טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,199 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום נסעתי ב-106 כמו כל יום...עשיתי עצירה וכיביתי ת'אוטו, אחרי 20 דקות אני חוזר לאוטו ומה אני רואה ?שלולית(שוב,כמו לפני חודשיים )של נוזל קירור ירוק... איזה 2 ליטר משהו כזה, אולי טיפה פחות. אני מסתובב קבוע באוטו עם בקבוק של נוזל קירור אז הוספתי ליטר נוזל, ונסעתי. עד עכשיו לא נזל שוב... אני כבר לא יודע מה לעשות, הפקק רדיאטור הוחלף לא מזמן,הרדיאטור נבדק 10 פעמים ובמוסך (מורשה פיז'ו-סיטרואן) אמרו לי שהכל בסדר ברדיאטור. אני צריך לציין שהאוטו לא סובל מהתחממות ודברים כאלה, המנורה של החום גם לא נדלקה . יש לכם עצה ממה נזילה כזאת (בתדירות של כל בערך 3 חודשים) נגרמת? לירן
הודעה אחרונה מאת z-man, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהוא מכיר מוסך טוב לטיפול 10000\טיפול כללי לרנו 19 באזור ראשלצ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה יעלה לעשות הנמכה וקיט חצאיות למזדה 323 2.0 סדאן? תודה fast boy
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
...
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
ראם אייר וחבריו 1 2
מאת CaRReRa- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לא מצאתי בחיפוש את מה שאני מחפש, אז אני אשאל: רציתי לדעת מה ההבדל העיקרי בין ראם-אייר לבין פייפר קרוס לדוגמא? מה כל כך מיוחד בראם-אייר מבין כל שאר הקיטים בשוק? כי אני מתכנן להזמין משהו בסגנון ורציתי לדעת מה נחשב ל-"טופ אוף דה טופ" תודה.
הודעה אחרונה מאת איילון, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם אפשר לעבור טסט עם מעיכה בדלת ומראת נוסע חסרה ?
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
לאחרונה גיליתי שצלחות משחררות את התפיסה של ההנד ברקס ... נקלעתי למצב בו אני מרים הנד ברקס ברמזור בעליה ( נתתי לרגל קצת לנוח ) ופתאום מצאתי עצמי מתדרדר אחורה ... איך אפשר למתוח את הכבל ?! איפה זה נמצא בדיוק ?!? האם אפשר לעשות זאת לבד או שמא צריך לבזבז כסף על מוסך ? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
מה זה? מה המחירים האלה! אני המום . היום באה לבדיקת מזגן בחורה עם גולף, כשקיבלה את הבשורה שמדחס מזגנה העייף הלך והיא צריכה לשלם 2800 ש"ח ללא מע"מ וללא גז וללא עבודה היא הייתה בשוק . צ'מפיון מוטורס נורמליים ? ממש פשיטת רגל!. מד כמות אוויר 1300 ש"ח ללא מע"מ. אני יכול להביא המון דוגמאות מטורפות. אגב, אותה בחורה אמרה שהיא מעדיפה לשים מאווררים . מחירים בחלל. שמוליק * אנא לרשום כותרת נורמאליות להודעות*
הודעה אחרונה מאת מושיקו הנהג, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן לכולם... הרכב המדובר הינו פיז'ו 106GTI. ולהלן הבעיה: כאשר אני מניע את הרכב ומתחיל לנסוע הכל בסדר... ברגע שהרכב מתחמם טיפה ומגיע לטמפ' עבודה הסל"ד נתפס על 2000 ומסרב לרדת. אני מצליח להוריד אותו ע"י לחיצה על הברקס ועזיבה כמעט עד הסוף של הקלאץ' ,מה שיוצר תת לחץ בסעפת היניקה וגורם לסל"ד לצנוח בחזרה ל1000 לכמה דקות... וכאן אני צריך את עזרת מועצת גדולי ה-106 בפתרון הבעיה או זיהויה. אני חשבתי שמדובר במנוע הצעדים או צינורית ואקום המחוברת אליו.. אשמח לעזרה בהדרכה בפירוק וניקוי המנוע צעדים (איך ? מי? למה? ועם מה?) תודה מראש..... אה...ולכל אלו שכבר עולה להם חיוך על השפתיים של :"רק אתמול קנה וכבר בעיות" אז אתם יכולים להרגע האוטו נרכש כך..…
הודעה אחרונה מאת eyal_ro, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני שמעתי הרבה סיפורים , על הפילטר INBOX אבל אני עדין לא מבין הרבה דברים. אנחנו מארגנים כמה חברה קניה מרוכזת של פילטרים כלאה.. ואני רוצה הלבין איך הוא עובד. כלומר מה שאני יודע זה שבמקום הפילטר המקוי שמים פתוח שהוא בא בתוך הקופסא המקורית. התווכחתי עם חבר שלי שעדיף לי פליטר אויר פתוח כלומר בלי הקופסא המקורית והוא יעץ לי לקנות אינבוקס כי הוא אומר שבאינבוקס נכנס אויר קר ובפתוח נכנס אומנם מלא אויר אבל רובו חם כי הוא קרוב למנוע. יש משהוא במה שהוא אומר ומאז שהוא אמר לי את זה אני מתחלי לדמיין את זה ואני ראה שהוא צודק. הבעיה היא שאני רוצה להתאים את הפילטר לאוטו שלי (פורד פיאסטה) ווהקופסא המקורית של הפילטר שלי היא עגולה שנמצאת מעל המנוע ויוצא ממנו…
הודעה אחרונה מאת fiesta-1.3, -
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש לי 306 XN שנת 94. ברצוני לעשות טיפול 10 לבד, ואת כל השאר אני יודע בדיוק איך מחליפים.... הסתכלתי מתחת לאגן השמן וראיתי כי יש שם מן בורג עם חור בצורת ריבוע(?) האם יש מפתח כזה, איך הוא נקרא, ואיפה משיגים אותו? כמו כן ,לאיזה כיוון פותחים, נגד כיוון השעון ? תודה, טל.
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 0 תגובות
- 934 צפיות
שמתי לב שהמנוע של הפג'ו שלי (XN) מתקתק ומזכיר את ימיה הטובים של הסובארו 82 שהייתה לי... כאשר עומדים בחוץ , לא מרגישים בזה כלל , אך כשעומדים בחנייה סגורה , אז שומעים ממש תקתוקים. מלבד זה , האוטו לא עושה שום בעיות טפו טפו, ונוסע מצויין... האם זה מעיד על בעיה ? איך אפשר להעיף את התקתוקים האלה (או שאי אפשר) , איפה וכמה זה יעלה... תודה.
הודעה אחרונה מאת chico, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מיתכוון לבצע טיפול 10K ל306 לבד אבל אני לא יודע היכן נימצא הפילטר דלק כמו כן אבקש המלצה ל שמן מנוע ופלאגים וכל דבר שיוכל לעזור בתודה מראש לכל מי שיעזור
הודעה אחרונה מאת Herman, -
קניתי פילטר דלק לאוטו שלי פיאסטה עכשיו קניתי פילטר דלק יותר קטן ממה שמורכב עכשיו שאלתי היא האם זה משנה הגודל של פילטר הדלק תודה מראש
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בדקתי והרכב שלי עושה 1-7 עדיף להחזיק אימפרזה מה יכול להיות הבעייה?? מזרקים סתומים??
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם! לפני כחודשיים העברתי את האלפא טסט. כרגיל האוטו עבר במכה ראשונה, והפעם אפילו בלי שהייתי צריך להתווכח כמו בעבר. אבל משהו בתקופה הזו הטריד אותי. מאד הטריד אותי - האוטו התחיל לשתות דלק בכמויות שלא היו מביישות שתיין אירי בחג של סיינט פטריק. הנחמה היחידה היא שדלק יותר זול מוויסקי. ניגשתי למלאכה - הדבר הראשון ששמתי לב אליו, הוא שהתרמוסטט מזייף. הוא הוחלף יחד עם כל נוזל הקירור בעלות זניחה של כ- 500 ש"ח (...זניחה יחסית לאלפא ) אחרי זה לא נסעתי יותר מדי באוטו, אבל בשבועיים האחרונים האוטו בלס ליטר דלק על כל 8 ק"מ, כשפעם הוא היה אוכל 1 ל- 11, ולא עברתי למלא בפז. אתמול חיברתי את האוטו למכשיר בדיקת 4 גזים. 6% של CO.... לא 0.01 כמו תמי…
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
- 3 תגובות
- 931 צפיות
שלום לכולם האם מישהוא יודע איזה דגם מנוע של הונדה בנפח 1.6 הוא הכי חזק (כ"ס) שאני יכול למצוא בארץ.??????? ואיפה אני יכול להשיג אחד כזה??? ואיפה אני יכול להחליף את ה קאםשאפט ל קאמשפט "חם" ????? וכמה זה יעלה לי????
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי הסיפור של נפילת המנוע לרכב של ידידנו כבר לא נראה לי שאני אכנס לטיפולאצל יוסי בתקופה הקרובה ולכן הסיפור שלי הוא החלפת בולמים ובוקסות קידמיות בסקסו 1.1 . מכירים מוסך חצר? ממולץ ? אני אקנה את החלקים אצל ג'אן... דעות ? רעיונות ?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פאלקן 185/55/15 ב1280 ש"ח כולל מע"מ. פאלקן 195/50/15 ב1380 ש"ח כולל מע"מ. שווה? אני חושב להחליף את הג'אנטים מ15" ל16". מישהו רוצה לקנות 15" ?
- 0 תגובות
- 835 צפיות
משהו מוזר קורה לי לעיתים... : כאשר אני עומד ברמזור וצת בשיפוע...הרכב מדרדר לאיטו.. משיכת בלם היד בעדינות...ואני מרגיש שבלימה בצד ימין אחורי חזקה יותר מצד ימין !!! נסיון שני ושלישי..שוב הרכב נוטה לצד ימין..תופעה בצרפתיות... יתכן ואין איזון בין הסנדלים האחוריים ??? מה לעשות ? ניתן לבד ?
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
שפשוף מראה
מאת AMOS- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ערב טוב נהג חביב שעבר ליד רכבי כנראה בזמן יציאה מחנייה שפשפף מעט את מראת הנוסע שלי ונשאר עליה צבע ירוק בקבוק מעצבן כזה ......... בכל מקרה הפלסטיק שעוטף את המראה זז מעט ועושה רושם שלא נשבר. בבסיס המראה ישנם 3 חורים שבפנים נמצאים ברגים.......לא הצלחתי לראות באיזה ברגים מדובר ....מישהו יכול לעזור \ מכיר? האם אלו ברגי כוכב מרגיזים או שמא פיליפס? תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
האים משהוא מכם מכיר, קנה, התנסה בכיסוי רכב עמיד למים? האים הוא גם עמיד בגשם או רק לרטיבות טל? אני מחפש כיסוי שיתאים לכל תנאי מזג האוויר (חוץ משלג כמובן) אבל עדיין קל ולא מסורבל. אשמח לשמוע על המלצות לחנות או מתפרה שעוסקת בנושא. במיוחד לכאלה שהתנסו כבר ויודעים שהמוצר אכן שווה את הכסף. אשמח לשמוע גם מחירים.
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
טוב... אחרי שמצאתי היום נגד מהירויות מפירוק... אני צריך להחליף אותו בנגד שבתוך האוטו ! אך... בעיה ! איפה נמצא הנגד ? נאמר לי שהוא נמצא בתעלת האיורור ... אבל עדין לא הבנתי בדיוק מאיפה להתחיל לחפש... ואיפה לפרק! הבנתי שההחלפה לא מסובכת מידי ... רק מתסכלת כי הנגד נמצא במקום קשה... ואני מעונין לעשות את זה לבדי ! אשמח לתגובות .. והצעות בכלל ! תודה רבה!!!, ניר.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
משתמשים בזה ... איזה חלקים צריך לפרק ? כי על האריזה רשום שצריך להוציא את מסנן האוויר.. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Harel_007, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני צריך מוסך לרנו. חשוב שיהיה : במרכז. רמת מחירים סבירה מינוס ועושה עבודה טובה - כלומר מכיר את האוטו. האוטו הוא רנו סופר 5 88 1250. גם מוסך מדרכה שיודע מה הוא עושה יבוא בחשבון....
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אוקי לא בדיוק אותי, אבל את חבר שלי. יש לו מזדה 626 שנת 97. והיום אחרי כמה הסקנת מסקנות הגענו בוודעות למסקנה שאוטו שנת 97 יד 4 אין מצב שיש לו 70K ק"מ רק... אז הנחנו שהבעלים הקודמים הורידו את הקילומטראז. יש דרך לעלות על זה, לבדוק איזה חלק מהמכלולים, משהו ?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
לידידה שלי יש סיאט איביזה שנת 02', והיא נזכרה שהיא צריכה לקחת את האוטו לטיפול. יש לכם מוסכים מומלצים באיזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו פה יודע על צמיגיה באזור המרכז שאפשר להסתדר איתם אם אתם מבינים למה אני מתכוון.... (אנטון, מרכז הצמיגים, צמיג ישיר?גיבור השפלה?)
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הלכתי לראות היום 106 XS שנת 96 עם 92K ק"מ. הבחור טוען שעדיין לא החליפו רצועה. מתי מחליפים טיימינג בפיז'ו ? עוד קטע מוזר, הוא אומר שהחליף קלאצ' לפני 4K ק"מ. זה לא מוקדם מדי ? ושאלה אחרונה, הוא אומר שכל הטיפולים נעשו במוסך המרכזי אבל שאין לו ספר. איך ניתן לבדוק שהוא דובר אמת ? תודה
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לצורך ביצוע טיפול יסודי בדיהטסו אפלאוז שנת 92 גם המלצה על מוסך מורשה בבת-ים תתקבל בברכה אודה על כל מידע
הודעה אחרונה מאת colt45,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 333 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BassDriver
- D4K
- KipodYam
- פריג'י
- VromVrom
- תומר ב
- Sh123454
- sperial
- paza
- נולד לליסינג
- ofralon
- RedLabel