Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8378 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת האם לפי משרד התחבורה מותר לי (סתם דוגמה): לשים מנוע של הונדה באוודי

האם מותר לי לערבב חברות???

(במנוע בלבד)??

קו---------------------------------------

פורסם

בשביל מה לך?

למנועים של יצרנים אחרים יש מבנה שונה לגמרי בכל מה שקשור לתושבות מנוע וחיבור לגיר וחלקים אחרים.

גם אם לא היתה בעיה פרוצדורלית, היה חבל לך על המאמץ.

רד מזה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
שלום לכולם

רציתי לדעת האם לפי משרד התחבורה מותר לי (סתם דוגמה): לשים מנוע של הונדה באוודי

האם מותר לי לערבב חברות???

(במנוע בלבד)??

ממה שאני אישית יודע (תקנו אותי אם אני טועה) לא הרבה כל כך חברות מייצרות מנועים, אלא מעדיפות לקנות מנועים קיימים מחברות מוכרות ורק להתאים אותן למידות ולצרכים של הרכב שלהן.

דוגמאת סיאט, שבמכוניות האיביזה שלה התקינה מנוע של חברת פורש... ועוד דומים אחרים.

ממה ששמעתי כל הגרמניות, נוסעות על מנוע מחברה אחת...... (זה נכון?)

לתמונות של המזדה 323F שלי תלחצו כאן >> http://www.cardomain.com/id/marco_michieli

פורסם

היו דברים מעולם אבל בד"כ עלויות ההשתלה אינן כדאיות.

אחד הרכבים הפופלריים ביותר להשתלות כאלה בארץ היה ה-RO80 של NSU

מנוע הוואנקל של מכונית זו שבק בגיל צעיר (וגם גרם לחבה לאבד את עצמאותה לטובת אאודי)

הבעלים האומללים נשארו עם שלד מצויין, ובלי מנוע...

הפתרון בא בצורת השתלה של מנוע פורד טרנזיט במקום המנוע המקורי, ולאחר כשסובארו נהייתה פופלארית, הושתל מנוע 1.6 של סובארו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
דוגמאת סיאט, שבמכוניות האיביזה שלה התקינה מנוע של חברת פורש... ועוד דומים אחרים.

זה כמעט נכון. למעשה הפורשה 996 נוסעת על מנוע של איביזה...

מה שבת'כלס קורה, זה שיש פיתוח משותף של מכלולים. גם מנועים, גם תיבות הילוכים. כל מיני. אבל כל חברה מייצרת את המנועים עם תושבות וחיבורים המתאימים לאפליקציה שלה.

לגבי המנוע שלי אני יודע שהוא הופיע (עם יחס דחיסה אחר וקרבורטור אחר) גם בפיאט 132 (מכונית המנהלים של פיאט, לא ה-131 הנפוצה). אבל שם הוא הותקן לאורך ואצלי לרוחב...

אז כל התושבות אחרות, הדיסטריבוטור מותקן אחרת, סעפות אחרות. אז אם אני רוצה לשתול מנוע כמעט זהה באוטו שלי - אני צריך לתפור חצי רכב בריתוכים והתאמות.

לגבי זה שרכבי פולקסווגן, אאודי, סקודה וסיאט נוסעים על בערך אותם מנועים - זה בגלל שלמעשה כל השמות האלו הם יצרן אחד, ואין בעיה גדולה להתאים מנועים מזה לזה בגלל שגם יתר הפלטפורמה כמעט זהה. אבל גם במקרה של להתאים מנוע אאודי לסיאט זה לא לגו.

והתאמה של מנוע לרכב שאין לו קשר איתו זה סרט תורכי מלא דמעות שמסתיים ברכב שאסור לו לעלות על כבישי ארצנו. אני לא אומר שזה בלתי אפשרי - זה אפשרי מאוד, ויעידו על כך מיני מינורים עם מנועי V8. אבל מדובר בהוצאה מטורפת והתוצאה היא רכב ללא רישוי, שרוב הסיכויים שהוא גם חסר חלק גדול מהתכונות של הרכב המקורי בגלל חלוקת משקל שונה.

פורסם

באיביזה לא היה מנוע פורשה. פורשה עזרו בפיתוח רכיב מינייאטורי וחסר חשיבות במנוע, וסיאט קיבלה את הזכות לרשום פורשה על המנוע שלה. בפועל - מדובר במנוע רע למדי שתוכנן ע"י סיאט וכוייל באופן מינימלי על ידי פורשה. לא סיבה מדהימה לגאווה.

לא נכון בעליל.

מה שאולי גרם לך את הרושם הזה, הוא שפולקסווגן ואודי עושות שימוש במנועים זהים/דומים במרבית המקרים. זה כמובן צפוי, שכן מדובר באותה החברה.

• תוכן חדש...