Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש עכשיו קומפוננט חדש בגלל שהאובלים שלי כבר אינם באוטו לצערי.

עכשיו אני מחפש קומפוונט שיהיה עוצמתי יותר מהלייטינג שלי וחשבתי על המורל פולס כי הוא בעצם האופציה הכיי זולה .

מה אתם אומרים על העוצמה האם הרמקול באמת כול כך חזק??

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

פורסם

הפולס בהחלט טוב ברמת המחירים שלו אבל 110 RMS זה כמה עוצמה הוא יכול לספוג אם תתן לו באמת 110 אתה תטגן אותו אחרי דקה

אצלי יש מגבר שמוצהר 4*68 RMS והוא מוציא את המיץ מהייבריד אז תסיק את המסקנות מכאן

פורסם

אז כמה באמת המורל פולס יכול לספוג בלי לזייף?

הקומפוננט שיש לי עכשיו דיי מעייף אותי ,איך הטוויטרים של הפולס?.

פורסם

אני לא ממש יודע על איזה הייבריד אתה מדבר, בטוח לא על ההייבריד של מורל...

אני מספק לו בסביבות ה100 RMS והוא לא ממש עומד למות לי כמו שאתה מתאר לפחות.

פורסם

למה אתה מטעה אנשים?

לפי לשון ההודעה שלך אין לך נסיון אם הקומפוננט הנ"ל ואם מגברים איכותיים וחזקים.

סלח לי שאני אומר את זה אבל אתה לא משאיר ברירה

הפולס בהחלט טוב ברמת המחירים שלו אבל 110 RMS זה כמה עוצמה הוא יכול לספוג אם תתן לו באמת 110 אתה תטגן אותו אחרי דקה

אצלי יש מגבר שמוצהר 4*68 RMS והוא מוציא את המיץ מהייבריד אז תסיק את המסקנות מכאן

פורסם

ניחוש פרוע... אתה בקליפינג עצבני.

לא צריכה להיות בעיה להפעיל הייבריד או סטים אחרים מקבלים לו עם הגברה שהיא גבוהה מהגדרת הRMS של הסט. חלק מהסטים נשמעים טוב בהרבה אם עומדת מאחוריהם הגברה חזקה מהגדרת הRMS של הסט.

ההבדל בעוצמת הקול בין הגברה של ~ 70 RMS לבין הגברה של ~ 140 RMS הינה נמוכה מאוד. מצד שני התוצאה מבחינת איכות הקול תהיה ברוב המכריע של המקרים טובה יותר עם ההגברה של ה-140.

מניסיון שהיה לי עם מורל מיליניום, הסט עבד על שני גישורים של מגנט קלאסיק ללא כל בעיה. הבעיה היחידה היא שככל הנראה הוא כרגע מנגן אום-כולתום בטולכרם.

קשה לי להאמין שאם תחבר הגברה של 110 RMS, מכוונת נכון ללא קליפינג וHPF מכוון נכון יגרם איזשהו נזק לסט.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אוף אני לא יודע מה להחליף .

מצד אחד אני רוצה לקנות עוד קומפוננט ,מצד שני אני רוצה להחליף תסאב .

אין לי כסף לשניהם ביחד .

פורסם

לא היתכוונתי להטעות אף אחד , ואולי לא הובנתי נכון בהודעה, הכוונה שלי היית שלא צריך להיסתכל על נתונים יבשים ולהחליט איזה סט לקנות על סמך נתונים בלבד, וזה שכתוב שסט אחד הוא 110 אראמאס וסט אחר 60 אז זה לא מעיד על כך שהוא ישמע חזק יותר

עכשיו לגבי זה שאתה לא יכול להחליט מה לקנות סאב או קומפוננט, תשמע כמה מערכות, יש לך היזדמנות במפגש הקרוב ואם לא תצליח להחליט תלך לחנויות ותבקש מהם לשמוע סאבים ואפילו סטים ורק כך תוכל להחליט

פורסם

אם המטרה היא השיג כמה שיותר עוצמה (=> מקסימום רעש) אז הנתון הקריטי הוא הנצילות. ועדיין, הנצילות נמדדת בהספק מאוד נמוך ובד"כ גם ללא ציון תדר הבדיקה. אם נוסיף לכף שהגידול בעוצמה לא יהיה על כל הספקטרום ביחס של 2X כוח תוספת 3DB ולכן הנצילות היא רק אומדן.

בתאוריה רמקול בנצילות 89DB ומגבר 100RMS יפיק את אותה עוצמה של רמקול בנצילות 92DB ומגבר 50RMS.

בכל מקרה לא צריך לפחד לחבר הגברות לסטים שהם מוצהרות בהספק גבוה מהסט. מוזיקה היא דינמית ואינה 0DB, הפיקים הרגעיים במרבית ההקלטות הם משהו כמו 2DB- ועם כיוון שמרני של הגיינים ניתן בקלות לשמור על HEADROOM של 3DB כך שניתן להגביר סט עם מגבר שנושא הצהרה הכפולה מזו של הסט.

סתם לשם דוגמא:

http://carsound.com/articles/publish/article_410.shtml

Next, they installed Alpine SPX-Z15M 2-way components into the kick panels in a way that provided increased security and improved sound quality. They welded an 1/8-inch steel baffle for each panel to the vehicle’s chassis — 3 inches deeper and 6 inches forward from the original factory location — and bolted the speakers directly to the baffle.

“Those speakers are not coming out,” Petracca says. “They’re actually part of the car’s structure at this point. And the reason this improves sound quality is because we added mass to the driver — in essence, we have the entire 3300-lb car as part of the mass of the driver. This reduces resonance and vibration, and increases tonality. This is a concept I borrowed from the home audio playbook. When you buy high-end home speakers, the cabinets often weigh in excess of 400 lbs each. The reason they weigh so much is to increase the mass of the speaker for much better sound quality.”

Petracca and Acevedo used a similar technique when creating the subwoofer enclosure in the trunk. They mounted two Infinity Kappa Perfect 12DVQ 12-inch subs in a baffle made of 4-1/2-inch-thick, ultralight MDF that’s bolted directly to the tubular steel chassis of the vehicle. Between the subs is an amplifier rack — two JBL PX600.2’s feeding 600 watts to each component up front and a JBL BPX2200.1 delivering 2200 watts to the subs.

"You want to have as much headroom as possible,” explains Petracca. “With today’s more reasonable amplifier prices, there’s no reason to not have as much power as possible

למי שלא מכיר את הסט אלפיין שמוזכר כאן אז, מדובר בסט שמוצהר 50RMS. מדובר לפי התמונה ולפי פורמים במידבאס של סקאן ספיק גם הטוויטר הוא של סקאן ספיק - שניהם OEM מסדרת רוולייטור.

spx-z15m.gif

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...