רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,573 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה,עד לפני ימים ספורים שהיתי בחו"ל בחודשים האחרונים. לאחר שחזרתי לארץ ויצא לי לנסוע על כביש החוף ובעוד כמה כבישים שבהם הוצבו המצלמות האלה (נסיעות אך ורק בשעות הלילה) אני יכול לומר משהו אחד שכולכם כבר יודעים ואני מאמין שטחנתם את הנושא מפה ועד הודעה חדשה: מדינה בזיונית שאין כמותה,אני מחשיב את עצמי לנהג מעולה(אמנם בעברי עשיתי המון שטויות שבגללם שללו לי את הרשיון כמה פעמים ודוחות מפה ועד להודעה חדשה) אבל פשוט בלתי אפשרי לנהוג בצורה הזאת. יש לי רכב מסוג לאון קופרה,רכב שבכיף מגיע למהירות של 130-140 שיהיה אפשר לשייט בה ולהרגיש כאילו אתה נוסע על 90(בלילה כשהכביש ריק מרגיש 70),ההתעסקות שלי הפכה לכזאת: במקום להסתכל על מה שקורה בכביש,אני מסתכל על מד המהירות,על הצד הימני …
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ברשותי לנסר 2008 אני מתעניין ברכישת חיישני רוורס + התקנה באזור באר שבע על איזה חיישני רוורס אתם יכולים להמליץ לי? כמה יעלה לי + התקנה? ואיפה? תקציב 200-300 ש"ח תודה
הודעה אחרונה מאת talsela87, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שאלה היפוטית. מתי הזמן בו מצלמת מצלמת מעבר רכבת? כשעוברים את הרמזור באדום, כשהאורות האדומים מהבהבים והפעמון? ושאלה יותר מעניינת אם האורות האדומים מהבהבים והפעמון מתחילים פעולתם כשאתה 2 מטר מפסי הרכבת ואין באפשרותך לעצור בביטחה האם לא מתבקש שתעבור אותם ולא תסיים בעצירה עליהם? ירון תודה
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 0 תגובות
- 509 צפיות
סליחה על הבורות,אבל מה כרגע מונע מיזמים כאלה ואחרים להקים מסלול מסודר שבתשלום והכשרה מתאימה יהיה אפשר לעלות ולנהוג כמו בכל מקום נורמאלי בעולם? החוק מאפשר,לא?מה מונע?ביטוחים?עלויות?
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 554 צפיות
חוץ מהנציג ה"לא רשמי" CASPER (שכרגע לא זמין עקב חופשה)
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
האם כל ההתעסקות עם עולם הרכב,מעבר ללהגיע מנקודה לנקודה בצורהה,נוחה, האמינה והחסכונית ביותר,היא למעשה סטייה חנונית?. סוגי דיפרנציאל?,יחסי העברה?,מוגדש או אטמוספרי?מומנט? היגוי יתר? אם רכב לא היה אהבה אצלי י והייתי שומע מישהו מדבר על "תחיכת פח" ומשתמש במושגים הללו,אני דיי משוכנע שזה ,גיקי מצידו. ומה המין היפה חושב על זה?, ובכן,האקסית שלי היא בכלל צימחונית חובבת רוק כבד,she dosent care about cars,הדבר היחידי שהיא אהבה בוולוו הישנה שהייתה להם זה החימום במושבים,פעם נסיתי להסביר לה מה כל כך נפלא ב190E הישנה שהייתה לי,היא הסתכלה עלי במבט חלול שכזה. גם חברה הנוכחית אינה מבינה "למה מושבי עור?,אני מחליקה מהם"עכשיו לך תסביר לה שסידרה 3 מדגם E36 קופה עם מנוע 2.5 טורי והנעה הא…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
- 6 תגובות
- 673 צפיות
2 כבלים שנכנסים מתחת למושבים שברולט אופטרה רכשתי לפני כמה חודשים שברולט אופטרה 5 דל' יש לי 3 שאלות . 1-לפני כמה ימים שניקיתי את הרכב ראיתי שיש שתיי כבלים בצבע צהוב שמחוברים ל2 המושבים הקידמיים,מה זה יכול להיות? חשבתי אולי שזה חימום לכיסאות, ניסתי לחפש בבקרת האקלים משהו של כיסאות ולא מצאתי .. 2-שאני נוסע ברכב הרכב מעביר הילוך 1-2 ואז בהילוך 3 הרכב יותר מתאמץ ויש בין צליל בס כזה עמוק ואז שאני עובר להילוך 4 לאוטו יש "הקלה" ואז הנסיעה כרגיל יכול להיות שיש בעיה בגיר או שזה נורמלי?או שזה בעיה בכלל במנוע?(יש לציין שזה לא משנה אם אני נוסע במישור או בעלייה עדין יש צלילי בס מתאמץ כזה). 3-ראיתי איזה שרשור שאמרו שהמוכר עבד על הקונה ,כאשר הוצג בפני הקונה מספר מיילי…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 784 צפיות
אם למישהו יש המלצות.. ומצטער אם בחרתי בפורום הלא נכון
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
כיוון שחיפשתי באינטרנט המון, גם באנגלית עם Chevrolet spark ו beat וגם איזה דגם של הולדן ולא מצאתי שום תשובה ספציפית חשבתי לנכון לכתוב כאן לעזור למי מהבאים שיחפשו. דיי ברור שיש לי ספארק קטנטנה, כל מה שמצאתי בנט זה דברים כלליים בסגנון ״עגלה לא תכנס״, ״טיולון יכנס״ והמלצות כלליות בסגנון קוויני זאפ (סוג של טיולון) שמתקפל ממש טוב אבל אין תשובה אם הוא נכנס לאוטו הזה, וזה גם טיולון (רציתי מגיל 0). בכל אופן היום רכשתי עגלת ברייטקס בי-אג׳ייל (britax b-agile) שהיא אפילו לא קטנה במיוחד או מתקפלת מדי והיא נכנסת מצויין, קצת דחיקה בסגירה של הבגאז׳ אבל לא נורא. זה מן טיולון-עגלה-סלקל עם איזופיקס ואפילו לא מהיקרים (פרימיום), כלומר קיבלתי אותו עם כל החלקים. כך שאל פחד, דברי…
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
- 3 עוקבים
- 62 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
השקיע כ"כ הרבה ברכב, עוד קצת לV1 או לחלופין תירוצים קצת יותר משכנעים לא היו מזיקים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4215769,00.html
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
היום בבוקר מתחת לבית
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
סיוט של מרב"ד 1 2
מאת DORSHR1- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז ככה: לפני שלושה חודשים הלכתי למשרד הרישוי,שמה אמרו לי שאני צריך להעביר את הטופס ירוק אליהם, כדי שהם ישלחו אותו למכון הרפואי (מרב"ד),היא אמרה לי המזכירה שעד חודשיים תינתן לי תשובה (היא אמרה שזה יהיה חיובי לדעתה, בגלל שזה ניתוח לב שלא מפריע ושעשיתי אותו לפני 17 שנה) אז חיכיתי וחיכיתי חודש חודשיים וכלום! לא מתקשרים, לא מודיעים, לא מעדכנים אז אמרתי אני יחכה עוד שבוע לא יקרה כלום (המזכירה אמרה עד חודשיים אתה כבר הולך לתאוריה). המצב הגיע לזה שאני מתקשר למרב"ד שחוץ ממערכת שמבינה דיבור אין כלום. אני מנסה לברר לגבי מצב התיק וכל יום אותה תשובה כבר שלושה חודשים, אין נתונים. נמאס לי כבר לחכות אני לא יודע מה מתקדם עם זה ,וזה שערורייה! לחכות 3 חודשים בשביל אישור שה…
הודעה אחרונה מאת DORSHR1, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא יודע אם זה המקום להוריד את הקשה לי על הלב,_אבל כל יום אני אומר שאני אכתוב ע"ז ובסוף זה נישכח ממני..._אבל יש גבול לחוצפה. ואני מדבר על "כניסה לצומת מרומזרת כאשר אין לך מקום"_וע"י זה אנשים שרוצים לחצות את הצומת בזמן הקטן שיש להם והמותר,_אינם יכולים לעשות זאת, היות ויש כמה וכמה אנשים שלא אכפת להם וחוסמים את נתיבם. אף על פי שהם נקראים"עבריני תנועה",_כי הם חוצים באדום מלא, זה א' ו ב' - אין לך מקום, למה להידחף?! ואני מדבר על צומת יצחק שדה רח' המסגר ת"א בשעה 8:30 בבוקר. מה עושים עם הבעיה הזו? תודה __________________
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום ידידיי, רציתי להודות על האיחולים לרגל יום הולדתי שקבלתי במייל ממערכת האתר ! לאוקטביה עם הגיר והמנוע המעניינים עברתי מרכב בעל תיבה אוט' סטנדרתית. לפני הרכישה קראתי רבות על הרכב ועל השילוב של הגיר והמנוע בפורומים רבים, גם בארץ וגם בחו"ל , בכל הפורומים היו תגובות דומות ובהחלט ידעתי למה לצפות. תגובות הרכב משתנה מהדרדרות מעטה שבהחלט אפשר לחיות איתה להדרדרות קיצונים . ההדרדרות הקיצונית היא זו המפריעה לי, לפעמים אני אף חושש שהרכב יתדרדר עד לכדי תאונה . לפני שבוע בזמן חנייה בסמוך למדרכה כאשר "האף " בחוץ וה"תחת" צמוד למדרכה , באמצע החנייה הרכב התחיל לנסוע קדימה כאשר ההילוך האחורי מופעל, מזל שלא היו מכוניות או אנשי לפני הרכב. תגובה נוספת אליה שמתי …
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
עדיים אין לי הסבר מדוע, אך הנה העובדות: בכביש 6 בקטע בו נתפס נהג הפורשה ב-205 קמ''ש היום נסעתי במהירות חוקית, כאשר אני יודע היכן בדרך כלל ממוקמת ניידת עם ממל''ז. עוקפת אותי Audi Q5 במהירות גבוהה ממהירות החוקית ודוהרת קדימה אל עבר הממל''ז. לאחר מספר שניות דוהרת מאחוריה Toyota Camry עם פנסי ערפל דלוקים (מראה "קרבי") במהירות גבוהה בהרבה ממהירות החוקית. לאחר כמה שניות שניהם עוברים מול ניידת סמוייה (קיה פורטה שחורה) שעומדת בצד הדרך עם שוטר שיושב עם דלת נהג פתוחה ומודד מהירות עם מכשיר. הוא אשכרה מודד אותי נוסע בטנדר מסכן במהירות חוקית ומתעלם לחלוטין משני הרכבים הנוצצים והיקרים משהו שעוברים לידו במהירות גבוהה בהרבה ממני (שבולמים קצת וכמובן הרבה מאוחר מדי כאשר רואים אותו מוד…
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
- 6 תגובות
- 778 צפיות
שלום לפני כמה חודשים רכשתי לוגאן מילינג (LIS4U) ובצעתי בדיקה בקומפיוטסט בנס ציונה הבדיקה יצאה מצוינת ללא כל מצאים כולל מנוע מצויין שסי נקי וכו' לאור הכתבה ב YNET האם כדאי לקחת בדיקה חוזרת במקום אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
במסגרת שיטוט בכמה אתרים למכירת רכב בארה"ב נתקלתי בתופעה מעט מוזרה. בעוד רוב הרכבים נמכרים במחירים שגורמים לי לבכות ולרצות לארוז מזוודה, ישנה קבוצה של רכבים - דווקא הנחותים שבהם - אשר נמכרים במחירים דומים לישראל ואף גבוהים יותר. כך למשך, באתר הבא ניתן למצוא אוואו משנת 2005 המוצעת למכירה ב-8000$ (כ-30,000 ש"ח) לפני מס קניה של כ-7% ועמלת דילר וקיה ריו 2006 המוצעת למכירה ב-8700$ (כ-33,000 ש"ח) לפני מס קניה ועמלה, וזאת כאשר מרדצס C משנת 2006 - לדוגמה- מוצעת באותו אתר בפחות מ-10,000$. http://www.autostylewholesale.com/view-inventory.aspx? חבר שלי קנה לא מזמן בישראל אוואו 2005 יד ראשונה עם ק"מ נמוך בכ-20,000 ש"ח, שזה מחיר נמוך בהרבה לאותו רכב אצל אותו דילר בארה"…
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216563,00.html וששטנייניץ יפסיק לחרטט תשכל ויתחיל לעבוד. אני בטוח שהוא הצטיין בדוקטורט לפילוסופיה שלו... "כאשר בוחנים את מס הבלו בישראל במונחי כוח קניה נוכחים לדעת כי רק שלוש ממשלות באירופה גובות יותר מס מממשלת ישראל על הדלק - הולנד, איטליה וגרמניה. וזאת, יש לציין, אחרי שבישראל הופחת מס הבלו בשנה האחרונה ב-6.7% בעקבות המחאה החברתית, בשעה שרוב מדינות אירופה דווקא הלעו את שיעור המס בשנה האחרונה". מעניין איפה היינו בטבלה אלמלא ההורדה של 7 אחוזים..
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 6 תגובות
- 973 צפיות
מעוניין להשכיר לכמה ימים להתרשם מהרכב.. מישהו יודע איזה חברת השכרה מחזיקה מכוניות כאלה?? איביזה 1400 85 כ״ס 5 דלתות.
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
שלום לכולם, ברשותי שירוקו 1.4 TSI עם 160 כוח סוס, ובמקביל אליה לפולו GTI יש גם 1.4 TSI עם 180 כוח סוס, רציתי לדעת מה ההבדל במנוע שעושה את זה, תוכנה שונה? שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת שגיא 601, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, לצערי אחרי השחרור קיבלתי שלילה של 30 יום לרישיון האזרחי ואני צריך לתת אותו למשרד הרישוי ביפו, אך פרצו לי לאוטו ליפני כמה ימים וגנבו לי את הארנק יחד עם הרישיון, מה עושים במקרה כזה? שכן אני לא יכול להנפיק כפל רישיון\רישיון חדש בגלל שאני כרגע בשלילה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שמתי לב שיש כמה מחברי הפורום, שממש מתחלחלים כשהם שומעים שמישהו רוצה לרכוש רכב פנאי (ג'יפון, ג'יפ לסופר, או איך שתקראו לזה). הכוונה לרכבים בסגנון ספורטאז', IX35 ודומיהם. מבחינת אותם מתנגדים, כל קטגוריית המכוניות הללו היא מיותרת, ועדיף שבכלל לה היה אותה. רציתי לדעת, מה כל כך נורא בסגמנט הזה? ולמה מכוניות מנהלים סטנדרטיות, באותו טווח מחירים, כל כך עדיפות על פניהן?
הודעה אחרונה מאת danielharati, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 829 צפיות
שלום חברי אני נהג חדש חצי שנה היום הייתי בעפולה והייתי על הצומת של עפולה ,,הרמזור אחרי הכיכר הגדול יש אותו מולי עברה רמזור אדום אני חשבתי שהרמזור ירוק ועברתי ,, האם יש מצלמות שמה ??? או יש מצלמות בעפולה ?
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- 1 תגובות
- 679 צפיות
כתבה של בני ברק, http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4211800,00.html (נמחקה לי בטעות ההודעה ,אז אני אקצר). אני מאד מעריך את בני ברק אבל הוא שכח סיבה נוספת שהיא מאד מהותית, והם המוכרים, שדורשים (וכן,אני יודע שזה שוק פתוח) למכור רכב בן שנה או שנתיים באלפים בודדים ממחירו כחדש, לדוגמא רכב חדש ב60K ודורשים על רכב שנת 2011 ונניח יד 1 עם 15K ק"מ 54K שקל,נכון באחוזים זה בערך 15% אבל אבסולוטית בכסף זה כלום, על ההפרש הזה כמעט בטוח שתקבל פריסה לתשלומים ללא ריבית מהסוכנות, גם בעת המכירה תקבל יותר כי הרכב שלך חדש יותר ולכן הפער הוא כבר לא באמת 6 או 7K שקל, אלא פחות ויש וד הרבה פלוסים כמו אחריות יותר ארוכה , מכירה בעתיד תהיה יותר קלה למכור יד 1 ולא יד 2. יש הטענות על …
הודעה אחרונה מאת דוד_דוד, -
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
סיטרואן חוזרת לשוק מכוניות הסאלון והפאר עם סיטרואן DS9 קונספט. מרשימה? ברור, אבל לדעתי המטרופוליס קונספט עוד יותר מרשימה ובכלל לדעתי מכוניות פאר מוצלחות יותר בתצורת סדאן ואני לא מבין מדוע סיטרואן (וגם רנו בעבר) מתעקשת על מכוניות יוקרה עם זנב קצוץ כמו ה-DS5, שעבורה זה עוד סביר. נכון שכל מכוניות היוקרה בעבר של סיטרואן לא היו בתצורת סדאן קלאסית, אבל אני לא בטוח שזה יצליח גם הפעם למרות שניכר שסיטרואן שמה את כל כובד משקלה ולא כמו ה-C6 הנוכחית שהיא סוג של פשרה.
הודעה אחרונה מאת sharon208, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 747 צפיות
שלום, מישהו מחברי הפורום אולי מכיר רפדי רכב בחדרה? אני מעוניין שים כיסויים חדשים ברכב +ריפוד הגג והדלתות של הרכב עזרה בבקשה
הודעה אחרונה מאת k1235, -
-
- 6 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
שלום רב, שלא כמו בחתימתי, התחדשתי עם סיאט איביזה חדשה, 1.4, רפרנס, גיר רגיל. בחברות הביטוח הציעו לי כמעט בכולן איתוראן סייב, חוץ מחברה בודדת שדרשה מיגון יצרן בלבד(אימובילייזר). אז ככה, מי שמכיר, מהו איתוראן סייב ובמה כרוכה ההתקנה שלו? הבנתי שיש תשלום חודשי לאיתוראן, מהו גובה התשלום? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת דוד_דוד, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
כנראה שראיתם את הכותרת וחשבתם אולי עוד אחד שהוציא רישיון וחושב שאפשר לעלות לווילי עם איזה מאזדה, אבל הייתי בהלם שראיתי את הדראג הזה: כמה כוח יש לרכבים האלה http://www.youtube.com/watch?v=evwQrchjQbM&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת roeiw, -
- 0 תגובות
- 774 צפיות
היום הגעתי לרמלה לשם סידורים, החנתי את הרכב והלכתי. השיחה שקבלתי כעבור זמן קצר ממש הבהילה אותי , נציג חברת איתוראן הודיע שבחברה התקבלה התרעה על ניתוק מחשב הרכב . חזרתי במהירות לרכב, הרכב מניע ללא בעיה, לא נראו סמני פריצה כגון זכוכיות שבורות או אחרים הנראים לעין בלתי מזויינת . התקשרתי לאיתוראן ובקשתי לבוא לבדיקה של מתקין מקצועי במרכז השירות של החברה, קבלתי טלפון של מתקין מורשה באזור מגוריי ומחר אני מתכוון לגשת אליו על מנת שיבדוק שהמחשב לא פרוץ ושהמערכת תקינה . האם מישהו מבעלי הסקודה נקתל במקרים דומים ? האם בדיקת המערכת לאחר שהתקבלה התרעה בחברה, כרוכה בתשלום כלשהו ?
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 901 צפיות
שלום חברים. ברשותי רנו מגאן 2 שנת 2004 1.6 בנזין ידנית אני מעוניין לרכוש פילטר אוויר אין בוקס של K&N שיושב בבית הפילטר המקורי ואני מעוניין לרכוש סט צלחות ורפידות בלם לקדימה ואחורה אני מעוניין לרכוש הכול מחול מהסיבה הפשוטה שבאותו מחיר של זבל סיני בארץ אני יכול לרכוש סט ברקסים איכותי מאוד או מקורי רנו גם לגבי הפילטר אוויר שעולה בחול חצי מחיר ממה שעולה בארץ!!! רציתי לדעת אם יידרשו ממני אישורים מיוחדים ממשרד הרישוי? האם החלקים יכולים להישאר במכס או לחזור חזרה לשולח? ואין לי בעיה עם תשלום למכס אלא רק אם אצטרך אישורים מיוחדים כולשהם? אני צריך תשובה מדוייקת ועדיף מבעלי נסיון כי אני מעוניין לבצע הזמנה בימים הקרובים. דרך אגב: השאלה שלי תקפה גם לקלאטש…
הודעה אחרונה מאת DJ_BITON_BIT,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 16 אנונימיים, 283 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yuvalino
- shahar188
- גולדן191
- GTI33
- Moshe c
- natco
- makatuvkan
- פאר האורה
- borsood
- srool
- אבי ים
- david3692