טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,199 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 903 צפיות
האלפא מקרטעת כמו חולת פרקינסון שמקבלת אורגזמה.. הקרב' סתומים (2 כפולים, דלרטו, 40 מ"מ) נראה לי שהבעיה נמצאת בשפריץ דיזה או משהו כזה.. אני כבר לא זוכר.. החלק שמשפריץ דלק. אני רוצה לפרק אותם ולנקות בתחילת שבוע.. עם איזה חומצה אני משתמש (בשביל ניקוי יסודי ביותר)?. כמה זמן צריך להשרות את החלקים בחומצה? איפה אני יכול להשיג אטמים חדשים, נאמר לי שיש כמה בפנים? תודה, יום טוב ******* אדם. *** ההודעה נערכה: אדם, תלמד לכתוב כמו בן אדם ***
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
טיפול במזגן
מאת jlavi2002- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מגיע השבוע לאזור רח המסגר אזור וחולון. מחפש * מתקן מזגנים זול ואמין. * חנות לקניית כלי עבודה PROXEN * חנות לקניית חומר מנקה קרבורטורים * חנות לקניית בוקים (מעמדים להרמת רכב) בתודה
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נגיד שאני רוצה לעשות "זריקת קלאץ" באוטומט אז אני מביא גז ב-ניוטרל ואז מעביר ל-דרייב זה הורס את הגיר או משהו אחר? (חוץ מלשחוק את הצמיגים) (גיר אוטומטי)
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קודם כל, תגידו לי להתחדש קניתי גולף 1.6 ידנית שנת 2001. רציתי להתייעץ באיזה מוסך עדיף לטפל באוטו (לt בהכרח מורשה), איזה שמן עדיף לשים, פלאגים וכו ... בקיצור, כל פיסת מידע תעזור. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dragonflight, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחבר שלי יש רנו מגאן קופה. בזמן נסיעה מתחיל רעש נוראי כאילו ממריא מעלך טיסן ענק שדבוק לך לסאן-רוף בגג. ככל שהמהירות עולה ב80 90 קמ"ש ככה, זה ממש נוראי וחזק. האגזוז תקין לחלוטין ואף הוחלף דוד. מה יכול להיות הסיבה לכך? וכמה בערך עולה תיקון של נזק כזה. תודה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פשוט היום עברתי שם ואני צריך לעשות פוליש דחוף
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
דילוג על הילוכים
מאת DJO- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, לפעמים באלפא אני מדלג על הילוך או שניים, מאיץ עד שלישי ואז מספיק לי ומעביר לחמישי. אני לא חושב שאני עושה אבל רק רציתי להיות בטוח שאני לא מגביר את הבלאי או עושה נזק?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
בקרת תאוצה
מאת RACEPAK- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אולי השאלה הזאת תראה לכם טיפשית אבל..... יש לי הונדה 1.4 ידנית הרכב מפרפר מפתיחה ובהעברה להילוך שני עם זריקת קלאץ הוא לא מפרפר שומעים שיש לאוטו עוד כח אבל זה כאילו המנוע מסתובב על ריק לא מרגישים את הכח בגלגלים הסיויק שלי היא שנת 97 יכול להיות שמותקנת בה בקרת תאוצה? ואם כן האם ניתן לבטל אותה או משהוא......?
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום ! אני בעל סובארו טנדר 4X4 שנת 93, מנוע 1800. רציתי לדעת אם אני יכול להחליף את הגיר של הרכב שלי (טנדר) לגיר של הסובארו סטיישן DL 1800 4X4? זאת אומרת: האם הגיר של ה5 הילוכים יתאים לטנדר שלי? תודה רבה יובל
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
המשך.. מאמר מס 4.zip
הודעה אחרונה מאת eyaln, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המשך.. מאמר מס 3.zip
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המשך.. מאמר מס 2.zip
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המשך 3.zip
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המשך.. 3.zip
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לא לא נרדמתי בשמירה פשוט עברתי מקום לנצר סירני-וכולם מוזמנים. כדרכי בקודש מובא לפניכם מאמר המשל למערכות ניהול מנוע.. מפאת האורך נפח ישנם חלקים רבים.. המאמר מועבר להנדסאים בתחום האיבחון.. במהלך אוקטובר ולאור בקשות..פותחים אנו בקורס בעל 4 מפגשים בני שעתיים אצלנו הקורס חינם ובנושא איבחון. קריאה נעימה איל 2.zip
צמיגים. שוב. 1 2
מאת CaRReRa- 22 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בפנצ'ריה המליצו לי היום על : Dunlop Sp Sport 2000 הוא אומר שזה צמיג מעולה(לא להתחיל להשוות למישלין ופירלי) ושזה יתאים לי , יש לו במלאי חדשים והוא דורש עליהם כ-400 שקלים לצמיג. מידה: 14-55-185. השאלה היא האם למישהו יש ניסיון עם הצמיגים הללו? האם הם טובים? אין לי מושג בנושא הזה... אני אוסיף ואומר שלאחר בדיקה קצרה ובירורים, גיליתי שני דברים: 1. שקיים דגם ספורט 200, או שאני טעיתי ובפנצ'ריה אמרו לי 200 ולא 2000, או שזה שני דגמים שונים. 2. בהנחה וזה אותו הדגם, אז אני מבין שהתפקוד שלו על רטוב קצת לא הכי טוב. 3. בהנחה וסעיף 2 נכון, אז אני אוסיף שוב: האוטו לא רוצה להחליק לי, פשוט לא רוצה, הוא לא נכנס להיגוי יתר, רק על מים, ממש ממש קשה לי להכניס אותו להיגוי …
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי בעיה בפתיחת הדלת האחורית בדיהו הדלת נסגרה קצת נמוך יותר ממה שהיא צריכה להיסגר ועכשיו לא רוצה להיפתח - היא גם לא נראת סגורה עד הסוף מנגנון הנעילה נראה תקין באותה הדלת אבל למרות זאת היא לא רוצה להיפתח מישהו אולי מכיר את הבעיה ברכב הזה ויודע איך לסדר אותה ? אגב לנסות להרים קצת את הדלת ולפתוח לא עזר , TNX
הודעה אחרונה מאת BlackSheep, -
- 2 תגובות
- 966 צפיות
יש לי 306 xsi שנת 95 יד ראשונה מטופלת במרכזי , סובלת כשנה מנפילות טורים כל כמה ימים העצירות , הוחלפו מגבר טורים וחישן מהירות
הודעה אחרונה מאת Dark Jager, -
- 19 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
היה לי לפני כמה ימים ויכוח עם חבר מה יותר טוב קרבורטור או הזרקה. מישהו פה יכול להסביר לי מה יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת ישי, -
סט הכלים של ACE 1 2
מאת RedR-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לכולם , יש ב - ACE סט כלים מקצועי של חברת ACE עצמה , על פי ההתרשמות הראשונית שלי הם נראים מצויינת . הם עולים בערך 250-300 ש"ח . האם כדאי ? או שכדי לחפש באחת החניות הקטנות יותר . תודה .
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו פעם חשב מדוע מתקינים ניכבדינו (ואני בתוכם) דוושות אלומיניום??? עזבו את הקטע החזותי/וויזואלי הרי הן מותקנות על הדוושה המקורית אז מדוע באמת מתקינים אותם ברכבי ראלי הרי הם לא חוסכים במשקל או משהו דומה והן מחליקות לא פחות מהמקוריות .... אז למה בעצם ??? במה מתבטא השיפור ברכב (חוץ מוויזואליות להזכירכם) ????
הודעה אחרונה מאת nos, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי מגאן 2001, 5 דלתות, 1600,אוט'. בתחילת הלחיצה על דוושת הגז(ממש בהתחלה כשלוחצים בעדינות) אין תגובה מיידית, כאילו יש השהיה מסוימת עד שמתחילה להגיב בהמשך הלחיצה. ככה זה או שדרוש איזהשהוא כוון ? תודה !
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
- 12 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
חבר שלי רוצה לשים אגזוז לחץ בפג'ו 306 XR שלו, הלכנו לE&A שם אמרו לנו כמה דברים, אם רוצים שהרעש יהיה שונה באוטו צריך גם להוריד את הממיר הקטליטי (150 ש"ח), אגזוז של סרבינג אליפטי סטייל בוקסטר כזה (1650+150 התקנה), רציתי לדעת אם המחירים סבירים? איך האגזוז בעניין תו תקן ישראלי (יעבור טסט? - הם אמרו שכן), איך יהיה הרעש? והאם יש באמת יש צורך להוריד את הממיר הקטליטי ואיך זה מסתדר עם הטסט? תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
איזה דלק מומלץ לראלי?
-
- 33 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
המזרקים (אינג'קטורים) מהו מזרק? מזרק הינו שסתום חד כיווני אשר שולט על כניסת הדלק אל המנוע. השסתום נשלט ע"י מחשב המנוע בדרך חשמלית-מגנטית, משמע המזרק הינו סוג של סולנואיד. אופן הפעולה של המזרק המזרק מקבל מתח חיובי כל הזמן ונפתח רק כאשר הוא מקבל מתח שלילי ממחשב המנוע. בזמן זה נסגר המעגל החשמלי שמפעיל את הסליל באלקטרומגנט מה שגורם לאלמנט האטימה במזרק להיפתח. כשהמתח השלילי מופסק, נפתח המעגל וקפיץ מכני מחזיר את אלמנט האטימה למקומו ואוטם את המזרק, פעולה שאינה מאפשרת מעבר של דלק דרך המזרק. פעולה זאת יכולה לקרות ממאות ועד אלפי פעמים בדקה. אלמנט האטימה של המזרק ליבו של המזרק הינו אלמנט האטימה שלו. אלמנט זה הינו אחראי באופן ישיר על הפתיחה והסגירה של המזרק בצור…
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה: קניתי את האוטו לפני כשנה- מאז המזגן לא קירר מי יודע מה - למעשה הוא קירר רק בימים סבירים- בימים חמים הוא פשוט לא קירר. לפני כשבועים חבר מילא לי גז ומאז המזגן מקרר נחמד מאד. הבעיה שמאז כל פעם שאני מדליק את המזגן ובפרט כאשר אני פותח את הפתחים של קירור הרגליים השטיח שעליו רגלי הנהג והשטיח של הנוסע שלצידו מתמלאים מים (מתמלאים = לא כמה טיפות אלא כמות משמעותית ביותר) הבחור הרים את האוטו על ליפט וחיפש אולי ניתק איזה צינור או משהו אבל לא מצא כלום- הוא אמר שזה עודף גז - הגיוני? כי זה לא שמזגן מקפיא או משהו כזה- הוא מקרר סביר אבל לא יותר מזה. (ראיתי מון מזגנים שמקררים טוב בהרבה).
הודעה אחרונה מאת SILVER, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , הלכתי היום בהתחלה לחנות "שוורץ כלי עבודה " שיוגב המליץ עליו , הוא הראה סט בוקסוט די איכותי אבל של חברה לא מוכרת , חברה מהמזרח שמכינה את זה בשבילו , הוא מוכר את זה ב - 300 ש"ח שזה אכן הרבה. הלכתי 10 מטר הצידה ונכנסתי לחנות טכנו - כלי , משהו כזה , לא בטוח בשם . יש שם סט מצויין , אבל פשוט מצויין ( מבחינת מה שהוא מכיל ) של PROXEN , כולל בוקסטות של 32 מ"מ והכי חשוב : אחריות לכל החיים על הכל , כולל המכלול של הרנצ' וכל זה ב - 280 ש"ח . מחר אני קונה אותה , מזל טוב לי .
-
לוחיות רישוי
מאת עדי-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
טוב קיבלתי את הרכב (TS)בבוקר רכב מדהים ממש נהנת לנהוג עליו ביינתים רק 100 ק"מ ממש כיף ואז קרה האסון ניקיתי וכל זה בקיצר הלוחיות רישוי דיי נמחקו (השחור) אני ממש מבואסת איך אני מוציאה חדשות זה ממש דחוף אני רוצה לסדר את זה כבר מחר בבוקר \ בבקשה עזרה אהה ואל תשאלו איך זה קרה זה רק יבאס אותי יותר (הכל בגלל הניקיון החולני וההתלהבות מהרכב)
-
ציריות בראלי
מאת E.L-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו החליף לאחרונה ציריות? כמה הנזק? ואם החלפתם אז זה היה חדשות או משופצות? אם אפשר מחירים אני מאד אודה לכם. תודה!
-
גדישה באימפרזה טורבו 99
מאת Guest brk- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה ה"ממוצע" ? תודה
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 411 אורחים (הצג רשימה מלאה)