחליף את הרפידות או לבדוק מה מצב משאבת הבלם באופן. יכול להיות שהמשאבה לא תקינה וגורמת למרווח בין הדיסק לרפידה.

פורסם

יש פס של חלדוה בקצה הדיסק הוא(המכונאי) טוען שבגלל זה

צריך להחליף את הדיסק.הפס הוא ברוחב 0.5mm

אבל זה תמיד היה כך.

פורסם

לא הבנתי? אשריי המאמין.

תפסיק לקשקש,אם יש לך כסף מיותר,תרום לנזקקים.

אני חוזר,לא צריך להחליף.

(לקשקש זה לא קללה) :roll: :roll:

דוד

פורסם

אהלן.

אולי הרפידה לא תופסת את הדיסק עקב איכותה הירודה? מאיזה תוצרת הרפידות והצלחות? מה עם נוזל הבלמים, מתי הוחלף לאחרונה והאם הקפדת שיהיה בתקן הנדרש? (דוט 3,4,5) וכמו שכבר אמרו כאן, בדוק את משאבת הבלמים. אני בפולו 2002 החלפתי צלחות למרות שהייתה מדרגה מאוד קטנה רציתי להחליף עקב כך שהצלחת התעוותה. המכונאי, חבר טוב של אבא שלי הציע לי "לסחוב" את הבלמים עוד 30 אלף ק"מ, מכיוון שהרפידות הן אלה שהרסו את הצלחות (איכות ירודה של רפידות), ונישאר להן המון בשר. לא הסכמתי והחלפתי מייד לצלחות+רפידות תוצרת LUCAS. חלודה תהיה לכל צלחת וגם על הצלחות האחוריות ברכב שלי יש חלודה בקצה וזה תקין והאוטו בולם מצויין. מושיקו הנהג כתב לי שיש רק לנקות ולשייף את הדיסקים האחוריים וזהו (ושלחתי לו תמונות של הברקסים האחוריים).

איתמר ג'ורג'.

פורסם

הוא (המכונאי) יאכיל אותך בסיפורים הזויים, אבל אתה צריך לדעת מה לאכול ומה מקולקל.

במילים אחרות תבדוק מוסך אחר, יכול להיות שהמכונאי רוצה להרוויח כסף מבחינתו תחליף מה זה כבר עולה לו.

תוריד גלגל מהרכב תבדוק מה הרפידה תופסת, כמו כן בקש מחבר ללחוץ על הבלם כשהרכב בניוטרל אם הדיסק לא זז ובזמן שאתה נוהג הבלמים לא מרעישים אל תגע סע ותרגע.

פורסם

הכל מקורי! והכל עובד מצוין אבל בכל זאת אני יחליף אבל

בעוד 10Kקמ.

המכונאי הוא חבר משפחה אז הוא לא סתם מחרטט אני חושב

כי לו מזה לא יצא כלום.

עוד שאלה האם תחליפי למקורי מספיק טוב?

תחליפי עולה לי 200שח לזוג

ו מקורי 500שח לזוג

תודה.

פורסם

בסופו של דבר אם אתה חושש מהבלמים תחליף העיקר שזה יתן לך שקט נפשי ובטיחות גבוהה יותר.

אני ממליץ להשתמש במקורי גם אם זה יקר בבלמים לא משחקים.

פורסם

חברים יקרים!

אתם עושים סערה בכוס מים.

אין תקלה,גם המכונאי לא אמר שיש.מה הקשר לשמן?למה להוריד גלגל ולבדוק?.מה הקשר לקליפרים?

גם בעל האוטו לא מתלונן על תקלה.

בסך הכל:עשיתי היום טיפול 15K והמכונאי אמר שכדאי להחליף עוד 5Kקמ את דיסקי הבלימה.

"המכונאי אמר", אז אמר.

ערב טוב לכם.

דוד

פורסם

אהלן.

תחליפי זה שם כללי מדי. ב"תחליפי" יש חברות טובות וחברות זבלה. יש תחליפיים שיעלו לך כמו המקוריים ואפילו יותר.

חברות תחליפיות טובות: Textar- יש לי כאלה רפידות מאחור, בולמות מצויין (שמו לי אותן במוסך מורשה). Lucas- כפי שציינתי, צלחות+רפידות שלהם קדמיות, עושות עבודה נאמנה (מה גם שבפולקסוואגן משתמשים בהן)

Ate- באיביזה שהייתה להוריי השתמשנו בהם בפעם האחרונה לפני שנגנב האוטו, האוטו בלם מצויין.

כמובן יש עוד חברות: OMP, Brembo, Mintex, FERODO ועוד...

מנסיון שלי ושל משפחתי, התרחק כמו מאש מרפידות תוצרת Beser (למרות שהיא חברת בת של FERODO )

וחברת Semko וכמובן שיש עוד חברות זבלה אבל אני אישית לא מכיר (ברוך השם).

אם אתה לא רוצה כאבי ראש, שים מקורי וסמלאת. 500 ש"ח לצלחות+רפידות מקוריות זה ממש לא יקר. (לפולו שלי רצו קרוב ל-1000 ש"ח ללא עבודה על רפידות+צלחות מקוריות, 800 ש"ח על LUCAS ובסופו של דבר קניתי את הצלחות והרפידות מחנות של חבר של אבא שלי ב- 400 ש"ח)

איתמר ג'ורג'.

• תוכן חדש...