Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר לפתוח פילטר שמן עם היד?

מעולם לא ראיתי אצל אבי אחד מהמפתחות שמוטי ציין, והוא עשה מספיק טיפולים לרכב.

הכיצד יתכן?

אתה הבן של פטריק קים ? :shock:

פורסם

ניתן לעטוף את הפילטר בבד מחוספס ואז המומנט שיופעל ע"י הידיים (אם ניתן להשתמש בשתיהן במשולב כדי להקיף את הפילטר) עשוי להספיק - רעיון די דומה לשימוש בצמיגי ספורט בעלי אחיזה משופרת. ניתן בוודאי גם להשתמש בקרע מפנימית גומי ישנה, ובתנאי שהפילטר יבש ונקי.

האם כדאי לאלתר או להשתמש בכלי יעודי זו כבר שאלה אחרת.

דרך אגב, ישנם גם מלקחיים מתכווננים בעלי מיפתח גדול (ג'בקה או קוקוריקו) המאפשרים לחבוק ולפתוח את הפילטר.

יוסי

פורסם

יש המון שיטות של חאפרים לפתיחת וסגירה של פילטר שמן.

אבל בתכלס - מפתח לפילטר שמן עולה 30 ש"ח בחנות החלפים הקרובה לביתכם, ובכל מקרה תצטרכו לבקר שם בשביל הטיפול.

לא חבל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני מתפלא שלא הוזכרה השיטה החאפרית והנודעת ביותר : נעיצת מברג לתוך הפילטר ושימוש בו כידית לפתיחה בסיבוב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

התכוונת לומר "השיטה החאפרית הידועה בזה שהיא מלכלכת את כל האזור והמנוע וגם לא הכרח עובדת כי לפעמים איזה אידיוט גורילה אחד הבריג את הפילטר עם הרבה יותר מדי כוח ואז יש אחלה סיכוי שייקרע לך הפילטר לפני שההברגה יוצאת...", זו השיטה שהתכוונת אליה, לא? :-P

ואם כבר אתם מנסים להבריג אותו החוצה בכח היד אז כדאי לנגב את הפילטר טוב טוב לפני כן ולהשתמש בחתיכת בד שמיר כדי לתפוס את הפילטר, ככה לפחות תהיה לכם אחיזה טובה.

מוטי

פורסם

איש הברזל,

אני באמת לא יודע מאיפה קנית מפתח ב25 שקלים, אבל הפילטרים של טויוטה מצריכים מפתח בגודל מסויים, ובאמת המפתח יושב בדיוק על הפילטר ויש לו מק"ט לאיזה פילטרים של רכבים הוא מתאים.

לגבי הגיגית - אני לא מרים את הרכב על ליפט ואין לי מקום לדחוף גיגית. מה גם שאני לא שופך את השמן הישן לבור הביוב הקרוב ואני צריך כלי שיאפשר לי לקחת אותו למוסך. אז סחתיין על האלתור אבל אני מעדיף משהו קצת יותר נוח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אתה הבן של פטריק קים ? :shock:

מיזה?!

בכל אופן, לא אמרתי שהוא פותח עם היד. הוא פותח עם משהו שהוא לא המפתחות שציין מוטי. ולכן התמיהה.

משכנתא זה קל

פורסם

והכי באסה זה לפתוח עם מברג תקוע ולגלות שהפילטר שהבאת לא מתאים,יום שישי בצהריים......

זאת הייתה פעם ראשונה ואחרונה.....

• תוכן חדש...