טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,199 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי 206 XS כבר שנתיים בדרך כלל אני מרוצה מהאוטו ומה שמעצבן אותי זה רק המוסכים שמפגינים חוסר מקצועיות וחוסר ידע במיקרים רבים. הסיפור עם כיוון הפרונט התחיל כאשר החלפתי צמיגים בפעם הראשונה לאחר שנה שהאוטו היה אצלי. נגשתי למכון פרונט דיי גדול ומוכר דינמומטר שמו ובתהליך שבו צריך לבחור את דגם הרכב בתוכנה של מכון הפרונטים התעוררה הבעייה דגם הרכב לא הופיע בתוכנה כאשר ניסו לבחור דגמים דומים לפי מידות הצמיגים התברר שמידות צמיגים אלה גם לא מופיעים בשום דגם (195/55/15). נסעתי למוסך המרכזי בירושלים שאלתי מה המידות של כיוון הפרונט אצלי באוטו אמרו לי במכון פרונטים הם יודעים אמרתי שלא והם אמרו גם אנחנו לא יודעים. . כיוונתי לפי דגם עם 185/55/15. עברה שנה שוב אני צריך ל…
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתכוון להחליף בקרוב את השמן גיר שלי ב-306 ולפני שהפרסי מנסה לדחוף לי איזה שמן חמניות לתיבה הייתי רוצה לדעת במה מומלץ לי להשתמש. תודה מראש. אלמוג.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אילו חברות נחשבות לאיכותיות יותר ומה הכי מומלץ? והיכן הכי מומלץ לקנות שמן משובח (צריך לפנק את הרכב קצת..)
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. הבעיה היא כזאת: בבוקר כשאני מניע את הרכב, מיד לאחר ההנעה יש רעש מוזר במשך שניה שתיים וזהו . הבעיה לא חוזרת על עצמה כשהרכב חם . אבל אם הרכב נח כמה שעות ואני בא להניע שוב הרעש חוזר . עכשיו הבעיה באה מכיוון המנוע או קרוב אליו. התופעה התחילה לפני שבועיים בערך. ללכת למוסך ולתאר לו את הרעש אני לא יכול, כי זה רעש שנמשך שניה ורק כשהמנוע קר. וכידוע עד שמגיעים למוסך המנוע חם. מה זה נ.ב זה לא זה http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=16149
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לעיתים קרובות בהתנעת האוטו כשהוא קר ובהעברת הילוכים ישנו רעש לשנייה של גרגור. מה זה ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי שלום לכולם! יש לי xs שנת 97 פתאום בעמצע נסיעה האוטו גרגר ונכבה לי הנעתי אותו שוב ולאחר כמה שהיות דקה בערך הוא נכבה שוב כמו נפילת לחץ מנוע יש למישהו מושג מה זה יכול להיות?????????? אם אפשר ליצור קשר אשמח 054460520 ישראל תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת arielsnv, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע אולי איך לפרק את פסי הקישוט בקלות בלי לשבור את הקליפסים שלהם ? (לצורך צביעה של שחור שדהה) תודה מראש. אלמוג.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום. רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון איתם? תוכלו לתת חוות דעת? ממליצים? לא ממליצים? איכותיים? תמורה בעד כסף? כל מידע יתקבל בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היום הכנסתי את התוסף למיכל-עומד קצת מעל הרבע והתחלתי לנסוע-השיפור הוא הכמעט במיידי-הסחיבה עם מזגן בעליות השתפרה במעט וגם בתאוצה בעליות ובכלל בנשימה של המנוע בסל"ד גבוה.... עשיתי כמה סיבובים בסל"ד גבוה שהחומר יזרום טוב במנוע . נחכה ונראה מה יהיה עוד יום יומיים.... רועי
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
השאלה היא האם החלפת האגזוז\דוד לפתוח היא החלפת הממיר (הקטליטי)לתיבה "ריקה" או ריקון הממיר, או שהכוונה להחלפה של חלק אחר במערכת הפליטה. לפי מה שהבנתי מהאתר http://www.carinfocus.com "הוצאת הממיר ממערכת הפליטה תאפשר זרימת גזים יעילה יותר מצד אחד, ומצד שני יפלטו גזים רעילים ומאד מסוכנים לבריאותנו כמובן שהוצאת הממיר מחייב את המשפר המיקצועי, לבצע מיפוי מחדש ביחידת מחשב ניהול המנוע , היות ובמערכת פליטה הכוללת .ממיר, משולב גם חיישן למדא ובמערכות מסוימות אף שני חיישנים. תפקיד החיישנים למדוד את ריכוז החמצן בהרכב גזי הפליטה החיישנים שולחים אות חשמלי ליחידת מחשב ניהול המנוע, לצורך בקרת יחסי אויר - דלק, לכן ביטולם מחייב את המשפר לבצע את !השינוי במיפוי המחשב" …
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ואם כן אז החסכון לאחר ההחלפה יהיה משמעותי, או שולי ביותר?
הודעה אחרונה מאת K&N, -
שריפת שמן!
מאת eladr- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי אכילת שמן גבוהה מאוד (נראה לי)! 1 ליטר ל340 ק"מ. מה אפשר לעשות? אוברול משתלם? כי הבודי יפה אז כדאי להשקיע! או שכדאי לשים מנוע? (שרייד 86 אוטומט)
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קראתי בפורום אחר עלרעיון של הוספת סולר לשמן והפעלת מנוע בזמן ריקון השמן מן הקרטר (לפני שמחליפים פילטר ושמן) מה אומרים המומחים
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים היום הבחנתי בבעיה אצלי בפיג'ו-כל פעם כשמאותתים שמאלה האיתות פועל מהר-רק באיתות השמאלי-בדקתי מחוץ לרכב הנורה השמאלית מהבהבת מהר-מה זה יכול להיות-אולי קצר כלשהוא?? תודה
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
NOS
מאת danieltoyota- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ששמים ניטרו אז גם שמים 2 שעונים או 3 בנוסף למה זה? תמונה מצורפת...
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איפה אני יכול להתאים ולשכפל מפתח כזה ? למי שמכיר זה המפתח שמתחבא בתוך פלסטיק ונפתח בכפתור . נ.ב לא מעניין לשכפל בחברה בגלל עלויות גבוהות . הודעה פרסומית: כיסוי פלסטיק מקורי לכל דגמי מרצדס קונים רק אצל פאר המנעולים - המחירים הזולים בארץ, אספקה מיידית!
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
תגידו לי בבקשה כמה בערך עולה כל אחד מהמנועים האלו מפירוקיה או ביבוא מחו"ל ? 2000 סמ"ק 16V של מגאן קופה? 2000 סמ"ק טורבו של רנו 21? תודה
הודעה אחרונה מאת 205 GTi, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 834 צפיות
יש לי בעיה ברכב. הרכב נחנק בעת נסיעה, מגמגם, ולעיתים נכבה בניוטרל ברמזור. שיערתי שזהו הקרבורטור, הלכתי למכון והמוסכניק אמר שהקרבורטור תקין והבעיה כנראה בחוטי ההצתה, במגעים שם. מה אתם אומרים?! יש סיכוי שזה מה שגורם לבעיה?!
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
- 5 תגובות
- 956 צפיות
שמתי לב כי בפתח מילוי השמן יש סמנים לשרפת שמן האם זה תקין? כמו כן האם ישנו תוסף שמן ממולץ לניקוי המערכת? במידה ואחליט על החלפת השמן איזה סוג ממולץ?וכמה שמן צריך למלות ואחר מכן? נוסף לכל הצרות הרכב גם אוכל שמן (ליטר ל1K) ונזילה לא נראת בעין ואין פליטה של עשן כלשהו מה יכולה להיות הבעיה? אשמח לתשובות נ.ב. הרכב המדובר הוא 106 XS 1.6 סטנדרטי לחלוטין
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
- 1 תגובות
- 926 צפיות
אני החלטתי שאני כמעט שונא אותה (עד שתחזור לעצמה לפחות...) האוטו מרעיש לי בנסיעה. מה הכוונה? נסעתם פעם עם מיסב דפוק? כזה רעש אבל הוא בא מגלגל ימין קדמי בלבד ונעלם כשמסובבים את ההגה ימינה. הוא מתגבר כשפונים שמאלה דווקא ומתחזקר ככל שעולה המהירות - האם שוב הלך לי מיסב? - החלפתי זוג קדמיים רק לפני שנה....?? מה יכולה להיות הסיבה אם לא זה? הציעו לי שזה בא מאחד המיסבים בגיר - אבל אם כך מדוע הרעש נעלם כשפונים ימינה??? מחכה להצעות לפתרון. - בנתיים היום אני הולך להחליף את הגומיה של הציריה מההודעה שלי מלפני שבוע בערך - - - תודה
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה זה?
הודעה אחרונה מאת עומר, -
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ברכבי, לנצ'יה תמא 93', מילאתי זה מכבר נוזל בלמים DOT 5.1. הרכב נכנס למוסך אלפא-לנצ'יה מרכזי, לתיקון בעיה במזגן, והבוחן אמר לי שנוזל בלמים מסוג זה גורם לאיכול מהיר של אטמים במערכת הבלמים, במיוחד ברכב זקן כמו שלי. הוא סיפר על לקוח שהביא עימו רפידות ודיסקים ספורטיביים, יחד עם נוזל בלמים 5.1, ולאחר כמה שבועות נפרצו לו אטמים במערכת הבלמים. הבוחן המליץ בחום לחזור ל-DOT 4, עפ"י דרישות יצרן הרכב. לאחר השיחה עימו, חיפשתי מעט ברשת, ולא הצלחתי למצוא ראיות לדבריו. מה שכן, גיליתי ש-DOT 5.1 הוא למעשה DOT 4 משופר ועומד בכל התקנים של האחרון, ולהלן ציטוט מאתר "מוטול" (http://www.motul.com/motulbaseuk/gab_fiche1.asp): Dot 5.1 brake fluid LONG LIFE 100% synthetic fl…
הודעה אחרונה מאת הנסיך., -
בעייה במתזים
מאת רועי.א- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
טוב אז ככה-המתז האחורי של הרכב שלי היה סתום הרבה זמן ניסיתי בזמנו כמה פעמים עם סיכות לפתוח אותו ובשעת ערביים בצבא ישבנו אני וחבר שלי ליד האוטו וניסינו לפתוח את המתז כנראה עם סיכה גדולה מידיי-מה שגרם לפתיחת הסכר אך בצורה גדולה מידיי-אבא שלי טוען שעשיתי שם ג'ורה... בקיצור כל פעם שאני מתניע את הרכב בלי לגעת במתזים/מגבים יוצא מים מאחורה מה שגרם לכתמי אבנית על הפח-מה עושים?? רועי שפישל...
הודעה אחרונה מאת f40, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מבין שהחומר במבצע. האם כדאי לעשות אינפוזיה לקרבורטור פיזו 80000קמ
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מדביק פה כמה תמונות של האוטו שלי מבפנים ומבחוץ! תנו לי רעיונות לשיפורים שאפשר לשפר לאוטו חוץ ממגנז!... ואם אפשר תצרפו לרעיונות מקום שאפשר לקנות (או תמונה ומחיר) תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת silent night, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
להלן דף שמיועד לתת טיפים עבור דגמי פיזו-סיטרואן למיניהם (מנועי XU ו-TU): http://www.bba-reman.com/peugeotfaults.htm הנה האתר ממנו לקוח הקישור: http://www.bba-reman.com זהו אתר של יצרן חלקים תחליפיים עם הסברים חביבים מאוד.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב אתמול, היום בבוקר שמתי את האוטו במוסך לעשות טיפול עשרת אלפים הוחלפו ההחלקים השיגרתיים פלגיים שמן וכו' והוחלפו גם כן פילטר דלק, תושבת מנוע ועשו ניקוי למערכת הזרקה. לאחר נסיעה בערב של 5 דקות פתחתי את המכסה מנוע וראיתי שה"בקבוק" בו המים הירוקים נמצאים עוד שנייה מתפוצץ!! המים הירוקים הגיעו עד סוף הבקבוק (עודף של מים ירוקים). למה זה קרה???? מה לעשות? תודה!
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ישנם הרבה מוצרים של folia tec , ביניהם ספריים, לקה לציפוי מנורות,ספריים לציפוי הגה ,כיסויים ועוד. השאלה מהיכן ניתן להשיג את המוצרים לשהם בארץ...? מישהו יודע? אם מישהו יודע על מקומות באזור מגוריי. (אשקלון). תודה.
הודעה אחרונה מאת ssc, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מנוע חדש הרי לא לוגם אף CC של שמן בין הטיפולים. ידוע שמנוע מתיישן, נפתחים רווחים וחופשים ואז מתחילה האכילה. מהיכן לרוב המנוע "שורף" את השמן : 1. טבעות בוכנה 2. גומיות שסתומים. מה עוד ? הכוונה לשריפת שמן ולא נזילות חיצוניות ???
הודעה אחרונה מאת David A, -
נפילה בטורים
מאת nos- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. אז ככה הרכב הוא פולו 1400 16V, והבעיה היא כשאני עומד במקום ואני מפמפם על דוושת הבלם אחרי כשניה וחצי הסרק נופל מ 900 סיבובים לבערך 450 סיבובים לבערך 2 שניות וחוזר חזרה ל 900 , זאת בעיה או שזה נורמלי? תודה
הודעה אחרונה מאת max,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 333 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- BassDriver
- D4K
- KipodYam
- פריג'י
- VromVrom
- תומר ב
- Sh123454
- sperial
- paza
- נולד לליסינג
- ofralon
- RedLabel