Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום!

אז ככה האוטו המדובר הוא יונדאי לנטרה 1998 אוטומט 114 כ''ס.

האוטו מטופל במוסך מורשה.

אז ככה לבעיה:

כבר בערך חודש האוטו סובל מאיבוד שמן של הגה הכוח,ממלאים את מיכל השמן עד ל MAX והוא מתרוקן תוך שבוע.

נסעתי בפעם הראשונה למוסך בדקו היתה רטיבות קטנה מאוד ניקו הכל אמרו לי לחזור בשבוע הבא, חזרתי השמן התרוקן עוד פעם.

לא מצאו שום נזילה לא כלום הכל יבש מילוא עוד פעם אמרו לחזור עוד שבוע, חזרתי עוד פעם התרוקן יש

צלצול של משהו שקרוב לרצועת הטיימינג כאשר הקופסה ריקה, ושוב לא מצאו רטיבות הכל יבש אין שום זכר לנזילה.

מילו עוד פעם שמן ונגמר שוב באתי בדקו הכל אמרו ההגה מצוין אין שום נזילה אין כלום המנהל עבודה אמר שהוא עובד כבר 10 שנים שם ולא ראה אף פעם כזה דבר אז אמרו לי שיחליפו שבוע הבא את משאבת השמן,אבל אף אחד לא יודע בגלל מה זה אולי המשאבה אולי משהו אחר.

אני חייב לציין שכל הבדיקות ומילויי השמן נעשו בחינם ולא לקחו ממני שום כסף ואמרו שהשאבה המשופצת שיסימו תהיה בלי תשלום בשביל לראות אם זה בגלל השאבה או לא ואפילו נתנו לי בקבוק של כליטר וחצי של שמן על חשבון הבית.

אז ככה השאלה למומחים בפורום :מה יכול לגרום לזה?כולם במוסך מסתובבים מנסים לאתר את התקלה אבל אין לא מוצאים הכל יבש בלי רטיבות בלי כלום אך השמן נעלם תוך שבוע.

תודה למגיבים!

פורסם

בקש שיבדקו נזילות מהמשאבה, היא שואבת את השמן מהקופסה ומשם כנראה מאבדת אותו.

קאדילק לימוזין

פולסוואגן פאסאט 2003 טיפטרוניק

פיג'ו 205 GTI 1992 יחיד במינו בארץ

פולריס ריינג'ר 2005

פורסם

השמן כנראה נוזל לתוך הגומיות (גרמושקות) ביציאה מהמסרק הגה עצמו לזרועות ההגה (שמתחברות לתפוחי ההגה).

הפתרון הזול (ודיי טוב) הוא לשים תוסף לשמן הידראולי שגורם לשמן להיות סמיך יותר, זה מבטל את הנזילות כמעט לחלוטין וייתכן שרק אחת לכמה חודשים תצטרך להוסיף כמה מיליליטר.

מדובר בהזעות/נזילות שמקורן בבלאי טבעי של המסרק ומחזירי השמן שבו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הם בדקו הכל ולא מצאו שום דבר שנראה כמו נזילה או רטיבות הכל נראה במצב מצוין .

המוסך באמת לפי דעתי אמין והשירות מצוין .

היכן אני יכול למצוא את החומר שהופך את השמן לסמיך יותר?

האם כדאי להשתמש בחומר שצוין? כי אמורים להחליף לי ביום שישי את המשאבה למשופצת ללא צורך בתשלום לשבוע כדי לבדוק האם הבעיה נובאת מהמשאבה.

פורסם

בוקר,

לפי דעתי לא מומלץ להפוך את השמן לסמיך יותר מה שלא מומלץ על-ידי יצרן הרכב במיוחד רכב די חדש.

אני הייתי מחפש את מקור התקלה ופותר אותה.

איזה כייף לי :)

פורסם

חודש שלם כל העובדים במוסך מנסים לאתר אותה אך לא מוצאים כלום.

להיכן השמן יכול להעלם כי אין שום סימן לנזילה.

פורסם

וואוו חברה איזה אומץ יש לכמה מהמשיבים באן ( תשים תוסף לשמן הגה ? )

טוב שים לב מערכת הגה כח זו מערכת סגורה כלומר השמן עובר במערכת וחוזר למיכל

אם חסר שמן זה אומר שיש נזילה לפי מה שאתה מספר כנירא זה נוזל באמת לגרמושקות

נזקים מכנים אפשריים זה נזק למשאבת השמן זו שלא יודעת לעבוד ללא שמן .

נזקים נוספים וחשובים יותר זה לנהג והנוסעים במקרה של תאונה עקב כשל בהגה .

בקיצור לא נוסעים עם תקלה כזו עד שמוצאים את הסיבה .

ואם צריך משפצים את ההגה מה שניראה נכון על פי מה שאתה מספר .

בקש מהמוסכניק לבדוק אם יש שמן בגרמושקות ואם כן מהר לטפל בבעיה .

במידה ואין שמן בגרמשוקות חיבים למצא לאן נעלם השמן ואם המוסכניק לא מוצא

להחליף מוסכניק .!

אתה יכול גם להיתקשר אלי כאשר הרכב נמצא במוסך ולתת לי להדריך את המכונאי

מה לחפש .

בהצלחה

אורי

פורסם
הם בדקו הכל ולא מצאו שום דבר שנראה כמו נזילה או רטיבות הכל נראה במצב מצוין .

המוסך באמת לפי דעתי אמין והשירות מצוין .

היכן אני יכול למצוא את החומר שהופך את השמן לסמיך יותר?

האם כדאי להשתמש בחומר שצוין? כי אמורים להחליף לי ביום שישי את המשאבה למשופצת ללא צורך בתשלום לשבוע כדי לבדוק האם הבעיה נובאת מהמשאבה.

שוב, אם לא מצאו רטיבות אזי השמן "נעלם" לתוך הגרמושקות ובגלל זה אינו נראה לעין.

אין שום בעיה לשים את התוסף שהופך את השמן למעט יותר סמיך. אין בכך שום סיכון בטיחותי ואתה יכול להיות רגוע בנוגע לשלום המשאבה של ההגה. הרכב שלך אינו רכב חדש (בן 8 שנים) וכבר הספיק לפתח בלאי גם במשאבת ההגה כח, מה שמוריד מההספק (לחצים) שלה. התוסף יעבה מעט את השמן, יחזיר את הלחצים במשאבה למצב תקין ויצמצם את הנזילות לכמעט אפס.

כאשר מתחיל איבוד קל של שמן, זה קורה כאשר המערכת כבר יחסית "זקנה" (בת כמה שנים). כתוצאה מהבלאי שקיים בתוכה, השמן עצמו (שהיה פעם חדש) הופך סמיך יותר. כאשר מתחיל איבוד קל של שמן, הוספת של שמן חדש גורמת למערכת לעבוד שוב על שמן דליל יותר - ומשם בד"כ המצב רק מחמיר (כי כל פעם אתה מוסיף קצת שמן חדש למה שהיה פעם שמן ישן וסמיך יחסית - כי שמן הגה לא מחליפים לפי הוראות היצרן - אז השמן בכל המערכת הופך דליל יותר).

אני חוזר ומדגיש שנית, אין שום סיכון בטיחותי בעניין הזה. גם כשאין לך תיגבור הגה כח (משאבה מתה לגמרי) ההגה עובד מכאנית. "הגה כח" הוא הגה רגיל בעל -תיגבור- הידראולי, כל שיטה והשטיקים שלה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ההגה לא זקוקו לשיפוץ הוא נבדק מההתחלה ועד הסוף ונאמר לי שהוא מצוין.

האם יש שם נוסף ל''גרמושקות''?

האם אוכל למצוא אותם בעצמי? היכן ממוקמות?

איך הם אמורות להיות עם שמן או בלי?

ומה צריך לעשות בכדי לתקן אותם ?,כמה העלות?

פורסם

גרמושקות זה הגומיות שנמצאות על ההגה

נקרא גרמושקה על פי הצורה שלהן כמו אקורדיון מתקווצות ונמתחות

מתסה להרגיש האים הן כבדות מעט כלומר יש שם שמן

אפשר גם לפרק את הבנד ולבדוק

בהצלחה אורי

פורסם

לגבי התוסף שציינו למעלה אני חייב לציין שעוזר מאוד אומנם לא היו לי נזילות אבל המשאבה היתה עושה המון רעש בזמן סיבוב ההגה(ממה שהוסבר לי בלאי של 10 שנה ולכן המשאבה לא היתה מצליחה לבנות מספיק לחץ) ולדעתי ההגה היה קצת קשה, לאחר ששמתי תוסף (תוסף נגד נזילות לשמן הידראולי לתיבות הילוכים אוטומטיות ) את המשאבה בכלל לא שומעים וההגה נהיה טיפה רך יותר. זה היה לפני די הרבה זמן. כך שלי זה עזר.

פורסם

ומה עדיף להחליף את המשאבה הישנה כבר לשמופצת ב 900ש''ח עם אחריות (קודם כל מתקינים שבוע לא לוקחים כסף אם זה המשאבה אז אני משלם ואם לא אז שמים את הישנה ועוד פעם מחפשים את הבעיה) במוסך המורשה?

או

להוסיף כל פעם אתה התוסף

אפשר בבקשה לדעת היכן? ממוקמות הגרמושקות אולי תמונה\שרטוט

והיכן ניתן להשיג את התוסף?

• תוכן חדש...