טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,199 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי ויכוח קטן עם חבר רציתי לקבל מאנשים בעלי ניסיון וידע בנושא. והנושא הוא ככה רכב שעשה ראש מנוע, העם זה מחזיק לכל החיים או שצריך לעשות לאחר זמן מסוים שוב ??????? והעם רכב שעבר כזה טיפול מצבו לעומת רכב שלא עבר את זה שונה? ומה מצב המנוע לאחר טיפול כזה כמו חדש ??????? השמח לקבל את תשובתכם בתודה עמית
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי לא פעם ולרוב ראלי שבגלגל אין טסות וצבעו בפנים ללבן.... איך אני עושה את זה...? תודה לעונים... דודי.
- 3 תגובות
- 993 צפיות
למישהו יש מושג כמה עולה לתקן את הפח של החצאית ב206?
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יום בהיר אחד, מד לחץ השמן בקליאו שלי הפסיק לעבוד. תמיד לפני ההתנעה עם סיבוב המפתח הוא היה עולה למעלה עד למספר שניות אחרי ההתנעה. עכשיו הוא תמיד למטה ולא עולה לעולם. כמובן שאין שום בעיות עם המנוע והכל תקין. האם זה חייב להיות אחד מהמגעים מאחורי לוח השעונים או שיכולה להיות סיבה אחרת?
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 12.5 אלף צפיות
מה עושים אם נגמר הדלק באמצע נסיעה במנוע דיזל (המד דלק מקולקל ואני מפחד שזה יקרה לי) ? שמעתי שצריך לנקז אוויר מהמנוע במקרה כזה אבל איך לעזאזל עושים את זה? אני מדבר על טויוטה היילקס 1996 ובכללי
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
התמונה צולמה באירלנד.
הודעה אחרונה מאת עומר, -
backfires
מאת Guest brk- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בנסיעה רגועה יוצאים לי בקפיירים ממה זה יכול להיות? נ.ב. היתה לי תאונה קלה לפני מספר ימים
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה למומחי הפורום: ברשותי פיג'ו 206 ג'וניור מודל 96. לאחרונה שמתי לב כי בשעות הלילה, כשגם אורות הדרך מופעלים וגם המזגן עובד (או אפילו רק האוורור) האור של המצבר בדשבורד נדלק אבל לא בשיא העוצמה (משהו כמו שליש העוצמה להערכתי). חוץ מזה האור של המצבר לא דולק בכלל, גם לא בשעות היום. חשמלאי רכב שפניתי אליו טוען שצריך להחליף את האלטרנטור, השאלה האם זה דחוף (יש לו אינטרס להרוויח) או שאני יכול לנסוע ככה לדעתכם עוד כמה חודשים... אגב זה עניין של איזה 800 שקל ככה שזה לא פשוט
הודעה אחרונה מאת ישי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אצל חבר שלי נוצר מצב שהידית יצא לו מהמקום.... רציתי לדעת אם יש איזה שהוא חומר מיוחד להדבקת הידית חזרה למוט? היא פשוט השתחררה לו. החיבור הוא בין פלסטיק לברזל... איזה דבר מתאים לכך ? אשר יחזיק מעמד...
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
בשטיפה האחרונה של הרכב [הרכב משנת 97] הבחנתי בגג המכונית בנקודות זעירות זעירות של חלודה, או משהו שדומה לכך בצבע נחושת [נו מה זה כבר יכול להיות?]. מה עושים, אני חייב להקדים תרופה למכה.חייב עזרה.
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן אז נכון לא כל אוטו הוא מושלם , אבל שלי מאוד קרוב ) 2 בעיות בלבד: 1. סל"ד סרק ... שאני מניע את הרכב שהוא קר, הוא לפעמים נכבה, והסל"ד זז בין 800 ל 1100 , כל הזמן עולה ויורד שומעים את המנוע עולה ויורד , ושמדליקים מזגן גם הסל"ד יורד במקום לעלות .. נאמר שחוטי הצתה דנדשים יסדרו את העניין , צודק? 2. דלק.. ריח של דלק... מכה של ג'יטיאי או משהו שצריך לבדוק ?! ברצוני גם להחליף פלאגים , איזה פלאגים מומלצים לג'יטיאי ? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב אני לא אשאל על שסתום פריקה למנוע אטמוספרי. לא אוהב כאלה מנועים, תנו לי 1.8T כל יום וקחו ממני V6 2.8 (מקבל גם 2.7T בימי א' בלבד). אבל אם כבר עלה נושא השסתום, כמה שאלות: - מה ההבדל בין שסתום פתוח לשסתום סגור ? - האם יש משמועות לביצועים ? מה יותר טוב ? - מה קיבלתי מהמפעל ? אין לי "פששששש" בעזיבת גז, או שהוא כזה חלש שלא שמתי לב (מעניין את הסבתא שלי הדאווין של הרעש, אני לא בעניין). - האם יש קשר ל-wastegate של הטורבו (למיטב הבנתי לא, הוא נמצא בצד הפליטה של הטורבו) ? בין הפותרים יוגרל מנוע V6 2.8.
הודעה אחרונה מאת 20VT, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 7 אלף צפיות
לכשתסתיים העבודה על הרכב תועלה הודעה בנפרד עם כל התמונות וההסברים בנוגע למה שנעשה. איציק
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה הכוונה? מה ההבדל בינן לבין רפידות רגילות? הבלמים באלפא שלנו חלשים אז אני חושב שהרפידות גם אולי כבר גמורות, זה ייבדק מחר, אם כבר מחליפים אז הציעו לי להחליף לספורטיוויות. מה ההבדל בתכונות ובמחיר? תודה
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 987 צפיות
רציתי לדעת אם יש אפשרות להחליף את הדש בורד בב.מ.וו שנת 88 לדש בורד שנת 2000 (סתם דוגמה) במידה שהדש בורד החדש יתאים במידות שלו לרכב. אני יודע שזה כרוך בפירוק של חצי רכב אבל זאת לא הבעיה השאלה אם זה בר ביצוע? האם אני יוכל לתפוס את הדש בורד בצורה חזקה ויציבה כמו שהמקורי מורכב כרגע והאם הלוח שעונים החדש יתאים לרכב שהוא ישן? אני מתכוון למד סל''ד, דלק, חום מנוע ועוד כל מיני נורות שאין בלוח שעונים המקורי כמו מנורת אזהרה כשאין מיים במתזים, האם זה רק חיישן או שזה מחובר למחשב שהוא מחובר לחיישן אני יודע שזה יהיה כרוך בעבודה רבה אבל זה כל הכיף! ועוד שאלה קטנה: האם אפשר לכסות את תחתית הרכב בלוחות מתכת שיהיו קלים לפירוק על מנת שבעת תיקון או כל דבר אחר יהיה פשוט …
הודעה אחרונה מאת f40, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי קליאו RSI ואני מעוניין להחליף את הג'אנטים המקורים המכוערים של הרכב בימים הקודמים נתנו לי הצעות מחיר סביב ה 1700 1800 שקל לרבעייה של חברות כמו OZ RACING, ROTA וכד' כולל התקנה איזון וכו' יש לי כמה התלבטויות: א. האם יהיו הבדלים בביצועי הרכב (לרעה)? ב. עד כמה עניין הג'אנטים גניב (אני לא שמעתי על הרבה מקרי גנבה של גאנטים)? ג. הגודל המקורי של הגלגלים עכשיו הוא 14 אינצ' ויש מבחר ג'אנטים לא רע בגודל הזה השאלה עד כמה זה יהיה יפה על 14 אינצ' או שכדאי להחליף ל 15 למרות שזה ניהיה כבר סיפור יקר? מצטער על השאלה הארוכה!
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לאיפה ואיך הכי כדאי לחבר אור עצירה שלישי? וגם איפה הכי כדאי להדביק?
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת האם לפי משרד התחבורה מותר לי (סתם דוגמה): לשים מנוע של הונדה באוודי האם מותר לי לערבב חברות??? (במנוע בלבד)??
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הפוקוסליסינג שלי עושה בעיות- פעם בכמה ימים, לאחר כמה דקות נסיעה הוא נכבה. ברכב יש קודנית שהוחלפה כבר, הרכב ייכנס למוסך מחר ואשמח לשמוע רעיונות כדי לכוון אותם ולחלופין למנוע תיקוני שווא. כמובן שהדבר הראשון שקופץ היא הקודנית, אבל האם יש עוד אפשרויות ?
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
סליחה על הבורות הרבה - אני פשוט מסתכל על כל ההודעות בנושא אגזוזים השאלה היא: איך אגזוזים מסוגים שונים נותנים יותר כוח למנוע ? או יותר כוח סוס לרכב ? כפי שאני מבין - אגזוז הוא צינור שצריך להעביר את העשן והרעלים מהמנוע לאחורי הרכב . - והוא לא יותר מצינור שצריך לעשות את זה . השאלה המסכמת היא - מה ההבדלים בין האגזוזים ? 2 - איך הם עושים את עובדים ? 3 - ואיך הם מעלים את הכוח סוס ? מינימן
הודעה אחרונה מאת K&N, -
עשיתי חיפוש ומצאתי 12 עמודים שקראתי כמעט את כל המידע שהיה שם, כל מה שהיה חשוב לפחות. בנוסף קראתי קצת ב "Howstuffworks.com" דבר אחד לא מצאתי וזה מה שבאמת מעניין אותי: איך בדיוק עובד הפלאג? מה זה ה"מרווח" הזה שמדברים עליו? ומה תפקיד האלקטרודות? מה ההבדל בין 2 ל-4? תודה.
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן רציתי לדעת עם כדאי לשים באוטו שעון תערובת. רציתי לדעת גם מס דברים. א. מאיפה אפשר להשיג ב.כמה זה עולה ג.אם אני רואה למשל שהשעון מראה לי תערובת עשירה או עניה מה צריך לעשות ד.איזה חברה כדאי ה.איך אפשר להרכיב את זה לבד. אשמח לקבל תשובות ממכם
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חזרתי עכשיו מנסיעה ושמתי לב כשבמקרה כיביתי את המערכת, שכאשר אני לוחץ ומרפה מדוושת הבלם שנשמע רעש כמו זה של משאבה פשוטה שדורכים עליה, או בקיצור רעש של אוויר ( ?) אולי זה היה קיים תמיד ולא שמתי לב לכך או שיש בעיה, למישהו יש רעיון ? אגב, אני לא מרגיש שינוי בבלימה עצמה.
הודעה אחרונה מאת akurtser, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי פזו 306 כאשר אני ליקראת עצירה אני שומע מהאזור הקידמי של הרכב תיקתוקים כמו דפיקה של שני מתכות (גם בנסיעה איטית לאחור) קורה בעיקר לאחר שהרכב כבר חם הוחלפו לאחרונה שני הצריות וגם המשולשים הקידמיים וזה לא סידר את הבעיה האים זה משהוא ממערכת ההיגוי ? או אולי מהמנוע גיר ......? בתודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת mike, -
- 26 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום....לא הזמן עכשיו לספר תסיפור אני ממש דואג ונמצא בלחץ..בקיצור נכנסתי לפניה של 90 מעלות בערך במהירות גבוה....התוצאה משולש ימין שבור..אולי מישהו בעל פירוקיה בדרום ויש לו את החלק: משולש ימין לסוזוקי באלנו 2000...זה דחוף...מי שיכול לעזור אני אשמח, תודה.. ליצירת קשר: 067944915
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ב 306 (המצויינת שלי) יש לי מנוע שנוסע על חום גבוהה יחסית - כל הזמן (90-98 מעלות) הבעיה כנראה נובעת מפקונג ראש. כמה בערך דבר כזה עולה??? האם מישהו מכיר מוסך טוב שיודע את העבודה + לא ממציא בעיות חדשות ?? אם כן בכמה (פחות או יותר) תודה מראש gilbmx
הודעה אחרונה מאת gilbmx1, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת את ההשלכות עם נסיעה עם צלחות בילום שחוקות-כלומר שהם בעובי המינימלי.. מצפה לתשובות רציניות... רועי
הודעה אחרונה מאת kompy, -
דוד אחורי ANSA 1 2
מאת shainin- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב שמתוקן עליו דוד אחורי של אנסה. (רק דוד, לא כל הצנרת) אני לא מתלהב מהדודים האחרונים האלה, סתם רעש לא עושה לי את זה. בכל מקרה, הוא כבר מותקן שם, ולבחור אין אישור עליו עם תו תקן אני יודע שלחברה יש תקן בארץ, ועם קניית דוד חדש מגיע גם תו תקן עם אישור מסודר. הלכתי למקום שמוכר את המוצרים של החברה הנ"ל ונאמר לי כי הם מספקים אישורים רק לפי מספר סידורי שנמכר אצלהם. כיצד ניתן להשיג אישור מהמייבא הראשי לארץ? ולפתור אותי מהתעסקויות עם שוטרים בעניין. תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 11 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
כשאתה שם את האוטו במכון מה הם עושים בעצם ? רק מסתכלים ? ובאותה נשימה מהי שלדה .. כשאתם אומרים שלדה מטורפת למה לעזאזל אתם מתכוונים ? מה יכול להיות מטורף בשלדה ... ?
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם בתמונה למטה רואים את המנוע ושאר החלקים סימנתי בציור הצינור של הפילטר אויר שמתחבר לאי'נזקטורים בדיוק איפה שהחיבור בינהם אני רוצה לפרק אותו ולנקות שם האם ממולץ? האם זה בריא בכלל תודה לעזורים
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 290 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- עמרי לייט
- נומד
- Avia
- Itzik-b
- shlomiko
- BoazB11
- `Infinity
- dj_dani
- hans
- zaf
- RBRB
- SurfHigh