Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט אינקה - מה זה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לגלולשים הנכבדים.

ברצוני לבקש את חוו"ד לגבי סיאט אינקה. עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי 6 אשכולות בנושא, כשבכל אחד מהם הרכב הוזכר באקראי בלבד.

קודם כל אציין שאין לי כל צורך בדיזל, ולכן השאלה שלי מתמקדת בדגמי 96-97 בלבד (שכן מאז לא היה יבוא של אינקה עם מנוע בנזין). בנוסף לזה השאלה שלי עוסקת ברכב עם 5 מקומות לנוסעים.

ראשית כל רציתי לדעת עם איזה מנועי בנזין שווק הרכב, ואיזה מהם נחשבים מוצלחים או להיפך.

שנית כל ברצוני לשאול האם הרכב הזה מהווה תמורה טובה למחירו, והאם הוא אינו רכב הדר במוסך (במידה והרכב אינו הושחט ע"י בעליו הקודמים, כמובון).

ולבסוף אני מבקש מכם ליידע אותי בחסרונות יותר ספיציפיים של הרכב, או לחלופין יתרונות שיש לו - אינפורמציה כללית.

תודה רבה מראש לכל המסעים בידי.

פורסם

הסיאט אינקה היא אחותה התאומה של הפולקסווגן קאדי,שאינו אלה איביזה טנדר(ון).

האינקה יובאה לארץ עם 2 סוגי מנועים;

1.6 בנזיו 75 כ"ס ו 1.9 דיזל ו 64 כ"ס.

כל האינקות הגיעו עם הגה כוח,מזגן לא מקורי וזוג כריות אוויר.

הגיעו גירסאות מישלוח(אטומות)וגירסאות קומבי עם מושב אחורי וחלונות מקוריים.

ההבדל העיקרי בינה לבין האיביזה הוא במיתלה האחורי,שבאינקה הוא סרן חי הניתמך ע"י קפיצי עלים,לצורך הגדלת העומס המותר.

סה"כ מכונית לא רעה,שיכולה להחליף סופר מיני בסיסית,אבל לא הרבה יותר מכך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, אני קצת מתעצל,

אבל מה זה בדיוק "סרן חי"? אני מתבלבל עם

דפרנציאל מוגבל החלקה.

יש קשר בי ן השניים?

תודה,

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

סרן חי הוא סרן שבו הגלגלים מחוברים יחדיו,ללא יכולת תנועה עצמאית של אחד מהם.

סרן חי לא חייב להיות מניע,והיו לא מעט מכוניות הנעה קדמית שעשו בו שימוש-סוזוקי סוויפט דור ראשון,סיאט מרבלה ועוד.

היתרון שלו הוא בפשטות המיבנה ובעלויות ייצור נמוכות יחסית,בנוסף לזה שהוא אינו גוזל מקום מתא במיטען ומאפשר ריצפה שטוחה.

החסרונות שלו טבועים בזה שהוא לא ניפרד,כלומר צד אחד תלוי בשני,מה שגורם לאחד הגלגלים לאבד את השפיעה שלו בפנייה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, תודה על הלימוד - ועכשיו יש לי שאלה : אז למה סרן חי נחשב "טוב" ברכב שטח ?

הרי את אותה תוצאה (שני גלגלים בציר נעים יחד) אפשר להשיג גם בנעילת דיפרנציאל, שממילא קיים ברוב רכבי 4*4.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם יורשה לחזור לנושא המקורי.....

כמו שכבר נאמר האינקה הוא אחיו התאום של הפולקסווגן קאדי ומבוסס ברמה זו או אחרת על הפולו/איביזה.

מנוע 1.6 של VW, 75 כ"ס, רוב הכוח מגיע בסל"ד נמוך מאוד.

אני בספק שיש הרבה אינקות עם מנוע בנזין.

נקודה חשוב, לרכב בשנים הללו (ואולי תמיד) יש רק 2 דלתות, חסרון אם ברכב יצטרכו לסוע הרבה פעמים יותר מ2 אנשים.

אם אתה לא צריך את הרכב בשל סגולותיו המסחריות אני לא רואה סיבה לקנות אחד כזה, אם זה בכלל אפשרי למצוא משהו בעל מנוע בנזין מהשנים האלו במצב נסיע.

אליבאבא- אם אני לא טועה סרן חי נחשב עדיף ברכב שטח בגלל חוזקו הרב (פשוט חתיכת ברזל גדולה שמגנה גם על הדרייבשאפטים והדיפרנציאל), בנוסף על כך מהללך המתלה הרבה פחות מוגבל בסרן חי מאשר במתלה נפרד.

פורסם
חן, תודה על הלימוד - ועכשיו יש לי שאלה : אז למה סרן חי נחשב "טוב" ברכב שטח ?

הרי את אותה תוצאה (שני גלגלים בציר נעים יחד) אפשר להשיג גם בנעילת דיפרנציאל, שממילא קיים ברוב רכבי 4*4.

א) גם בסרן חי כל גלגל מתגלגל עצמאית. זה לא קשור לנעילת דיפרנציאל. אם הסרן החי הוא גם סרן מניע יהיה בו דיפרנציאל שיכול להיות ננעל או לא, תלוי במפרט.

כשחן מדבר על יכולת תנועה עצמאית של הגלגלים הוא מדבר למיטב הבנתי על תנועה אנכית (מתלים)

ב) לגבי השאלה: בזמן קפיצות, הסרן של רכב עם מתלים עצמאיים (ההיפך מסרן חי) עולה ויורד עם הקפיצות של המרכב ומגדיל את הסיכוי לפגיעה בחלקים המחוברים אליו - בעיקר דיפרנציאלים ואולי טרנספר.

בסרן חי, הסרנים מוגבלים מהקרקע ע"י הגובה של הגלגלים. הדבר היחיד שיכול לפגוע בהם זה אבן גדולה בין הגלגלים אבל לא קפיצות. הם מספקים גם הגנה נוספת לחלקים הרכים בתחתית המכונית.

פורסם

חן ועומר - רב תודות על המענה הישיר והענייני.

דבר אחד עוד לא ברור לי כל צורכו - באיזה דגמים/שנתונים בוודאות קיימת דלת-צד אחורית?

פורסם
סרן חי הוא סרן שבו הגלגלים מחוברים יחדיו,ללא יכולת תנועה עצמאית של אחד מהם.
סרן חי הוא סרן מניע !

באינקה אין סרן חי, אלא סרן אחורי קשיח בו החיבור בין הגלגלים קבוע, אבל לא סרן חי.

דבר אחד עוד לא ברור לי כל צורכו - באיזה דגמים/שנתונים בוודאות קיימת דלת-צד אחורית?
אין דגמים ושנתונים כאלו. דלת זו היתה המצאה של צ'מפיון, יוצרה בארץ מפלסטיק והותקנה באשדוד. ההתקנה היתה על פי הזמנה של הלקוח שהזמין מכונית חדשה, ונועדה לתת מענה מול הצרפתיות המקבילות שצוידו בדלת צד. דלת זו גרמה להרבה בעיות, בעיקר חלודה, וגם רעשים ושאר ירקות.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
אני לא יודע אם באינקה בכלל הייתה אופציה לדלתות צד מאחור.

בכל מקרה בשנים 96-97 בטוח לא הייתה האופציה הזאת.

אין אופציה, אבל ראיתי מספר קומבינות.

יש ברשותי אינקה (דיזל) לצורכי עבודה, אוטו נוח מאוד, באמת הנאה על הכביש יחסית לטנדרים בדמותו.

• 4 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...